Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Een grote eer om aanvoerder van Ajax te mogen zijn, zo kijk ik ernaar’

Laatste update:

Het is nog maar de vraag of Niklas Moisander de rest van het seizoen bij Ajax onder contract staat, want de verdediger wordt in verband gebracht met een transfer naar Hamburger SV. Voorlopig mag Moisander zich nog altijd speler van de Amsterdammers noemen; hij is na het vertrek van Siem de Jong zelfs de aanvoerder.

/

“Het zorgt niet voor extra spanning, maar ik ben wel heel trots”, zegt Moisander via de officiële kanalen van de club over het dragen van de band. “Het is een grote eer om aanvoerder te mogen zijn. Zo kijk ik naar het aanvoerderschap. Extra druk brengt het niet, maar wel extra motivatie.”

De 28-jarige Fin is klaar voor het nieuwe seizoen. Zondag speelt Ajax in het kader van de Johan Cruijff Schaal al tegen PEC Zwolle. “Wij zijn zeker klaar voor de start”, zegt Moisander. “We hebben een heel goede voorbereiding achter de rug en hebben zwaarder getraind dan vorig jaar. Dus ik denk dat we nog fitter zijn dan vorig jaar, dus dat is een goed teken.”

Niklas Moisander is de juiste man voor de band bij Ajax

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik had Daley aanvoerder gemaakt. Weliswaar ook een redelijk rustige jongen, maar wel nederlands en echt een jongen van de club. Maar als Moisander blijft, denk ik dat hij het ook niet zo slecht zal doen. Toch ook al een behoorlijk ervaren speler.

3 augustus 2014 om 12:52

Moisander spreekt vloeiend Nederlands en straalt rust uit in de verdediging. Blind zal waarschijnlijk aanvoerder zijn als Moisander vertrekt.

3 augustus 2014 om 12:54

dat kan nog altijd wanneer moisander verkocht wordt aan hamburger sport verein

3 augustus 2014 om 13:04

En Moisander is ook wel een beetje een jongen van de club. Heeft immers gewoon in de jeugd van Ajax gespeeld

3 augustus 2014 om 13:42

Moisander is logische keus van F de Boer, hij heeft gewoon de meeste ervaring van allemaal en beheerst de Nederlandse taal goed. Als Moisander weg gaat zal Daley Blind logisch zijn

3 augustus 2014 om 14:19

Nou ik hoop dat er dit jaar geen ervaren spelers meer weggaan. Laten we het hier maar mee doen. Alleen sigi evt nog verkopen of spelers zoals Sana. Maar niemand meer van de eerste 20.

Oké. Alleen Vermeer misschien maar dan ook uit sportieve en sociale overwegingen.

3 augustus 2014 om 16:02

@onelovechris
Ik ben het met je eens. Maar mocht Moisander dan toch vertrekken, dan niet eerder dan 25 augustus in verband met Ajax psv

3 augustus 2014 om 15:26

Daley Blind zal al zijn aandacht nodig hebben voor zijn eigen spel. Is om onbegrijpbare redenen de hemel ingeprezen na het WK. In mijn ogen is hij een prima speler voor de eredivisie, meer niet. Moisander is duidelijk wat verder in zijn kwaliteiten en dat loopt allemaal wat natuurlijker. Prima keuze van de Boer.

Dat bandje met clublogo wordt enorm overschat. Je mag de toss doen en de vaantjes uitwisselen, met de scheidsrechter op de foto en dat is het dan ook wel zo'n beetje. Tenzij je de echte aanvoerder bent, want die wordt niet door de trainer benoemd maar die staat uit zichzelf op. Hoe pijnlijk een trainer er dan naast kan zitten als hij het veredelde zweetbandje uitdeelt hebben we allemaal kunnen zien op het WK bij Oranje. Terwijl Robben de troepen aanvoerde, hobbelde de benoemde aanvoerder er achter aan.

Laten we hopen dat hij alsnog naar een club a la Hsv vertrekt. Zo ontvangt Ajax nog geld voor hem. En met Denswill en Viergever heb je al concurrenten in huis. Daarbij verdedigt Moisander te lief en is hij geen leider zoals Vertonghen dat was. Daarom is hij meer dan vervangbaar !!

3 augustus 2014 om 13:12

Niemand is de verdediger die Vertonghen was en ik zou ook niemand kunnen noemen die op zijn manier speelt. Moisander doet het op zijn eigen manier en hij doet het prima. Te lief? Geen leider? Hij doet het anders meer dan prima.

3 augustus 2014 om 14:57

* Hij heeft geen overwicht, vandaar dat het coachende deel ook niet veel inhoudt.
* Verdedigend moet het scherper, zeker met zijn ervaring. Het is te lief, het mag wat harder en scherper.
* Kun jij je nog een mooie rush of splijtende pass van achteruit herinneren ?
* Geen leider idd. In de bekerfinale was hij verre van fit, maar speelde toch als een natte krant. Later kwam hij met het verwijt, dat hij eigenlijk niet had moeten spelen. Aan dat achteraf gelul heb je niets.

Moisander is sympathiek en rustig. Maar het mag wat fanatieker en extraverter !

3 augustus 2014 om 15:06

Geen leider? Wellicht.. Verdedigend te lief? Misschien in zijn eerste jaar, maar afgelopen seizoen deed hij het prima. Voor rushes staat hij er niet (doet Veltman al) en als jij geen splijtende passes van hem hebt gezien, weet ik niet hoeveel wedstrijden jij daadwerkelijk hebt gekeken. Als je enkel samenvattingen kijkt mis je ze misschien, maar vaak liep het pas na zijn passes mis. Een voorbeeld van de perfecte uitvoering is de pass op Schone die hem in 1 keer voorgaf aan Sigi, kopballetje. Bam! Wereldgoal!

3 augustus 2014 om 15:18

Jij doelt nu op de goal tegen Psv. Dat was een prima pass (maar de klasse zat 'm vooral in de pass van Schone), maar zeker geen splijtende pass van achteruit.

Even voor jou info; ik zie de meeste wedstrijden live. Met Moisander gaat de opbouw tergend langzaam. Dat was één van de kritiekpunten van afgelopen seizoen. En niet dat dat allemaal de schuld is van Moisander, maar van iemand met zijn voetballend vermogen en 2-benigheid verwacht je meer !

3 augustus 2014 om 15:20

Ik heb je vaker een betoog zien doen voor het vertrek van Moisander. Moisander is geen wereldtopper en heeft zeker niet de potentie van Vertonghen, maar voorlopig is hij gewoon veruit de beste optie op zijn positie. Je moet daarom wel heel gek zijn om zijn vertrek te wensen.

Ideale situatie voor Ajax zou zijn als Moisander nog een jaar blijft en Ajax Denswil weet te verhuren aan een eredivisieploeg.

3 augustus 2014 om 15:21

Als Frank de Boer, die zelf ook een verdediger en aanvoerder was hem als leider aanstelt, wie zijn wij dan om te oordelen?

Hij werkt dagelijks met hem dus die zou het wel weten, toch?

3 augustus 2014 om 23:15

@polop
En was je vanavond ook zo tevreden over het optreden van Moisander ?

Verdedigend weer uiterst pover !
Had er met rood af gemoeten !
Zeer traag in de opbouw en heel veel breedtepassjes
Ik heb 'm z'n mond niet zien bewegen om zijn elftal te coachen

En nee het verlies tegen PEC lag niet alleen aan hem. Maar iemand met zijn ervaring, die ook nog aanvoerder is, daar verwacht ik meer van !

3 augustus 2014 om 17:00

Als Moisander niet vertrekt, tekent een jaar bij als ik het goed heb.
De enige die dat niet hoeft te doen is Schöne omdat hij transfervrij naar Ajax is gekomen.
Helemaal 100% zeker weet ik dat niet, maar ik dacht me te herinneren dat ik dit eens had gelezen.

Ik weet niet hoe goed Viergever het zal overnemen van Moisander, mocht hij vertrekken, maar van mij mag Nicholas nog een jaartje blijven. Dan kunnen Nick en Stefano strijden om die plaats over te nemen volgend jaar.
Stefano heeft enorm talent, maar is mentaal nog niet sterk genoeg, om een hele wedstrijd geconcentreerd te kunnen spelen en maakt daarom geregeld grote fouten.
Nick moet een jaar de kans krijgen om aan het Ajax spel te wennen zodat hij er meteen als een rots kan staan volgend jaar.
Stefano het grote talent. Maar als hij het dit jaar nog niet waarmaakt, dan is Nick de onbetwiste opvolger voor Nicholas.

3 augustus 2014 om 23:18

En hoe sta je er na vanavond in ??

Klopt Schöne mag transfervrij vertrekken. Duidelijk en een net gebaar van Ajax. Over het automatisch bijtekenen van Moisander heb ik niets gehoord.

5 augustus 2014 om 05:28

Niet een van Moisander zijn beste wedstrijden. En zag hem ook niet de boel opnaaien wat hij als aanvoerder en een van de meest ervren spelers wel zou moeten hebben gedaan.
Had ook wat meer naar voren kunnen gaan af en toe. Joel doet dat normaal maar met Mike naast hem zou dit van Moisander moeten komen.
Viergever speekde aardig op een voor hem niet een vertrouwde positie. Moeilijk om als graadmeter te gebruiken tbv Moisander zijn positie.

Ik hoop dat hij blijft. Hij is een van de betere - zo niet de beste- verdediger van de Eredivisie. Daarnaast is het een bonk van ervaring, vertrouwen en rust. Haal hem na Siem en Poulsen weg en je levert nog meer in.. Tuurlijk, je hebt genoeg alternatieven, maar die zijn toch minder dan deze man.

Hoe zit het nou eigenlijk met de interesse voor hem? Ik lees nu iets over Hsv, maar als ik me niet vergis zei Frank de Boer een paar weken terug al dat hij er vanuit ging dat Moisander weg zou gaan.

3 augustus 2014 om 13:53

Ik ben bang dat het een beetje tegen valt wat die interesse betreft.

Komt de wedstrijd om de Johan Cruijff schaal vanavond alleen op Fox of is hij ergens anders ook nog te zien?

On-Topic.
Eigenlijk moeten we Moisander gewoon behouden voor komend seizoen, het is een leider aan de jonge achterhoede van Ajax, Veltman en Cillessen hebben dan wel een wk gespeeld. maar kunnen achterin nog niet de boel aansturen.

3 augustus 2014 om 15:39

Volgens mij is het ook op de open zender van Fox te zien.

On
Inderdaad Moisander samen met Veltman.

Frank weet exact wat goed is voor de club. De keuze om Moisander aanvoerder te laten zijn, vind ik een meer dan uitstekende keuze. Deze man straalt iets uit op het groene laken en dat maakt indruk op een tegenstander. Mocht hij toch nog vertrekken, dan zal Frank ongetwijfeld weer de juiste keuze maken.

HSV heeft onlangs Behrami binnengehaald en lijkt dus wel de ambitie te hebben om terug te keren in de subtop van Duitsland. Ik zou als ik Moisander was echter bij Ajax blijven. Ze spelen om de nationale prijzen en doen ook mee aan de Champions League. Aan de andere kant is hij vrij oud (meeste spelers vertrekken voor hun 25e uit Nederland) dus zou dit zijn laatste kans kunnen zijn.

Daley Blind lijkt mij nog steeds een betere aanvoerder. Kind van de club, van schlemiel tot publiekslieveling in een korte tijd, en heeft al veel ervaring op internationaal niveau. Tevens geef je 'm extra vertrouwen, waardoor hij misschien nog wat langer zou blijven. Moisander is niet per se een slechte keus, maar Blind is voor mij de enige echte aanvoerder voor dit Ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren