Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Endrick (16) breekt stokoud record in Brazilië en is dicht bij akkoord in Europa

Laatste update:

Endrick Felipe Moreira de Sousa heeft zijn naam dinsdagnacht in de geschiedenisboeken van het Braziliaanse voetbal geschreven. Het toptalent van Palmeiras werd met een leeftijd van zestien jaar, drie maanden en vijf dagen de jongste doelpuntenmaker aller tijden in de Série A. Marca onthult dat de biedingenoorlog om Endrick al is losgebarsten en dat Real Madrid de beste papieren heeft.

Endrick scoorde in de 71e minuut de belangrijke 1-2 en hielp zijn ploeg daarmee aan een uiteindelijke 1-3 zege bij Athletico Paranaense. Daarmee kreeg de piepjonge centrumspits dus een prestigieus Braziliaans record in handen, dat al sinds 1916 niet meer verbroken was. Na afloop toonde het toptalent zich desondanks zelfkritisch. "Ik vind het nog niet goed genoeg, ik had meer kunnen scoren vandaag", aldus Endrick tegenover ESPN Brasil.

"Deze prestatie is de beloning voor mijn harde werk. Ook voor alles wat ik buiten het werk bij Palmeiras om doe", vervolgde Endrick, die met een knipoog reageert op provocaties van de supporters van tegenstander Athletico Paranaense. "De fans riepen: 'Ga studeren, het is te laat voor een kind om nog wakker te zijn.' Ik houd mijn geest sterk door te studeren. Ik zit in het eerste jaar. Maar man, dit is allemaal een droom."

Endrick zal niet lang in Brazilië blijven, want de Europese elite aast nadrukkelijk op zijn handtekening. De aanvaller heeft bij Palmeiras een ontsnappingsclausule van zestig miljoen euro, maar de Braziliaanse club denkt volgens Marca aan een transfersom van veertig miljoen euro. Paris Saint-Germain bracht een bod uit van twintig miljoen euro, ver verwijderd van de vraagprijs. Ook Barcelona toonde interesse, maar Real staat er volgens de Madrileense krant het best voor.

"Waar andere clubs zich opdrongen, bewoog de Koninklijke in alle rust", weet de doorgaans goedgeïnformeerde sportkrant. Real Madrid heeft een strategie uitgestippeld om Endrick te overtuigen van een overstap naar Santiago Bernabéu, zoals dat de afgelopen jaren ook lukte met zijn landgenoten Vinícius Júnior en Rodrygo. "Er is nog geen overeenstemming, maar Real is zeer dicht bij de speler en zijn entourage komen te staan", schrijft Marca. Endrick kan overigens pas in juni 2024 de oversteek naar Europa maken, dan wordt hij achttien.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben niet iemand die heel snel talenten ophyped, maar dit is echt een absolute geweldenaar. Speciaal voor hem eens wat jeugdpotten gaan kijken en hij stelde zeker niet teleur, wauw. Hij is nog maar 16 dus we moeten het nog maar zien, echter ben ik echt enorm onder de indruk.

26 oktober 2022 om 14:54

Dan moet je echt wel een liefhebber zijn. Kan Ajax hem niet oppikken?

26 oktober 2022 om 15:00

Fctd, de Braziliaanse jeugdtoernooien zijn echt leuk om te kijken. Heb er een paar gezien, kweekvijver van talent. Ajax gaat deze man never kunnen betalen. Bovendien is deze jongen net als Vini Jr zo'n groot talent, die gaat naar de top. Linksbenige speler, vaak spelende als spits en een kruising tussen de jonge CR7 en Neymar. Flair en heeft echt dat Braziliaanse DNA, kan alleen wat effectiever soms. Wat meer functioneel zegmaar.

26 oktober 2022 om 16:39

Zeg maar een Ronaldo Nazario in de dop.

26 oktober 2022 om 17:40

Endrick zal onmogelijk zijn voor Ajax, die gaat inderdaad zoals je zegt meteen naar de absolute top, ik durf wel te zeggen voor minimaal €45-50 miljoen. Maar misschien kan Ajax wel zijn goede vriend Giovani halen van Palmeiras, ook een zeer talentvolle speler die samen met Endrick alles aan flarden heeft geschoten. Maar dat weten ze bij Ajax ook al, wordt wel vaker gelinkt en Huntelaar heeft niet voor niets het vliegtuig naar Brazilië gepakt.

26 oktober 2022 om 14:56

Het is een Braziliaan dus ik geloof zijn hype wel,maar was het een Engelsman geweest...

26 oktober 2022 om 15:00

Ik weet nog wel toen Waynr Rooney die leeftijd had dat hij ook enorm werd opgehyped.(achteraf terecht)

26 oktober 2022 om 15:07

Mag toch ook wel eens in de ruim 20 jaar

26 oktober 2022 om 15:54

Helemaal met je eens hoor! Was geen sneer of iets dergelijks, slechts een voorbeeld.

26 oktober 2022 om 16:50

Foden toch ook. Maakt het ook waar tot nu toe. Bellingham ook.

26 oktober 2022 om 17:16

Rooney speelde op die leeftijd al vast in Everyon 1. Ik weet niet of je dan nog van hypen kunt spreken.

26 oktober 2022 om 17:40

Ronney was een paar maanden ouder dan deze Endrick toen hij zijn debuut maakte voor Everton.. En bijna 17 toen hij scoorde tegen Arsenal. Nog steeds bizar natuurlijk, maar dus niet jonger dan deze Endrick.

26 oktober 2022 om 18:09

Gerrard,scholes,lampard,beckham. Zomaar wat fantastische engelse voetballers van de afgelopen 20 jaar.

26 oktober 2022 om 15:33

Ik heb hem vandaag paar uur geleden opgehaald uit Brazilie op FM23 bij Ajax.
Dit is idd een geweldig talent, Bij real zou wel ziek zijn 3 Braziliaanse talenten in de voorhoede.
Brazilie heeft wel veel opties van voren voor het WK.
Vinicius, Martinelli, Coutinho, Neymar, Cunha, Gabriel Jesus, Firminio, Richarlison, Rodrygo, Raphina, Antony. Dat zijn 11 spelers die bij Oranje in de basis zouden staan.

26 oktober 2022 om 15:50

Zelf heb ik Cunha eigenlijk nooit heel goed gevonden. Een leuke speler om erbij te hebben, maar heeft naar mijn idee niet de kwaliteiten of de potentie van een hele goede speler zoals Antony, Raphinha en Martinelli bijvoorbeeld. Coutinho is dit kalenderjaar wel weer verschillende keren opgeroepen voor het Braziliaans-elftal, maar ik denk dat hij op korte termijn ook voorbijgestreefd zal worden door iemand als Paquetá (ook doet ook hij het nog niet heel goed bij West Ham United) of dat Brazilië uiteindelijk met Firmino of Neymar op 10 zal spelen en dan Vinicius op links, Rodrygo, Antony of Raphinha op rechts en dan Gabriel Jesus of Richarlison in de spits.

Heb je echt bizar veel keus nu ik al die namen zo opnoem. En bijvoorbeeld iemand als Neres heeft bij Benfica de afgelopen paar weken weliswaar pech gehad met blessureleed, maar die was voor zijn blessureleed heel goed bezig bij Benfica. Als hij weer 100% fit is en hij weer gaat vlammen bij Benfica, dan zie ik Neres ook wel bij het Braziliaans-elftal terechtkomen. Niet als eerste keus voor de vleugels, maar hij kan natuurlijk op rechts- en linksbuiten spelen.

Persoonlijk zie ik Brazilië als grootste kanshebber om het WK te winnen. Ik hoop eigenlijk dat ze met deze formatie zullen spelen (zie opstelling).

Alisson
Militão
Marquinhos
Thiago Silva
Telles
Casemiro
Guimarães
Rodrygo
Neymar
Vinicius
G.Jesus
26 oktober 2022 om 15:58

Leuke opstelling. Ik hoop echter op Vanderson van Monaco als rechtsback en Fabinho naast Casemiro. Rodrygo zal zeker weten geen basisspeler zijn op rechtsbuiten. Die strijd gaat tussen Raphinha en Antony. Jesus doet het uitstekend bij Arsenal, maar Richarlison levert altijd voor de selecao. Vermoed dat hij basisspeler wordt. Jesus heeft op het WK van 2018 toch wel gefaald vind men.

26 oktober 2022 om 17:43

Cunha is vooral handig omdat hij een van de weinige is bij Brazilië die echt als spits kan spelen. De centrumspits positie is toch al een tijdje een zorgenkindje geweest, zelfs Gabriel Jesus bijvoorbeeld scoort erg weinig bij de nationale ploeg recentelijk. Buitenspelers genoeg, en ook meer dan genoeg scorend vermogen, maar Cunha is eigenlijk een beetje het enige plan B die ze hebben. Ze missen eigenlijk een goede pinch-hitter vanaf de bank.

26 oktober 2022 om 18:11

Denk dat de hele selectie van Brazilie bij nederland in de basis zou staan lol. Haha stel we hadden casemiro naast frenkie en neymar en martinelli voorin. Zou wel ff lekker zijn zeg.

26 oktober 2022 om 18:06

Ik heb deze jongen afgelopen pinkster zelf mogen aanschouwen op een toernooi. En het is niet normaal hoe goed hij zich over het veld beweegt. Overziet alles, doet de juiste acties. En houd ook van een truuk op zijn tijd.

Heb z'n debuut live gekeken, is wel indrukwekkend hoe goed deze jongen nu al is. Vind de vraagprijs nog best meevallen trouwens, had hem wel duurder dan Vinicius geacht. Mooi dat ie naar Real gaat, dit is wel een Perez classic. Beter dan een PSG tenminste.

Ik verwacht ook dat zodra Endrick 18 is, dat hij naar Real Madrid zal vertrekken. Waarschijnlijk koopt Real Madrid hem binnen nu 'n halfjaar, verhuren ze hem aan Palmeiras en komt hij naar Madrid zodra hij 18 is. Zoiets soortgelijks deed Real Madrid ook met Vinicius en Rodrygo, door ze voor hun 18de al vast te leggen en tot hun 18de te verhuren aan de club waar ze al speelden.

In de tekst staat dat Palmeiras schijnbaar denkt aan een transfersom van 40 miljoen, maar ik lees ook op veel verschillende media's dat Endrick een clausule van 45 tot 60 miljoen in zijn contract heeft staan. Uiteraard bizar veel geld voor een speler van die leeftijd, maar als Real Madrid wacht dan gaat een andere club er met Endrick vandoor en als Real hem dan wilt kopen kost hij waarschijnlijk 200 miljoen.

En ik denk dat Real Madrid ook de beste keus zal zijn voor Endrick. Zijn de afgelopen jaren een soort nieuwe weg ingegaan waar ze zich vooral focussen op talenten als Endrick, Vinicius, Rodrygo, Valverde, Casemiro (wat langer geleden), Camavinga, Tchouaméni, etc. door ze jong binnen te halen en ze te 'kneden' en deze spelers waren dan ook niet goedkoop, maar goedkoper dan wanneer je zou wachten met het kopen van deze spelers.

Endrick zal dan tegen de tijd dat hij naar Real Madrid gaat, heel wat wedstrijden op het hoogste niveau voor Palmeiras gespeeld hebben. En hij zal er uiteraard niet meteen staan bij Real Madrid verwacht ik, tenzij hij echt een mega ontwikkeling doormaakt. Maar op z'n vroegst zal Endrick dan in 2024 naar Real Madrid vertrekken en ik sluit niet uit dat Benzema dan nog steeds bij Real Madrid speelt. Dan kan je Benzema als een soort ervaren leermeester voor Endrick laten fungeren en kan hij zich waarschijnlijk ook optrekken aan Rodrygo en Vinicius en dan na 1 of 2-jaar kan Endrick hopelijk de eerste spits van Real Madrid worden.

26 oktober 2022 om 15:24

442/4411.

Haaland en Endrick voorin.
Vini, Jude, Fede
........Tchoua......

Roulerend heb je nog Rodry en Cama. Maar agh Haaland is helemaal geen zekerheid, niet meer met die statenclubs van tegenwoordig.

26 oktober 2022 om 17:49

Ik denk eerder dat Rodrygo in de spits zal belanden eigenlijk, niet als pure spits per se, maar Rodrygo kan zo ontzettend goed afronden, en speelt nu wanneer Benzema er niet bij is ook al door het midden naar behoren. Ik zie ook Ancelotti wel een 442 proberen met Benzema en Rodygo als spitsen, omdat je toch Valverde hebt die de rechterkant kan bestrijken, en dan op links Mendy met Vinicius om die flank ook in balans te houden. Zo kan je zeker spelen tegen een degradatiekandidaat in eigen huis.

De eerste keer dat ik Endrick Felipe Moreira de Sousa heb zien voetballen was hij nog maar 14 jaar oud. Zelfs toen zag ik de klasse er al vanaf druipen

26 oktober 2022 om 15:32

Ja hoor jij bent zeker scout? Waar heb je hem zien voetballen dan

26 oktober 2022 om 15:54

Op het voetbalveld waarschijnlijk😜.

26 oktober 2022 om 23:43

Piet de Visser ook al een account hier?

"De fans riepen: 'Ga studeren, het is te laat voor een kind om nog wakker te zijn.'"

Nou nou, wat een provocatie en dat wordt dan geroepen door een groep supporters die zich zelf hoogstwaarschijnlijk gedragen als een klein kind door voor/tijdens en na de wedstrijd de "hooligan" uit te hangen...

26 oktober 2022 om 17:17

Niet helemaal zeker hoe jouw reactie te interpreteren. Maar dit is uiteraard wel de enige vorm van ‘provocatie’ wat gewenst is. Een dolletje, plaagstootje, zonder te kwetsen en hoogstwaarschijnlijk een glimlach en een knipoog opleverde.

26 oktober 2022 om 17:42

Ik bedoel het als in, dat ik dit niet serieus kan nemen als provocatie. Ik kan mij niet voorstellen dat dit iets doet met een jonge speler sterker nog, ik kan mij voorstellen dat zo'n jongen er alleen maar van gaat "groeien".

Het lijkt mij een machtig gevoel om als 16 jarige zo'n stadion te betreden, de supporters die het scanderen even aan te kijken en dan gewoon je ding doen en 2x scoren bij je debuut. Daar kan volgens mij geen drugs aan tippen, ook niet een eerste x...😇

"wel de enige vorm van ‘provocatie’ wat gewenst is.."

Ik denk niet dat dat een issue is in Brazilië.. 😉

26 oktober 2022 om 17:57

Ik snapte het gedeelte erna niet helemaal, vanaf “en dat wordt dan geroepen…” ik ken de supporters uit Brazilië totaal niet en weet dus ook niet hoe het daar aan toe gaat verder. Wilde alleen onderstrepen dat dit juist super gewenst is als ‘provocatie’ omdat je er niemand mee kwetst, wel even beetje plaagt en/of klein beetje uit concentratie haalt. Jammer dat dit niet de standaard is.

26 oktober 2022 om 18:17

Ja ik ben bang dat er nog een lange weg te gaan is voordat dat punt word bereikt. Het word alleen maar erger en niet alleen in de stadions. Persoonlijk vind ik het niet zo'n fijne tijd wat betreft hoe mensen met elkaar omgaan, dat is in de afgelopen 3 jaar erg veranderd. Jammer..

26 oktober 2022 om 18:30

Ik deel de teleurstelling met je. Maar er zijn er in ieder geval al twee die met begrip en respect met elkaar omgaan. Dus wij doen het prima; een betere wereld begint immers bij jezelf. Fijne avond!

Zag een mooie clip van zijn jankende vader bij zijn debuut. Gigantische trots natuurlijk en deze jongen schijnt ook een gigantisch talent te zijn. Is ook mooi voor die ouders weet je, achter vele topsporters zit een familie die heel veel heeft opgegeven en neergelegd voor hun kinderen. Mooi man.

De biedingenoorlog is losgebarsten, maar hij kan pas op z'n achtiende de oversteek maken. Wat een onzin allemaal.

26 oktober 2022 om 15:24

Nee hoor. Je kan hem toch nu contracteren, maar nog 2 jaar verhuren tot zijn 18e?
Is bij een Rodrygo geloof ik gewoon ook gedaan.

26 oktober 2022 om 17:19

Nee, uitsluitend een voorcontract. Als real nu overeenstemming bereikt met zowel club als speler, blijft deze jongen als jeugdspeler met de huidige voorwaardes actief in Brazilië totdat hij 18 is, pas dan is hij officieel een ‘galatico’ en getransfereerd.

26 oktober 2022 om 19:49

Er worden bedragen van 40 miljoen genoemd. Geloof me, die wordt echt niet eerst verhuurd.

Heb hem nu twee keer zien voetballen en het talent druipt er echt vanaf. Ook knap van Real Madrid dat ze op pole position liggen. Waar vroeger Barca echt van het investeren in jonge talenten was en het nauwkeurige duurzame beleid zich echt uitbetaalde, kocht Real Madrid maar wat lukraak in de rondte. Nu is dat eigenlijk volledig omgedraaid. Nu heb ik sowieso niet echt een uitgesproken voorkeur voor 1 van beide, maar tegenwoordig geniet Real vanwege deze reden ook zeker meer mijn voorkeur.

Prachtig. Zou toch wat zijn om over een jaar of 3 een voorhoede te hebben met Vini, deze Endrick en Rodrygo. Wat een voorhoede mochten die laatste twee de beloftes volledig waarmaken!

Echt een groot talent. Heb hem nu ook 3 keer gezien. Zeer talentvol en als je op die leeftijd al als aanvaller in de hoogste divisie kan scoren, zegt dat ook al genoeg.

Ben benieuwd waar hij gaat eindigen. Eigenlijk hoop ik dat Arsenal zich ook eens mengt. Ja, het is misschien niet de absolute wereldtop momenteel, maar wellicht wel interessant voor Endrick.

Persoonlijk gok ik dat hij naar Real Madrid gaat. En dan hoop ik wel dat hij hetzelfde traject krijgt als een Vini JR & Rodrygo. En niet als een Reinier...

26 oktober 2022 om 15:47

Over Reinier gesproken, doet het nu prima bij Girona. Na 2-3 wedstrijden zich in de basis geknokt en een doelpuntje meegepikt. Helaas ook een blessure opgelopen.

26 oktober 2022 om 16:03

Dit jaar volg ik hem niet echt. Maar de afgelopen 2 jaar is niet erg succesvol voor hem gebleken. Een verhuurperiode aan Dortmund leek mij sowieso niet de meest slimme keuze. Minuten maken op het hoogste niveau, bij een voetballende ploeg met minder druk, dat is ideaal voor zo'n jongen.

Wat dat betreft is Girona een betere ploeg om voor te spelen, dan BvB (voor Reinier).
Is 20 jaar en is ook 30 miljoen voor betaald. Maar ik zie het bij hem niet zo snel gebeuren als wat met Rodrygo en vooral Vini JR is gebeurd.

Eigenlijk heeft hij gewoon 2 jaar stilgestaan bij Dortmund. Wat dat betreft hoop ik dus meer op de Vini / Rodrygo route, mocht Endrick naar Madrid gaan!

Wat vooral geweldig is, is zijn mindset. Oogt al erg volwassenen en gefocused om te willen groeien. En oogt vastberaden om te slagen en is gretig voor goals. En dat samen met zijn toptalent en zijn jonge leeftijd is gewoon een potentiele wereldtopper in wording.

Iedereen wil hem maar Madrid en Perez moeten hier snel werk van maken. Endrick en ook Bellingham zijn een must. Endrick kan dan in 2024 overkomen. Dan wordt Benzema 37 jaar en heeft Endrick de tijd gehad om nog verder te groeien. Dan weet je ook meer en of je alsnog een andere topper moet halen of niet, een Haaland bv.

En moet zeggen als het 30 a 40 mil is, dan valt dat nog mee vergeleken met die 60 mil clausule. In de voetballerij vandaag de dag is dat peanuts. En ook de 45 mil van Vini is nu een bargain dus tja.

26 oktober 2022 om 16:04

Klopt zeer zeker wat je zegt hoor. Mocht hij het waar maken, is die 30 a 40 miljoen een koopje.
Maar als je nu naar zo'n Reinier kijkt. Kost ook 30 miljoen. Dat lijkt momenteel toch wel een miskoop. Al is hij natuurlijk nog altijd maar 20, maar hij heeft ondertussen wel al 2 jaar stilgestaan in zijn ontwikkeling bij Dortmund (in mijn ogen).

26 oktober 2022 om 17:18

Uiteraard, er zijn altijd risico's. En ook factoren die een ontwikkeling helpen of juist niet, zoals timing, blessures e.d. Betreft Reinier dat is even minder verlopen maar is zeker nog geen miskoop. Maar ook al loopt het niet, 30 mil is bijna niets voor de topclubs en het zijn nog jonge spelers dus die behouden sowieso wel een bepaalde waarde. Uiteindelijk is het altijd afwachten of zulke jongens hun potentie waarmaken of niet. Thats part of the game.

Hoe hij speelt doet hij mij denken aan Adriano dat was een geweldig talent alleen kon het niet waar maken na de dood van zijn vader.

Het verhaal van Real... Alsof dat zo'n bijzonder iets is... Gewoon het meeste doekoes. Als er nou staat dat Arsenal, PSV of Milan overtuigen met een verhaal, dan is het bijzonder. Dit is gewoon als Guardiola die voor "de uitdaging" naar München gaat. Of Manchester.

Ik dacht dat hij een clausule van 60 miljoen had. Logisch dat Madrid in poleposition ligt. De club heeft al jaren een warme relatie met hem en zijn familie via Calafat en een uitstekende reputatie met zijn club. Hij is ook al meerdere keren een wedstrijd van Madrid komen bekijken, oa tegen PSG en de club heeft hem destijds een gesigneerd shirt van Vini, een van zijn idolen, cadeau gedaan. Hij heeft volgens mij ook dezelfde zaakwaarnemer als Vini, wederom iemand met uitstekende relaties bij Madrid.

Madrid is op dit moment zeer moeilijk te kloppen op de ZA markt en dat is allemaal te danken aan Calafat. Niet alleen duikt hij deze parels zeer vroeg op, hij bouwt doorheen de jaren ook persoonlijke relaties op met hen, hun familie en zaakwaarnemers lang voor ze echt in beeld zijn in Europa. Daardoor heeft de club zeer vaak een streepje voor.

Dat gezegd zijnde hoop ik dat Madrid nog even de boot afhoudt. Laat hem nu maar eerst focussen op definitief doorbreken bij Palmeiras voor hij aan de volgende stap moet denken. Zo moet je ook niet vrezen dat hij uit de selectie verdwijnt zodra het geld is overgemaakt. Ik zou ten vroegste in januari officieel een bod indienen.

Overigens geweldig toch dat zo'n jochie op die leeftijd even 2 doelpunten maakt in een Braziliaanse topwedstrijd en dat zijn eerste reactie is dat ie er meer had moeten maken. Dat soort jongens zie ik graag naar de club komen.

26 oktober 2022 om 15:45

Nja dan moet je wel echt weten dat hij naar Madrid wil komen. Er loeren meerdere clubs op hem he en je weet een psg gaat het altijd proberen, al is het maar om Madrid te irriteren. Daarnaast Vini werd toen toch ook al getekend terwijl hij pas net bezig was met het 1e of had hij toen al een lange periode gehad?

Anyway Endrick mag je niet missen. Bedoel Reinier koste ook 30 mil, nou dat is dus gewoon peanuts in de voetballerij vandaag de dag. Geen risico at all bij wijze van, dan moet je geen risico's nemen door te lang te wachten bijv. We gaan het zien.

En idd ja Calafat verricht echt subliem werk.

Deze jongen zou echt mooi zijn voor de toekomst van Real Madrid. Hoor echt dat hij een gigantisch talent is. Als hij dezelfde traject als Vinicius en Rodrygo kan lopen zou hij een grote kunnen worden. Ben benieuwd en hopelijk legt Real deze jongen zo snel mogelijk vast. 2 jaartjes laten rijpen in Brazilië en dan op zijn 18e de stap naar Spanje.

Ervaring leert dat de Braziliaanse vedettes beter bij barca passen dan bij real ,Vinicius is een uitzondering

Eerst Mbappé, nu praat men over Haaland naar Real over 3/4 jaar en nu Endrick. Schijnt trouwens dat PSG momenteel de beste papieren heeft omtrent Endrick. Stiekem hoop ik dat hij over 2 jaar komt als opvolger van Lewandowski . Brazilianen aarden bij Barcelona gewoon veel beter dan bij Real imo. Romario, Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinho en Neymar: dan heb ik het echt over de allerbeste Braziliaanse spelers ooit. Maar we zullen het zien. Vinicius, Endrick en Antony? zouden zomaar eens de voorhoede kunnen vormen van het WK 2026 .

26 oktober 2022 om 16:35

Marcelo, Casemiro, Militao, Vini... De laatste jaren is het toch echt vooral Madrid waar de Brazilianen uitblinken.

PSG ligt volgens bijna geen enkele Europese of Braziliaanse bron op kop. Dat is gewoon wat jij hoopt, zolang het maar geen Madrid is.

26 oktober 2022 om 16:56



Real8madrid,

Sorry die namen die jij opnoemt mag je niet eens vergelijken met de namen die ik opnoem. Vooral qua allure en skills niet. Die namen die ik noem nogmaals behoren echt tot het beste van het beste (wereldwijd ook).

Maar je laatste zin? Wauw, klein piemeltje heb je hoor als je dat oprecht denkt. Als hij naar Real verkast wens ik hem het beste. Maar dat aanstellerige ben ik wat dat betreft al van je gewend.

Mbappã© zou ook naar Real komen lol.
Haaland komt over 3/4 jaar. oh wacht, zullen we liever even afwachten alvorens we weer hoog van de toren gaan blazen?

Endrick is pas 16, we zullen over 2 jaar wel zien waar die beland. Al ben ik bang dat we de komende 2 jaar hier moeten aanhoren dat het volgens Madrileentjes al een ''done deal'' is. Misschien krijgen we zelfs weer zo een flappie te zien zoals ''de linksbuiten'' (voormalig lid die Mbappe in een Real tenue als profielfoto had) hahahah.


26 oktober 2022 om 17:11

Wat maakt hun niveau nou weer uit in deze discussie? Het gaat gewoon over waar Brazilianen wel of niet zouden aarden. Los daarvan, Marcelo niet bij de beste? Toe maar.

Ik blaas helemaal niet hoog van de toren. Ik heb nooit met zekerheid iets gezegd over Mbappe of Haaland. Het enige dat ik doe is aangeven wat ik in de media las (wat je sowieso met een korreltje zout moet nemen) om aan te tonen wat jij zegt pure onzin is. Als PSG ergens genoemd wordt is het uitsluitend dat zij als eerste een bod hebben uitgebracht, niets meer. Dan concludeer ik inderdaad dat het louter wishful thinking is aangezien het verder nergens op gestaafd is.

Jeetje wat een niveau weer. Ipv inhoudelijk te reageren wat kinderachtig lopen doen.

26 oktober 2022 om 17:35

Vini heeft het in zich en Marcelo is de beste Braziliaanse linksback die ik heb gezien (sowieso aanzienlijk beter dan Roberto Carlos), maar die andere twee... kan dat niet echt uitblinken noemen, hoor.

26 oktober 2022 om 18:13

Real8madrid is typisch zon 'ik ben fan van deze club maar ik gun andere clubs alles' supportert.

Die endryk is overigens wel echt een geweldenaar idd. Zou het niet leuk vinden als hij ook al naar Madrid gaat.

26 oktober 2022 om 18:15

Hoezo niet uitblinken? Allereerst heeft uitblinken niets te maken met de beste ooit of wat dan ook te zijn, enkel met het niveau dat ze etaleren relatief aan het potentieel dat ze hebben. Los daarvan is Casemiro jarenlang de beste defensieve middenvelder ter wereld geweest en was hij een cruciaal onderdeel van het team dat CL na CL won met maar liefst 5 bekers in de kast. Militao heeft op jonge leeftijd vlekkeloos Varane en Ramos opgevangen en zie ik de komende jaren gewoon uitgroeien tot een van de betere verdedigers in Europa. Ik zie geen enkele leeftijdsgenoot van hem waar hij voor moet onderdoen.

26 oktober 2022 om 18:16

Jij deelt anders ook vaak steken onder water uit hoor. En dan helemaal verontwaardigd gaan doen als iemand een keer fel op je reageert. Die laatste zin van je is gewoon een sneer.

26 oktober 2022 om 18:17

Op dit moment gun ik Barca niets hoor. Doorgaans gun ik ze van harte de 2e plek in La Liga en de CL

26 oktober 2022 om 18:24

Neen dat is gewoon wat ik denk. Zoals ik zei klopt het helemaal niet wat er daar gezegd wordt dus is het uit de duim gezogen. Welke andere reden kan daar voor zijn vraag ik me dan af.

26 oktober 2022 om 18:44

Jouw laatste zin is kinderachtig. Verder sluit ik me deels aan bij Almogaver. Want Roberto Carlos was echt veel beter dan Marcelo. Die kon tenminste ook verdedigen. Casemiro wordt opgehemeld omdat hij in een team speelde dat meerdere keren de CL won. Maar komt niet eens in de buurt van Emerson of Gilberto Silva imo. Casemiro heeft veel overtredinen nodig altijd en kwam er nog bizar vaak mee weg ook. Ik vind Fabinho bijv beter aan de bal dan Casemiro. Militao? Als rechtsback wellicht. Marquinhos en Silva speelt hij er niet uit. Op RB heb ik het liefst Vanderson van Monaco.Conclusie: je overschat de brazilianen van Real nogal. Vini doet het nu uitstekend en is wereldtop.Romario, Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinho en Neymar waren echt next level. Kijken of Vinicius überhaupt dat niveau gaat halen.

26 oktober 2022 om 18:12

Een onzinverhaal opdissen en dan voor het gemak een Coutinho en een Raphina en een Emerson niet noemen, geweldig goed geaard daar in Catalonie. Wat een non-discussie. Geweldige club hoor dat Barcelona, daar niet van.

27 oktober 2022 om 08:53

Coutinho inderdaad geflopt. Emerson nooit een type geweest dat in het Barca spel past. Raphinha na 2 maanden al afschrijven? knap hoor. Deed je dat ook 1.5 jaar lang met Vini? Waarschijnlijk wel net als heel de wereld. Ow ja Dani Alves was ik vergeten evenals Maxwell (vond ik gewoon uitstekend bij Barca).

Ben lichtelijk verbaasd over het stuk "beste papieren", ik dacht dat het al een soort van geregeld was. Zou me behoorlijk verbazen als ie ergens anders naartoe gaat dan de madrilenen.

Dat gezegd hebbende, met Rodrygo, Vinicius Reinier en nu Endrick ben ik benieuwd wat er daadwerkelijk uitkomt. Kunnen nagenoeg onmogelijk allemaal een lange, succesvolle carriere hebben bij dezelfde club.

26 oktober 2022 om 18:23

Voor zover ik weet is het nog verre van geregeld.er is nog geen akkoord met Endrick en Madrid heeft zich nog niet eens officieel gemeld bij Palmeiras. Reinier wordt het niet meer vrees ik. Doet het momenteel wel goed bij Girona maar het moet al heel gek lopen wil het nog de moeite worden hem bij de selectie te halen. Zeker nu hij voornamelijk linksbuiten aan het spelen is. Het beste waar Madrid momenteel nog op kan hopen is dat hij uitblinkt bij Girona, volgend seizoen een niveautje hoger hetzelfde doet en hem vervolgens met minimaal verlies verkopen. Rodrygo als enkele spits is het ook niet dus er is voorin sowieso nog plek voor een spits dan wel een rechtsbuiten. Ideaal voor de linksbenige Endrick imo.

26 oktober 2022 om 18:47

Endrick is een pure nummer 9. Die verpest je als je hem op de vleugels gaat zetten.

Zijn favoriete speler is Vini Jr, dus normaal dat hij bij Real wilt voetballen.

Zou heel mooi zijn als real hem weet vast te leggen. Heb je aankomende 10-15 jaar Vini, Endrick en Rodrygo en kan Brazilië ook swingend de toernooien door.
Wel ben ik Benieuwd waarmee real dan in de tussenliggende jaren mee aankomt als spits? Alleen Benzema de aankomende 2 jaar is toch te weinig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren