Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Engelse topclubs probeerden overname van Newcastle United te voorkomen

Laatste update:

Enkele clubs in de Premier League hebben geprobeerd om de overname van Newcastle United te voorkomen, zo schrijven Engelse media zaterdag. Met name Tottenham Hotspur-voorzitter Daniel Levy was fel tegenstander van de overname van de club door de drie Saudische investeringsmaatschappijen. De hoogste sportbestuurder van de Londense club kreeg van de Premier League echter te horen dat dit ‘nutteloos’ was.

Public Investment Fund (PIF), PCP Capital Partners en RB Sports & Media namen donderdag voor 350 miljoen euro de aandelen van clubeigenaar Mike Ashley over. Die drie bedrijven hebben samen een geschat eigen vermogen van 350 miljard euro en daarmee heeft Newcastle opeens veruit de rijkste eigenaar ter wereld. Liverpool, Manchester United en Arsenal waren naar verluidt ook tegen de overname, maar hun lobby sorteerde evenmin effect. De resterende clubs hebben de Premier League om een bijeenkomst gevraagd om erachter te komen waarom de deal is goedgekeurd.

Engelse media schatten dat dat Newcastle dit seizoen ruim tweehonderd miljoen euro kan uitgeven binnen de Financial Fair Play-regels (FFP) van de UEFA, die voorschrijven dat elke club niet meer geld mag uitgeven dan dat er binnenkomt. Daar zijn wel enkele uitzonderingen op, waardoor Newcastle dit seizoen al wel veel geld kan uitgeven. Ten eerste gaat de voorwaarde dat clubs break-even moeten draaien over een periode van drie jaar. The Magpies mogen zodoende dit seizoen meer uitgeven, mits het dat binnen drie jaar terugverdient. Bovendien mogen clubeigenaren jaarlijks vijftig miljoen van de clubuitgaven vergoeden met geld uit eigen zak.

In een brief naar de supporters legden de Saudische eigenaren de nadruk op de lange termijn. “Het belangrijkste is dat iedereen ambitie kan verwachten, maar we zijn hier om te bouwen aan succes op de lange termijn. We nemen het niet licht op om eigenaar te mogen zijn van deze club. We zullen nooit uit het oog verliezen wat het betekent om deel uit te maken van Newcastle United.” Het is nog niet precies duidelijk welke plannen de Saoedi's met Newcastle hebben.

De Premier League liet in een verklaring weten dat de Saudische kroonprins Mohammed Bin Salman heeft verzekerd geen invloed uit te oefenen op de club. Bin Salman is de voorzitter van het PIF. Het was de laatste horde voor de Premier League om de veelbesproken overname goed te keuren. Hij gaf volgens de Amerikaanse inlichtingendienst CIA in 2018 opdracht tot de moord op journalist Jamal Khashoggi in Istanbul. Ook Amnesty International keerde zich fel tegen de plannen vanwege de mensenrechtensituatie in Saudi-Arabië.

Newcastle speelt al jaren geen rol van betekenis meer in de Premier League, waaruit het zelfs tot twee keer toe degradeerde. Zonder overwinning op zak in de eerste zeven duels van deze voetbaljaargang bezet het elftal van manager Steve Bruce de voorlaatste plaats. Newcastle staat bekend om zijn trouwe achterban, maar de laatste titel dateert alweer van 1927.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Leuk voor Newcastle dit. Niet dat ik van die sjeikovernames ben, maar ik kan het wel begrijpen dat je als fan zijnde in de wolken bent als je club opeens een gigantische geldinjectie krijgt. Wel droevig om te zien dat veel Newcastle fans als eerste aan Sunderland dachten nadat de overname rond was, terwijl ze nu al bijna 4 jaar (helaas) in de League One spelen.

9 oktober 2021 om 11:33

Dat is toch niet droevig? Dat is juist de historische rivaal, vind het dan wel geinig. Mocht Dortmund, ooit, weer kampioen worden zullen ze ook wel weer een spandoek in Gelsenkirchen ophangen met: ‘de weg naar de titel is 28 kilometer’. Ook als Schalke ‘04 dan nog in de 2. Bundesliga speelt, dat is gewoon hoe rivaliteit in een streek werkt.

9 oktober 2021 om 12:29

Marseillefan wat ik meer droevig vind is dat clubs als Spurs, Arsenal en Man U tegen zijn. Walgelijk! Eigenaren maken zooitje of zijn voor bezig met zelfverrijking via die clubs, komt nu een grote partij en gelijk huilen.

9 oktober 2021 om 12:44

Het is natuurlijk wel een heel hypocriet zooitje daar bij neecastle. 2 maanden geleden de straat op tegen de superleague want het voetbal is van de fans en dan nu masaal de straat op omdat een of andere arabier de club koopt.

9 oktober 2021 om 13:39

Best logisch dat die clubs tegen zijn toch? Of die eigenaren nu er een zooitje van maken is totaal niet van toepassing. Als PL zijnde moet je niet willen dat dit de nieuwe eigenaren zijn van Newcastle. Waar zij verantwoordelijk voor zijn, als we de berichten mogen geloven, is niet mals.

9 oktober 2021 om 17:20

Abramovich en die sjeiks van City lijken me ook niet helemaal koosjer

9 oktober 2021 om 12:30

Ik denk dat Newcastlefans vooral blij zijn dat ze van Ashley af zijn.

9 oktober 2021 om 13:48

Ben al sinds ‘95/‘96 supporter van deze club en heb hier helemaal niks mee. Geld is belangrijk maar heb liever dat dit middels goed beleid verdiend wordt. Zoals bijvoorbeeld Bayern München en Ajax dat doen. Duurt langer maar is eerlijk en toekomstbestendig. Een eventuele titel is gewoon niet hetzelfde voor mij. Ik erger me nu al aan al die bandwagon- en successupporters die mij als oude getrouwe supporter in hetzelfde daglicht zetten als zijzelf. Het scheelt dat ik niet in voetbalshirtjes en trainingspakken loop.

9 oktober 2021 om 14:50

En het ergste is dat wanneer het goed gaat en jij als oude Newcastle fan uiteraard blij is, je jezelf hier moet gaan "verantwoorden" omdat men jou ook in een hokje van successupporter zal gaan proppen.

Erg benieuwd naar hoe dit gaat uitpakken. Vooral benieuwd naar de spelers die ze in het begin gaan benaderen om vervolgens over te schakelen naar de absolute top spelers

9 oktober 2021 om 14:32

Wordt in de eerste transferwindow vast een lijstje waar Coutinho, Umtiti, Hazard, Bale, Martial, Bailly, Tellas, Lacazette, Aubameyang, Icardi, Vlahovic, Isak, Gravenberch, Onana, Gaya, Carlos Soler, Muslera, Meunier, Florenzi op staan.

Ik ben al fan van newcastle sinds 2008 onder andere met een cabaye op het middenveld. Ook ben ik heel blij dat astley weg is dat is waar al jaren om geroepen wordt. Voor de rest moet ik het nu nog even zien wat er nu gaat gebeuren

9 oktober 2021 om 12:12

Ik durf te wedden dat als ze straks kampioen worden dankzij het oliegeld van deze sheik dat je straks lekker de polonaise gaat lopen en terecht 😉. Het speelveld is nu eenmaal veranderd, de hegemonie vd “traditionele” topclubs is doorbroken en dat is een mooie ontwikkeling

9 oktober 2021 om 12:46

Als ze straks kampioen worden? Denk dat dit nog wel heel ver weg is mocht het ooit gebeuren

9 oktober 2021 om 12:51

Dat dachten we met city ook

9 oktober 2021 om 13:01

Die eigenaars zijn rijker dan de hele PL bij elkaar. En we hebben het de laatste 10-15 jaar wel gezien. De superrijke projecten zijn allemaal succesvol geweest. Van Chelsea en city tot PSG en zelfs Monaco.

9 oktober 2021 om 13:37

Anzhi Makachkala

Top10 is denk wel de doelstelling voor die jaar, vooral als ze succes hebben deze transfer window. En in de zomer lekker Conté halen, dan zijn ze binnen 2 seizoenen kampioen

9 oktober 2021 om 11:53

City heeft er 3/4 jaar over gedaan om te kunnen concurreren. Ze pakten hun eerste titel op een epische wijze, maar wel in een zwakke periode van de Premier League. United was al vergaande glorie aan het worden. Als je dat vergelijkt met nu is de PL nog nooit zo competitief geweest denk ik. Dat heeft jaren nodig aan het opbouwen van een team. En dan geeft dat geen zekerheden. Zie bijvoorbeeld Man United.

9 oktober 2021 om 13:26

Conté heeft bij Inter en Chelsea wel aangetoond dat hij met een groot budget snel zoden aan de dijk zet. Plus Roman had Chelsea in 2003 gekocht en in 2005 waren ze kampioen. Dus het kan wel

9 oktober 2021 om 14:53

Toen Chelsea kampioen werd, had je echter alleen Man Utd en Arsenal als "echte" concurrenten. De rest was gewoon sub top en lager. Nu heb je al Liverpool, City en Chelsea. Daarbij is United goed aan de opbouw bezig dus ik zie hun ook als outsider. Je hebt dan al 4 echte concurrenten.

9 oktober 2021 om 16:32

Liverpool had het seizoen ervoor de CL gewonnen. En deden gewoon mee voor de topplekken. Everton van Moyes was gewoon gevaarlijk ook. Zelfde situatie

9 oktober 2021 om 13:25

Ja de trainer kan z'n dagen gaan aftellen, als dat nog niet zo was... Net als uiteindelijk zo ongeveer alle spelers.

Bizarre wereld. Ik ben benieuwd hoe dit over een paar jaar gaat.
In Duitsland is een overname door een buitenlandse investeerder alleen mogelijk tot 49% van de club. Zo voorkom je dat je de macht weggeeft.
Eerlijk is eerlijk de premier league wordt dan wel steeds spannender. Straks heb je bij wijze van spreke 15 clubs die door oliemagnaten/Russen/Arabieren zijn overgenomen die strijden om de titel, en de rest strijden om degredatie voor te komen.

9 oktober 2021 om 11:39

De regel die in Duitsland geldt zou door de FIFA als regel voor alle clubs moeten gaan gelden. Voetbalclubs worden gebruikt als greenwashing of als ordinaire pissing contests. Het gevolg is niet dat het voetbal verbetert, want er blijven immers evenveel topspelers, maar dat alle topspelers zich in één competitie gaan concentreren. M.i. is dit uiteindelijk de doodsteek van het voetbal, maar goed 'money rules'.

9 oktober 2021 om 11:56

@Psv Zonder die investeerders hadden Real, Barca en Bayern 3 elftallen gehad van wereldklasse, omdat er dan ook minder teams op de markt zouden zijn geweest die hoge bedragen kunnen neerleggen. Voor corona hadden Real en Barca een omzet van ruim 800 miljoen en betaalden zij de hoogste salarissen. Daar zou je sowieso niet tegenaan hebben kunnen vechten. De enorme verschillen tussen clubs waren al enorm en zouden sowieso alleen maar groter zijn geworden. De massale globalisering van het voetbal is de onderliggende veroorzaker.

9 oktober 2021 om 12:17

Als ze de regels van duitsland of nederland hadden toegepast in de spaanse competitie dan zouden barca en real gewoon 2 subtoppers in europa zijn die niet de hoogste salarissen en de duurste spelers zouden kunnen aantrekken. Uiteindelijk kun je niet oneindig meer geld uitgeven dat er binnenkomt

9 oktober 2021 om 12:48

Waar heb je het over? Hoezo noem je real en barca in een adem? Flink verschil tussen deze clubs en hoe ze gerund worden

9 oktober 2021 om 16:48

Misschien is het jou ontgaan maar Real had vroeger ook een miljardenschuld van hier tot tokyo, door een truuc (verkoop parkeerplaats oid) zijn ze daar vanaf gekomen amders stonden ze er hetzelfde voor als barca nu

9 oktober 2021 om 12:03

Ook in Duitsland zijn er uitzonderingen, zie Leverkusen, Leipzig en Hoffenheim, plus in de lagere divisies nog een paar clubs

9 oktober 2021 om 12:08

Die regel in Duitsland betekent dat Bayern voor altijd zal heersen en de Bundesliga oninteressant blijft.

9 oktober 2021 om 13:49

Die regel geldt maar deels in Duitsland. Als je een X aantal jaar als investeerder bij de club betrokken bent, mag je alsnog over die 49% heen. Zo heeft Dietmar Hopp zijn belang in Hoffenheim vrij recentelijk kunnen uitbreiden.

Wat een walgelijke vertoning en gebeuren. Kijk de fans nu ook lachend meelopen met die mensen. Niet eens wetende wat voor types dat zijn. En daarnaast een tijdje terug schreeuwen, save football, lachwekkend! En nu is het allemaal prima en geweldig maar owee als zulke mensen van buitenaf het land inwillen die helemaal geen geld hebben. Dan is het vol is vol zeker, man man man wat een hypocriete gedoe! En dan nog niet eens sprekende over deze ontwikkeling wat een gevaar is voor het voetbal, gehele (olie) landen, staten die clubs overnemen, maar dat zal men nog wel inzien, tsja!

9 oktober 2021 om 12:01

Je zal ten alle tijden vooral alleen de mensen horen die "lijden" onder de consequenties. Dat is altijd al zo geweest en zal niet snel veranderen.

9 oktober 2021 om 12:18

Ja want een Amerikaan bij Arsenal is zoveel beter zeker? Geen enkele club zou dit aanbod hebben afgewezen. Je bent teveel beïnvloed door de media, Ashley heeft 14 jaar te lang letterlijk het geld en het leven uit die club gezogen. Ik gun het ze. Veel succes Toon fans, jullie verdienen een beetje geluk, jullie hebben het al zo lang erg gehad.

9 oktober 2021 om 12:19

Mensen weten echt wel wat voor types het zijn. Maar wat doe je eraan? Het voetbal zit al vol met duistere figuren die clubs bezitten, wat maakt eentje meer dan uit? Deze man zal, denk ik, wel een tikje erger zijn maar wat moeten fans dan? Stoppen met supporten van de club waar ze al jaren lang van houden?

9 oktober 2021 om 13:24

Real Madrid heeft wel clean zijn gelden verkregen toch?

Oneindig lang buitensporig lenen van Spaanse banken die weer leenden bij de EU bank.

9 oktober 2021 om 14:06

Precies, meer dan 40 miljard naar Spanje gegaan aan noodleningen om die banken overeind te houden.

9 oktober 2021 om 13:33

Je verkondigt onzin en volgt media narratieve die niet kloppen. Manchester is een groot voorbeeld. Sinds de overname van city heeft de stad zich positief ontwikkeld. Onder goed bewind kan het alleen maar goed uitpakken voor Newcastle. Daarnaast was de vorige eigenaar zeer negatief. Je hebt 0 voorbeelden dat een staat die een voetbalclub bezit negatief is voor de fans of de stad. Bovendien was Real Madrid in haar begintijden en succestijden oneerlijk door de staat in voordeel gezet. Je roept maar wat zoals al de media.

9 oktober 2021 om 14:36

Laatst een artikel waarin berekend werd dat een vluchteling gemiddeld 1 miljoen euro kost. Experts die het factcheckten zeiden dat huh cijfers ongeveer overeen kwamen. We hebben een woningmarkt waar mensen geen huis kunnen krijgen. Meer inwoners zorgen voor meer uitstoot, wat we ook niet kunnen hebben.

Dus jij mist het vermogen om te kunnen begrijpen dat mensen die bakken geld komen brengen welkom zijn en die bakken geld kosten we beperkte ruimte hebben.

9 oktober 2021 om 16:46

En hoeveel leveren ze op?

11 oktober 2021 om 15:31

Als je ziet dat na jaren het grootste deel nog volledig afhankelijk is van uitkeringen en degene die werk hebben vaak (met alle respect) parttime of seizoenswerk is dan vraag ik mij af of ze ooit zoveel gaan verdienen dat ze meer belasting betalen dan ontvangen. Uit mijn hoofd (verbeter me als ik het mis heb) is het in nederland zo dat je rond de 50 a 70.000 per jaar moet verdienen om meer te betalen dan je ontvangt. Dus tegen de tijd dat ze een miljoen terug betaald hebben zijn ze al met pensioen.

Immigratie is gewoon een dure "hobby" waar je eerlijk over moet zijn.

Leuk, nog zo’n olie club erbij, nog een grotere concentratie van topspelers in de PL. Ik snap oprecht de blijdschap van die supporters niet, het wordt nu gewoon een andere club.
Daarnaast is het bedrijf ook niet helemaal zuiver met degenen die er achter zitten.
Maar ja, lekker geld erin pompen, iedereen weer blij daar.

9 oktober 2021 om 12:33

MrGuide in principe heb je als fan meer aan oliegeld, zie PSG, Man City en (gas) Chelsea dan rijke Amerikanen die vooral zelf er veel aan willen verdienen zoals Arsenal en Man U of een gierige eigenaar bij Spurs. Een SpurS zou interessanter geweest zijn voor zo een rijke partij dan grijze NCU

9 oktober 2021 om 12:52

Ja maar die hebben die levi als president toch? Dat is een van de grootste gekken die in de voetbalwereld rond loopt

9 oktober 2021 om 13:28

De shirts zijn grijs ja, maar verder is Newcastle toch een mooie volksclub? Juist veel van de clubs die jij noemt waren toch al van de elite.

Ik zag in de wandelgangen dat ze couthino benaderd hebben. Nou neem maar mee voor een lekkere geldsom

Ik begin steeds meer en meer voorstander te zijn van een salarislimiet per club of per speler.. Bv 50 procent van je totale omzet. En om jeugdspelers aan te moedigen binnen een club: Spelers die bv vanaf hun 16e er zijn en bij de club blijven tellen hierin beperkt of niet mee.. Zo is het voor clubs ook nodig om meer de jeugd de kans te geven en aan te moedigen..

9 oktober 2021 om 12:01

Vond je dit ook toen het nog wel goed ging met Juventus? Niet om flauw te doen hoor maar het valt mij op dat er aardig wat Barca, Madrid en Juve fans zijn die over dit soort dingen moord en brand schreeuwen maar het geweldig vonden dat hun club pre corona alles uit de kast haalde om sterren binnen te halen. Nu gaat het minder met die clubs en dan moeten er ineens maatregelen worden genomen.

9 oktober 2021 om 12:02

Veel clubs zitten tussen de 40-70 procent van hun omzet qua salarissen. Je gaat daar het probleem niet mee verhelpen aangezien het verschil in omzetten gigantisch groot is. Geld vind altijd wel een weg.

9 oktober 2021 om 12:13

Maar wat dan met de overige 50%? Want het is niet dat ze er iets mee zijn die op de bank te zetten, als winst in de boeken te moeten zetten en dan er gigantisch veel belastingen op moeten betalen. Uiteindelijk gaan de transfersommen dan gewoon nog verder omhoog.

9 oktober 2021 om 12:26

Of de voetbalclubs (meer) laten participeren aan de maatschappij dmv projecten om armoede te bestrijden of zwerfkinderen bv. Zoiets kan mooi uit die pot van overige 50%.

Dat de clubs niet alleen geld ontrekken aan de maatschappij maar ook daadwerkelijk wat bijdragen.

9 oktober 2021 om 12:39

Succes met die wetgeving.

9 oktober 2021 om 13:07

Hè bah plaats ik een comment onder het mom van idealistische en socialistische overtuiging, dan is er altijd wel een nare realist 😉die met woorden als wetgeving op de proppen komt.

Van die wetgeving heb ik geen kaas gegeten dus daar waag ik mij niet aan maar het is verbazingwekkend hoe makkelijk wetgeving aangepast kan worden ten bate van grote multinationals terwijl dit andersom schijnbaar onmogelijk is.

Ik weet het gaat niet gebeuren maar clubs zouden zelf zoiets kunnen opzetten, dan heb je m.i minder met de wetgeving te maken.?

9 oktober 2021 om 14:51

Daar heb je zeker gelijk in, alleen is het zoals je zelf aangeeft nogal idealistisch. Het zou natuurlijk mooi zijn, maar ik hoop er niet meer op.

9 oktober 2021 om 12:22

Dus een fan van juve vindt dat er een salarisplafond ingevoerd moet worden? Hoe hypocriet! Waar zou juve staan zonder het geld (waarmee oa de omkoopschandalen zijn gefinancieerd) van de familie Agnelli? Of is dat anders dan oliegeld? En daarnaast: Italië en het inpassen van jeugdspelers LOL

Clubs als ManUtd, City, Chelsea, PSG, Arsenal enz enz zijn tegenwoordig eigenlijk grote multinationals met een zeer duur bedrijfsvoetbalelftal..

9 oktober 2021 om 12:07

Sinds de grote competities massaal zijn gaan inzetten op de internationale markt was dat al zo. De Premier League is nu aan het onderzoeken of ze wedstrijden kunnen gaan spelen in andere continenten. La Liga en de Serie A hebben dat al gedaan.

Niet dat ik voorstander ben van hoe dit tot stand is gekomen, maar Newcastle is toch gewoon 1 van de mooiste clubs ter wereld, dat in mijn ogen te ver onder hun stand leeft en te weinig uit de potentie halen die ze hebben. Hoop dat dit een wake up call is voor United, want die kunnen zomaar een 2e Arsenal worden als ze het beleid niet aanpassen..

9 oktober 2021 om 12:25

Welk beleid moeten ze daar aanpassen dan? Ze hebben jarenlang de duurste salarissen betaald en de duurste spelers gehaald oa dankzij het geld vd familie Glazer. Totdat ze werden overvleugeld door het geld van Chelsea en ManC. Bigger fish eat big fish, zo gaat dat nu eenmaal

Voordat mensen losgaan op de Saudische kroonprins; hij heeft ‘beloofd’ geen invloed uit te oefenen!
Het vrouwenelftal daarentegen zal binnenkort wel opgedoekt worden.
Natuurlijk belachelijk dat je je als club met deze praktijken in moet laten omdat je anders geen rol van betekenis meer kunt spelen in het hedendaagse voetbal.

Het is nu wachten tot de Taliban en een dictator een Engelse club koopt. Hypocrisie in Engeland. Geld gaat voor moraal. En het voetbal is nog verder afgegleden voor de mensen waarvoor het bedoeld is

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren