Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Engelse arbiter drie weken geschorst na ‘steen, papier, schaar’ voor duel

Laatste update:

Scheidsrechter David McNamara hoeft de komende weken niet in actie te komen, zo bevestigt een woordvoerder van de Engelse voetbalbond (FA) tegenover de BBC. De arbiter heeft deze straf om een betrekkelijk curieuze reden ontvangen: hij besloot de aanvoersters voorafgaand aan een wedstrijd in de Women’s Super League ‘steen, papier, schaar’ te laten spelen.

McNamara was zijn muntje in de kleedkamer vergeten en kon de toss daarom niet op de traditionele manier verrichten. Een muntje tossen is volgens de spelregels verplicht. De arbiter besloot de aanvoersters van Manchester City en Reading, Steph Houghton en Kirsty Pearce, ‘steen, papier, schaar’ te laten spelen, waarna de winnaar daarvan kant mocht kiezen. Joanna Stimpson, hoofd scheidsrechterszaken bij de vrouwenafdeling van de FA, noemt het incident ‘a moment of madness’.

“De scheidsrechter vergat zijn muntje en had haast, omdat de wedstrijd live werd uitgezonden op televisie. Hij had zich beter moeten voorbereiden. Dit is ongepast, onprofessioneel en teleurstellend”, stelt Stimpson in gesprek met The Times. McNamara hoeft in ieder geval tot 16 december niet in actie te komen. Een woordvoerder van de FA bevestigt dat de arbiter is gestraft voor ‘not acting in the best interests of the game’.

Terechte straf?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Snap er niks van, is toch prima opgelost?!

14 november 2018 om 19:50

Het probleem is denk ik dat de scheidsrechter dan zijn eigen regels bedenkt.

14 november 2018 om 19:55

Nouja, net wat je regels noemt. Zowel kop of munt als steen, papier, schaar zijn gewoon kansspelletjes en het boeit eigenlijk geen reet hoe je het doet toch. Die hele toss is eigenlijk al nergens voor nodig zelfs.

14 november 2018 om 20:02

''een muntje tossen is volgens de spelregels verplicht''

14 november 2018 om 22:43

Sja, ik vind het maar flauwekul om eerlijk te zijn. Dit is gewoon een prima inventieve oplossing van de scheids wat mij betreft, beter dan een live wedstrijd vertragen door naar binnen te rennen. Om zo'n man dan te schorsen is wat overdreven, right?

15 november 2018 om 07:54

Maar maroc, begrijp dat het verplicht is, maar hij doet gewoon weer een kansspelletje. Als ie nou had gezegd: jullie hebben de bal uit en jullie nemen deze kant, dan had ik begrepen dat het niet ok was (al valt over de drie weken schorsing te discussiëren). Maar nu is het gewoon weer 50/50. Vind het een beetje muggenziften

Je kan je maar ergens druk over maken!

Nou nou wat een schande. Dit zal natuurlijk de uitkomst van de wedstrijd en daarmee het verloop van de competitie enorm hebben beinvloed, ze kunnen de competitie wel opdoeken daar

Benieuwd hoeveel wedstrijden je wordt geschorst als je een keer echt iets verkeerd doet daar. Dit slaat nergens op. Arbiter heeft het prima opgelost.

15 november 2018 om 07:46

In Nederland niks, dara praten ze alles goed wat je als scheidsrechter doet. Hier zou je waarschijnlijk nog een uim Omdat je zo'n goede inventieve oplossing hebtverzonnen

Het is natuurlijk schande dat de scheidsrechter dit deed. Alle gokkantoren hadden gelijk de weddenschap uitgezet wie de steen, papier, schaar won. Begrijpelijk dat de bond dit heeft beslist.

Is toch beter als "...hoeveel vingers heb ik achter mijn rug?"

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren