Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

2010: Een jaar om nooit te vergeten

Laatste update:

Het jaar zit er bijna op. De kerstverlichting is steeds meer zichtbaar, hier en daar al wat vuurwerk de lucht in. Langzaamaan nemen we afscheid van 2010. Het jaar dat voor altijd wordt herinnerd aan de mijnwerkers in Chili, de vliegramp in Tripoli en het eerste kabinet Rutte. Een jaar vol hoogte- en dieptepunten. Ook in het voetbal was 2010 een jaar vol ups en downs.

Het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika zal voor eeuwig in de harten van Nederlanders blijven. Een misschien wat saai en tegenvallend WK wereldwijd gezien, maar Oranje evenaarde de prestatie van 1974 en 1978. Het begon allemaal met de drie oefenwedstrijden voorafgaand aan het WK. Nederland schitterde zoals elke Hollander het wil zien. Het speelde weergaloos tegen Hongarije, tot de 85e minuut. Heel het stadion, heel Nederland hield de adem in toen Arjen Robben een verkeerde hakbal maakte en naar zijn hamstring greep. Het zal toch niet waar zijn…?

Het was wel waar. De kansen voor Oranje namen direct af na het afhaken van Robben zo was de publieke opinie. Maar het werd een WK om nooit te vergeten. De rentree van diezelfde Robben met zijn fantastische doelpunt, de kopbal van Wesley Sneijder, de wedstrijd tegen Brazilië, de wereldgoal van Giovanni van Bronckhorst, de definitieve wereldwijde doorbraak van Maarten Stekelenburg, de bloedstollende slotfase van Nederland-Uruguay, de karatetrap van Nigel de Jong, de kans van Arjen Robben, de redding van Iker Casillas met zijn teen, het doelpunt van Andrés Iniesta, de tranen in de ogen van Sneijder, de blijdschap bij Spanje. Twee maanden lang was Nederland in de ban van het voetbal. Wat een tijd, wat een WK!

Wellicht is het een grote stap terug om een kijkje in de Eredivisie te nemen. Europees gezien was het een slecht jaar voor Nederland. Weliswaar deden er voor het eerst sinds lange tijd twee Nederlandse ploegen in de Champions League mee, opnieuw overwinterde er geen een club in de Champions League. Ook in de Europa League speelde geen enkele Nederlandse club een echte rol in 2010. Clubs staken zichzelf meer en meer in de schulden, Vitesse werd overgenomen door een rare Georgiër, Sparta Rotterdam degradeerde. Steve McClaren, Ron Jans, Martin Jol, Robert Maaskant, Jan de Jonge, Jan Everse, Raymond Atteveld, Gertjan Verbeek, Theo Bos, Alfons Groenendijk en Theo Pijpers namen allemaal ontslag of werden ontslagen. Het dieptepunt van 2010 was ongetwijfeld de 10-0 afstraffing in de wedstrijd PSV-Feyenoord.

Toch waren er ook hoogtepunten in 2010. De titelstrijd was opnieuw een fantastische race tussen Ajax, Twente en in iets mindere mate PSV. Ajax speelde fantastisch voetbal in de eerste helft van 2010, Twente werd kampioen. Het was het jaar waarin Heracles, Excelsior, FC Groningen en Roda JC voor kortere of langere tijd positieve indruk maakten. PSV speelde een historische wedstrijd tegen Feyenoord. En juist die wedstrijd gaf Feyenoord weer hoop door toezeggingen van onder andere Pim Blokland. Het was het jaar van Bryan Ruiz, Nacer Chadli, Theo Janssen, Luis Suárez, Stekelenburg, Ibrahim Affelay en vele anderen. Het was opnieuw een jaar met vele fantastische momenten en momenten om snel te vergeten.

Ook buiten Nederland werd gevoetbald. Inter werd kampioen, won de beker en de Champions League. José Mourinho en Sneijder speelden daar een dominante rol in. Arjen Robben schoot Bayern München naar het kampioenschap, de finale van de Champions League en schonk Bayern de beker. Met dank aan Louis van Gaal natuurlijk. Voormalige Real Madrid voetballers Raúl en Ruud van Nistelrooij gaven de Bundesliga kleur. Chelsea werd kampioen in Engeland, Liverpool stelde teleur. Arsenal won weer geen prijs. Tottenham Hotspur maakte indruk dankzij Gareth Bale en later ook Rafael van der Vaart. En dan Spanje. Real Madrid kon ondanks alle miljoenen opnieuw geen kampioen en speelde Europees geen rol van betekenis. José Mourinho moet daar verandering in brengen. Barcelona won steeds meer de harten van voetballiefhebbers aan de hand van de Gouden Bal genomineerden Lionel Messi, Xavi en Andrés Iniesta. Elke club ziet Barcelona als voorbeeld. De mooiste wedstrijd van 2010 was ongetwijfeld Barcelona-Real Madrid. En zo gebeurde er ook in het buitenland schitterende dingen.

We zijn bijna aan het eind van 2010 gekomen. Een jaar waarin het WK er het meeste uitspringt. Maar er waren nog genoeg andere momenten om nooit te vergeten. Een jaar vol vreugde en verdriet. Een jaar dat voor altijd de geschiedenis boeken ingaat.

Ik kan niet wachten op 2011.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuk geschreven stuk. 2010 was inderdaad een bewogen jaar. Met de Nederlandse clubs is het niet goed gegaan in de CL, maar Oranje haalt wel weer de finale, en mede door dat zal 2010 door mij niet vergeten worden. Complimenten voor het schrijven van mijn kant.

Er zullen excuses als 'ik heb maar duizend woorden' gemaakt worden, maar ik zou je toch adviseren deze beperking te omzeilen door voortaan dan maar alleen de vaderlandse competitie te bespreken (of alleen het WK, alleen de Premier League etc.) want dit stuk voegt werkelijk niets toe. Ik weet wel dat aan het eind van het jaar de balans opgemaakt moet worden, maar deze verzameling gortdroge feiten doet mij denken: ''O God, als 2011 maar niet zo afgrijselijk saai wordt als 2010 blijkbaar is geweest!'', terwijl ik 2010 eigenlijk wel een leuk jaar vond.

Deze column had beperkt kunnen worden tot de opmerking die je er nota bene zélf in hebt gestopt:

''het was opnieuw een jaar met vele fantastische momenten (...)''

Een nietszeggende zin die je (applaus daarvoor) nog weet te nuanceren met:

''(...)en momenten om snel te vergeten.''

Inderdaad, zoals deze column.

Twee sterren.

17 december 2010 om 10:52

Ook hier ben ik het met je eens Denuance. Een column moet eigenlijk een eigen visie zijn over een bepaald onderwerp waarvan je hoopt de mensen te kunnen overtuigen. En bij minder bekende onderwerpen zou het informeren van de medemens ook een doel kunnen zijn.

Echter, dit stuk had zo van wikipedia of een ander willekeurig forum afgehaald kunnen worden. Er is bijna niemand die het oneens is het met je stuk, want dat kan ook niet omdat het een algemene beschrijving is van dingen die gebeurd zijn.

Oftewel, het voegt niets toe. Sorry, daarom 2 sterren. En dan lees ik hieronder reviews als: goed stuk, maar voegt niets toe en dan toch nog 4 sterren durven geven, ik snap het niet

17 december 2010 om 10:59

Ik ben het met je eens dat het een relatief algemene beschrijving is maar mijn doel met deze column was om het jaar 2010 opnieuw te beleven, zowel het Nederlands voetbal als het buitenland. Ik heb er dus niet voor gekozen om iets nieuws te schrijven maar de bekende feiten op deze manier te beschrijven en als het ware te herbeleven

17 december 2010 om 11:06

Oke. Ja, opzich snap ik het wel en misschien omdat ik zo geinformeerd ben dat alles nog vers in mijn geheugen ligt dat ik de waarde er niet van inzie

Goed stuk, maar voegt niets toe.

Pluspunten tellen 1x, minpunten 2x.

5+1 = 6 - 2 = 4

17 december 2010 om 22:11

Wiskundig gezien klopt wat jij zegt niet. Er staat nu 5 1 is gelijk aan 6-2 is gelijk aan 4. 6-2 is idd gelijk aan vier maar 5 1 is zeker niet gelijk aan 6-2.

Sorry, ik moet ff wijs doen, maar ik snap wat je bedoelt

18 december 2010 om 09:22

ik bedoel: 5 + 1 = 6 ...... -2 = 4

niet = gelijk aan

Prachtig jaaroverzicht, leuk en attractief geschreven!

Leuk jaaroverzicht, alleen in de opening noem je 2010 een jaar vól hoogte en dieptepunten, maar dan noem je met de ramp in Tripoli, de mijnwerkersramp in Chili en het nieuwe kabinet alleen maar vreselijke dieptepunten . Leuk geschreven, ik geef er vier sterren voor!

En misschien kan het jaar nog beter worden
Als blijkt dat Spanje doping heeft gebruikt kan Nederland kampioen worden

Het heeft geen hele toevoegende waarde, maar je hebt het lekker snel geschreven. Je leest er echt door heen en ik kreeg het gevoel alsof iemand in razend tempo alle nieuwtjes uit 2010 aan me vertelde. Heel mooi gedaan op die manier.

Leuk geschreven, leest vlot, en is verfrissend (herinneringen 2010).
Het enige minpunt is, dat het geen toegevoegde waarde heeft, maar buiten, is alles in orde.

Ohja er was dit jaar ook een WK. Was het al helemaal vergeten eigenlijk. Het hele WK was een fiasco zowel op sociaal gebied. Een 3e wereldland waar even om de armoe werd heen gekeken als op voetbal gebied waar geen enkel topteam ook maar in de buurt van haar topvorm kwam. Op voetbal gebied kan je de toewijzing van 2022 Qatar ook nog wel even noemen. En Inter dat met enorm anti-voetbal de CL won. Nee het was echt genieten geblazen zeg.

je vergeet de verkeerde wissel van kramer

leuk stukje weet ik meteen weer alles

Het leest makkelijk, maar het is toch vooral een opsomming van feiten die ik zelf ook had kunnen bedenken.

18 december 2010 om 12:27

Het is idd een opsomming van feiten had ik ook kunnen doen ja maar wat moet de schrijver anders, nieuwe gebeurtenissen zelf verzinnen? Bijna alle geschreven stukken op Vz zijn al gebeurde gebeurtenissen. Dan kan je bij elke CE wel zeggen, ja dit had ik ook kunnen schrijven.

On

Ik wilde ook zoiets schrijven, jij was mij alvoor, leuk gedaan! En wat een jaar jongens!!!! 2011 zal nooit kunnen tippen aan 2010 denk ik.... Maar wie weet...

Gewoon een zeer lekker lezend stuk geschreven. Heb het bijna in 1 adem uitgelezen. Je schrijfstijl is vlot en daar hou ik van. Ga zo door man!

slecht, ik vind het te kort over de eredividie en het wk

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren