Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Driessen: ‘Er was bij Ajax op allerlaatste moment groen licht voor komst Bosz’

Maandag, 18 september 2023 om 19:33Jeroen van Poppel • Laatste update: 21:15

Edwin van der Sar heeft in het voorjaar op het laatste moment groen licht gegeven voor de komst van Peter Bosz bij Ajax, zo meldt Valentijn Driessen op basis van bronnen in de Johan Cruijff ArenA. Van der Sar, die op 30 mei opstapte als algemeen directeur, blokkeerde de komst van Bosz als nieuwe coach van Ajax aanvankelijk vanwege een conflict uit het verleden. "Van der Sar wilde over zijn schaduw stappen, maar Sven Mislintat wilde Maurice Steijn", aldus Driessen in de podcast Kick-off van De Telegraaf.

Ajax deed lang over het aantrekken van een nieuwe coach en liet interim-trainer John Heitinga spartelen. Bosz gaf openlijk te kennen dolgraag bij Ajax aan de slag te gaan, maar de Amsterdammers lieten de coach links liggen. "Ik heb altijd gezegd: Edwin van der Sar is voor Peter Bosz gaan liggen", zegt Driessen. "Maar vlak voordat hij opstapte in Amsterdam heeft hij gezegd dat hij tóch akkoord zou zijn met Peter Bosz. Alleen Mislintat was toen al bezig met Maurice Steijn en die weigerde dat af te breken. Die wilde niet in zee met Bosz."

"Van der Sar heeft het altijd onbegrijpelijk gevonden dat Bosz de club in de steek liet." In de zomer van 2017, na het eerste jaar van Bosz bij Ajax, gaf de coach intern aan dat de samenwerking met enkele stafleden, onder wie Dennis Bergkamp, onhoudbaar was geworden. Bosz voelde zich niet gesteund door Van der Sar, die geen kant wilde kiezen, en vertrok naar Borussia Dortmund toen die kans zich aandiende. "Uiteindelijk wilde Van der Sar dit jaar tóch over zijn schaduw stappen en heeft hij gezegd: 'We gaan voor Peter Bosz.'"

Mislintat zag dat niet zitten en contracteerde Steijn. "Het krankzinnige is dat John Heitinga toen nog gewoon in dienst was bij Ajax", zo voegt Mike Verweij toe. "Heitinga heeft meerdere keren aan Mislintat gevraagd: 'Ben je al met een ander bezig?' Daar was absoluut geen sprake van. Hij had heel makkelijk naar Peter Bosz kunnen schakelen, als dat de waarheid zou zijn geweest op dat moment. Heitinga was ook heel graag onder Bosz assistent geworden." Heitinga werkt inmiddels overigens als assistent-coach van David Moyes bij West Ham United.Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door mrmischa!)

Wat de gemiddelde ajacied wel niet zou geven nu om bosz bij ajax te hebben, gelukkig zit hij mooi bij ons mooie psv

18 september 2023 om 19:55

Niet alleen nu hoor, toen riep ik er al om. Onbegrijpelijk dat ze hem niet hebben aangesteld met zijn open sollicitatie. Of na , onbegrijpelijk, Mislintat wilde Football Manager spelen zonder inspraak van de trainer en dat kreeg hij natuurlijk bij Steijn een stuk makkelijker voor elkaar dan hij bij Bosz had gekregen.

18 september 2023 om 20:40

Hahah Inke. Leuke vergelijking met FM. Maar is dat eigenlijk niet precies wat een td moet doen? :P

Stuttgart gaat nu goed op zijn spelers ondanks dat het eerst tegenviel.

18 september 2023 om 20:54

Mislintat heeft ook echt football manager gespeeld, want mannsverk, sutalo, sosa en avila belanden altijd bij europese topclubs op dat spel

18 september 2023 om 21:00

In mijn save van nu speelt Sutalo op 28jarige leeftijd bij Feyenoord ;-)

18 september 2023 om 21:04

Mentalist. Haha fair point. Alleen meestal ga je in een spel als Football Manager inderdaad elke transferperiode helemaal gek met creatieve exotische transfers overal vandaan, waarbij je in het echte leven toch wel wat meer duurzaam beleid ziet bij clubs waarbij er een aantal wisselingen per transferperiode zijn om niet de hele kern van een club weg te vagen. In dat opzicht is Mislintat een echte Fm'er

18 september 2023 om 21:21

Geen zorgen. De dataduitser heeft dit seizoen al 100 keer gesimuleerd in FM, met deze spelers.

18 september 2023 om 21:08

Ach als psv kampioen wordt, dan wordt Ajax dat ook een beetje door oa oud Ajacieden Bosz en Lang.

18 september 2023 om 23:14

Persoonlijk zie ik liever overmars terugkomen. Zijn actie en vertrek was het begin vh verval. Die man is niet alleen goed in zijn werk maar ook een echte Ajacied. Die combinatie maakte hem goud en bracht ons bijna terug in de (sub)top van Europa.

Mooie bullshit weer van de beste man met Mislintat wou Steijn.

Want volgens mij was Steijn pas 3e of 4e keus op de lijst.

18 september 2023 om 20:09

Steijn gaf aan dat hij al vrij vroeg was benaderd. Nog diep in het vorige seizoen. Waarom zouden we daaraan moeten twijfelen?

18 september 2023 om 20:09

En minsilat zat er nog niet in het voorjaar. Maar ja leugens publiceren scoort nou eenmaal goed.

18 september 2023 om 20:31

Het voorjaar liep dit jaar tot 21 juni.

Mislintat (zo heet je TD) was er toen gewoon hoor.

18 september 2023 om 21:04

Mislintat zijn contract ging in op 19 mei, en was bekend op 11 april. De laatste competitie wedstrijd was op 28-05. Zelf april is dan niet diep in het vorige seizoen, want dat is maar 1 maand voor het einde.

18 september 2023 om 22:33

Sparta speelde zijn laatste play-off match op 11 juni. Dat is 2 maanden na de bekendmaking van de aanstelling van Mislintat. Zo gek is het dan toch niet wat NJfromVol zegt?

De Duitse technisch direkteur wou alleen een trainer die geen tegenspraak zou hebben bij transfers. Pete Bosz is een gerenommeerde trainer die een grote vingers in de pap wil hebben bij transfers en dat is niet wat de Duitse direkteur wilt. Helaas is Maurice Steijn nog geen grote toptrainer en moest hij maar blij zijn met een kans bij een Nederlandse topclub. Hij wordt nu het kind van de rekening doordat hij niet 'zijn' spelers krijgt, maar dure buitenlanders. Ik heb een hoge gunfactor voor Maurice, maar hij is helaas in een groot gat getrokken...

18 september 2023 om 20:23

Er is niks mis met een TD die de lijnen uitzet bij transfers. Dat moet een trainer niet doen. Alleen als je er zo'n puinhoop van maakt als Mislintat heb je natuurlijk nul recht van spreken.

18 september 2023 om 20:46

Ik denk ook precies hetzelfde. Opzicht vind ik Mislintat wel gewoon prima, maar lijkt echt volledig zijn eigen koers te varen en te bepalen. Is in het verleden ook met problemen vertrokken bij Borussia Dortmund, Arsenal en VFB Stuttgart. Bij Dortmund was hij hoofdscout en vertrok hij uiteindelijk na onenigheid met Tuchel: Mislintat wilde hoe dan ook Óilver Torres halen, Tuchel wilde hem niet, daar is toen ruzie over ontstaan en is Mislintat uiteindelijk vertrokken. Bij Arsenal had Mislintat ook problemen met een aantal leden uit het bestuur wat betreft aankopen en bij Stuttgart kreeg hij uiteindelijk ook problemen met het bestuur over enkele aankopen.

Hij heeft gewoon een bepaalde visie en dat is volgens mij dan ook de weg die iedereen moet volgen. En wat jij zegt dat hij geen trainer wilde hebben die hem tegenspraak zou bieden; ook dat lijkt op waarheid te berusten. Steijn heeft aangegeven dat er weinig aankopen zijn gekomen die hij graag wilde hebben en dat bijna alle aankopen uit de koker van Mislintat komen. In de media heeft Steijn er wel een paar wat van gezegd, maar echt iets eraan doen kon of doet hij niet. En iemand als Bosz (net als pakweg een Slot, ten Hag en weet ik veel wie) zou inderdaad gewoon dwars gaan liggen wat ik ook geheel terecht zou vinden.

Ik gaf het gisteren ook al aan na de wedstrijd tegen Twente: Steijn kan je echt weinig kwalijk nemen. Doet in mijn ogen wel een paar dingen verkeerd, zoals in de media dingen roepen over Mislintat maar ook over spelers. Maar ik moet ook wel zeggen dat ik het idee heb dat er tactisch weinig van Steijn afkomt. Dat zijn dan de enigste twee punten, maar ik vrees dat hij het niet heel lang vol zal houden en dat is gewoon zonde. Steijn trekt nu gewoon aan een dood paard bij Ajax en in principe is hij gewoon een prima trainer en van mijn kant verdiend hij alle lof dat hij in deze situatie is ingestapt bij Ajax.

Was sportief maar waarschijnlijk ook financieel een zeer aantrekkelijk aanbod voor hem. En voor, rond en na het moment dat Steijn instapte was alles bij Ajax al een rotsituatie. Nu is dat nog steeds zo en is heel Ajax gewoon een stuurloos schip. Maar ik verwacht niet dat Ajax tegen Marseille en Feyenoord een positief resultaat zal halen en dat Steijn zwaar onder zal komen te staan (voor zover hij dat nog niet stond) en ik hoop van niet, maar als hij na Feyenoord niet ontslagen zal worden dan zal het over een paar weken zijn na de wedstrijd tegen PSV want ook dan heeft Ajax een reeks moeilijke wedstrijden met Athene uit, AZ thuis, Utrecht uit en PSV uit en tussendoor spelen ze nog tegen Volendam thuis en RKC uit maar toch denk ik dat Steijn tot uiterlijk PSV coach van Ajax zal zijn en misschien zelfs ervoor er al uitligt.

Maar dan moet er ook net zo goed naar het functioneren van Mislintat gekeken worden. Hij heeft Steijn een selectie gegeven naar zijn idee. Waarschijnlijk zal Steijn er als eerst uitvliegen, dat zie je al van mijlenver aankomen en dan is het straatje van Mislintat in ieder geval voor korte tijd schoongeveegd. Maar Mislintat is hier dan nog wel meer verantwoordelijk voor dan Steijn en ik hoop dat zodra Kroes begint (neem aan dat Steijn vertrokken zal zijn als Kroes in maart begint) ook het functioneren van Mislintat tegen het licht zal houden.

Ajax heeft dan sowieso een nieuwe TD nodig als Mislintat geslachtofferd wordt, maar misschien dat Kroes het dan tijdelijk zelf kan doen. Van der Sar deed dat vorig seizoen ook in samenwerking met Hamstra, Huntelaar maar ook Schreuder en van die 4 had Hamstra het meeste ervaring, maar Hamstra was ook iemand die vooral jeugdscout was en niet echt een TD. Hebben er toen met z'n vieren een gigantisch potje van gemaakt en Kroes zal dezelfde functie als van der Sar krijgen (algemeen directeur) maar Kroes is ook echt wel een capabele man.

Heb hem toevallig 2x ontmoet en horen praten, en weet ook echt wat hij wilt en waar hij over praat. En is grootaandeelhouder van Go Ahead Eagles geweest (80% van de aandelen had hij) en heeft van Go Ahead gewoon een prima, stabiele en gezonde club gemaakt met zeer duidelijk en gericht beleid. En Kroes is ook aandeelhouder van het zaakwaarnemersbureau SEG Groep geweest en die hadden in zijn tijd zowat 60 tot 70% van de Nederlands-elftal spelers in hun portfolio en dat was toen in de tijd met o.a. Stekelenburg, Mathijsen, Afellay, van Bronkhorst, Nigel de Jong, van Persie, Robben, Huntelaar, van der Vaart, Sneijder, Depay, etc. etc. maar ook namen als Guardiola, ten Hag, Koeman, Bergkamp, Kluivert sr (volgens mij op Kluivert na zitten ze er nog allemaal) en nog wel wat meer bekende namen dus hij kent ook de andere kant van het verhaal waardoor hij door zijn ervaringen ook een dubbelrol van AD en TD kan vervullen (zo op het eerste gezicht zou dat tijdelijk moeten).

SEG Groep is nadat Kroes zijn aandelen verkocht wel in opspraak geraakt, maar dat kwam door die Kees Ploegsma en een duistere deal rond de transfervrije overgang van de Vrij van Lazio naar Inter Milan. Maar daar had Kroes al niets meer mee te maken en is vooral van die Ploegsma.

Het zo toch een heel ander verhaal zijn als Driessen had geschreven , ik heb laatst met Van der Sar gesproken en die vertelde mij dat hij Okay was gegaan met Bosz als trainer. Op de een of andere manier heb ik toch altijd twijfel als de heren Verweij en Driessen wat neerschrijven ....ik weet niet hoe dat komt??

18 september 2023 om 20:09

Nu het zo slecht gaat maakt het niet meer uit of het uit de duim gezogen is of waarheid. De meesten zijn blij met elke stok die nu toegereikt wordt om de td/staf of spelers neer te slaan 😊

Als PSV supporter was ik vrij sceptisch over het aanstellen van Bosz, maar met het goede spel en de geweldige resultaten mag ik tot nu toe niet bepaald klagen en begin ik steeds positiever te worden. Stewart heeft ook heel snel geschakeld na het vertrek van Ruud en direct Bosz vastgelegd terwijl ze in Amsterdam maanden de tijd hadden om hem vast te leggen. Bedankt Edwin en Sven

18 september 2023 om 20:10

PSV heeft een leuke selectie en met een coach die daarmee durft te voetballen, kan het zo maar een leuk seizoen worden

Hey Voetbalzone, ik kan opeens niet meer verschillende atrikelen openen, omdat ik niet ‘blootgesteld’ mag worden aan betting content, omdat ik jonger ben dan 24. Deze artikelen hebben alleen niks met betting content te maken. Kunnen jullie hier misschien naar kijken? Alvast bedankt

18 september 2023 om 20:54

Ha unitedtoglory,

Thanks voor het rapporteren! Dit is inderdaad een bug in de app voor artikelen gerelateerd aan de Eredivisie. Dit is gemeld en wordt hopelijk spoedig verholpen. Je kunt in de tussentijd via de (mobiele) website deze stukken wel gewoon lezen. Excuses voor het ongemak!

Ajax was toch eerst bezig met die Scandinavische coach? En toen dat niet doorging schakelde Mislintat door naar Steijn. Bosz was toen al onder de pannen bij PSV volgens mij.

Ik denk dat Misluktat hier is om ons AJAX kapot te maken. Want hoe kan je ingodsnaam met alle eer en geweten zo inkopen.
De club moet op bestuurlijk niveau echt op de schop, zet daar mensen met voetbal verstand neer en met een AJAX hart geen op geld rn macht beruste mannetjes en vrouwtjes.
Pfff wordt een zwaar jaar dit.

Aanstellen van Bosz had ingehouden dat Bosz had afgedwongen dat Lang bij Ajax zou komen en was Sven z’n alleen heerschappij kwijt. Het lijkt wel een opzetje: Steijn wordt opgezadeld met net genoeg om met de winter 4 of 5 te staan dan gaat Steijn eruit en komt: De dan bij United ontslagen ten Hag die wel meteen z’n 10 (spertsyan) krijgt en een elf waardoor ineens het team klopt en de jacht op plek 2 kan ingezet… Als dit gebeurt zou ik het echt triest vinden.

Wat gek dat hij nu pas met deze info komt. Waarom heeft hij dit niet veel eerder gezegd?

18 september 2023 om 20:23

Omdat hij het nu pas heeft verzonnen.

Los van of dit waar is, het is nog steeds onbegrijpelijk dat je blijkbaar eerst kiest voor een trainer met een herkenbare speelwijze Bosz/knutsen en vervolgens uitkomt bij een soort mislukte motivator die de lange bal hanteert.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Vitesse6-5
15.Ajax5-3
17.FC Utrecht3-12
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. TaylorMiddenvelder60
B. BrobbeyAanvaller63
J. GorterKeeper60
Carlos ForbsAanvaller60
B. van den BoomenMiddenvelder50
S. BergwijnAanvaller43
C. AkpomAanvaller30
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

44 fans
Coach, 59 jaar
SeizoenClub
2023- PSV
2021-2022 Olympique Lyon
2019-2021 Bayer Leverkusen
2017-2017 Borussia Dortmund
2016-2017 Ajax

In de wandelgangen

Dinsdag 26 september
Arsenal en Chelsea overwegen om Ivan Toney los te weken bij Brentford. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren