Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dumfries speelt speciale rol: ‘Ze zitten in Eindhoven en kunnen nergens heen’

Laatste update:

Door de uitbraak van het coronavirus is de voetbalwereld volledig tot stilstand gekomen. De Eredivisie is in ieder geval tot 12 april stilgelegd, al is het de vraag of de bal tegen die tijd weer kan gaan rollen. Denzel Dumfries spreekt in een interview met het Eindhovens Dagblad van een ‘lastige tijd’, waarin de aanvoerder van PSV zich heeft ontfermd over zijn buitenlandse ploeggenoten.

Dumfries merkt dat alles sinds de uitwedstrijd van PSV tegen FC Groningen (0-1 zege) razendsnel veranderd is. “Eerst geen wedstrijden, daarna geen trainingen meer en ook ging het voetbal er wekenlang uit. Daarvoor kun je alleen maar begrip hebben. Gezondheid staat op één en bij mij ook bovenaan. Wat wij nu bij PSV meemaken, is heel beperkt in vergelijking met mensen die echt getroffen zijn. De beelden uit Italië zijn verschrikkelijk. Het is een moorddadig virus. Een monster. Dan is voetbal maar even ‘gewoon’ sport”, zegt de verdediger.

“We hebben op de voetbalkalender momenteel geen invloed. Die wordt voor ons bepaald. Het virus onder controle krijgen is waar het nu om gaat en wanneer het voetbal weer begint, horen we daarna wel. Ik ben nog steeds 24/7 professional, dat zeker. Dat wil ik ook delen met de supporters, bijvoorbeeld door een aantal oefeningen te laten zien”, gaat Dumfries verder. Hij vertelt dat hij op een veldje probeert te trainen en af en toe een rondje gaat joggen, al vindt hij het belangrijk nu vooral even afstand te houden van bijvoorbeeld kinderen.

De afgelopen tijd heeft Dumfries wel het nodige contact gehouden met zijn ploeggenoten. In dat opzicht vertolkt de aanvoerder een bijzondere rol binnen de selectie van PSV. “Ik probeer er voor de buitenlandse jongens te zijn. Ze zitten in Eindhoven en kunnen nergens heen. Het is belangrijk om ze er online bij te betrekken, omdat we nu niet even de stad in kunnen gaan. Ik vraag vaak of ze het goed volhouden en probeer ze steun te geven. Zelf heb ik mijn familie in Nederland, maar sommige spelers zijn hier in hun eentje en dat is niet makkelijk. Ik voel het als mijn verantwoordelijkheid om af en toe met ze te Facetimen. Aanvoerder blijf ik ook nu.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Heel sterk van Dumfries. Heeft zich ontpopt tot prima aanvoerder. Neemt zijn taak in ieder geval serieus. Ik hoop dat bij Ajax de familie van Alvarez inmiddels over is gekomen. Die jongen was al enorm eenzaam, dat moet nu helemaal verschrikkelijk zijn voor hem.

19 maart 2020 om 08:46

Idd top van Dumfries, goeie vent. En volgens mij zag ik wat voorbij komen van Alvarez met z'n kind, goddank. Je moet er idd niet aan denken.

19 maart 2020 om 10:37

Dumfries gaat t op basis van zijn instelling, loopvermogen en professionaliteit gewoon ver schoppen. Laat maar op. Talent maakt veel goed maar met inzet en een goede instelling kan die iedereen verrassen. Zie hem zomaar jaren in de subtop vd PL spelen en miljoenen bij elkaar harken.

Beperkte voetballer, maar wel een jongen met het hart op de goede plaats. Dat is wat mij betreft veel belangrijker. Denzel is een held!

19 maart 2020 om 09:36

Beperkt vind ik zo'n dooddoener. De afgelopen maanden de belangrijkste speler van PSV, gevaarlijk voorin, verdedigend over het algemeen sterk en een ongelofelijke werklust. Dat is toch genoeg? Voetbal is meer dan alleen verfijnde techniek. Conditie, werklust, inzicht, et cetera. Of zijn spelers die een paar of een eigenschappen missen automatisch beperkt?

19 maart 2020 om 10:10

Noisl; ben ik met je eens hoor. Een opmerking als: 'technisch beperkte' voetballer had logischer geweest, want het is allemaal niet zo gepolijst. Het 'wilde' en 'druistige' lijkt ook een beetje van zijn spel af te gaan, dus dan hou je een fysiek monster over met de juiste instelling die een aardige bal kan trappen. Dat zijn ingredienten voor een mooie carriere.

19 maart 2020 om 11:02

@speedjuh Dumfries is alles behalve een beperkte voetballer in mijn ogen. Een beperkte voetballer speelt in de Kkd. Dumfries staat in de top 2 als meest scorende verdediger wereldwijd dit jaar. Verder is hij verdedigend ook gewoon meer dan prima en heeft longen als een paard. Wellicht bedoel je dat Dumfries het niet van zijn techniek moet hebben (al heeft hij voor een verdediger een aardige techniek in de afronding) zoals Ijsmuts ook aangeeft.

Speedjuh
Er word toch niet gevraagd in dit artikel of dumfries beperkt is in zijn voetbal kwaliteiten
Het gaat erom dat hij laat zien dat hij een prima aanvoerder is ,en laat zien dat hij ook maar een mens is

Wat een held is deze man. Zowel op het veld als daarbuiten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren