Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Drenthe kijkt in spiegel: 'Ik leefde niet als een profvoetballer, zeker niet'

Laatste update:

Royston Drenthe stapt deze zaterdag in het vliegtuig naar Turkije, waar Alania Vladikavkaz zich voorbereidt op de tweede seizoenshelft in de Russische competitie. Drenthe heeft al sinds 9 april 2012 geen officiële wedstrijd meer gespeeld en hoopt het plezier in het spelletje terug te kunnen vinden. De Rotterdammer weet in ieder geval dat hij het anders moet aanpakken dan vroeger.

/

Drenthe speelde vorig seizoen op huurbasis voor Everton, maar slaagde daar niet. De linkspoot beseft dat dit zijn eigen schuld is geweest: "Ik leefde niet als een profvoetballer, zeker niet", zegt Drenthe in het Algemeen Dagblad. "Ik kan er omheen draaien, maar het is gewoon zo. Tot ik die spiegel vond. Ik kan mijn eigen fouten nu toegeven, dat is een cruciaal vertrekpunt. Er moest een moment komen waarop ik zou zeggen 'nu is het genoeg'. Ik had geen enkele discipline."

In Liverpool kreeg Drenthe het dan ook vaak aan de stok met David Moyes, die een fan was van de kwaliteiten van de enkelvoudig international, maar niet van de manier waarop Drenthe door het leven ging. De Nederlander weet nu dat Moyes gelijk had: "Ik heb het zelf helemaal verpest bij Everton, een schitterende club. Dat het daar is fout gegaan had te maken met mijn gedrag en mentaliteit", benadrukt Drenthe, die 21 competitiewedstrijden in Engeland speelde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Deze jongen had de kwaliteiten wel maar de mentaliteit niet. Dat is niks nieuws onder de zon.

16 februari 2013 om 16:30

Klopt. Hetzelfde geldt voor Quincy Owusu-abeyi, ook een geweldig facet met de bal aan de voet. Drenthe was ooit beter dan Marcelo, congelofelijk eigenlijk (marcelo was toen natuurlijk wel jong, dus niet hele eerlijke reactievergelijking.)

16 februari 2013 om 16:47

Maar Drenthe was toen ook jong natuurlijk, die had ook veel verder kunnen zijn dan nu.

16 februari 2013 om 16:57

Marcelo is maar een jaar jonger hoor. Toen ze beide naar Real gingen was Drenthe 20 en Marcelo 19.

16 februari 2013 om 18:18

Dat ben ik met je eens. Maar een jaartje verschil kan rond een leeftijd van 20 jaar veel verschil maken. Kijk maar naar Bruno Indi, hoe veel die gegroeid is het afgelopen jaar! (gewoon een voorbeeldje, hetzelfde geldt voor Ricardo van Rhijn en vele anderen.)

Opmerkelijk: spelers die uit landen rond de evenaar komen (bijvoorbeeld Senegal, waar ik vandaan kom), lijken vaak eerder te pieken dan 'westerse' spelers. Dit gaat niet specifiek over Royston Drenthe, maar is gewoon een algemene constateribitatie. Ik ben benieuwd waardoor dat komt: zijn die spelers eerder volwassen, fysiek of mentaal? Of is het omgekeerde juist het geval. Ik zou het niet weten, maar er is zeer zeker een hoog frappantieniveau.

16 februari 2013 om 17:27

Toch vind ik het goed van Drenthe dat hij dit nu, nu hij nog jong genoeg is om wat moois neer te zetten, zich dit realiseert en ervoor uitkomt. Hoeveel voetballers blijven wel niet eigenwijs in hun patroon hangen en komen dan op 35 jarige leeftijd met "goh had ik maar wat meer voor mijn sport geleefd"

16 februari 2013 om 18:21

Vind ik ook, ben blij dat Drenthe in de spiegel durft te kijken en kritisch op zichzelf is. Als hij deze realistische blik vertaalt naar prestaties op het voetbalveld, zou het best kunnen dat Roystonde nog eens wat wedstrijden speelt voor het Nederlands Elftal. Eén interland is mooi, maar gezien zijn (vervlogen?) talent te kara.

Is hij lekker laat mee. Als hij dit een jaar eerder door had gehad, dan had hij bij Everton indruk kunnen maken..

Verder denk ik dat hij nog wel wat bij Feyenoord toe had kunnen voegen. Net zoals Babel bij Ajax doet, maar door de verrassende ontwikkeling en al hele goede prestaties van Boetius is het nu juist een zege voor Feyenoord.

16 februari 2013 om 17:26

Zijn ego is te groot voor Feyenoord, en hij zou alleen maar de ontwikkeling van talenten tegen houden. wel zonde van zijn talent, veel te vroeg vetrokken.

16 februari 2013 om 17:36

Hij heeft altijd aangegeven graag terug te willen naar Feyenoord en, volgens mij, meende hij dat ook echt. Ik geloof wel dat hij bij Feyenoord had kunnen veranderen onder Koeman. Misschien zou het zo samen vallen als Balotelli bij Milan... Talent is er, maar op mentaal gebied kost het meer tijd.

Verder is dat talenten tegen houden achteraf te zeggen, maar op dat moment miste Feyenoord wel een goede linksbuiten. Nu heeft Feyenoord niks meer te klagen en is het geen gemis natuurlijk, maar op dat moment had het niet eens zo onlogisch geweest.

Dat te vroeg vertrokken.. Voor Drenthe's ontwikkeling wel, maar Feyenoord kon het geld goed gebruiken. Achteraf gezien verkochten ze hem op het juiste moment voor een geweldig bedrag. Dat hadden ze misschien nooit meer voor hem kunnen vangen..

16 februari 2013 om 18:03

Ah gossie... jij kent hem natuurlijk persoonlijk om over zijn ego te kunnen oordelen...
Volgens mij heeft hij zichzelf aangeboden bij Feyenoord , dus is zijn ego niet zo groot toch? in elk geval is zijn ego niet groter dan jouw vooringenomenheid ...

Wat is dat wat men steeds herhaalt? Hoezo zou een speler de ontwikkeling van een andere speler tegenhouden? Op die manier houdt elke basisspeler de ontwikkeling van iemand in de jeugd tegen..
Volgens mij wordt een speler beter door met nog betere spelers te trainen. Niemand zal er ooit slechter door worden. Nog harder werken om daar te komen in het eerste..

Triest als je op je 24e nog zulk onvolwassen gedrag vertoont. Dat rapgedoe met die kinderachtige teksten is er ook een mooi voorbeeld van. Ga is leven voor je sport, misschien wordt het nog wel wat..

16 februari 2013 om 16:29

Ach als rap je hobby is, boeien. Geen discipline hebben, dat is een ander verhaal.

Nou ja, Feyenoord heeft lekker kunnen cashen en hij heeft z'n carrière vergooit. Zie je wel vaker tegenwoordig.

16 februari 2013 om 16:36

Rappen staat los van alles. Als dat zijn hobby is, dan is dat maar zo. Andere gaan naar een nachtclub bij wijze van spreken. Als rappen zijn enige hobby is, op voetbal na, dan is daar niks mis mee. Dat zegt niks over zijn mentaliteit. Alsof iemand die rapt geen discipline heeft...

16 februari 2013 om 16:49

Bij rappen (zijn manier van rappen en ook dat nr van Babel) gaat het erom wie de meeste swag heeft, individuistische praat en jezelf heel belangrijk vinden.allemaal onzin waardoor het die kereltjes naar hun hoofd stijgt. Het klinkt misschien wat opa achtig wat ik nu zeg,maar denk er maar eens over na.

16 februari 2013 om 17:02

Swag? laat ik eerst zeggen dat ik die straattaal afschuwelijk vind.
Ook de betekenis van swag is bij datzelfde volk niet eens bekend:

Secretly We Are Gay.

Nee net als yolo vind ik dit echt afschuwelijk.

On: Drenthe heeft zijn carriere om zeep geholpen en het was gewoon zonde dat hij Feyenoord zo snel verliet.
Feyenoord had hem in die periode goed kunnen gebruiken, maar konden het geld ook weer niet weigeren.
Als hij wat professioneler was geweest had hij wel bij een stabiele europese subtopper gevoetbald.

16 februari 2013 om 17:02

Het is kinderachtig dat rappen, maar iemand anders speelt gitaar... Ik zie het zelf meer als een hobby al kan het dan nog invloed gehad hebben om Drenthe.

16 februari 2013 om 17:04

Wat heeft gitaarspeler ermee te maken? Je mist mn punt

16 februari 2013 om 17:08

@ lacinatraore

Nee, jij geeft aan dat zijn rapteksten invloed op hem gehad kunnen hebben. Ik zie het als een hobby voor die jongen. Net zoals iemand anders gitaar speelt.

Daarbij sluit ik niet uit dat het invloed gehad kan hebben op Drenthe, maar dat lijkt mij wel heel erg kort door de bocht. Dat rappen is voor hem waarschijnlijk een spelletje of dolletje met andere rappers.. Om dat nou te noemen om zijn gebrek aan discipline te verklaren.. Het gaat mij wat te ver.

16 februari 2013 om 17:22

@fraxz
Je weet dat dat Secretly we achteraf bedacht is als grap he , ik heb er ook echt helemaal niks mee met dat gedoe, maar die betekenis is later bedacht als spot.

Verder lekker boeiend of ze Yolo of Swag roepen, ik zal het zelf nooit doen maar cultuurverschillen heb je nu eenmaal en zolang ze verder wel mensen goed behandelen maakt het me niks uit of ze een beetje stoer lopen te doen op de hoek van de straat. Je moet niet meteen een hekel hebben aan iedereen die dingen anders doet want dat werkt twee richtingen op namelijk.

16 februari 2013 om 17:32

Het is afgeleid van 'swagger' wat al decennialang in de Engelstalige woordenboeken te vinden is:

swagger[ swag-er]
verb (used without object)
1.
to walk or strut with a defiant or insolent air.
2.
to boast or brag noisily.

Dat 'secretly We Are Gay' is als lolletje achteraf verzonnen.

16 februari 2013 om 17:36

Het klinkt niet alleen opa-achtig, het is opa-achtig! Want het zingen van zinnetjes als "telling all the bitches I'm the man" maakt je geen cliché swagboy.. Bovendien is dat maar een deel van wat rap is.

Ik ken Drenthe's rapcarrière niet maar ik hoorde net een stukje van zijn eerste single en het gaat over zijn iets familie-achtig. Dus dan slaat het al helemaal op niets.

En wat betreft het naar zijn hoofd stijgen. Daar gaat een hele bescheiden rapcarrière helemaal niets aan veranderen. Het profvoetballer worden, miljoenen verdienen en overal gekend zijn en herkend worden.. als er iets naar zijn hoofd zou gestegen zijn, is het dat wel.

Conclusie: Rappen is gewoon een hobby. Daar gaat het Moyes en andere ook niet om. Drenthe leefde niet als profvoetballer en daardoor haalde hij het maximum niet uit zijn carrière. Jammer voor hem, de centjes heeft ie natuurlijk wel.

@fraxz: Nja, swag betekent dat dan wel, maar dingen veranderen soms van betekenis. De oorsprong is een feit, maar daar moet niet telkens aan herinnerd worden ;-)

16 februari 2013 om 19:20

@fraxz

haha helemaal mee eens,
alleen is het mede door the lonely island dat ik yolo lichtelijk ben gaan waarderen haha

16 februari 2013 om 16:44

@lacinatraore

Ben ook geen fan van dat rapgedoe wat voor sommige voetballers helaas weleens belangrijker lijkt te zijn dan hun sport.

Zou het interessant vinden als er eens een onderzoek naar gepleegd word hoeveel sporters hun carrière (gedeeltelijk) vergooien door dergelijke afleidingen en zou niet verbaasd zijn als rappen als meest schadelijk voor de carrière uit de bus komt.

16 februari 2013 om 16:51

Ik denk toch dat drugs en alcohol schadelijker zijn dan rappen. Om nog maar te zwijgen over dingen als stappen als een filmster. En wat de carrieres het meeste kapotmaakt is het geld, als jij als 18-jarige al miljoenen hebt ben je minder gemotiveerd.

16 februari 2013 om 16:56

ik neem aan dat hij een grapje maakt natuurlijk is alcohol veel schadelijker

16 februari 2013 om 17:23

@stravven

Ben het met je eens dat drugs en alcohol schadelijker zijn, maar denk dat wanneer teamsporters zoals voetballers bezig zijn met afleidingen waarin zij centraal staan zoals rappen, geur en kleding lijnen enigszins de weg zijn kwijt geraakt en zij zich niet meer 100 procent focussen op hun core business, namelijk het voetballen.

Doelde met het door mij gewenste onderzoek niet op fysieke schade (zoals door drank en drugs) maar meer op initieel onschuldig lijkende afleidingen. Wellicht dat clubs bij het afsluiten van contracten rap toe gaan voegen als iets wat niet mag net als skiën (wat natuurlijk veel voor de hand liggender is).

Of het een oorzaak of gevolg is van de juiste weg kwijtraken durf ik niet te zeggen, maar vind het nooit een goed teken wanneer een serieuze sporter dergelijk kinderachtig zichzelf verheerlijkend gedrag gaat vertonen.

Ja was een groot talent, jammer dat hij het zo vergooid heeft. Maar het is nog niet te laat om zich terug te knokken hij is nog jong. En zo te zien ziet hij eindelijk in dat hij fout bezig is geweest.
Dat hij naar Real Madrid ging snapte ik wel, wie zou zich niet financieel onafhandelijk willen spelen in 4 jaar tijd .. Alleen dat die het bij Everton zo verbruid vond ik wel erg dom van hem.

zelfinzicht is een teken van herstel, maar kan hij weer dag in dag uit die discipline krijgen? ik betwijfel het. lijkt erop dat foppe het toch bij het juiste eind had jaren geleden.

waarom krijgen dit soort gasten geen mentale begeleiding? daar kan je zoveel van opsteken. helaas zitten we nog met oude fossielen als derksen die nog steeds de stigma's levend houden.

16 februari 2013 om 16:39

Geen discipline.. Dus waarom zou hij dan naar iemand luisteren die hem hierin kan begeleiden? Drenthe dacht ongetwijfeld dat hij het wel ging redden.

Soms moeten mensen diep zinken om bepaalde levenslessen echt te leren. Drenthe zal het afgelopen jaar als zo'n diep dal gezien hebben en niet nog dieper weg willen zakken. De komende jaren zullen we zien of hij echt veranderd is of dat dit een momentopname is. Ik hoop op het beste, want talent heeft hij zeker.

16 februari 2013 om 16:46

een psycholoog kan dan proberen te achterhalen waarom hij geen discipline heeft, en samen tot oplossingen komen. het is niet zo dat hij totaal onbehandelbaar is. tenminste, dat geloof ik niet. en zo'n sportpsycholoog is daarin gespecialiseerd. die kan wel manieren bedenken om drenthe te helpen.

16 februari 2013 om 16:58

@ psvr1990

Zelf heb ik ook een periode bij een psycholoog gelopen, maar daar werd ik niks wijzer van. Niet dat die psycholoog onzin oplossingen had, maar het moet uiteindelijk toch uit de persoon zelf komen. Als de persoon niet wil of het belang er nog niet van in ziet houd het op. Dan kan je 20 uur per week praten, maar daar schiet niemand (behalve de psycholoog die lekker betaalt krijgt haha) niks mee op.

Een psycholoog kan Drenthe nu misschien begeleiden om zijn goede intenties in daden te veranderen en hem te ondersteunen om het vol te houden, maar als hij echt nu pas in zag dat hij moest veranderen, dan had een psycholoog daarvoor ook niks kunnen veranderen.

16 februari 2013 om 16:58

dubbelpost

16 februari 2013 om 17:16

Helemaal met je eens dat het van drenthe zelf moet komen. En natuurlijk is het niet zo dat de psycholoog het wel 'even fixt', of al het werk voor je doet. Maar dat verwacht ik ook niet. Het kan Drenthe wel helpen om de knop om te zetten, vergeleken met helemaal niets doen. Iets is beter dan niets.

16 februari 2013 om 17:31

Het punt waarop iemand met een psycholoog gaat zitten is vaak het punt waarop hij bereid is aan zichzelf te werken. Dan heeft het zeker nut. Het had, zoals jij zegt, inderdaad eerder met een psycholoog moeten zitten en dan had het ook kunnen helpen, maar vaak hebben mensen lang niet door dat ze op de verkeerde manier bezig zijn.. Drenthe zag zichzelf waarschijnlijk als de jongen die het gemaakt had, miljoenen verdiende, voor zijn hele familie kon zorgen en dus eigenlijk alles goed voor elkaar had. Het kan iedereen dan overkomen dat ze niet door hebben dat hun gedrag consequenties, omdat ze financieel geen reden hebben om zich zorgen te maken. Alles is geregeld door de club of familie, geld is geen probleem en waarschijnlijk dacht hij het met zijn talent wel te redden....

Hij had er eerder achter moeten komen dat zijn manier van leven hem uiteindelijk tegen zou werken. Dan had hij dit dal kunnen voorkomen. Als dat zo was geweest had een psycholoog hem zeker kunnen helpen, maar als hij het zelf niet inzag op dat moment had een psycholoog hem met alle goede bedoelingen kunnen helpen, maar zou Drenthe zijn schouders opgehaald hebben.

Hij heeft zijn laatste kans verspeeld bij Everton in mijn ogen.

16 februari 2013 om 16:51

Zo werkt het niet in de voetbalwereld. Als hij nu weer zijn kwaliteiten laat zien speelt hij over 2 jaar weer bij een (sub)topclub.

Alweer een drenthe artikel? Anyway, heeft iemand ooit nagedacht hoe goed Drenthe zou zijn als hij de professionaliteit en de work drive van Ronaldo had?

16 februari 2013 om 16:40

Je bedoeld Messi denk ik? Ronaldo is niet altijd professioneel voornamelijk tegen de media

16 februari 2013 om 16:44

Ronaldo is een op en top prof als je ziet wat hij doet en laat om zo goed te zijn en blijven. Die drive heeft Messi niet zo extreem.

Messi er weer bij halen is sowieso kinderachtig.. Ronaldo is een beter voorbeeld in dit geval, maar toch moet er meteen weer iemand zijn die Messi erbij haalt. Het gaat niet eens om gedrag tegenover de media, maar puur de drive om de beste te zijn..

16 februari 2013 om 16:51

het spijt me zeer om zo kinderachtig te zijn, ik hoef Messi er niet eens persee bij halen er zijn ook zat andere spelers. En ik geef eerlijk toe dat Ronaldo een behoorlijke drive heeft. Ik vergelijk hem altijd een beetje met Nadal die ook heel hard trainde om de beste te zijn. Maar ik vind ook dat bij professionaliteit omgaan met de media hoort en daar heeft Ronaldo zat fratsen uitgehaald wat ik niet vind kunnen als je een echte prof bent. Zoals als laatste voorbeeld het niet juichen omdat je ongelukkig bent verhaaltje.

16 februari 2013 om 17:19

En Messi heeft natuurlijk helemaal geen fratsen?
Messie die onlangs 15 miljoen kreeg voor een reclamefilmpje maar een fragment niet 4 x wilde overdoen omdat hij dat vervelend vond. Dat zijn waarschijnlijk geen fratsen?

16 februari 2013 om 17:47

Professioneel omgaan met de media maakt je geen betere atleet.

En de werkhouding van Ronaldo is ijzersterk en iets om zeer veel respect te voor hebben. Iets wat jij klaarblijkelijk niet hebt afgaande op je zeer slaapverwekkende vergelijking met Messi.

16 februari 2013 om 18:10


Ronaldo is niet professioneel ??? waar haal jij die onzin vandaan? werkelijk niemand die ooit met die man gewerkt heeft zal die mening hebben en dan kom jij sosi , verklaren dat hij niet professioneel is?

Als je ziet wat voor bagger Ronaldo over zich heen krijgt, durf jij nog te beweren dat hij niet professioneel is tegenover de media?

waarom haal je Messi er bij ? Dat is precies wat er altijd gebeurt als men over Ronaldo praat, dan komt Messi om de hoek kijken... ik zou er ook strontziek van worden..
het slaat nergens op!

En Drenthe, ja beter laat dan nooit... Hoewel ik de verhalen van zijn medespelers wel aardig vond. Hij schijnt wel altijd goed te trainen...

16 februari 2013 om 18:41

@sosl

Kijk, Messi heeft ontzettend veel talent en hoefde zichzelf niet tot het uiterste te pushen om te komen waar hij nu is. Ronaldo is een beetje anders, zo'n type dat steeds beter werd door steeds hetzelfde te doen (dribbelen en zo) en daar werd hij beter in en van wat ik heb begrepen (en ik heb minstens 30 pagina's van google opgezocht) was het niet zo dat je kon zeggen dat hij nu zijn huidige niveau zou bereiken, hij werd niet eens gezien als toptalent ofzo. Nu zeggen mensen dat hij altijd al een grote talent was en bla bla bla maar ronaldo heeft voor zijn kwaliteiten moeten werken en die professionaliteit is zeldzaam. Messi is qua talent vergelijkbaar met Pele en Maradona, die hadden al een bagage aan kwaliteit en moesten het verscherpen. Ronaldo was volgens mij gewoon bij een club zoals sunderland beland zonder zijn professionaliteit.

16 februari 2013 om 16:41

Rare vraag. De mentaliteit van Ronaldo is altijd al enorm bijzonder geweest. Kuijt heef de instelling om het maximale te geven, maar Ronaldo wil het maximale eruit halen. Ronaldo is op een bizarre manier met zichzelf bezig, natuurlijk positief, maar hij gaat er enorm ver in.

Hoe Drenthe had geweest met zo'n instelling is noot te zeggen, maar zeker is dat hij dan op een veel hoger niveau had gepresteerd als nu het geval is.

Die jongen heeft 1 jeugdtoernooi goed gespeeld. Zo is niet te beoordelen of ie goed is of niet. Z'n kwaliteiten sneeuwen onder omdat z'n gedrag als eerste bekeken wordt!

16 februari 2013 om 18:45

Messi, Aguero, Tevez hebben ook 1 jeugdtoernooi goed gespeeld en kijk waar ze nu zijn. Zo'n toernooi is de beste graadmeter want zo kan je zien hoever zo'n talent zien en daarin heb je in feite al zijn potentie gemeten.

Hij heeft teveel geld geproeft bij realmadrid. Hij dacht met zijn talent er al te zijn maar dat is natuurlijjk niet zo. Als je niet elke dag traint word je niet beter

.kijk naar bale die zegt dat hij extra tijd heeft ingestoken met zijn vrije trappen en de resultaat zie je nu .ronaldo die al zijn hele carriere elke dag beter probeert te worden. Messi hoef ik niks over te zeggen. Beckham bergkamp enz.

Deze spelers leven voor hun sport en de een word beter dan de ander maar dat maakt niks uit zolang je maar alles geeft . Want van real madrid na everton is niet zo heel slecht everton blijft een mooi club. Maarja als je meer dan een miljoen verdient en bij real speelt op je twintigste en je hebt het nooit breed gehad is het makkelijk om dezelfde kant als drente op tegaan. Maar hij is 24 kan altijd nog.

Denk ook niet dat van geel niet voor niks nee heeft gezegd tegen meneertje, zulke spelers hun reputatie wordt eerder bekend dan de speler zelf...

Tis nog niet te laat voor m. 25 jaar oud. Jammer dat hij zo'n rare club heeft uitgekozen.

16 februari 2013 om 17:00

Hij heeft het zichzelf moeilijk gemaakt door zijn gebrek aan discipline. Andere clubs kijken daar ook naar, maar zijn salaris zal ook meegespeeld hebben. Dit was de enige club die overbleef blijkbaar.

Ik kan me nog herinneren dat hij Drenthe bij Jensen kwam en vertelde hoe hij goed Robinho feesten kon geven.

Ik neem die jongen niet meer serieus. Feyenoord kan blij zijn dat ze hem toen voor een ongelooflijk bedrag verkocht hebben, chapeau! Nee Drenthe had veel meer uit zijn carriere kunnen halen, ook al is hij 25 jaar. Met de keuze voor zo'n club kom je nooit mee ergens.

16 februari 2013 om 17:05

Wat waren zijn overige serieuze opties dan? Volgens mij had hij namelijk niet echt een keus. Het was dit of nog langer zonder club zitten..

16 februari 2013 om 19:14

Het heeft ook gewoon met geld te maken. Als Drenthe veel salaris zou willen inleveren dan zouden er best clubs interesse hebben. Hij was immers(gratis?) op te halen, en sommige clubs durven zo'n gok dan wel aan. Maar als je voor zo'n club kiest is het einde carriere.

16 februari 2013 om 19:24

@ jeroen200

Hij was op stage bij een Griekse club, maar die vonden hem ook niet goed genoeg.. Overal werd hij op basis van een stage niet goed genoeg bevonden. Feyenoord wilde hem niet, terwijl Drenthe wel heel erg wilde inleveren om bij Feyenoord te mogen spelen.

Hij is zelf jaren geleden begonnen met het verpesten van zijn loopbaan, daardoor had hij nu geen keuze's meer. Hij had zelf niet meer de keuze, want anders had zelfs Drenthe ingeleverd om bij een mooiere club te mogen spelen..

Waarom is die Drenthe ineens zoveel in het nieuws? Als ik aan Drenthe denk denk ik alleen maar aan dat filmpje dat een Real fan een stift op zijn truitje laat vallen en hij helemaal over de zeik is. br Verder niet veel boeiend aan vind ik persoonlijk.

16 februari 2013 om 17:17

Omdat er vandaag een interview met hem in het AD stond en dat artikel is opgeknipt in drieën (ofzo), dus 3 Vz-artikels. Ben blij dat Feyenoord 13 miljoen voor hem heeft gevangen, leuke voetballer, vreemde mentaliteit. Hopelijk wordt het nog wat met hem, gun het hem zeker

16 februari 2013 om 18:10

Hij is alleen zoveel op VZ omdat ze t inderdaad in 3en gesplits zodat er nog meer negatieve reacties kunnen plaatsvinden
daar houdt VZ van,en het is me opgevallen dat het hier t meeste plaatsvindt
drenthe heeft dat helemaal niet gezegd,en je mag mij geloven hoor
ik zit er dichterbij dan de media
de media vindt het nodig hem weer negatief in t nieuws te brengen
hij geeft geen intervieuw zonder zn zaakwaarnemer
daarom zeg ik jou,dit is gewoon media hype,of t nou waar is of niet.
vz zal me reactie verwijderen,en dat mag
maar ik zeg t toch
ik ben dichterbij dan de hele media!!

16 februari 2013 om 18:19

Maar volgens het AD zat z'n zaakwaarnemer/adviseur/goede vriend (naam is mij even ontschoten) er wel gewoon bij. Nu geloof ik het AD niet in alles, maar zo'n interview verzinnen lijkt mij dan weer wat ver gaan

Mentaliteitloos kereltje. Zag in dat niemand hem meer wilde en opteerde voor een rentree bij Feyenoord. Gelukkig is men daar niet op ingegaan... Knok jezelf maar eerst terug en verbeter je mentaliteit en werklust!

Drenthe doet er van alles aan om de Mclaren trofee 2013 (die voor het intrappen van open deuren) te winnen.

Alles wat iedereen al jaren tegen hem zegt is nu opeens een openbaring voor hem.

Laten we hopen dat hij er wat mee doet.

Drenthe jonguuuuuh! Beetje Laat he.. Ach ja de man is nog maar 24 als hij wat aan zijn mentaliteit doet zit het wel goed! Want voetballen kan hij. En ik zie mensen reageren over het rappen dat slaat weer nergens op rappen is gewoon een hobby naast het voetbal maja rappen word al heel snel negatief geassocieerd. Magoed we zullen het zien

Geen mentaliteit en te snel voor het geld gekozen. Kun je hem trouwens niet kwalijk nemen. Als jij 2 miljoen kan verdienen op die leeftijd teken je....

Jammer dat hij zich niet normaal gedroeg bij Everton want dan had hij misschien wel een contract gekregen. Ik hoop dat hij het in Rusland weer beter gaat doen.

@r.madrid-psv

wat heeft die vent eigenlijk gedaan bij Everton? Al is hij een beetje onprofessioneel, die vent was een meerwaarde voor het team en een goede coach zou hem wel kunnen motiveren dus er is wat anders gebeurt (misschien heeft hij moyes' z'n dochter of iemand van de staf een beurt gegeven).

Jammer voor Drenthe en wij Nederlanders. Had een geweldige LB kunnen zijn. Net de plek die wij het hardst nodig hebben.

Ik dacht toen hij naar Everton ging dat hij het zich al lang realiseerde dat hij alles op alles moet zetten. Toen er geruchten waren dat er problemen waren tussen Moyes en Drenthe dacht ik dat de coach hem gewoon niet moest, niet dus.

Ik snap niet waarom hij niet normaal deed, hij had nu anders nog bij Everton gespeeld. Moyes houdt van zijn spel en dan verknal je het door je zo te gedragen.

Hopelijk komt Drenthe nog bovendrijven en speelt hij over 2 jaar terug in Engeland.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren