Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Emmen knokt zich via Romeny vlak voor tijd naar punt tegen Go Ahead Eagles

Laatste update:

FC Emmen heeft in eigen huis op de valreep een punt overgehouden aan het treffen met Go Ahead Eagles. De bezoekers waren lang de betere partij en leken de wedstrijd naar zich toe trekken, totdat Ole Romeny met een acrobatische goal vlak voor tijd voor de 2-2 eindstand zorgde. Jay Idzes bracht de bezoekers op voorsprong, waarna Emmen vlak voor rust zijn eerste strafschop in de Eredivisie in 651 dagen kreeg. Jeroen Veldmate benutte de penalty. Na rust vonden Bobby Adekanye en dus Romeny het net. Door het gelijkspel pakt Emmen een belangrijk punt in de strijd tegen degradatie. De nummer zestien heeft nu één punt meer dan FC Groningen. Go Ahead stijgt naar plek elf.

Emmen-trainer Dick Lukkien had een basisplaats in huis voor zowel Richairo Zivkovic als Danny Hoesen. Laatstgenoemde begon in de punt van de aanval, terwijl Zivkovic hangend op links stond opgesteld. Romeny was de rechtsbuiten van dienst. Mark Diemers, Lucas Bernadou en Jari Vlak moesten op het middenveld voor de aanvoer naar voren zorgen. Mike te Wierik ontbrak wegens een schorsing. De thuisploeg speelde in roze shirts om aandacht te vragen voor de strijd tegen zaadbalkanker. Aan de kant van Go Ahead koos trainer René Hake voor een driemansvoorhoede bestaande uit Adekanye, Isac Lidberg en Finn Stokkers. De Deventenaren moesten het stellen zonder Willum Willumsson, Enric Llansana, Bas Kuipers en Oliver Edvardsen.

Go Ahead was vanaf het begin de bovenliggende partij en kwam in de negende minuut op voorsprong. Een hoekschop kon niet worden weggewerkt, waar Idzes dankbaar gebruik van maakte: 0-1. Emmen kon niet veel meer dan de bal achterin rondtikken en na 25 minuten leverde Diemers de bal zomaar in bij Stokkers, die zijn schot in de handen van Mickey van der Hart zag belanden. De bezoekers hadden de wedstrijd volledig onder controle en kregen een volgende schietkans via Adekanye, wiens poging naast ging. Emmen kreeg vijf minuten voor tijd plots een strafschop, nadat Romeny door Fredrik Oppegård in de zestien werd gevloerd. Veldmate benutte het buitenkansje en deed zo zijn oude ploeg pijn: 1-1. Enkele minuten later zag Diemers zijn gekrulde schot net naast de paal belanden.

Emmen kwam in de tweede helft beter voor de dag en dat leidde na een vlotlopende aanval tot een schot van Keziah Veendorp, die niet wist te scoren. De eerste grote kans na rust voor Go Ahead kwam op naam van Lidberg. De Zweed gleed richting de bal, botste met Van der Hart en zag de bal op het dak van het doel belanden. Even later was het toch raak. Stokkers gaf knap voor op Adekanye, die bij de eerste paal in de verre hoek raak wist te schieten: 1-2. Het spel speelde zich in de slotfase met name op het middenveld af. Het tempo werd lager door enkele opstootjes, wissels en gele kaarten. Toch wist Emmen vlak voor tijd toe te slaan. Een voorzet van Diemers werd acrobatisch binnengewerkt door Romeny: 2-2.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1PSV3127318684
2Feyenoord3123625675
3FC Twente3119662863
4AZ3117772758
5Ajax3113108749
6NEC31121181247
7FC Utrecht3112109246
8Sparta Rotterdam3112712343
9Go Ahead Eagles3111911342
10sc Heerenveen3110615-1436
11PEC Zwolle319814-1635
12Fortuna Sittard319814-1935
13Almere City FC3171212-2033
14Heracles Almelo319517-2432
15Excelsior3151115-2026
16RKC Waalwijk316718-2125
17FC Volendam314720-4519
18Vitesse315521-452

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is echt sprokkelen voor Emmen, die gaan een heel spannend einde van de competitie tegemoet en ik gok dat ze het net niet redden. Go Ahead gaat zich uiteindelijk nog eenvoudig veilig spelen, die pakken ook in uitwedstrijden nog wel eens puntjes en zijn best lastig te kloppen.

Niet verloren is in ieder geval belangrijk, gat blijft nu 8 punten en dat is nog wel een gat. Alleen wel zuur dat je niet wint door een goal vlak voor tijd. 11 punten was natuurlijk een nog mooiere marge geweest. Volgende week Cambuur waar ook kansen op een resultaat moeten liggen.

26 februari 2023 om 16:57

Cambuur heeft met afstand de slechtste ploeg van de competitie. Die gaan echt stijf onderaan eindigen, daar gaan de Eagles echt wel 3 punten tegen pakken.

26 februari 2023 om 17:39

@Kalou dat had vandaag ook gemoeten gezien de bellaberde kwaliteit van Emmen en toch geen 3 punten omdat je ze zelf laat liggen. Ik volg Cambuur niet maar zijn die echt nog veel slechter dan Emmen?

26 februari 2023 om 19:13

In mijn ogen is Cambuur écht de slechtste ploeg dit seizoen, slechter dan Emmen inderdaad, die nog één of twee spelers hebben die iets zouden moeten kunnen forceren. Cambuur ontbreekt elke vorm van kwaliteit.

Al met al terecht punt. Emmen had weinig in te brengen en de strafschop was aan cadeautje. Maar als je als back zo laat reageert op een inlopende speler en eigenlijk niets doet verdien je de drie punten ook niet. Rommeny werd geen strobreed in de weg gelegd. Zelf overigens nog minimaal 2 keer kunnen en moeten scoren, als je dat telkens nalaat kom je vanzelf in de problemen.

Het is echt een patroon hoe vaak we worden genaaid door de knvb. dit was natuurlijk nooit een penal.

27 februari 2023 om 00:16

Misschien kunnen we een clubje samen beginnen? Het gebeurt hier ook jaren structureel vaker tegen dan voor.

Wat waren wij gvd slecht vandaag! Totaal nergens recht op. Vanaf minuut 1 totaal niet bij de les. Als je deze wedstrijden niet wint gaat het heel moeilijk worden. Volgende week uit naar volendam en daar tellen alleen 3 punten. Hopelijk realiseren die 11 op het veld dat ook een x!

Aankomende training.. pylon .. 3 meter verder een pylon. Schop met de binnenkant van je voet tegen de bal en wijs hem na. Voor het aannemen op de voorvoetjes staan en binnenkant voet aannemen.

Gvd wat was dit in en in slechte zeg....
Echt vanaf minuut 1 alleen maar slechte ballen. Veldmate kan tactisch nog mee maar qua snelheid totaal niet meer.
Vlak mag retour Volendam... Alleen maar slechte ballen zien geven.

Enig positieve was het zonnetje ..

26 februari 2023 om 18:47

@jeron: Veldmate kan al jaren niet meer op snelheid mee, toen jullie hem haalden al niet meer. De reden dat Go Ahead zijn contract niet verlengde na de promotie is omdat in de KKD al duidelijk was dat hij tactisch goed is maar op snelheid altijd word afgetroefd en ze wisten dat het in de Eredivisie niet beloopbaar zou zijn voor hem. Dat was vandaag wel erg duidelijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren