Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Duarte: 'Als de vorm daar is, dan kan ik gewoon goed mee met het team'

Laatste update:

Ajax raakte Christian Eriksen vorig jaar kwijt aan Tottenham Hotspur en besloot daarom om Lerin Duarte op te pikken bij Heracles Almelo. De middenvelder kan niet gezien worden als de vervanger van Eriksen: daarvoor heeft hij in zijn eerste seizoen te weinig speelminuten gemaakt. Duarte hoopt dat hij in zijn tweede jaar in Amsterdam een groter aandeel zal gaan hebben.

/

De 23-jarige middenvelder denkt terug aan de thuiswedstrijd tegen AC Milan in de Champions League. Duarte speelde in dit duel een uur lang uitstekend, maar liep vervolgens een enkelblessure op en moest zich laten wisselen. Milan-thuis is het niveau waar Duarte nu weer naar streeft: "Ik heb toen laten zien wat ik kan", zegt de Rotterdammer tegen Ajax Life.

"Ik moet dat niveau weer kunnen halen", gelooft Duarte. "Ik zit nu goed in mijn vel, ben fit. Ik weet dus als de vorm daar is, dat ik gewoon goed mee kan met het team. Daar gebruik ik deze voorbereiding voor." Duarte speelde in zijn eerste seizoen bij Ajax veertien competitiewedstrijden, waarvan zes als basisspeler.

Lerin Duarte is goed genoeg voor Ajax

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Duarte is niet van een niveau dat een club als Ajax moet nastreven. Met zijn 23 jaar kan je hem onmogelijk nog een talent noemen.

16 juli 2014 om 16:17

vind ik onzin. heeft nog niet echt de kans gehad.
zet hem maar is een jaar op de plek van Serero, Duarte groeit dan harder dan Serero nu heeft gedaan. Zijn enig probleem afgelopen jaar was dat het middenveld goed stond.
Maar ik schat Duarte hoger in dan Serero

16 juli 2014 om 16:21

Ik schat lerin ook hoger in dan serero. Serero heeft te weinig laten zien op een paar wedstrijden na dan, duarte heeft evenveel als serero gescoord in minder wedstrijden, duarte heeft een beter loopvermogen, meer inzicht, beter schot in de benen. Op alle punten is hij nu al beter en hij kan alleen maar groeien.

16 juli 2014 om 16:48

Mootje, roerend mee eens. Ik vind dat Duarte veel meer brengt, dan een Serrero die komt op alle vlakken tekort vind ik. En vooral op scoren gebied en qua fysiek, dat zit helemaal goed bij Duarte.

16 juli 2014 om 17:34

Serero en Duarte zijn totaal andere types . Serero werkt harder heeft een veel beter loopvermogen dan Duarte wat jij anders beweert. Serero is meer verdedigend en daarom scoort hij minder dan Duarte. Serero is fysiek sterker ook al is hij klein en is goed fel. Je kan geen elftal bouwen met te veel aanvallend ingestelde spelers. Dit jaar zal het middenveld wel bestaan uit Klaassen en Viergever. Dan kan je een man als Duarte opstellen .

16 juli 2014 om 18:48

Ik snap niet zo goed waar jij het over hebt. Het middenveld stond goed, omdat Serero erin stond. Serero is in navolging van Eriksen het cement op het middenveld; hij zorgt er (aan de reacties hierboven te lezen blijkbaar ongemerkt) voor dat Ajax op de been blijft. Daarnaast is hij een terrier die zijn tegenstanders opvreet, zowel in de Eredivisie als in de Champions League. Serero's nadeel is dat hij weinig scoort en ook nauwelijks assists geeft, twee eigenschappen die een aanvallende middenvelder behoort te hebben. Maar Duarte is ook geen doelpunten- en assistmachine en is ook daarom geen concurrent voor Serero.

Uiteindelijk zal Duarte het niet gaan maken bij Ajax, ookal omdat hij het er ook niet voor over heeft om te slagen bij Ajax gezien zijn huidige overgewicht. Duarte komt op elk vlak tekort voor het Ajaxniveau. Hij is vorig seizoen overigens gehaald als vervangen voor de Jong, dus als RAM en dus niet als vervanger voor Eriksen voor de LAM positie. En de concurrentiestrijd met Davy Klaassen in zijn voordeel beslissen kan hij al helemaal vergeten.

16 juli 2014 om 21:47

Ik zou duarte wel eens 1heel seizoen willen zien spelen.op de plaats van sererro denk zelf dat hij beter is dan sererro.dus denk dat deze jongen alsnog gaat slagen bij ons alle ajax.maar wat ik al zij moet i wel gaan spelen ik zie het wel in hem .

16 juli 2014 om 16:21

Duarte is een prima middenvelder die je een paar jaar de kans moet geven. Hij hoeft niet de drager van het middenveld van ajax te zijn, een goede middenvelder die per seizoen 25 wedstrijden speelt is ook prima.
Probleem bij Ajax is dat het lijkt alsof er teveel gemiddelde jongens zijn, en weinig uitblinkers. Je hebt een nr 10, een doelpuntrijke spits en een leider van je defensie nodig. Na vertrek van Siem de Jong, Eriksen en straks wellicht Moisander wordt het wel wat magertjes. Want met alleen nivautje Duartes zakt Ajax ook door de grens.

p.s. ik vind Blind, Klaasen en Viergever ook nog niet klaar om Ajax te leiden naar Nationaal en Internationaal succes. .

16 juli 2014 om 16:33

Siem en Moisander zijn wel te vervangen alleen de vacature die vrij is gekomen na het vertrek van Eriksen is nog steeds niet gevuld. Serero en Duarte komen te kort. Abdelhak Nouri is nog te jong. Ik ben benieuwd hoe Andersen het op die positie zal doen. Daarnaast heeft Ajax nog Keskin en El hasnaoui in Jong Ajax lopen als je die twee gasten het vertrouwen geeft, zullen ze het beter doen dan Serero en Duarte.

16 juli 2014 om 16:43

Het probleem van Ajax (en eigenlijk van de hele Eredivisie de afgelopen 8 jaar) is dat sterkhouders weggaan en worden opgevuld met mindere spelers. Vroeger doken er nog wel eens echte tropische verrassingen op, of kwamen er echt hele grote talenten uit de jeugdopleiding gerold, maar ook dat valt bij Ajax de laatste jaren tegen.

Natuurlijk, er zijn genoeg spelers die het eerste halen, maar echte sterren zijn ver te zoeken. Elk jaar wordt het een tikje minder. Bij Ajax, bij Psv, bij Twente, bij AZ. Alleen Feyenoord heeft de laatste 4 jaar stappen vooruit gezet, maar het algehele niveau van de competitie wordt steeds maar minder.

En elk jaar hoor je weer over grote talenten die er aan zitten te komen. En elke keer valt het dan toch weer dik tegen, of zijn de talenten al weg voor ze goed genoeg zijn om het niveau van de club omhoog te trekken.

16 juli 2014 om 19:19

Ja maar als hij in vorm komt, maak dan je borst maar nat

16 juli 2014 om 22:03

alloch, onzin wat je nu zegt, hij heeft in de korte tijd dat hij bij ajax is aten zien wat hij kan, jammer dat hij geblesseerd is. Volgend seizoen kan hij goed mee komen, toont veel lef.geef hem de tijd, talent is ook niet terecht met zijn leeftijd, maar is goed genoeg voor ajax, anders had de boer hem echt niet gewild.

17 juli 2014 om 08:30

Tijd om daad bij woord te voegen Duarte, laat maar zien dan.

In de Eredivisie wel ja, internationaal niet

16 juli 2014 om 23:11

Als hij in de eredivisie basis zou staan en goed mee kan komen heeft Ajax dus veel meer spelers die het internationaal niet aan zouden kunnen. Dat maakt dus helemaal niks uit.

Talentvolle jongen die er echt wel komt als hij zijn speelminuten kan maken.

Wel een grappig speler, heeft ook een goed schot. Zeker lekker om zo speler er bij te hebben.

16 juli 2014 om 16:47

Grappige speler?

16 juli 2014 om 19:23

Tja ik vind hem even goed (slecht) als Serero. Maar hij kan tenminste wel schieten itt Serero. Dus als je dan toch moet kiezen tussen 1 van die twee, dan liever Duarte

Nogal een grote "als". Zijn ondergrens ligt gewoon nog te laag. En daar is maar 1 recept voor: keihard trainen. Uiteindelijk komt hij er denk ik wel. Op je 23e kan je echt nog wel flink groeien.

16 juli 2014 om 16:35

Laten we dan maar hopen op die groei. Hij komt uit dezelfde lichting als Strootman bij Sparta en daar deed Duarte absoluut niet onder voor Strootman. Na de overgang van Strootman naar Utrecht is het voor hem in een stroomversnelling gegaan, waar het voor Duarte allemaal in een minder hoog tempo vooruit gaat.

16 juli 2014 om 23:14

Tja vergeleken met Strootman lijkt elke voetballer stil te staan in zijn ontwikkeling. Wat hij heeft gepresteerd en nog altijd doet zie je niet vaak.

Speelde inderdaad alleen tegen Milan uitstekend. Maar ben bang dat deze jongen tekort komt voor Ajax. Ik zou als gewoon gokken op een middenveld met Blind, Viergever en Klaassen. Dat als driehoekje met de punt naar voren. Waarvan Klaassen de voorste man is.

16 juli 2014 om 16:30

Ajax speelt al jaren met een middenveld met 1 defensieve middenvelders en 2 meer aanvallende. Blind zal de defensieve middenvelder gaan worden. Duarte zal met Serero uit moeten vechten wie de rol naast Klaassen gaat vervullen.

16 juli 2014 om 16:30

Te weinig aanvallend en creatief. Dan heb je 2 spelers in het middenveld die van origine verdedigers zijn.

17 juli 2014 om 09:11

Dat hoeft helemaal niet slecht te zijn. Blind heeft genoeg aanvallende dreiging. Blind zie ik eigenlijk ook helemaal niet als Linksback. Dat is meer een linkshalf. Net zoals heel veel backs tegenwoordig zijn.

Geen slechte speler heeft alleen heel vaak pech met blessures en allerlei andere dingen. Ik denk dat hij samen met Klaassen en Blind op het middenveld een goed trio kan vormen.

Kan prima met Ajax mee als hij zijn niveau haalt. Mocht hij niet teveel last krijgen van blessures, zal hij gewoon een goede basisspeler worden bij Ajax, en dan misschien vertrekken naar een middenmoter/subtopper in het buitenland.

Leuke speler als wissel, maar absoluut geen basisspeler. Ajax moet eigenlijk een creatieve middenvelder halen voor naast Klaassen. Serero komt in mijn ogen tekort voor die positie.

Er is iemand nodig die de aanvallers alleen voor de keeper kan zetten.

16 juli 2014 om 16:32

Serero en Duarte zullen ook nooit het niveau halen dat Ajax echt verder gaat brenger ben ik bang. Toch vind ik Duarte wel een fijne speler om erbij te hebben als er een beetje power nodig is. Die speler die iemand alleen voor de keeper kan zetten, zul je helaas moeten kopen. Andersen beschikt over zo'n pass maar is nog echt te licht voor die positie. Op de toekomst heeft Nouri dat in zich, maar voor hem geld qua fysiek hetzelfde.

16 juli 2014 om 16:37

Ik ben het helemaal eens met jou. Ik zei min of meer hetzelfde in post #15 hierboven.

Alleen moet Ajax echt meer aandacht besteden aan Keskin en El Hasnaoui, die twee jongens hebben echt meer talent dan Duarte en Serero.

En anders moet Ajax die creatieve middenvelder maar kopen zoals jij zegt. Maar ja vindt maar zo'n speler voor de juiste prijs en salaris.

16 juli 2014 om 16:46

Klopt helemaal, al ben ik meer overtuigd van El Hasnaoui dan Keskin. Daarnaast hoop ik dat ze El Mahdioui snel klaar kunnen stomen. Die heeft afgelopen seizoen echt een spectaculaire ontwikkeling doorgemaakt.

Die speler kopen gaat voor een reëel bedrag niet lukken inderdaad. Voor bijvoorbeeld een Ziyech moet je al snel teveel betalen en daarnaast ben ik absoluut niet overtuigd dat een speler van dat kaliber er meteen zal staan.

Zwaar onder de maat. Zsm verkopen

Top speler, een echte voetballer met veel in zich.. Schot, inzicht, techniek, hardwerkend, dieptegang etc

Ik vind hem tegenvallen! Kwam te dik terug wat ik een slecht teken vind op zijn leeftijd!

Is opzich een type dat Ajax goed kan gebruiken maar dan moet wel alles meezitten en dan moet je bijvoorbeeld niet te dik van vakantie terugkomen... ben benieuwd of en hoe lang Ajax (nog) plezier aan hem zal beleven.

Serero wordt door velen zwaar onderschat! Serrero is, (evenals Eriksen) iemand die gigantisch veel meters maakt in een wedstrijd, waardoor andere soms 'minder' werk hoeven te verrichten. Daarbij is Serero erg belangrijk bij het onder druk zetten van de tegenstander, draait ie vrijwel altijd goed weg van zijn directe tegenstander en kan hij prima uit de voeten in de kleine ruimte. Enige punten van kritiek zijn, zijn schot (wat vaak erg zacht is) en het aantal assist en goals. Duarte noemt zichzelf op dit moment fit..?! Valt er niet aan te zien! Enige wedstrijd waarin hij écht goed was, was inderdaad Milan thuis. Denk niet dat hij dat niveau structureel zou kunnen vasthouden... Zou altijd Serero prefereren boven Duarte.

16 juli 2014 om 18:47

Ja inderdaad, hij noemt zichzelf fit. Maar is hij nou zo gespierd of is hij gewoon wat mollig op dit moment, want dat shirt zit wel heel erg strak bij Duarte!

Ik denk zelf eerlijk gezegd dat zowel Serero als Duarte dit seizoen niet in de basis zullen staan. Serero zal daar wel beginnen, maar ik denk dat hij van die plek wordt gestoten door Andersen.

Andersen krijgt van Frank nu eindelijk de kans op het middenveld, en speelt daar meer dan goed in de voorbereiding. Ik denk dat hij dit jaar definitief doorbreekt (evenals Kishna dat gaat doen).

17 juli 2014 om 00:00

Dat zou zeker een mogelijkheid kunnen zijn, al zal hij dan wel aan zijn fysiek zal moeten werken. Nu wordt hij bij elk duel gewoon omgeblazen. De voortekenen zijn goed, het talent heeft ie wel.. Als alles op zijn pootjes terechtkomt hebben we eindelijk onze échte vervanger van Eriksen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren