Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Tjaronn Chery verlaat Eredivisie en tekent voor twee jaar bij nieuwe club

Laatste update:

Tjaronn Chery is vanaf komend seizoen te bewonderen in het shirt van Royal Antwerp, zo maakt de Belgische topclub bekend via de officiële kanalen. De aanvallende middenvelder tekent een contract voor twee seizoenen op de Bosuil.

Chery was dit seizoen één van de smaakmakers van NEC, dat de inmiddels 35-jarige creatieveling in de afgelopen winterstop huurde van Maccabi Haifa. Chery gold als opvolger van de naar FC Kopenhagen vertrokken Magnus Mattsson en wist direct uit te groeien tot één van de steunpilaren in het team van trainer Rogier Meijer.

De voormalig speler van onder meer FC Groningen en ADO Den Haag wilde in januari naar Nederland terugkeren vanwege de gezondheid van zijn zoontje, waarna Maccabi Haifa instemde met een verhuurperiode.

Chery moest na de winterstop twee wedstrijden missen wegens een hamstringblessure, maar deed verder in ieder duel van de Nijmegenaren mee. Met zes doelpunten en vier assists had hij bovendien een grote bijdrage in het behalen van de zesde plaats in de Eredivisie en de finale van de TOTO KNVB Beker.

Dat Chery naar Antwerp vertrekt, komt niet als een verrassing. Voetbal International wist een week geleden al te melden dat de Hagenaar al medisch gekeurd was bij de ploeg die dit seizoen nog uitkwam in de Champions League, maar komend seizoen geen Europees voetbal speelt.

Antwerp zette alles op alles om Chery binnen te hengelen. De middenvelder is transfervrij en dat was gezien de financiële moeilijkheden bij Antwerp een extra grote reden om hem binnen te halen. Chery komt bij the Great Old onder meer Vincent Janssen, Jurgen Ekkelenkamp en Gyrano Kerk tegen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ajax lopen slapen. Ervaring, kracht, flair

26 mei 2024 om 16:04

Dit is toch niet het niveau wat Ajax na moet streven. Goede speler voor de subtop maar zou echt een hele rare zet zijn.

26 mei 2024 om 16:21

LaPaloma je moet weer ergens gaan bouwen. Hij zou meteen een hele belangrijke (goedkopere) schakel zijn in Amsterdam

26 mei 2024 om 16:57

Als je een paar spelers verkoopt, dan kan je beter goed gaan scouten om te versterken. Chery naar Ajax zou je geen stap vooruit zetten

26 mei 2024 om 16:08

Hahaha jij hebt wel een heel vertroebeld beeld van je clubje gekregen afgelopen seizoen...

26 mei 2024 om 16:52

Laten we anders ook vragen of Robbert Muhren en Bram van Polen willen tekenen bij Ajax..

Los daarvan. Leuke move voor Chery, zelf afgedwongen. Ben benieuwd of hij nog een jaartje kan vlammen.

Bedankt, en veel succes bij je nieuwe club !

Bij vlagen geniaal maar mij ook net iets te vaak onzichtbaar of gewoon slecht op belangrijke momenten. Je had hem er denk ik goed bij kunnen hebben omdat het in essentie een geweldige speler is maar een speler die 36 wordt en een godsvermogen moet verdienen een tweejarig contract geven is niet heel erg verantwoord. Plus Ogawa ging niet beter spelen door de aanwezigheid van Chery. Dus kan er uiteindelijk ook wel mee leven. Het is voor beide partijen een goede noodoplossing geweest maar nu moeten zowel club als speler verder.

26 mei 2024 om 16:17

Nuchtere reactie! Chery maakte dus niet zoveel impact zoals menigeen (zie comments) beweert?

26 mei 2024 om 16:35

Oh begrijp me niet verkeerd, het is als ie het op z’n heupen heeft gewoon een fantastische speler die uit het niets iets kan creëren. Maar het is ook een speler die ontzettend veel risico in zijn spel legt, nog wel eens zijn mannetje laat lopen en als hij zijn dag niet heeft gaat ook echt alles fout ipv dat hij een zakelijke 6 haalt. Dan maakt ie het veel te moeilijk en wil ie dwars door tegenstanders heen gaan lopen. Het is ook een speler die als ie op 10 speelt ontzettend veel uitzakt naar de linker/rechterkant of zelfs naar de controlerende posities. Dat is op zich niet goed of fout maar niet ideaal voor een spits als Ogawa. Die mag dan op een eiland geboren zijn maar het is niet de bedoeling dat hij er dan ook de hele wedstrijd op staat.

Dus zoals ik zei, in essentie een hele goede speler maar hij had met zijn kwaliteiten wel wat meer impact mogen hebben in wedstrijden die er dit seizoen voor NEC echt toe deden. En dan heb ik het vooral over wedstrijden in het laatste gedeelte van het seizoen zoals PEC-thuis, de bekerfinale, AZ-thuis, Feyenoord-thuis en de play-offs. Leuk dat ie het doet tegen Almere en Excelsior maar een keertje op een belangrijk moment doorslaggevend zijn had met zijn kwaliteiten best gemogen.

Niet alleen Ajax, maar de gehele Eredivisie-top heeft lopen slapen (alwéér!). Chery is al eerdere in zijn carrière onderschat! Hij werd toen makkelijk losgelaten naar het buitenland, daar is hij echt wel een betere en meer complete speler geworden. Hij heeft zichzelf na zijn rentree in de eredivisie meer dan ruim voldoende bewezen! De eredivisie-top hoeft niet te doen alsof deze speler voor hun niveau niet goed genoeg is, zeker Ajax niet. Chery is voor de Nederlandse top sowieso een toevoeging, maar laten zij maar allemaal interessant doen met “jonge, talentvolle, buitenlandse” spelers die voor minimaal 8 miljoen moeten worden aangetrokken

Dom, dom, en nog eens dom

26 mei 2024 om 16:21

Kom op zeg, de man is bijna 36.

26 mei 2024 om 16:32

Niks met dom te maken. De man is bijna 36. Leuke speler, altijd ook geweest, maar echt niet goed genoeg voor de top 3.

26 mei 2024 om 17:05

Dus met name zijn leeftijd is een struikelblok?! Er zijn wel vaker spelers op die leeftijd aangetrokken of teruggekomen in de top van de eredivisie. Als je kijkt naar zijn kwaliteiten en bijv. De gehele aangekochte Ajax-selectie?! Sorry, maar dan is toch haast geen enkel argument goed genoeg (in de huidige situatie en -financiële- status) om hem er niet gewoon bij te hebben, als je het mij vraagt. Spelers van 18-30jaar met zijn kwaliteiten, worden gekocht voor minstens 8 miljoen uit een ver land waar zij nog nooit hebben kunnen laten zien wat ze in de eredivisie kunnen presteren

Deze man is zeer creatief, maar zo traag als het maar kan. Leuke speler maar niet voor een niveau hoger

iedereen die deze man naar een topclub probeert te praten...
ja aan de bal is chery goed tot zeer goed. Maar tegenwoordig (zeker psv en feyenoord) spelen de meeste teams high-pressing, dat gaat zo'n chery echt niet 70-90min volhouden als je ook nog europees speelt.
en ja nec speelt ook nu en dan hoog op het veld van tegenstander, maar chery wordt niet jonger. Het is gewoon een te grote gok om te nemen, en daarintegen is antwerp ook geen verkeerde club (alhoewel ik betwijfel wat die volgend jaar gaan klaarspelen.. zitten financieel toch een beetje in zwaar weer)

26 mei 2024 om 18:26

Ik denk dat die Mattson beter bij Ajax/psv had gepast. Enorm loop vermogen en erg doelgericht.

Hij wordt volgende week 36. Heeft het afgelopen half jaar best wat leuke dingen laten zien bij NEC maar hij is het station gepasseerd waarbij hij nog een wezenlijke bijdrage kan leveren aan een ploeg die boveneinde Belgische competitie moet spelen.

Twente , wat ziek dat hij niet binnen is gehaald

Het is je gegund topper! Op je oude dag 1 van de sleutelspelers tijdens een historisch goed seizoen zegt mij inziens genoeg. Het ga je goed gozer! 🙏

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren