Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

El Capitan moet het schip verlaten

Laatste update:

Zijn naam is heilig in de straten van Madrid, net als zijn legendarische nummer zeven. Raul Gonzalez Blanco heeft de harten van vele Madrilenen gestolen. Twee handen zijn nodig om zijn records te tellen. El Capitan luidt zijn bijnaam, jammer genoeg moet hij zijn rol de laatste tijd vanaf de bank vervullen. Het is iets wat ik nooit dacht te zeggen, maar misschien wordt het wel tijd dat El Capitan het schip verlaat.

Aan het begin van het jaar zei Real Madrid legende Alfredo Di Stefano dat hij niet verbaasd was dat Raul zijn record als topscorer van Real Madrid verbrak. Bovendien zei hij dat Raul er ook 400 kan maken als hij zo door blijft gaan. Jammer genoeg zit dat er niet meer in, Raul is onder Manuel Pellegrini veroordeeld tot de bank. Pellegrini is de eerste trainer die Raul zoveel wedstrijden op de bank durft te zetten, Fabio Capello begon er al een keer mee maar toen kreeg hij half Madrid over zich heen. Je kunt het Pellegrini eigenlijk niet kwalijk nemen, Real speelt vaak met een echte spits en momenteel is Gonzalo Higuain in grote vorm. Bovendien moet ook een grote Raul fan als ik toegeven dat de witte legende over zijn top is. Zijn vechtlust is misschien beter dan in zijn beste dagen, maar jammer genoeg mist hij de snelheid en scherpte uit zijn tijden van weleer.

Heel veel vedettes zouden zo’n beslissing van de trainer niet leuk vinden en gaan mopperen, Raul niet. Hij is misschien het beste voorbeeld van een vedette zonder sterallures. Met zijn 32 jaar en zijn geweldige lijst van prijzen is het indrukwekkend dat veel medespelers en trainers zeggen dat hij altijd de meest gemotiveerde man op de training is. Op het veld lijkt Raul niet meer mee te kunnen met wereldspelers als Kaka, Ronaldo en Higuain. Het tempo bij deze spelers is enorm en het lijkt er op dat Raul het niet meer bij kan houden. Hij moet het dit seizoen daarom ook hebben van zijn inzet en het opjagen van spelers. Het is jammer voor iemand die zich herinnert hoe Raul ooit langs meerdere spelers rende en de doelman fantastisch passeerde, om te zien waar de grote Raul het nu van moet hebben.

Hij is Reals beste jeugdspeler ooit en een legende in Madrid, daarom zou Real nooit van hem af willen en hem proberen te slijten. Raul heeft aangegeven zijn carrière het liefst in het maagdelijk wit af te willen sluiten. Maar misschien doet Raul er goed aan om dat te herzien en zijn droom om naar de Verenigde Staten te gaan wat eerder uit te laten komen. Of besluit Raul om zijn carrière op zijn hoogtepunt af te sluiten bij de club en stad waar hij al heel zijn carrière speelt. Iedereen zal de achttien competitiegoals van de toen 31-jarige Raul van vorig seizoen herinneren. Hij is de topscorer van Real Madrid aller tijden. Hij heeft de meeste wedstrijden ooit voor Real Madrid gespeeld. Topscorer van Europa’s meest prestigieuze toernooi. Bovendien wordt hij gezien als beste Spaanse voetballer ooit en is hij topscorer van het nationale elftal van Spanje. Jammer genoeg komt aan alle mooie dingen in het leven een eind, zo lijkt het einde van een prachtige carrière voor Raul nabij.

Ik hoop dat ik mis zit en dat Raul mijn ongelijk bewijst, maar als je het mij vraagt is het beste van Raul er af en is het tijd dat Raul op zoek gaat naar een nieuw avontuur en de trainer een dilemma bespaart. Hij zal altijd in de harten en oogvliezen van vele Madrilenen blijven, zijn inzet en ongelooflijke prestaties moeten dienen als een groot voorbeeld voor veel jongeren. Raul heeft een grote bijdrage geleverd om van Real Madrid de succesvolste club ooit te maken. De grootste voetbalpersoon die ik mee heb mogen maken en de dag dat hij stopt zal een treurige dag voor mij worden. Geweldige speler, mens en captain, beter kun je Raul niet omschrijven. Het is een te grote speler om op de bank te zitten. Dus misschien wordt het wel tijd dat de legendarische El Capitan het schip verlaat.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je hebt lef, dat is zeker.

Moeilijke kwestie. Raul is een voorbeeldprof, en mogelijk een mentor voor de jonge jongens. Real maalt niet om een beetje geld, dus als hij vrede heeft met een plek op de bank zou ik hem zeker houden... al is het maar om de club meer glans te geven. Iemand die zijn hele leven bij de club zit, moet daar blijven.

Ik mis alleen de echte overtuiging in je artikel. Ook bij jou is de twijfel over duidelijk te bespeuren. Ik mis je mening/besluit. Het is vooral het wikken en weeen wat je opschrijft. Dat kost je een punt, want je schrijfstijl is prima... erg helder en duidelijk. En je standpunt is controversieel .Al met al een goed debuut.

Ben blij dat er wat meer La Liga stukken komen (al is het voorlopig bijna allemaal Real madrid), ga zo door. 3,5 ster... 4 afgerond.

Ik stuur je nog een persoonlijk bericht over dat ene.

15 december 2009 om 14:08

Ja het was ook moeilijk voor mij om te zeggen dat mijn jeugdidool weg moet, dus het klopt dat ik het niet echt vol overtuiging heb geschreven. Maar ik snap wat je bedoelt, ik zal er op letten en bedankt voor je onderbouwde kritiek.

Leuk en plezierig geschreven!! Alleen vind ik jammer dat je Raul tekort doet. In het begin van het seizoen was hij de beste aanvaller van Madrid en nu moet hij opeens weg? Hij mag nu dan wel uit de basis zijn gedegradeerd, maar dat wil nog niet zeggen dat hij het schip moet verlaten. Een team als Madrid heeft spelers als Raul nodig die het veld in komen rennen en de boel op scherp houden. Daarnaast is hij een voorbeeld voor elke speler in Madrid, van jeugd tot het eerste elftal. Hij bewijst maar weer eens dat je niet van club hoeft te wisselen om prijzen te winnen. Hij is in Madrid uitgegroeid tot een legende. Een geweldige topsporter met een uitstekende mentaliteit. Alleen al hoe hij de rol als reserve invult, vraagt al om respect. Menige sterren zouden allang klagen of naar een andere club verhuizen. Raul moet je niet laten vertrekken, maar vastbinden zo lang dat mogelijk is. Er is altijd wel plaats voor Raul bij de club, als dat niet bij de eerste is, dan als assistent of adviseur.

Bovendien vertel je weinig nieuws in je verhaal. 3*

15 december 2009 om 14:05

'een team als Madrid heeft spelers als Raul nodig die het veld in komen rennen en de boel op scherp houden. Daarnaast is hij een voorbeeld voor elke speler in Madrid, van jeugd tot het eerste elftal. Hij bewijst maar weer eens dat je niet van club hoeft te wisselen om prijzen te winnen. Hij is in Madrid uitgegroeid tot een legende'

Ik vertel dat allemaal toch in me verhaal, bovendien zeg ik dat bijna elke speler zou mopperen, Raul niet. Alle dingen die jij opnoemt, ja bijna allemaal dan vertel ik in mijn verhaal. Maar ik vind gewoon dat Raul er misschien goed aan doet om te stoppen zo dat hij niet wordt onthouden als bankzitter en als speler die het alleen moet hebben van zijn mentaliteit. Ik wil Raul absoluut niet tekort doen het is mijn lievelingsspeler sinds ik het voetbal volg maar aan alles komt een eind.

Bedankt voor de kritiek overigens.

15 december 2009 om 14:44

Waarom zou die dan weg moeten?? Hij is nog steeds van toegevoegde waarde voor het team. Dat snap ik dan niet helemaal. Hij klaagt niet, dus blijkbaar vindt hij zichzelf ook terug in die rol. Daarnaast is Raul een vechter, die zich hier niet bij wil laten neerleggen en wil knokken voor een bassisplek. En vergeet niet dat hij aan het begin van het seizoen de beste aanvaller was. Waarom als vedettes even niet goed spelen, spreekt men gelijk over het optie om te vertrekken. Kijk Giggs, die heeft afgelopen jaren prima dezelfde rol als waarschijnlijk Raul gaat krijgen ingevuld. Hij speelt ook nog eens vaak in de basis, is 4 jaar ouder en is nog steeds een dragende speler. En bovendien vindt ik Raul op dit moment niet veel onderdoen voor Benzema, dat slecht speelt.

15 december 2009 om 15:08

Omdat Raul al alles heeft bereikt wat er te bereiken valt, bovendien hoop ik dat mensen hem zich herinneren als geweldige voetballer en niet als bankzitter en ik hoop dat hij daar ook zo over denkt. Het zou Pellegrini ook een dilemma schelen en de zeurende mensen hem besparen.
Raul klaagt niet zo'n geweldig mens is hij, maar dit moet wel aan hem knagen. zo lang basisspeler en captain en nu bankzitter al meer dan 6 wedstrijden op rij.
Bovendien is het echt niet meer de Raul van zelfs een jaar geleden, vorig seizoen scoorde hij 18 goals en was na Higuain(22 goals) club topscorer. Dit seizoen kreeg hij een kans en je zag dat hij niet meer mee kon met Ronaldo en Kaka. Bovendien speelt Pellegrini vaak met 1 spits en dat is Higuain.
Ik denk gewoon niet meer dat hij basisspeler wordt, denk dat zijn tijdperk ten einde is en ik persoonlijk vind hem te goed en te groot voor de bank. Dus het is eigenlijk gewoon mijn mening.

15 december 2009 om 15:52

Ik ben het met je eens dat het zonde zou zijn om hem op de bank te zien, maar het zou nog erger zijn om hem ergens anders te zien spelen. Het lijkt me heel erg als realsupporter(ben geen real supporter hoor :P) als die voor andere club speelt. Het is en blijft het kindje van real, laat hem daar blijven. En als hij niet meer in aanmerking komt voor het 1e elftal, geef hem dan een andere rol binnen de club.

Overigens speelt Raul laatste tijd meer als schaduwspits dan als diepe spits.

Raúl is zelf ook gewoon over de hill. Dat Real een zinkend schip is ben ik met je eens. Die Algerijn presteert niet in de spits, terwijl Higuain ook niet onomstreden is. Ruud van Nistelrooy is de enige spits van wereldklasse, maar kwam mede door blessures nog niet veel in actie. Hoop dat Pellegrini ook gaat inzien dat hij Ruud moet opstellen en dat hij Bezmena en Raúl op de bank zet.

15 december 2009 om 15:02

Ten eerst moet je niet doen alsof ik zeg dat Real een zinkend schip is want het is mijn club en dat zou ik nooit zeggen. Ten tweede gaat het goed met Real nu dus het is totaal geen zinkend schip, Higuain speelt altijd onder Pellegrini en doet het geweldig mag toch wel van wereldklasse genoemd worden.
Als je Real zou volgen zou je weten dat Ruud al een maand geblesseerd is 'alweer.' Vind het een geweldige spits maar is nu gewoon te vaak geblesseerd en Real doet het zonder hem ook goed.

Je geeft twee sterren zonder enige kritiek of onderbouwing van je kritiek. Vind ik jammer.

11 januari 2010 om 21:57

Real een zinkend schip? Ik denk eerder dat Real een rijzende ster is. Met de nieuwe aankopen en nieuwe trainer gaat het alleen maar bergopwaarts. Daarbij is Higuain een topspits, dat kan iedereen zien. Jammer genoeg is er tegenwoordig inderdaad geen plaats meer voor Raul, deze man is te goed voor de bank.

Leuk stuk.
Alleen mis ik ,net zoals IG ,jouw duidelijk/overtuigende mening.
Plus, naar mijn ervaring worden de Legendes: Suarez & Gento, als beste Spaanse voetballers aller tijden beschouwd.

Zeer goed artikel. Je bent erg duidelijk en ik snap maar al te goed wat je allemaal wil duidelijk maken. Natuurlijk is Raul een fenomeen maar aan elke voetballegende komt een einde en aan dat van Raul zal ook een einde komen. Ik hoop dat het nog niet voor nu is, maar op langer termijn moeten we er rekening mee houden, spijtig genoeg.

Vijf sterren

vrij goed artikel , spijtig dat je schrijft dat Raul een jeugdspeler is ondanks hij op zijn 16j van athletico naar Real ging !

27 december 2009 om 16:45

met 15 jaar, en dan ben je toch wel een jeugdspeler hoor? met 18 ben je pas volwassen dus ja. Real gaf hem een kans om door te breken. Wil je misschien voortaan melden waarom je 3 sterren geeft hoor graag wat commentaar.

Goed geschreven Raulvilla alles klopt wat je zegt en zo voel ik ook alles aan als real fan. Het is moeilijk voor een Real fan om te zeggen dat onze held, onze god, ook maar een gewone mens is en niet altijd top zal zijn en kan zijn en dat aan alle mooie momenten een einde aankomt, maar ik hoop dat als Raul stop dat er een nieuwe icoon zou kunnen opstaan en ons leiden naar mooie momenten. Ik hoop zohard dat Raul een functie krijgt binne de club misschien zelfs als jeugd trainer of zoiets.

Nogmaals mijn complimenten voor deze artikel

Raulvilla je hebt gelijk ik ben ook een Real fan en ik zie ook dat Raul verminderd met de spitsen

Higuan,benzema op zijn positie zal hij moeilijk nog aan de bak komen

dit is de speler waarom ik ooit fan ben geworden van Real Madrid, in zijn jongere jaren was het echt een geweldige voetballer een soort David Villa alleen dan beter.
was snel had een geweldige techniek en zijn afronding was subliem.
en helaas word die oud en beginnen zijn gewrichten ook te slijten, met pijn in me hart moet ik je wel gelijk geven Raulvilla, hij word te oud en er is niks wat wij er aan kunnen doen.

Raul is een prachtige teamspeler en is een van de grootste legendes van Madrid.
Ik heb respect voor die man omdat hij zoveel heeft gedaan voor Madrid.
Maar ik snap Pellegrinis keuze wel.
Raul wordt te oud en Real heeft al 2 nieuwe jonge talente: Gonzalo Higuain en Karim Benzema

Mooi stuk Raulvilla!

Goed stukje man, duidelijk en kloppend.
Complimenten!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren