Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Eerste promovendus richting Engelse Premier League bekend

Laatste update:

Na een afwezigheid van vier jaar keert Reading na de zomer terug op het hoogste niveau in Engeland. The Royals wonnen dinsdagavond op eigen veld met 1-0 van Nottingham Forest en zijn daardoor sowieso zeker van een plek bij de eerste twee in de Championship. Die finish geeft Reading de zekerheid dat het weer terugkeert naar de Premier League.

/

Sinds de oprichting van de Premier League in haar huidige vorm was Reading twee seizoenen actief in de hoogste afdeling. Na het kampioenschap in de Championship in het seizoen 2005/06 promoveerde men en eindigde men het seizoen erop knap als achtste in de Premier League. Een jaar later ging het stukken minder, werd plek achttien bereikt en degradeerde de club weer.

Met de 27ste zege in de 44ste wedstrijd verzekerde Reading zich echter van promotie. Het team van Brian McDermott, met Ian Harte (ex-Leeds United) en Jacob Walcot (ex-Telstar en het neefje van Theo Walcott), moet nog met Southampton uit gaan maken wie kampioen wordt. De nummers een en twee promoveren rechtstreeks: de nummers drie tot en met zes gaan de play-offs in. West Ham United maakt nog kans tweede te worden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

mooi weer dat ze er weer bij zijn ze zijn een soort stoke city

fysiek zijn ze heel sterk!

17 april 2012 om 23:39

Dat zijn ze bijna allemaal in Engeland. Fysiek sterk. Reading is vast niet de enige.

18 april 2012 om 00:05

Ik hoop dat southampton ook nog promoveert en misschien nog wel kampioen wordt. Is wel zo verdiend kijkende naar het gehele seizoen. Het is een leuke ploeg en spelen bij tijd en wijle goed voetbal

18 april 2012 om 07:49

ik kan het fout hebben hoor maar is southhampton niet die club waar heel veel jonge talenten vandaan komen zoals bale walcott en chamberlain?

18 april 2012 om 10:32

Klopt! Die gasten komen daarvandaan... En ex graafschap speler Steve de Ridder speelt daar op het moment

West Ham kan na het gelijke spel van vandaag geen kampioen meer worden. Foutje in de tekst ;

Gefeliciteerd Reading, hoop dat ze wat toe kunnen voegen volgend jaar in de Premiership.

18 april 2012 om 02:03

Er staat ook West ham maakt nog kans op de tweede plek ??

18 april 2012 om 09:07

Ja, dat is dus nu veranderd. Er stond eerst dat Reading samen met Southampton en West Ham voor de titel aan het strijden was. ;

Ik heb deze wedstrijd met een half oog gevolgd. Ik was ook zeeer te spreken over het spel van Reading, die spelers lazen het spel echt zoals we van ze gewend zijn. Dit kan volgend seizoen nog wel eens een verassing worden in de Priemier League. Hebben echt een fysiek en technisch elftal om in de hoogste regionen mee te draaien.

Mooi dat deze club terugkomt in de Premier League al mis ik de tijden dat Leeds United in de PL zat.. Reading is toch wel vaak een lastige ploeg gebleken, zoals meer Engelse ploegen die als kleintjes gezien worden. Hopelijk kunnen ze volgend jaar lijfsbehoud bewerkstelligen.

Ik hoop eerlijk gezegd op een terugkeer van West Ham United, is een zeer mooie club met trouwe supporters. Altijd leuk om die er bij te hebben in de Premier League.

17 april 2012 om 23:41

Ik mag hopen van niet. Buiten het feit dat ik die club niet mag, zou dat ook betekenen dat we de wedstrijd tegen Millwall moeten missen. Dat zou ik jammer vinden.

Voor Reading is het mooi dat ze promoveren. Verheugde me er ook al op al had ik ook gewild dat Birmingham weer terug zou komen.

18 april 2012 om 00:24

Zal waarschijnlijk in de play offs moeten gebeuren aangezien er nog maar 6punten te verdienen zijn. Hopenlijk lukt het hen op die manier.

Mooi voor Reading. Southhampton zal wel de tweede club worden die zal promoveren, kijkend naar de stand en aantal wedstrijden die nog te spelen zijn. Hopelijk promoveert dan West Ham United als derde club.

Ik ben sowieso tegen de play-offs (net als in de eredivisie overigens).
De bovenste 3 horen gewoon te promoveren en de onderste 3 in de Premier League te degraderen.
Ik hoop ook dat West Ham terug komt, mooie club.

17 april 2012 om 23:51

Playoffs om promotie zijn wel mooi om te zien alleen dan moeten er wel 3 direct degraderen.
Als de 1e 3 promoveren is de spanning er een beetje uit vind ik

17 april 2012 om 23:55

Pure onzin. De bovenste 3 zijn toch gewoon de 3 die het beste gepresteerd hebben? Dan horen die 3 ook te promoveren, zo simpel is dat.
En dat het er minder spannend om wordt weet ik niet, want teams zullen nu sneller tevreden zijn met een plaats bij de 1e 6 in plaats van de 1e 3.

18 april 2012 om 00:23

Mee eens Roykee. In de Jupiler League kun je met een makkelijk programma voor de boeg als middenmotor ook gewoon door de playoffs promoveren. Je moet gewoon de beste ploegen laten promoveren.

Nu West Ham nog terug, dan ben ik ook weer blij

Mooi man dat deze club weer terug is in de PL en nu nog West Ham United!

Het is een ploeg dat de carrière van Petr Cech bijna verneukt had, met als aanstichter Stephen Hunt ''the Cunt''. Dit vond zich plaats in de uitwedstrijd op bezoek bij Reading in de beginfase en in de 2e helft raakte Cudicini ook geblesseerd met als John Terry die uiteindelijk de keepersrol overnam. Onvergetelijke en afschuwelijke middag was dat.

Jammer, Reading vind ik een club zonder uitstraling. Ik had liever Southampton,leeds United en Watford ofzo

Leeds Utd is gewoon nostalgie, net als een Deportivo La Coruna kan je die (niet zo lang geleden) europese topclub wel dromen. Woodgate was toen ook altijd gebleseerd, dus speelde de beste Afrikaanse verdediger ooit, Radebe daar op zijn plek

Robinson
Ian Harte
R. Ferdinand
Woodgate
Bakke
Bowyer
Kewell
Dacourt
Alan Smith
Robbie Keane
Viduka

Reading vind ik niks, jammer dat die moeten promoveren. West Ham, Southhampton zie ik 10 x liever weer in de Premier League.

18 april 2012 om 19:15

Jij kan het wel niks vinden , maar ze staan nu terecht 1e en dat is een knappe prestaties.

Ik had liever dat dit seizoen, Birningham, West Ham en Middlesbrough terugkwamen.
Maar Reading is ook een mooi club en het is verdient.

18 april 2012 om 19:19

Ja dat zal best dat ze het verdienen, maar moet ik er dan blij van worden? Vind het totaal geen aantrekkelijke club.

18 april 2012 om 19:46

Ok, Tuurlijk heeft iedereen zijn favorieten.

Maar jij zegt dat het jammer is en dat vind ik dan respectloos vanwege Reading's goede prestaties.

Norwich, Wolverhampton vind ik ook niet zo spannend.
Maar het is nu eenmaal zo.

Ik heb heel weinig met Reading, maar wat een man is Jason Roberts toch. 34 jaar oud, international voor Grenada of all places, aardigste gozer die er rondloopt, and still going strong, want sinds hij er bij is draait het als een tierelier. Hem gun ik van harte nog een jaartje Premiership en een paar mooie goals op het hoogste niveau.

Aardige pitch invasion ook na het laatste fluitsignaal. Blijft mooi om naar te kijken.

Jos Hooiveld scoorde in belangrijjke wedstrijd voor Southampton tegen Peterborough.southampton is nog 3 punten van promotie af. Hooiveld speelde tot nu toe 37 wedstrijden en scoorde 6 keer.

Ik hoop dat via de play-offs Birmingham City terug komt en géén West Ham United laat die nog maar een jaartje wegblijven, ik was juist net blij dat die ff weg waren uit de Pl.
Het is sowieso al bijna bekend hoe de top 6 gaat worden (aangezien de nr. 7 Middlesbrough 4 punten onder de nr. 6 staat zal die het wss niet meer gaan redden)

Dus dan krijg je nr. 3 West Ham tegen nr. 6 Cardiff en nr. 4 Birmingham komt tegen nr. 5 Blackpool. Enige wat nog zou kunnen gebeuren is dat Cardiff 5e wordt ipv 6e en Blackpool dus 6e ipv 5e aangezien die clubs, met nog 2 wedstrijden te gaan, hetzelfde puntenaantal hebben.
Ik denk dat de Play-off finale dan wel West Ham v Birmingham zal gaan worden, en dan heb je van de 3 degradanten van afgelopen seizoen (birmingham, West Ham en Blackpool) niet meer dan 1 daarvan die terug komt (aangezien de andere 2 promovendussen Reading en Southampton gaan worden)
En dat vind ik dan wel weer leuk als alle drie de degradanten terug waren gekomen die vorig jaar eruit gingen, dan had er geen lol aangeweest.
En nu kan er hooguit maar 1 degradant van afgelopen seizoen terugkomen in de PL (als of West Ham of Birmingham of Blackpool de play-offs wint)

Haha leuk voor ze. Toevallig had ik vanavond een toto op ze staan en ze waren de laatsten die nog moesten winnen. Ze hebben het spannend gemaakt maar in de 82e minuut scoorden ze en kon ik voor ze juichen Bedankt voor de 75 euro en veel plezier in de premier league Reading. IK gun jullie alles aan gezien jullie mij ook een groot plezier hebben gedaan;

Mooi voor Reading, toch een ploeg met al Premier League ervaring, Dan is de vraag alleen wie dat er volgend seizoen weer zou afvallen. Op dit moment staan de Wolves, Blackburn en Bolton als 3 ondersten, dat wil zeggen dat de 3 gepromoveerde clubs van dit jaar allemaal blijven.. Ploegen als Qpr, Swansea, Stoke en Norwich zijn de afgelopen jaren uit de Championchip gekropen en de swans, Norwich en Stoke doen het alle drie goed maar zijn toch nog altijd de zwakkere clubs uit de competitie.. Ik vrees dat de komende jaren er een serieus onderscheid gaat komen tussen de bovenste en de onderste helft in de PL aangezien er een aantal vaste waarden zijn aan het afzaken door gevolg van financiele problemen..

Wow is het al 4 jaar geleden dat Reading in de PL uitkwam? Ik dacht hoogstens 2 jaar geleden. Ik ken het team verder niet, dus het is nog even afwachten. Maar ploegen die promoveren vanuit de Championsship kan je nooit onderschatten.

Voor hen die weinig met Reading hebben, ga er eens kijken. Prachtig stadion, fanatiek positief publiek, vriendelijke sfeer. Ben er laatst geweest toen ze tegen Leeds speelden. Viel me niet tegen. Ben in veel stadions geweest op alle 4 profniveaus in Engeland, maar de sfeer bij Reading is beter dan bij menig andere club. Qua naam en historie is het echter geen Leeds of West Ham, dat hebben ze wel "tegen".
Qua team vind ik ze de terechte promovendus. Prima positiespel, fysiek sterk en doorgaan tot de laatste minuut. Ze staken er dit seizoen na een moeizame start de laatste maanden met kop en schouders bovenuit.

18 april 2012 om 10:58

Die wedstrijd heb ik ook ergens gekeken wat een wedstrijd was dat zeg, ik heb sowieso al niks met Leeds maar hoe die afentoe inkwamen met tackels etc. het leken wel een stelletje holbewoners, 2x rood kregen ze en daar kwamen ze echt goed mee weg, nee laat Leeds voorlopig maar lekker in de Championship zitten want in de PL hebben we al schop ploegen genoeg op het moment.

Knap van Southampton dat ze in 2 seizoenen 2 maal promoveren en weer terug in de Premier League komen. Al helemaal als je kijkt dat hun grootste talent Chamberlain weggekocht werd door Arsenal.

18 april 2012 om 15:51

De nieuwe voorzitter (ingetreden zomer 2009) heeft een goede visie en de club koopt goed in. Het is jammer dat Chamberlain vertrok vorige zomer maar hij was niet de belangrijkste speler, al hadden we hem dit jaar goed kunnen gebruiken, de rechter vleugel was toch de zwakke schakel dit seizoen.

Mooi voor Reading om terug te komen op het hoogste niveau, naar verluidt komen Southampton en westham united ook terug ( die staan 2de en 3de momenteel )

18 april 2012 om 15:55

De nummer 1 en 2 promoveren direct en de nummer 3 tot 6 speelt play offs. In de top 6 staan onder andere Birmingham, Cardiff en Blackpool, zeker niet de minste clubs dus de nummer 3 zal zware wedstrijden tegemoet gaan.

18 april 2012 om 15:58

Oh ok bedankt voor de opheldering.

Hoop alsnog dat Southampton promoveert gun het ze wel;

Zeker niet de minste namen, ik volg het 2de niveau niet echt dus ik heb echt geen flauw idee wie er het meest kans maakt op promotie, daarmee bedoel ik wie herbergt de meeste kwaliteit.

18 april 2012 om 16:20

Wij hebben het hele jaar in de top 2 gestaan en kunnen promotie bijna niet mislopen.

Zoals het er nu voor staat:

2: Southampton - 85 punten - +36 doelsaldo
3: West Ham - 80 punten - +31 doelsaldo

(We moeten nog 2 wedstrijden)

Ik verwacht dat Southampton 2e wordt en dat die ook zich rechtstreeks promoveert.

Ik denk dat Birningham de play-offs wint. Ik hoop het ook, want die horen in de Premier League.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren