Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eén van Europa's mooiste voetbalderby's komend seizoen in ere hersteld

Laatste update:

Vier jaar nadat Glasgow Rangers failliet werd verklaard en opnieuw begon in de vierde klasse, is de roemruchte Schotse grootmacht terug op het hoogste niveau. Dankzij een minimale overwinning op Dumbarton (1-0) verzekerden the Gers zich dinsdagavond van het kampioenschap in het Championship, het tweede niveau in Schotland.

/

Maker van het enige doelpunt was James Tavernier, die daarmee een volksfeest ontketende. Rangers FC, zoals de club nu door het leven gaat, komt door de zege op 79 punten uit 32 wedstrijden en is daardoor vier wedstrijden voor het einde van het reguliere seizoen niet meer in te halen door de concurrentie.

Voor liefhebbers van beladen voetbalderby’s is dat geweldig nieuws. De terugkeer van Rangers in de Schotse Premier League betekent dat met ingang van komend seizoen de befaamde Old Firm weer op het programma staat. Dat is de wedstrijd tegen stadsgenoot en de gehate aarstrivaal Celtic, dat door de afwezigheid van de Rangers vier jaar lang alleen heeft geheerst in Schotland.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Super! Welkom terug Rangers

Eindelijk een derby vol passie weer terug! Het voetbal mag dan qua niveau soms wat minder zijn, maar wat een strijd altijd. Ik hoop dat Rangers FC wel het materiaal heeft om het Celtic lastig te maken, want dit gebeurd tot op heden toe niet door een andere club.

Goed nieuws! Geeft de Schote competitie toch wat meer aanzien weer. Hoop ook dat Aberdeen deze lijn door kan trekken. Een beetje gezaag aan de stoelpoten van Celtic kan geen kwaad lijkt me

Eindelijk, nu geld sparen en een droom uit laten komen!

Eindelijk. Welkom terug voor de Rangers dan!

Toch knap hoe snel ze terug zijn, volgens mij kon het niet sneller of hebben ze 1jaar geen promotie gehad.

5 april 2016 om 23:29

Vorig jaar speelden ze ook al in de 1st division, 1 jaar geen promotie dus.

5 april 2016 om 23:30

Ze zijn vorig jaar 2e geworden in de Schotse Championship. Dus een jaar niet gepromoveerd.

5 april 2016 om 23:31

Vanuit de 4de divisie naar de 3de.
Van de 3de divisie naar de championsship, in de champions ship 2 seizoenen blijven hangen nadat ze promotie vorig seizoen op een haar na misliepen.

5 april 2016 om 23:53

Ja dat kan ik me nog herinneren, promotie/degradatie duel die ze net niet wonnen, maar wel waar veel drama te bespeuren was

Gelukkig zijn ze weer terug. Waren toch speciale wedstrijden tussen die twee. Maar het zal nog lang duren wil het zo beladen zijn als vroeger. Toen waren het twee titel kandidaten

Wat een baggerverhaal: Om ergens terug te keren moet je er al eens geweest zijn. Sevco/the Rangers is een nieuwe club, en de Spfl is pas in 2013 opgericht, dus van terugkeer is geen sprake.

Knap dat men in 4 jaar tijd 3 promoties heeft weten af te dwingen, al was dat te verwachten met een salarishuis dat in Schotland enkel door Celtic wordt overtroffen. En spijtig om te constateren dat ze bij hun opmars al weer een schuld hebben opgebouwd van meer dan 30 miljoen pond. Onhoudbare situatie als je het mij vraagt, maar goed, we zullen zien of ze zich volgend seizoen staande kunnen houden tegen de topteams in Schotland.

5 april 2016 om 23:34

Het is gewoon dezelfde club hoor. De mensen achter het huidige Rangers FC hebben de club overgenomen, inclusief alles wat daarbij hoort. Wanneer je falliet gaat betekent het niet dat er geen doorstart plaats kan vinden, en dat is precies wat er gebeurd is.

5 april 2016 om 23:47

Ik zal eens een bod doen op de gouden platen van Michael Jackson. Wellicht dat ik dan ook een soepele moonwalk kan laten zien.

6 april 2016 om 00:08

Hoe jij het stelt slaat nergens op. Ontzettend veel succesvolle ondernemers/bedrijfseigenaren/management zijn 1 of meerdere keren falliet gegaan... Van fouten leer je. Kun je beter doen dan fouten met nog grotere fouten proberen te herstellen. (Munsterman en co)

6 april 2016 om 00:40

@alpenreus

Haha, wat een kromme vergelijking maak jij zeg. Een vergelijking die helemaal nergens op slaat. Ik blijf bij mijn standpunt dat het gewoon dezelfde club is, en dat is het ook. Er zijn genoeg bronnen op het internet te vinden waar gewoon staat dat de club is overgenomen na het faillissement.

6 april 2016 om 06:07

@cordetti

Wellicht dat je dit ook een keer kunt vertellen aan de ruim 270 schuldeisers die genaaid zijn door Rangers? Of de belastingbetalers in Groot-Britannie?

En op je opmerking 'van fouten leer je' kan ik alleen maar reageren met: lees je even in, The Rangers zitten tot hun nek in de schulden. Niks geleerd dus.

5 april 2016 om 23:38

Hebben ze alweer een schuld? Man man man je zou toch zeggen dat ze hun lesje wep geleerd hadden.

Verwachten jullie dat Rangers meteen in de top terugkeert of zal dat enkele jaren duren?

5 april 2016 om 23:42

Wat een ongelofelijke misgunner ben jij.
Het is gewoon dezelfde competitie en dezelfde club....

Of is PEC ook een totaal nieuwe club?
Ooit veranderd dus tja...dan is het weg.


Bij de weg omhoog komen kosten kijken...zou jij moeten weten gezien je clubvoorkeur.

Leuk voor die enkelingen die de Rangers trouw zijn gebleven zoals Mccullough en Wallace. Eerstegenoemde voetbalt niet meer, maar die twee hebben toch aangetoond een waar hart voor de club te hebben, afstand te doen van geld en gewoon lekker mee drie divisies lager voetballen. Een woord; respect!

Goed nieuws. Wil de eerste volgende derby zeker zien

6 april 2016 om 00:55

17 april spelen ze tegen elkaar voor de schotse FA cup

Kunnen ze hun naam nog terug veranderen naar Glasgow Rangers of is dat niet meer mogelijk? Rangers FC klinkt zoveel minder.

6 april 2016 om 09:20

In tegenstelling tot wat Voetbalzone schreef, is de naam van de club altijd Rangers FC geweest. Glasgow Rangers was de naam waaronder ze over het algemeen bekend waren, vooral buiten het Verenigd Koninkrijk, maar die naam is nooit officieel geweest.

Prachtig. Zat hier al lang op te wachten. Zijn altijd prachtige wedstrijden. Hopen dat ze wel wat geld hebben om te investeren.

Rangers-Celtic, ik kijk er nu al naar uit. Welkom terug, rangers!!

6 april 2016 om 06:26

Prachtig voetbal nieuws.

Eindelijk de grootste club van Schotland weer terug op het grootste Schotse podium hoop dat ze volgend jaar Celtic laten zien wie in Schotland de baas is.

Mooi dat ze weer terug zijn. Maar ik snap niet echt dat team uit Wales wel mee mogen doen aan de Engelse competitie en teams uit schotland wel. Rangers en Celtic hebben een mooier stadion, meer fans en een beter perspectief dan Swansea oid lijkr me.

6 april 2016 om 11:31

Dat heeft alles met de geschiedenis te maken. Wales had tot zo'n 30 jaar geleden geen eigen voetbalcompetitie, alle clubs speelden daardoor in Engeland. Toen er een competitie voor Wales opgericht werd, konden clubs ervoor kiezen in de Engelse competitie te blijven, 6 clubs (waarvan Cardiff & Swansea met afstand het meest bekend zijn) kozen hiervoor.

De Schotse competitie is ongeveer net zo oud als de Engelse, dus dat is een ander verhaal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren