Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Eerste doelpunt van Beugelsdijk leidt belangrijke zege van Sparta in

Laatste update:

Sparta Rotterdam heeft op Het Kasteel uitstekende zakengedaan in de strijd tegen degradatie. De ploeg van trainer Henk Fraser versloeg RKC Waalwijk met 2-0 en loopt daardoor verder weg van de gevarenzone. Sparta staat met dertig punten twaalfde en heeft negen punten voorsprong op nummer zestien Willem II. Voor RKC is de situatie echter penibel. Het team van Fred Grim heeft maar twee punten meer dan de Tilburgers.

Het was veelzeggend dat het eerste schot op doel pas na 26 minuten viel. Sparta zocht weliswaar wat meer de aanval, maar de ploeg van Fraser stuitte telkens op een Waalwijkse muur. Het schot van Lennart Thy was een makkelijke prooi voor Kostas Lamprou en bovendien stond de aanvaller buitenspel. De hoogtepunten waren zodoende schaars op Het Kasteel, waar Mario Engels zich geblesseerd moest laten vervangen door Bryan Smeets en RKC niet tot één schot op doel van Maduka Okoye kwam.

Ook na rust maakten Sparta en RKC er aanvankelijk nog geen feestje van, maar toch viel na 57 minuten de openingstreffer. Tom Beugelsdijk kwam bij een corner boven iedereen uit en kopte de bal tegen de touwen: 1-0. Het was voor de verdediger zijn eerste Eredivisie-treffer in het tenue van de Rotterdammers. Grim greep in na de tegentreffer op Het Kasteel en voerde een dubbele wissel door en dat gold niet veel later ook voor Fraser.

Lennerd Daneels kreeg twintig minuten voor tijd dé kans op de 1-1. De aanvaller werd door Vurnon Anita gelanceerd, maar vrij voor Okoye slaagde hij er niet in om de rust te bewaren. Daneels knalde de bal hard over. In blessuretijd maakte een blunder van Lamprou de schade nog groter voor RKC. Hij kwam uit bij een duel tussen Ahmed Touba en Bryan Smeets, maar laatstgenoemde troefde beiden af: 2-0.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

RKC op je muil gauw!

13 maart 2021 om 23:08

Nee even zonder dollen; interessante wedstrijd waar Fraser weer 3 punten pakt. Ik kan toch altijd wel genieten van trainers in de onderste regione van een competitie die met minimale middelen presteren. Dit kan ik eveneens zeggen over Fred Grim.

Wat de commentator al zei de slechtste wedstrijd van RKC dit seizoen. Hopelijk is van de venne er volgende week weer bij. RKC beul beigelsdijk slaat weer toe.

Rustaaaaggghhh. Heb Sparta altijd wel een sympathieke club gevonden. Leuk stadion en een club die veel vanuit de eigen jeugd laat doorstromen. Als de talenten van Sparta niet door de grotere clubs werden opgepikt, hadden ze over de jaren heen echt prima selecties kunnen hebben die van Sparta een stabiele middenmoter hadden gemaakt. Mooi om te zien dat ze een beetje afstand van de gevarenzone beginnen te krijgen. Hoop trouwens ook dat RKC het redt.

Je merkt aan alles dat RKC in de fase van het punten sprokkelen zit. Aanvallend missen ze toch wat productiviteit en dan krijg je al snel dat je halverwege duels met Sparta of ADO denkt : laten we maar voor een puntje gaan. Gezien het programma zou het voor RKC goed moeten komen, maar met Willem II op stoom kan dat nog wel spannend worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren