Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Southampton verslaat Leeds United op Wembley en keert terug naar Premier League

Laatste update:

Southampton is erin geslaagd te promoveren naar de Premier League. In de finale van de play-offs rekenden the Saints af met Leeds United: 0-1. Adam Armstrong kroonde zich tot matchwinner met een treffer voor rust. Na de onderbreking kwam Leeds enkele malen dichtbij, maar een verlenging zat er niet meer in.

Aan de kant van Leeds stonden er met Crysencio Summerville en Joël Piroe twee Nederlanders aan de aftrap. Samen met Georginio Rutter en Wilfried Gnonto waren zij de aanvallende troeven van manager Daniel Farke. Pascal Struijk ontbrak wegens een blessure. Bij Southampton werd Armstrong in de voorhoede ondersteund door David Brooks en Ryan Fraser.

Leeds domineerde de openingsfase en bevond zich met grote regelmaat op de helft van Southampton. Échte kansen bleven in de eerste twintig minuten uit, ondanks dreigende (loop)acties van onder meer Summerville en Gnonto.

Southampton wist in aanvallend opzicht weinig klaar te spelen, maar loerde op een gaatje en vond die ook na een klein half uur spelen. William Smallbone gaf mee in de loop van de vertrokken Armstrong, die net geen buitenspel stond en oog in oog met Leeds-goalie Illan Meslier de verre hoek vond: 0-1.

Tegenvaller voor Southampton was het uitvallen van Brooks, tien minuten voor rust. De Welshman liep een schouderblessure op, probeerde door te spelen, maar gaf zich gewonnen en liet zich geëmotioneerd aflossen door Samuel Edozie. Leeds kwam richting het einde van de eerste helft dichter bij het doel van Southampton, dat verdedigend uitstekend stond.

Op slag van rust kwam Southampton zelfs bijna op 0-2, toen Armstrong werd bereikt in de zestien na een slimme vrije trap. Armstrong schoot uit de draai en door de benen van Piroe richting de verre hoek, waar Meslier net op tijd bij zat. De rebound viel net niet goed voor een teamgenoot, waardoor Leeds ontsnapte.

Leeds kwam als herboren uit de kleedkamer en creëerde vrijwel direct na het begin van de tweede helft zijn grootste kansen van de wedstrijd. Gnonto gaf goed mee aan de mee opgekomen centrumverdediger Joe Rodon, wiens puntertje op een paar meter van het doel ternauwernood gekeerd werd. De afvallende bal kwam terecht bij Summerville, die de bal net over de kruising krulde.

Leeds bleef op jacht gaan naar de verlossende gelijkmaker. Dat had als gevolg dat de ruimtes voor Southampton groter werden en dat the Saints regelmatig countermogelijkheden hadden. Bij één van de goed uitgespeelde counters werd Edozie aangespeeld aan de linkerkant van de zestien. De invaller sneed naar binnen en krulde de bal net naast.

Leeds viel na de sterke fase vlak na rust ver terug. In de slotfase, toen Summerville al naar de kant was gehaald, zetten de manschappen van Farke toch nog een keer aan. Een heerlijke combinatie tussen Georginio Rutter en Daniel James leverde laatstgenoemde een vrije schietkans op. Tot ongeloof van de Welshman spatte de bal uiteen op de lat.

Leeds kreeg nog negen minuten aan blessuretijd. Daarin kwam James nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar James zag zijn inzet gekeerd worden. Daarmee was de laatste serieuze kans voor Leeds verkeken en kon het feest bij Southampton losbarsten.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi! Southampton hoort in de Premier League! Leuke wedstrijd gezien, het was erg lastig op momenten maar ze hebben het toch geflikt.

26 mei 2024 om 18:10

Heeft Leeds niet een heel groot risico genomen door zo’n dure selectie te houden en er op te gokken meteen terug te keren?

26 mei 2024 om 18:14

Dat denk ik ook wel ja, ik denk dat ze aankomende zomer wel het een en ander aan dure krachten zullen willen lozen.

26 mei 2024 om 18:20

Op papier lijkt mij dat nog wel mee te vallen. Ik snap de gedachte, maar kijkend naar wat die jongens gekost hebben en hun mogelijke transferbedragen, kunnen ze volgens mij nog steeds echt dikke winst maken. Ik denk bijvoorbeeld dat in ieder geval Summerville en Gnonto wel zullen gaan, en ik denk Meslier ook wel. Maar Gnonto heeft slecht 4,5 mil gekost, Summerville 1,5 mil en Meslier 6,5 mil. Dat zijn naar mijn idee de ‘grote namen’. Maar die zijn echt wel het veelvuldige waard dan wat ervoor betaald is. Dan heb je ook nog zo’n Archie Gray die eigen jeugd is en ook ongetwijfeld naar de PL zal kunnen. Pascal Struijk is ook een jongen die veel op kan leveren, maar (praktisch) gratis opgehaald is bij Ajax. Wat betreft salarissen weet ik het niet, maar het is zeker niet zo dat Leeds onverstandig hoge bedragen over de balk smijt.

26 mei 2024 om 18:34

Het gaat er ook meer om dat ze relatief meer verdienen dan de rest van de spelers in de Championship. Bij Leeds verdienen de spelers gemiddeld, na Leicester en Southampton, het meest geld. Ruim een derde gemiddeld per speler meer dan de nummer vier op die lijst. Dat is moeilijk op te brengen als je een tweede jaar in de Championship moet spelen.

26 mei 2024 om 18:48

Leeds krijgt dan ook nog steeds de parachute payments dus die hebben ook veel meer budget dan de rest van de ploegen, naast het feit dat ze ook een grotere fanbase hebben dan de andere ploegen. Niet zo gek dat ze hun spelers dan ook meer kunnen betalen. Het wordt pas echt een probleem als ze over 2 seizoenen nog steeds niet weten te promoveren. Dan houden de parachute payments op en wordt het wel een enorm duur geintje.

26 mei 2024 om 20:40

@YoeriCFC, ah, precies ja, dan ben ik het op zich wel eens. Sowieso zitten er veel jongens bij die (denk ik) niet nog een jaar Championship willen spelen. De jongens die ik hierboven noem zijn daar eigenlijk individueel simpelweg echt te goed voor.

Heb het laaste half uurtje gekeken.. wat een niveau, ongekend veel fouten. Spanning zal meespelen, maar dit was wel ontzettend matig.

26 mei 2024 om 18:09

Is een finale en die zijn meestal niet van groot niveau, ze kunnen normaal veel en veel beter, vooral Leeds.

Jammer, had veel liever Leeds teruggezien. Southampton is maar een saaie club met lelijke shirts en een zielloos stadion.

26 mei 2024 om 18:31

Maar wel grote voetballers gespeeld!

26 mei 2024 om 18:38

En niet onbelangrijk, veelal zelf opgeleid.

26 mei 2024 om 20:53

Le Tissier is 1,85m

26 mei 2024 om 22:41

Peter Crouch is 2,01m en heeft ook bij ons gespeeld. Veel groter dan hem zijn ze niet (in het voetbal).

26 mei 2024 om 19:43

Je komt uit 97, ik neem het je niet kwalijk. Maar iemand met een beetje historisch besef weet dat Soton in de PL thuishoort. In de tijd van Matt Le Tissier was het allesbehalve saai

26 mei 2024 om 20:04

Leeds hoort net zo goed in de PL als je enig historisch besef hebt. Maar ja... er kon er vandaag maar 1 promoveren.

26 mei 2024 om 20:22

LeTissier, wat een grootheid en mooie PL tijden toen. Die man gaf je geen stuiver qua looks e.d. maar die kon echt voetballen, en mooi ook.

Beide prachtige ploegen met een grote historie in de Premier League. Al had ik zelf een lichte voorkeur voor Leeds, denk ik dat we met Southamtpon ook weer een leuke ploeg erbij hebben die in de Premier League thuis hoort!

Soton terug! Dat is toch wel een club dat in de BPL thuis hoort. Nu zal Summerville wel voor een prikkie op te halen zijn. Ik zie het wel gebeuren dat ie naar Liverpool gaat, daar is de spoeling nogal dun qua scorende vleugelflitsers. Zou het een mooie transfer vinden voor hem.

Geen geweldige wedstrijd, wel een intense wedstrijd. Prachtige sfeer in het stadion. Twee ploegen die gevochten hebben voor elk grassprietje!

Lekker! Saints weer terug in de PL. Dat maakt Match of the Day komend seizoen nog weer wat interessanter.

Zo had ik niet verwacht. Vind op basis van de afgelopen 10 jaar Soto beter passen bij de premier league. Vooral hoe hun kijk is op ontwikkeling en jeugd vind ik te prijzen. Leeds staat een lastig jaar te wachten aankomend seizoen verwacht ik.

Ik heb best wat sympathie voor Southampton dus vind het mooi dat ze terug zijn. Voor Leeds eigen schuld want hoe die het hebben weggegeven is gewoon lachwekkend. Iedereen dacht dat ze direct zouden promoveren, maar als je de wedstrijden tegen QPR, Blackburn en Coventry verliest verdien je het niet. Southampton chapeau.

Alles beter dan Burnley, Sheffield etc

Heel jammer. Had er wel vertrouwen in eigenlijk dat Leeds zou winnen vandaag. Helaas niet en dus nog een jaar veroordeeld tot Championship waar het zo lastig is om weer uit te komen. Wie zegt dat je volgend jaar weer een kans krijgt? Dat maakt het zo zuur. En helemaal omdat Leeds directe promotie zelf dom heeft weggegeven in de competitie. Zonde zonde. Weet niet of hier Southampton supporters zijn, maar zo ja: Gefeliciteerd!

26 mei 2024 om 20:46

Cheers, wordt een drukke zomer voor ons. Huidige selectie heeft een flinke upgrade nodig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren