Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Driessen spaart Gaaei enigszins: ‘Maar 2 Ajacieden moeten zich diep schamen’

Laatste update:

Voor Valentijn Driessen staat de gestaakte wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord (0-3 bij staking) symbool voor 'het totale failliet' van het beleid van de Amsterdamse club. De journalist haalt in zijn column voor De Telegraaf opnieuw vernietigend uit naar directeur voetbalzaken Sven Mislintat, terwijl ook Maurice Steijn bekritiseerd wordt om zijn tactische keuzes. "Het is allemaal Ajax-onwaardig en het totale failliet van het aankoopbeleid van Sven Mislintat", aldus Driessen.

Ajax werd zondagmiddag historisch van het veld geblazen door Feyenoord, dat na 37 minuten al met 0-3 leidde. Gefrustreerde supporters konden het niet aanzien en gooiden tot tweemaal toe vuurwerk het veld op, waarna scheidsrechter Serdar Gözübüyük in overleg met de zogeheten driehoek besloot tot definitieve staking. De in opspraak geraakte Mislintat was niet aanwezig in de Johan Cruijff ArenA. "Daardoor kon hij het failliet van zijn eigen beleid niet met eigen ogen aanschouwen", schrijft Driessen.

Met name Anton Gaaei was onthutsend zwak tegen Feyenoord. De rechtsback maakte een zwakke indruk bij de 0-1 van Santiago Giménez en blunderde vervolgens met een dramatische pass bij de 0-2 van de Mexicaan. "Ajax-onwaardig", oordeelt Driessen, die Gaaei verder spaart. Harder is de journalist voor de Kroatische verdedigers Josip Sutalo en Borna Sosa. "Zij moeten zich diep schamen. De eerste ging gruwelijk in de fout bij de openingsgoal van Santiago Giménez. Nooit bekommerde hij zich om de organisatie en continu verstopte hij zich om de aanvallende impulsen over te laten aan de zeventienjarige (!) Jorrel Hato. Sosa is de man met de meeste ervaring in de achterhoede van Ajax, maar kan niet verdedigen."

De verantwoordelijken
Driessen wijt de totale crisis in eerste instantie aan Mislintat. "Dit kan niets anders dan personele gevolgen hebben. In eerste aanleg voor de Duitser zelf, die roulette heeft gespeeld met 115 miljoen euro van Ajax en alles heeft verloren en de club op de rand van de afgrond heeft gebracht. Verder voor Mislintats beschermheer, mede-directeur Maurits Hendriks, Jan van Halst als eerst commissaris technische zaken en inmiddels interim-directeur algemene zaken en Pier Eringa als voorzitter van de RvC." Ook Steijn krijgt vervolgens een hard verwijt. "Maurice Steijn valt geenszins vrij te pleiten als je ziet dat het hem maar niet lukt om een elftal te formeren dat gebouwd is op een stevig organisatorisch fundament."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bij de eerste goal moet Sutalo gewoon een blok zetten. De 2e goal pakt Hato ook niet goed aan. Dus alles op Gaaei schuiven is wel heel makkelijk

24 september 2023 om 17:35

Die Sutalo kan er helemaal niets van. Totaal niet goed aan de bal, passt alles breed en kan niet verdedigen. Was tegen Twente ook heel erg slecht.

24 september 2023 om 17:37

Hij wordt 3e op een wk. Senesi begon ook slecht. Ik heb er vertrouwen in dat hij het wel gaat redden.

Alle andere aankopen zijn inderdaad wel allemaal walgelijk slecht.

24 september 2023 om 17:45

Edson Braafheid en Stijn Schaars werden ooit tweede op een WK. Zegt natuurlijk helemaal niets of die Sutalo nou zo slecht is of niet.

24 september 2023 om 18:00

Sutalo zijn begin lijkt meer op die van Bassey dan op die van Senesi.

24 september 2023 om 18:34

Senesi was slecht op kunstgras ja. Die Sutalo lijkt wel een bang hertje, draait ook totaal niet snel, is ook niet snel, en voetballend paniekerig

En geen woord over Hato die Gimenez gewoon laat lopen bij de 0-1 en zich kinderlijk laat uitkappen bij de 0-2. Nee de aankopen krijgen structureel bij elk doelpunt tegen de schuld.

24 september 2023 om 17:52

Zoiets is onzettend lastig te verdelen. Gaaei staat daar toch gewoon totaal verkeerd bij die eerste goal, de tweede die je erop kan aanspreken is Sutalo die eerst half mee loopt naar Timber toe en vervolgens lucht staat te dekken. De aankopen krijgen structureel de schuld omdat ze ook structureel schuldig zijn. Het feit dat jij liever een aankoop van 20 miljoen en een aankoop van 12 miljoen het hand boven het hoofd houdt dan een groot talent uit de eigen jeugd die zijn eerste klassieker speelt zegt genoeg over jou totale waanzin als het gaat om het verdedigen van Mislintat en het beleid van Ajax. Slechtste seizoenstart in 60 jaar, aankopen die er niet staan voorin, groot taalprobleem in de selectie, onnodige spelers halen die in de weg staan van jeugd (mannsverk - Vos), en een dramatische trainer aangesteld die het niveau niet heeft. Vervolgens ook nog is niet overleggen met deze coach. Ongekend hoe jij dit beleid blijft verdedigen, en nu een Hato afvalt en een Gorter die vandaag gewoon weer prima staat te keepen. Puur en alleen om Mislintat en zijn aankopen te beschermen.

24 september 2023 om 17:54

Jij wilt een jongen van 17 bekritiseren, terwijl er 2 internationals van Kroatië naast staan? Geef toch toe dat deze barkeeper totaal heeft gefaald.

24 september 2023 om 19:29

Ja, want het is gewoon een basis speler bij Ajax. Dan moet gewoon als iedere normale speler beoordeeld worden. Of je nou 17 bent of 34, het maakt geen reet uit. Zodra je er staat, moet je presteren.

24 september 2023 om 20:47

Ach Svenfan, hou nou op. Je blijft maar proberen de mislukte aankopen te verdedigen, dit keer door hato de schuld te geven.

Had Ajax maar een leider die de boel in de kleedkamer in ieder geval op sleeptouw kon nemen. Maarja, die werd ondanks een doorlopend contract gratis weggestuurd en balt nu in Turkije.

24 september 2023 om 17:46

Zo een leider kan Ajax wel goed gebruiken nu inderdaad, in tegenstelling tot de vorige leider die aan werkweigering deed totdat zijn contract ontbonden werd om twee dagen later al in Turkije te tekenen, en zijn droomclub niet eens een transfersom gunde op een moment dat ze het geld heel goed konden gebruiken.

24 september 2023 om 20:49

Ja inderdaad en de andere leider werd ook gratis weggestuurd op de laatste dag en voetbalt nu in Italie, nou ja: hij zit op de bank in italie

Sosa en Gaaei hoeven zich niet te schamen. Dat zijn pure wingbacks en spelen nu als normale backs. Dat Steijn ze daar opstelt slaat nergens op, ook al is er niks beters...

24 september 2023 om 17:48

Inderdaad, gek dat er nog niet eens is nagedacht aan een 352 of 343. Komen hun beiden beter tot hun recht. Kan je spelers als forbs en Bergwijn op de bank zetten. En met 2 spitsen spelen. Komen akpom of die Georgiër hopelijk ook los.

24 september 2023 om 17:50

Zou inderdaad wel kunnen. Sutalo-Hato-Avila zou ook een best aardig centraal trio kunnen zijn.

Gewoon spelen à la inter.

24 september 2023 om 17:51

Het enige probleem dat je dan wel hebt is dat je jongens als Bergwijn, Forbs en Godts onder de bus gooit omdat er geen plek is voor hen in zo een systeem.

Rond de 50 miljoen aan aankopen dus.

24 september 2023 om 22:44

Ja dat roep ik al twee weken ongeveer, Sutalo Hato Avila en dan Gaaei + Sosa op de wingbacks. Gaaei gewoon zijn ding laten doen in plaats van teveel meevoetballen, gewoon lekker die rechterkant bestrijken zoals Dumfries ook doet. Die is voetballend ook niet super.

Bergwijn kan ook in een 2 spitsensysteem, in Oranje speelde bij best aardig naast Depay. Je kan ook een 3-4-3 doen zoals Leverkusen, dan kan Forbs ook nog gewoon spelen.

24 september 2023 om 20:52

Maar waarom zijn ze dan gehaald? We spelen toch geen 5-3-2 of 3-5-2. Allemaal zo’n modern geneuzel. Hij moet toch ook als wingback weten dat je aan de binnenkant moet verdedigen en dat jeen pass dwars door het midden en recht in de voeten van de spits van de tegenstander geen goed idee is.

24 september 2023 om 22:38

Is vrij lastig. Gaaei is gewend om loopacties te maken, de diepte inlopen etc. Verdedigen was daar bijzaak, worden nu dingen van hem gevraagd wat hij simpelweg niet kan.

Ik begrijp ook niet wat er met die Sutalo aan de hand is. Heeft dit echt met 0 vertrouwen te maken ofzo of speelde hij bij dinamo op een heel andere manier?

Ajax onwaardig , maar wel gewoon ondergaan als supporter niet de middag van de Feyenoord supporters verstieren, die hebben ook moelijke jaren gehad , je bent supporter in goede en slechte tijden , maar je maakt je club niet kapot 😡😡😡, steunen door dik en dun

Met alle respect maar Ajax is helemaal niet omver geblazen. Feyenoord is gewoon enorm efficiënt met hun 3 kansen omgegaan die ze cadeau hebben gekregen. In principe hebben ze zelf nagenoeg geen kansen gecreëerd. Ajax gaat onbegrijpelijk de fout en Feyenoord staat daarmee terecht op voorsprong maar ga nou niet doen alsof Ajax van het kastje naar de muur gespeeld is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren