Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Enrique reageert op opmerkelijk vroege wissel Mbappé: ‘Moeten eraan wennen’

Laatste update:

In Frankrijk gaat het na zondag vooral over de vroege wissel van Kylian Mbappé tijdens het thuisduel met Stade Rennes (1-1). Paris Saint-Germain stond met 0-1 achter toen de nog fitte Franse superster al na 65 minuten werd gewisseld. Volgens de Franse pers valt de wissel niet los te zien van het nieuws dat Mbappé na dit seizoen transfervrij vertrekt naar Real Madrid.

PSG-trainer Luis Enrique begrijpt niets van de ontstane ophef. “Vroeg of laat gaat het gebeuren en we zullen eraan moeten wennen om zonder Kylian te spelen.” Volgens het Spaanse Marca heeft Mbappé onlangs een langdurig contract getekend bij Real Madrid.

Enrique ontkent dat Mbappé’s vroege wissel te maken heeft met zijn naderende vertrek. “Als ik denk dat hij moet spelen, dan zal hij spelen. Als ik redenen zie om hem niet te laten spelen, dan gebeurt het ook niet.”

De Spanjaard wil dat zijn selectie komend seizoen in de breedte nog sterker wordt. “Ik wil maximale concurrentie voor volgend seizoen. Iedere basisspeler in dit team moet het een geweldige kans vinden om te mogen spelen. Daar ben ik naar op zoek en dat is wat ik nu al zie bij mijn spelers”, aldus Enrique.

Volgens Enrique is de situatie van Mbappé hetzelfde als die van al zijn teamgenoten. “Ik gun niemand speelminuten. Iedereen moet het verdienen. Als ik iemand op het veld zie die niet goed presteert of niet het juiste niveau heeft, dan zal ik hem wisselen en kijken wie het wel kan invullen. Ik heb een complete groep met veel opties.” Gonçalo Ramos, Mbappé’s vervanger tegen Rennes, was in blessuretijd vanaf de strafschopstip verantwoordelijk voor de gelijkmaker.

Mbappé is qua statistieken nog altijd van grote waarde in Parijs. De Franse superspits kwam dit seizoen al 32 keer in actie namens PSG, waarin hij goed was voor 32 doelpunten en 7 assists. Miljoenenaanwinst Ramos is bezig aan een minder overtuigend debuutseizoen In 26 officiële wedstrijden was de Portugees goed voor 8 doelpunten en 1 assist.

Het is nog de vraag wie de definitieve opvolger van Mbappé gaat worden. PSG heeft met Randal Kolo Muani en Ramos twee spelers in de huidige selectie die in aanmerking kunnen komen. Hugo Ekitiké is momenteel uitgeleend aan Eintracht Frankfurt, waar hij nog niet kan overtuigen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mbappé had afgelopen juni al aangegeven dat hij zou vertrekken as zomer.

Bovendien betalen jullie hem flink wat geld dus kun je hem maar gebruiken ook (;

Zou wel een waanzinnige reden zijn om hem te wisselen: ''we moeten er aan wennen dat hij misschien niet meer bij ons speelt volgend jaar''. Lol. Het is niet dat we het over een simpele back hebben of iets dergelijks hé? Het gaat hier wel om de absolute vedette, topscorer en één van de allerbeste ter wereld.

Vind die Enrique sowieso maar een zeer aparte en matige trainer, maar goed.

26 februari 2024 om 08:55

Psg doet nog volop mee om de prijzen. Ben benieuwd wat deze wissel met mbappe doet, hoewel ook hij natuurlijk gewoon gewisseld kan en mag worden

26 februari 2024 om 09:23

Absoluut mag Mbappé gewisseld worden. Al helemaal als hij niks laat zien hoor!
Maar om te zeggen ''we moeten wennen aan een periode zonder hem'', dat zou echt een nonsense reden zijn!

26 februari 2024 om 10:23

Dat was niet de reden, Mbappe speelde een draak van een wedstrijd gisteren. Zie ook het het stukje waarin Enrique zegt: "Als ik iemand op het veld zie die niet goed presteert of niet het juiste niveau heeft, dan zal ik hem wisselen en kijken wie het wel kan invullen." Toen Goncalo Ramos erin kwam, werd het meteen veel gevaarlijker. Eindelijk eens een trainer die gewoon de ballen heeft om Mbappe eraf te halen als hij als een natte krant speelt, Pochettino en Galtier zouden het niet gedurfd hebben.

26 februari 2024 om 11:03

Had ik gelezen, maar wist niet dat dit direct met Mbappe te maken had. Heb ook de wedstrijd niet gezien.

Terecht als Enrique hem eraf haalt, als die als ene krant speelt. Zeker bij een PSG waar je voorin voldoende opties hebt met Kolo Muani, Ramos, Asensio, Lee, Dembele en Barcola.

Bijzonder, juist omdat die transfervrij weggaat zou je denken dat je hem nu voor de volle 1000% wil gebruiken nu je nog de kans hebt, tenzij die ongemotiveerd over het veld schokt, wat volgens mij niet het geval is.

Een logische houding van Luis Enrique. Het moet ook niet groter gemaakt worden dan het is, maar feitelijk moet je als PSG nu al bezig zijn met volgend seizoen zonder Mbappe. Als je dan zo'n grote voorsprong hebt in de Franse competitie, dan ga je af en toe ook anderen meer speelminuten geven om voor te sorteren op het vertrek van Mbappe. En als hijzelf dan ook nog minder goed speelt, wat natuurlijk eens kan, dan ga je hem niet meer dat privilege geven om er altijd op te blijven staan. Dat is gewoon een gezonde, evenwichtige pragmatische houding van Luis Enrique zonder enige rancune. Dat is sowieso ook nooit zijn stijl geweest, Luis Enrique weet als geen ander dat life goes on (in belangrijkere levenszaken). Ook in Parijs waren ze hierop voorbereid en lijken ze zich niet meer druk te maken hierom.

Ben vooral benieuwd naar wat Luis Enrique volgend seizoen van plan is. Ik zou geen extra aanvallers aankopen, enkel Xavi Simons terug halen. Met Dembele, Asensio is de rechterflank goed bezet, Xavi Simons en Barcola de linkerflank en dan heb je nog Lee als extra polyvalente joker en Kolo Muani en Ramos in de spits. Dat is een sterke dubbele bezetting van jonge gemotiveerde spelers met veel potentie en die nog veel te winnen hebben. Laat hun het onderling uitvechten zonder hierarchie en PSG zal er misschien wel sterker van worden.

Waar wel verstering nodig zal zijn is op het middenveld. Voorin is er snelheid, dribbelvaardigheid en scorend vermogen, maar er ontbreekt nog altijd creativiteit. Xavi Simons met een vrije rol op links zal al wat meer toevoegen, maar een echte maestro stylist middenvelder ontbreekt eigenlijk al jaren bij PSG. Vitinha is het toch een beetje net-niet. Paqueta zou de ideale verstering zijn. Die zou ik dan ook meteen de grootste zomerprioriteit maken en geen vervanger voor Mbappe (zelfs geen Rafael Leao). Mochten ze Theo Hernandez kunnen losweken, dan zou ik dat ook overwegen. Dan kan zijn broer terug centraal achterin staan (in geval van 4-3-3).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren