Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Een financieel aantrekkelijke aanbieding, dit had ik niet meer verwacht’

Laatste update:

Gibril Sankoh maakte donderdag de overstap van Roda JC Kerkrade naar Meizaou in China. Zodoende komt er na nog geen half jaar al een einde aan de samenwerking tussen de club uit Limburg en de 32-jarige verdediger, die gebruik maakte van een clausule in zijn contract. Sankoh speelde in het verleden al voor het Chinese Henan Jianye.

/

Bij tweededivisionist Meizaou is zijn eerste trainer van zijn periode bij Henan Jianye nu actief als manager. Sankoh gaat ook samenwerken met een Nederlandse oefenmeester. "Luc Nijholt wordt mijn hoofdtrainer", onthult de verdediger in gesprek met Voetbal International. "Het is allemaal heel snel gegaan de afgelopen dagen, ik vind het jammer om Roda nu alweer te moeten verlaten. Mijn tijd in Kerkrade is te kort geweest, maar deze kans kon ik niet laten liggen.”

Sankoh ontkent niet dat de financiële kant van het verhaal een belangrijke rol in zijn beslissing heeft gespeeld. “De aanbieding die ik kreeg was financieel zeer aantrekkelijk. Daarnaast is dit een club uit een mooie streek in het zuiden van China, waar de leefomstandigheden en het weer goed zijn. Ik had deze stap niet meer verwacht, maar zo zie je maar: in het voetbal kan alles gebeuren.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij wil gewoon Kazim niet meer tegenkomen haha.

1 januari 2016 om 10:35

Dat zou vast de reden zijn

Sankoh is een beetje een cultheld in Groningen. Trainde ook mee met de FC de gehele zomer maar konden hem geen contract geven omdat ze al te veel spelers op de loonlijst hadden staan geloof ik. Jammer dat botteghin zo laat verkocht is. Sankoh koos eerder eieren voor zn geld door naar roda te gaan anders had hij misschien nog wel in Groningen gespeeld.

Hij is er tenminste eerlijk over waarom hij naar China vertrekt. Sankoh is gewoon een Eredivisie verdediger van normaal niveau en in zijn tijd bij Groningen goed niveau.

Heb hem zelf ook wel eens kort mogen ontmoeten. Hartstikke aardige normale vent. Heeft als voormalige vluchteling ook veel meegemaakt zelf.

1 januari 2016 om 13:06

Dat zal in privésfeer misschien wel zo zijn. Om en rond Roda gaan de geruchten namelijk dat ze maar wat blij zijn dat hij weg is. Scheen een enorme kwal te zijn en de grote stoorzender binnen de spelersgroep

1 januari 2016 om 13:48

Onzin, Sankoh is in zn Groningen,Bundesliga en China periodes altijd correct geweest. Roda had ie gewoon kunnen blijven, maar heeft meegewerkt omdat t gewoon niet te weigeren was. Dat snapt Roda ook wel met n aflopend contract.

1 januari 2016 om 14:16

Hoezo onzin? Kan het me best voorstellen. Lag altijd te zaniken op iedereen terwijl hij vaker hoofdschuldige was aan een doelpunt. Zal hem niet missen achterin.

Hij was gewoon waardeloos. Dekte bijvoorbeeld niet bij corners en altijd maar zeiken op medespelers. Ben blij dat hij weg is. Als hij zijn Groningen vorm ooit had gevonden was het natuurlijk een goede verdediger voor Roda, maar dat heeft hij nooit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren