Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dusan Tadic van leider naar lijder bij Ajax? ‘Je moet duidelijk en hard zijn’

Laatste update:

Het Algemeen Dagblad pakt zaterdagochtend uit met een uitgebreid achtergrondverhaal over de situatie van Dusan Tadic bij Ajax. De 34-jarige aanvoerder krijgt al geruime tijd kritiek over zijn spel, waardoor Johan Inan zich afvraagt hoe je een leider op een nette manier naar de bank kunt begeleiden. Voor zijn analyse gaat de journalist in gesprek met Huub Stevens. De 69-jarige voormalig trainer denkt dat het tijd is voor Ajax om een eerlijk gesprek met Tadic aan te gaan. “Als je er als trainer van overtuigd bent dat het beste er af is, moet je eerlijk zijn.”

Stevens zelf is van mening dat Tadic nog niet ‘op’ is. “Als ik hoor hoe hongerig en fit hij nog is, kan ik me dat niet voorstellen.” Toch denkt Stevens dat het belangrijk is om Tadic alvast voor te bereiden op het onvermijdelijke: een minder prominente rol in de selectie van Ajax. “Door eerlijk het gesprek aan te gaan. Je kunt daarin vertrouwen uitspreken én aangeven dat hij iets vaker op de bank zal plaatsnemen. Ik deed in mijn tijd uit mezelf een stap terug. Tegenwoordig denken spelers steeds vaker dat ze het blijven aankunnen.” Tadic ligt bij Ajax als speler nog tot medio 2024 vast.

Het voeren van een gesprek is uiterst belangrijk, zo stelt Stevens. “Als je weet dat hij daarvoor openstaat, moet je aangeven dat hij op een andere manier alsnog waarde kan hebben op de momenten dat hij niet meer speelt.” Indien Tadic zich hard opstelt, moet Ajax duidelijk zijn volgens de Limburger. “Wil hij dat niet of gooit hij zijn kont tegen de krib, dan hoef je er geen omweg van te maken. Dan maak je het nog een keer duidelijk en kun je vervolgens afscheid nemen.”

Stevens weet uit ervaring dat het belangrijk is om het gesprek op de juiste manier te voeren. “Zo'n gesprek kun je op de club, maar ook elders onder het genot van een hapje voeren. Maar er is altijd een moment dat het móet gebeuren. Een echte trainer of leider herkent dat en laat het niet voorbijgaan. Als je er als trainer van overtuigd bent dat het het beste er af is, moet je eerlijk zijn. Dat betekent dus ook duidelijk en hard zijn, want eigenlijk is de boodschap dat zijn carrière eindigt. Of dat voor Tadic nu al opgaat, waag ik echter te betwijfelen.” Tadic kwam dit seizoen al 3.803 officiële speelminuten in actie voor Ajax, verdeeld over 44 optredens. Daarin was de aanvoerder goed voor elf doelpunten en twintig assists.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als Tadic niet met de lamme en de blinde hoeft te spelen maar met een elftal waar een idee achter zit is hij nog steeds voor mij een onbetwiste basisspeler. In dit ruk elftal zonder tactiek haalt hij gewoon weer enorm goede cijfers. Hij creëert zo ontzettend veel kansen die niet afgemaakt worden.

13 mei 2023 om 09:38

Ik vind het ook zo gek dat telkens hij er uit gepakt wordt. Dat is dus puur om zijn leeftijd blijkbaar. Waarom zou je anders hem aanpakken en niet Bergwijn (zelfde positie alleen presteert minder). In een goed draaiend elftal schiet Tadic er volgend jaar nog 10 in en geeft hij 15 assist. Ben ik 100% van overtuigd. Kanttekening; Als hij minder speelt, moet hij gewoon gewisseld worden, niet altijd dezelfden, ondanks dat het je leider is

13 mei 2023 om 09:43

Dat komt inderaad door zijn leeftijd. Maar dat komt ook door de tegenvallende resultaten van dit seizoen. Vorig jaar kopte Brobbey die afgemeten bal van Tadic tegen az binnen en won ajax met 1 0 en zeiden we hoe mooi die assist van Tadic was. Nu mist Brobbey hem en wordt het 0 0 en is Tadic te traag en te oud.

13 mei 2023 om 09:46

Ja MaAr dAt ziJn AlleEn stAtiStieKen 😉. Als ik trainer van Ajax was stond Tadic met deze selectie als een van de eersten in de basis. Bijzonder inderdaad hoe alle kritiek zich op Tadic richt als MVP van de Eredivisie terwijl Bergwijn, Brobbey en Berghuis veel en veel minder laten zien. En dan zeggen statistieken niet alles maar als je zó overduidelijk levert slaat het nergens op om hem eruit te pikken.

13 mei 2023 om 13:22

Komt niet alleen door zijn leeftijd lijkt mij. Tadic is aanvoerder, leider en vooral ook boegbeeld van dit Ajax. In de grotere wedstrijden slaagt hij er niet in het team op sleeptouw te nemen en valt vooral zijn gedrag op. Hoge bomen vangen veel wind en Tadic is imo de hoogste boom bij Ajax.

13 mei 2023 om 09:43

En los van al die cijfers is hij als valse spits echt een openbaring die andere spelers veel beter laat spelen. Op links kan ik me voorstellen dat personen aan de cijfers voorbij willen gaan, omdat ze een speler zien die een one-trick pony is, diepgang ontbeert en toch wel veel balverlies lijdt. Maar in de punt rendeert hij zo goed... Hij laat daar oprecht andere spelers beter voetballen.

13 mei 2023 om 10:28

Zolang Tadic alles mag nemen en de 3-0 scoort tegen teams als Fortuna en Volendam dan blijft het lijken alsof hij zon grote invloed heeft.alleen elke topper heb je geen enkele k*t meer aan hem en dat zie je dit seizoen al.Ja je kan hem erbij houden en opstellen tegen de mindere goden tegen sterkere teams mis je gewoon snelheid en diepgang.Dit zou goed moment zijn voor Ajax om volledig schoon schip te maken en aan een nieuwe topselectie te bouwen. Klaassen,Tadic moeten beide gewoon vervangen worden en bedankt voor hun diensten.Ajax is nog steeds veruit de rijkste club en kan zo 5-7 nieuwe basisspelers betalen en gewoon volgend jaar op 1 eindigen maar dan moet je wel af van spelers die het moraal naar beneden halen als tadic.die niet meer O goed zijn als ze ooit geweest zijn maar nu een extra speler moet opofferen om hun verdedigende arbeid te verrichten

13 mei 2023 om 10:37

Vorig seizoen in de vier toppers betrokken bij zeven goals. Als je AZ erbij optelt betrokken bij 8 G/A in 6 duels. Zoals Tadic eigenlijk elk seizoen altijd beslissend is. Als Ajax niet gechoket had tegen Feyenoord was hij weer beslissend met een goal. Dit dramatische seizoen is een oneerlijke afrekening voor Tadic.

13 mei 2023 om 12:12

Zolang hij de 3 0 tegen volendam scoort of fortuna. Dan ben ik nu wel benieuwd hoevaal dat is gebeurd. Heb je daar ook cijfers en feiten bij of probeer je populair iets te roepen?

13 mei 2023 om 14:19

Maar het iddee is juist dat hij te oud wordt, om dan te zeggen dat hij het nog wel kon toen hij jonger was lijkt me dan onnodig. Overigens dit seizoen in de toppers 1 G/A in 6 duels.

13 mei 2023 om 10:31

Mwaaa niet helemaal. Tadic is voor mij onbetwiste basisspeler tegen de kleintjes. Topwedstrijden zit de sleet er wel echt meer op. Zoals bv het terugverdedigen en agressief druk zetten bij balverlies. Net iets te langzaam, net niet explosief genoeg. Ook niet gek omdat Radic dat nooit is geweest en met ouder worden snelheid en explosiviteit als eerste vertrekken. En Tadic speelt echt op posities waar dat niet op te lossen is met slim positioneren. Zijn wonderlijke linkerbeen is ontzettend belangrijk bij het creëren van kansen. Zeker als tegenstanders de bus parkeren. Dat is voornamelijk tegen de kleintjes waarbij het minder meeverdedigen van Tadic makkelijker op te vangen is.

Wij kunnen kletsen wat wij willen en ja het beste is er misschien af maar als ik zou moeten kiezen tussen een Bergwijn in vorm met 0 rendement en Tadic uit vorm met zoveel assist, zou ik toch voor Tadic kiezen

13 mei 2023 om 10:53

Precies dit. Oké kritiek op zijn spel mag, maar Tadic is nog zo belangrijk voor Ajax, ook omdat er gewoon geen betere speler voorin rondloopt. Dus inderdaad, het wordt een beetje kletsen als we nu gaan doen alsof Tadic naar de bank moet. Eens met jou en Stevens.

Een echte prof zet zijn trots opzij en reageert op zo’n nieuws zoals schone daar altijd op reageerde. Door zijn ballen eraf te werken en zich zo terug te werken

13 mei 2023 om 09:55

Jij, media en anderen (o.a. hier op VZ) gaan er gemakshalve vanuit dat hij dat niet zal doen. Wat een onzin. Wacht eens af voordat je een mening klaar hebt. Moeimakers.

13 mei 2023 om 11:10

Dan mag jij me uitleggen waarin ik zeg dat ie dat niet gaat doen

Het beste is er af bij Tadic idd. Alleen zijn er blijkbaar heel weinig mensen die zien dat ook deze Tadic nog altijd de speler is met het meeste rendement van ajax.

13 mei 2023 om 10:05

Daar stip je dus precies het probleem bij Ajax mee aan. Ik zie ook dat het beste er bij hem vanaf is, maar ik zou hem niet als mijn eerste prio zien om te verbeteren bij Ajax

13 mei 2023 om 10:07

Daar wringt de schoen, dat deze Tadic nog altijd blijkbaar de beste speler is.. eentje die alle snelheid en passeer vermogen is verloren, aldus echt te oud wordt en dat merkt

13 mei 2023 om 11:50

Mua Maurootje, ik vind dat je vooral te kort komt op de backposities. Waar voorheen onze kracht lag bij de backposities (Mazroaui-Blind/Nico), hebben we nu 0,0 voetballend vermogen met Wijndal/Hato-Rensch/Sanchez. Daardoor oogt het spel stroperig. Zolang Tadic nog iedere wedstrijd 2/3x iemand vrij voor de keeper zet, moet je hem altijd laten starten. Mag wat mij betreft wel wat vaker gewisseld worden.

Hopelijk blijft Tadic nog bij Ajax. Ondanks alles is het toch een belangrijke speler voor Ajax. Straks op een nieuwe positie (als 10)

Tadic is een held!

Hij is bankzitten wel gewend hoor.
Hij zit elke wedstrijd minimaal 3 keer bij de 1e hulp in de wachtkamer.

Oud? Kan je over discussieren
De beste bij Ajax? daar kan je niet over discussieren. Dat is hij al jaren
is Dzeko te oud?
Staat in de halve finale CL en scoort

Er zal eerst een nieuwe trainer moeten komen die alles rustig kan evalueren. En die moet dan de afweging maken en eventueel het gesprek aan gaan.
Drie wedstrijden voor het einde zal Heitinga wel gek zijn om dat te doen zonder te weten wat zijn toekomst is.

Nog steeds de MVP van de ED. Wat een respectloos gezeur in de media en onder supporters (van alle clubs en op fora). Zoals deze man behandeld en beschreven wordt is ridicuul en schandalig.

Onzin! We hebben het nog steeds over de MVP van de Eredivisie.

Ik zie weer veel opmerkingen met 'ja hij is qua rendement toch weer heel belangrijk' en dat is zeker zo. Maar je ziet toch dat hij in veel wedstrijden het niveau niet meer kan bijbenen.
Tadic was een geweldige speler voor Ajax en de eredivisie, maar het wordt tijd om door te selecteren.

13 mei 2023 om 10:36

Dan snap jij niets vh spelletje, als Ajax Tadic niet had, dan scheelt dit een kwart van je goals.
Als wij hem niet hadden dan had je 8ste gestaan of zoiets

13 mei 2023 om 12:47

Het is niet zo dat je alle goals en assists van hem eraf kunt trekken.
Als Tadic er niet is mag je gewoon een andere speler opstellen die er ook wel 1 of 2 kan maken.

Mooi theoretisch verhaal van stevens maar hem kennende zou het transcript tussen stevens en tadic op de training er ongeveer zo uitzien:
HS: "Ik ga je wissel zetten, het beste is eraf."
Tadic schudt nee, mompelt wat.
HS: "Dat is respectlozigheid wat je nu zegt, dat heb ik nog nooit meegemaakt. Jij hebt een probleem met mij."

Hoogstaand stukje weer hoor. Een eerlijk gesprek voeren lol. Ten eerste bepaalt de trainer gewoon de opstelling en dienen de spelers daar naar te luisteren. Niet moeilijker maken dan het is. Ten tweede snap ik de roep om Tadic op de bank niet. Ja het is een enorme sukkel en hij is niet meer zo goed als voorheen. Maar volgens mij is hij nog altijd een van de beste Ajax spelers en stukken beter dan de alternatieven.

Ach mensen papegaaien elkaar allemaal na maar als je ziet dat hij nog altijd van grote waarde gezien zijn goals en assists dan snap ik al die reacties niet , je raakt dit seizoen 7 basiskrachten kwijt dus een hoop automatisme en nieuwe spelers zijn niet of nog niet van dat niveau zijn plus een trainer die er nooit echt in geslaagd is een team te vormen en totaal geen visie had , dan weet je dat er een minder jaar aankomt en om daar nu Tadic alleen op af te rekenen dan denk ik wat en onzin deze man is nog steeds erg belangrijk , al die negatieve reacties ten spijt .

Ik wordt zo moe van al die journalisten en analisten die onze MVP van de afgelopen jaren maar naar de bank willen schrijven en praten. Zolang Bergwijn op de positie van linksbuiten niet laat zien dat hij veel beter is moet Tadic daar gewoon elke wedstrijd spelen. En nee, hij gaat niet meer in een sprint 3 tegenstanders voorbij, maar wanneer heeft Tadic wel gedaan? Zijn statistieken zijn buitengewoon. En hij is DE leider van het elftal.

Tsja bij Tadic is het beste er wel vanaf, hij is beter in zeuren bij de scheids en omvallen in de 16 dan voetballen op dit moment. Zonder dollen, hij laat het wel leuk zien tegen de kleintjes maar in topwedstrijden is hij nergens te bekennen. In de potten tegen 4 potten tegen PSV g/a(0/0), 3 potten tegen Feyenoord (2/0), 2 potten tegen AZ (0/0). Tevens in 5 wedstrijden CL (0/1). Leuk dat hij MVP is in een team dat verreweg het meest heeft uitgegeven in de competitie maar in topwedstrijden is hij simpelweg niet beslissend genoeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren