Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Engelse legende belde Harry Maguire op: ‘Hij weet wat ik meemaak’

Laatste update:

Harry Maguire kreeg recentelijk een telefoontje van David Beckham. De verdediger maakte in september een eigen doelpunt in de gewonnen vriendschappelijke interland tegen Schotland (1-3) en was daardoor voor de zoveelste keer het mikpunt van spot. Niet lang na de wedstrijd belde Beckham met Maguire om zijn steun uit te spreken.

De mandekker van Manchester United viel in de rust van de wedstrijd in en vanaf dat moment werd hij bij ieder balcontact ironisch toegejuicht door de Schotse supporters. Beckham maakte iets vergelijkbaars mee nadat hij een rode kaart ontving namens Engeland op het WK van 1998 tegen Argentinië.

"Elke carrière gaat met ups en downs", vertelde Maguire op een persconferentie voorafgaand aan het vriendschappelijke duel van Engeland met Australië. "David weet ook hoe dat gaat en wat je dan meemaakt."

"Ik vond het heel speciaal dat hij contact met me opnam en waardeerde het enorm", gaat de centrumverdediger verder. "David was altijd iemand tegen wie ik opkeek als jonge jongen."

"Dit is ook hoe het werkt in voetbal. Je kunt niet alleen maar top zijn en geen kritiek krijgen. Mensen zijn uiteindelijk ook kritisch op Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Er is in het afgelopen jaar heel veel over mij gesproken en natuurlijk is niet alles gegaan zoals ik had gehoopt, maar ik weet zeker dat ik hier sterker uit kom."

"Het is duidelijk dat ik minder heb genoten van het afgelopen jaar dan van de voorgaande jaren in mijn carrière. Maar alle kritiek van buitenaf heeft meer invloed op mijn vrienden dan op mezelf, zeker als ik gewoon op het veld sta", besluit Maguire.

In de komende interlandperiode neemt Engeland het naast Australië ook op tegen Italië. Dat duel is voornamelijk voor de Zuid-Europeanen belangrijk, aangezien zij met zeven punten uit vier wedstrijden nog lang niet zeker zijn van EK-kwalificatie. Engeland, daarentegen, is met dertien punten uit vijf wedstrijden een heel eind op weg en staat eerste in de poule.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoe Beckham is behandeld na 1998 is echt bizar. Komt in die docu pijnlijk terug. Dat een volk iemand zo kan haten om zoiets sufs...

11 oktober 2023 om 20:11

Ik moet die docu nog kijken, maar is het a la Seedorf bij ons? Dat vind ik een van onze nationale voetbalschandes, hoe die man is behandeld.

11 oktober 2023 om 20:25

Denk dat dit nog erger is. 22 jaar en werkelijk iedereen in Engeland (behalve de man united supporters) is tegen je. Elk stadion scheld jou, je vrouw en kind uit. Echt bizar wat je ziet in die docu

12 oktober 2023 om 10:59

Nee echt heel veel erger.

@VZ het was tegen Argentinië, niet in. Het WK ‘98 was in Frankrijk.

ON: waarschijnlijk één van de meest ondergewaardeerde voetballers in Engeland en waarschijnlijk zelfs heel Europa. Hoe hij zich bij Real terug heeft geknokt in zijn laatste half jaar toen was pure klasse. Ik was zó teleurgesteld dat hij weg ging. Helaas had hij toen al in Amerika getekend als mijn geheugen me niet in de steek laat.

11 oktober 2023 om 17:13

Dat laatste half jaar was echt magisch. Werd eerst aan de kant geschoven door Capello, maar het liep dramatisch. Stonden volgens mij 6 punten achter Barça toentertijd. Maar David ging toen toch naar Milan? Had ook nog bij PSG gespeeld volgens mij.

11 oktober 2023 om 17:26

Nee, hij ging naar LA Galaxy. Real wilde na dat half jaar zijn contract zelfs nog uitkopen maar dat lukte niet.

Hij is daarna nog een paar keer uitgeleend omdat de competitie in Amerika een andere kalender aanhoudt. Hierdoor kon hij van feb tot mei uitgeleend worden aan Europa: 2x aan Milan en 1x aan PSG.

Bij Milan deed hij het tijdens zijn eerste uitleenbeurt trouwens ook ge-wel-dig.

11 oktober 2023 om 17:30

Beckham ging na Real naar LA Galaxy. En is inderdaad 3x verhuurd geweest. 2x AC en 1x PSG. In MLS hebben rond deze periode een winterstop van 4 maanden.

Was hierboven al op gereageerd ; )

11 oktober 2023 om 18:22

ben je serieus? Ik vond hem juist altijd over gewaardeerd. Bij mij komt hij niet eens in de top 50 of zelfs niet in de top 100 van beste spelers aller tijden.

11 oktober 2023 om 18:32

Precies dit soort opmerkingen dus.

11 oktober 2023 om 18:34

Dan heb jij hem niet echt meegemaakt denk ik. Deze jongen was zó goed. Technisch, inzicht, altijd hard werken. Top 50 is altijd lastig, er zijn zoveel goede spelers geweest ‘aller tijden’. Maar zeggen dat hij overgewaardeerd werd, dat maakt je of een Leeds, Liverpool of City fan😉, of je hebt hem niet zien spelen week in week uit…

11 oktober 2023 om 18:35

Overgewaardeerd?... Zeker niet! Hij was zo ontzettend compleet en had echt 1 van de beste trappen die ik ooit heb gezien.

Deze man krijgt niet normaal veel steun door slecht te spelen. Heb dat niet eerder meegemaakt. En doen alsof je hier sterk van wordt. Je bent 30 en speelt amper wedstrijden. Persoonlijk kan het begrijpen maar als voetballer word je er niet sterker van.

11 oktober 2023 om 18:14

Ongekend he. Hierneordt een bondscoach afgemaakt als die een speler als Maguire zou selecteren. In Engeland juichen ze hem toe.

Je hoort ook alleen iets over Maguire als de interlandperiode weer aanbreken. Als het club voetbal er weer is hoor zie en lees je niks over Maguire. Die Engelse media die weer van alles willen en proberen.

11 oktober 2023 om 18:24

Ben het met je eens. Aparte situatie zo. Al dat steun zorgt er niet voor dat ie beter gaat spelen. Eigen doelpunt gemaakt bij zijn laatste interland maar krijgt een aai over zijn bol.
Engeland heeft de cultuur niet om iets te winnen terwijl ze goede spelers hebben. Philips en Maguire die amper spelen zijn nog steeds basisspelers. Absurd.

11 oktober 2023 om 18:36

Deze man heeft ook abnormaal veel over zich heen gekregen de afgelopen tijd. Dat is ook echt niet normaal.

11 oktober 2023 om 18:52

Ja dus? Het is niet onterecht wat men over hem zegt. Het is spotten op basis van zijn voetbal kwaliteiten. Hij wordt niet met de dood bedreigd, fans komen niet naar zijn huis of hij wordt uitgefloten wanneer hij speelt. Hij kon ervoor kiezen om naar West Ham te gaan en onder de luwte wat zelfvertrouwen op te bouwen maar dat wilt hij niet vanwege geld. Tsjah. Dan help je zelf er niet mee.
En om eerlijk te zijn moeten we medelijden hebben met zo’n speler? Gigantische salaris en heeft amper zelfreflectie.
Er zijn genoeg spelers die ik kan bedenken die net als hem uitgekotst zijn op een gegeven moment maar zij kregen die steun niet. Voetbal is nou eenmaal dog eats dog world.

11 oktober 2023 om 22:27

Het gaat wel iets verder dan wat jij zegt en wat er met andere spelers is gebeurd hoor. Wie zegt dat hij naar West Ham kon? Omdat dat in het roddelcircuit rondging? Daar zijn wij niet bij. En natuurlijk verdient hij genoeg geld. Maar bij hem wordt er op de man gespeeld, net als bij Manolev gebeurde. Er wordt een karikatuur van hem gemaakt.

12 oktober 2023 om 00:50

Alle betrouwbare bronnen van West Ham gaven aan dat er werd geboden op Maguire. Dezelfde bronnen die als eerste kwamen met het nieuws dat er ook geboden werd op Kudus en Alvarez. Maguire speelt niet en zit op de bank. Logisch dat clubs naar hem informeren zoals West Ham. United wilt van hun kan geld besparen omdat hij veel salaris opstrijkt voor iemand die niet in de basis staat. Logisch nadenken i.p.v. betweterig overkomen dat je erbij moet zijn.

Maguire zit in de entertainmentindustrie als sporter. Dat het bij hem verder gaat dan ieder ander speler is naïef. Er wordt op veel spelers kritiek geuit en met grotere proporties dan de situatie van Maguire. Wat dacht je van Xhaka bij Arsenal? Hard uitgefloten worden door je eigen publiek paar jaar terug.
Wat filmpjes op internet dat hij er niks van bakt dat zag ik ook van Gervinho bij Arsenal tien jaar terug op Twitter. En kritiek van journalisten en pundits. Het komt en gaat.

Hoewel Beckham in het verleden ook zijn portie heeft ontvangen heb ik wel het gevoel dat hij (op voetbalinhoudelijk vlak) niet eens 1/10e deel meemaakt van de shit die Maguire over zich heen krijgt.
Die jongen wordt door alles en iedereen dag in dag uit tot op het bot belachelijk gemaakt. In Beckham z'n periode betrof het grotendeels de traditionele roddelpers en tv-programma's. Daar is nu een platform als Instagram of Tiktok bijgekomen en het tempo ligt daar absurd hoog.

Ik hoop voor hem dat hij echt zo sterk is als hij zelf doet overkomen, want ik zou het volkomen begrijpen als hij niet lekker in zijn vel zit of zelfs (zwaar) depressief wordt.

11 oktober 2023 om 19:03

Genoeg voetballers die het nog erger te verduren hadden dan Maguire. Waarom moeten we Maguire beschermen? Hij kiest er toch zelf voor om ieder keer voor Engeland te spelen terwijl hij het niveau niet heeft. En hij kiest er zelf voor om bij United te blijven en niet een stap lager te zetten wat past bij zijn kwaliteiten.

En eerlijk gezegd. Als je als voetballer niet tegen social media grappen kan waarom ben je dan een profvoetballer bij Man United? Als het persoonlijk is dan hoeft het niet. Maar op tiktok en insta komen video’s naar voren van zijn blunders. Hij heeft het zelf in de hand door zijn blunders te verminderen. Ga naar een club dat op een lager niveau speelt zoals West Ham en verlos jezelf van al die grappen. Maar nee hij wilt strijden voor zijn plek bij United en Engeland waar iedereen kan zien dat hij het niveau niet aankan.

12 oktober 2023 om 10:49

Bij Beckham was het wel meer dan "alleen de roddelpers" die hem met de grond gelijk maakte.
Kan je aanraden om de docu op Netflix van Beckham te bekijken. Dit gaf mij echt wel een hele andere inkijk in het leven van een profvoetballer.

Terug naar Maguire. Zijn grootste nadeel is zijn prijskaartje tov kwaliteiten als verdediger.
Ik ben geen fan van Maguire, nooit geweest en zal het ook nooit worden. Daarmee doel ik niet op de persoon Maguire, maar puur de voetballer Maguire. Hij maakt teveel blunders, staat te vaak fout en maakt te vaak verkeerde keuzes. Het is gewoon een middelmatige verdediger die sporadisch iets verdomd goeds laat zien. Alleen het is te sporadisch.

13 oktober 2023 om 12:55

Ik denk dat jij de netflix documentaire over Beckham even moet kijken. Ik kan je garanderen dat Maguire nog geen 1/10e meemaakt van wat Beckham meemaakte…

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren