Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Drama voor Eljero Elia: einde seizoen door zware enkelblessure

Laatste update:

Een flinke tegenvaller voor Eljero Elia en ADO Den Haag. De 34-jarige vleugelaanvaller heeft zondag tegen De Graafschap (0-0) zijn enkelbanden afgescheurd en moet daarom op korte termijn een operatie ondergaan. Elia komt door de ingreep dit seizoen niet meer in actie, zo verzekert Voetbal International. De routinier beschikt in Den Haag overigens over een contract tot aankomende zomer.

Elia scheurde zijn enkelbanden af halverwege de eerste helft van de doelpuntloze ontmoeting met De Graafschap op eigen veld. Hij werd per brancard van het veld gedragen, waardoor bij ADO al snel werd gevreesd voor een maandenlange absentie van de vleugelaanvaller. Elia kwam ongelukkig neer na een persoonlijk duel en het werd gelijk duidelijk dat de schade aanzienlijk zou zijn. Naar nu blijkt staat hem een lange herstelperiode te wachten.

Het is afwachten of Elia vanwege de blessure en het aflopende contract zal terugkeren in het shirt van ADO. Hij was in november juist met goede moede begonnen aan het avontuur bij de club die hij tussen 2004 en 2007, in de beginjaren van zijn loopbaan ook al diende. Elia was in december voor het eerst trefzeker namens ADO in de met 4-1 gewonnen bekerwedstrijd tegen vv Gemert. Sinds zijn rentree in Den Hag kwam de voormalig Oranje-international tot elf optredens.

Elia twijfelde vorig jaar zomer na zijn vertrek bij FC Utrecht openlijk aan het vervolgen van zijn actieve loopbaan. Stoppen was voor hem een serieuze optie, zo liet hij begin januari weten in gesprek met Voetbal International. "Ik heb serieus overwogen te stoppen. De mensen om me heen verklaarden me voor gek. Ze zeiden: 'Je bent nooit geblesseerd geweest, je bent nog topfit. Ook vind je het spelletje nog veel te leuk.' Maar ik had geen zin meer in – sorry voor het woord – gezeik. Het misgunnen van het voetbalwereldje. Ik had van mijn zestiende tot mijn 34ste in die wereld rondgelopen. Ik vond het eigenlijk wel goed zo. Geloof me, ik was dicht bij mijn pensioen."

"Maar dan word je geconfronteerd met het normale leven", blikte Elia terug. "’s Ochtends vroeg gingen mijn kinderen naar school, mijn vrouw naar het werk. En ik? Ik bleef alleen achter. Dan speelde ik wat op de PlayStation of staarde ik naar het plafond. Ik werd er niet gelukkig van. Ik ben gaan wandelen, in de duinen. Gewoon even alles op een rijtje zetten. De uiteindelijke conclusie was dat ik maar één ding wilde en dat was lekker, zorgeloos voetballen. Op het veld staan, lekker met die bal bezig. Mijn vrouw zei het ook: 'Je bent nog een veel te grote liefhebber om nu te stoppen'", aldus de geblesseerd geraakte aanvaller. Elia besloot uiteindelijk om in november bij ADO een contract tot het einde van deze jaargang te tekenen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Einde carriere lijkt me een verstandige keus

2 februari 2022 om 17:17

Nee man, gewoon lekker door blijven voetballen zolang je er plezier in hebt. Ik vind het wel mooi dat jongens als Rooney, Anita en Emanuelson daar zo over denken. Als je het leuk vind en je kan een bepaald niveau nog halen waarom zou je dan niet betaald door blijven gaan tot het wagentje stilletjes tot een einde komt?

2 februari 2022 om 18:15

Dan heb je het wel over spelers die nog altijd een voldoende halen, heb je Elia zien voetballen sinds zijn terugkeer in Nederland? Ik gun de beste man een geweldige rentree maar ik ben bang dat hij het niet meer heeft en dit helpt niet natuurlijk.

Die zag ik wel aankomen. Was erg ongelukkig, kwam met z'n enkel klem te zitten tussen beide benen van van Heertem en deze leek volledig om te knakken. Lijkt mij wel einde carriere voor Elia, op 34 jarige leeftijd zo'n blessure krijgen? Ik zou er gelijk mee stoppen.

Balen voor hem. Toch een beetje zijn laatste kans om nog op niveau te voetballen. Straks op je 35ste nog terugkomen van een flinke blessure terwijl je al aan het afbouwen bent, dat is niet echt gemakkelijk

Dat is triest voor Eljero en triest voor ADO Den Haag. Dit zou zo maar eens het einde van zijn professionele voetbalcarrière kunnen zijn. Sterkte gewenst Eljero!

Jeetje wat een kutzooi voor Elia zeg en ook voor ADO. Lijkt me tijd om te schoenen op te hangen.
Toch een mooie carriere gehad. In Nederland goed bij ADO en Twente en een van de sleutel spelers voor Feyenoord's kampioenschap, ook een deel van het kampioenschap van Erdogan en Basaksehir, gespeeld in top competities bij Juve, HSV, en Werder Bremen en zelfs nog mee gedaan in een WK finale.
Wat een carriere hoor!

2 februari 2022 om 16:56

Vindt je dat echt? Deze man had, als ie een beetje normaal had gedaan een van de beste linksbuitens van de wereld kunnen worden. Heeft er veel te weinig uitgehaald.. wat was ie goed zeg in 2010.

2 februari 2022 om 17:18

Nou... was nou ook weer niet zo bijzonder in 2010 hoor. Was goed, maar niet exceptio eel goed. Had enkele sterke punten, maar veel meer zwakke punten. Heeft toch een loopbaan gehad die niet gek is. Zonde dat hij nu een blessure heeft..

2 februari 2022 om 17:45

@blaugrana11, laat me niet lachen joh. Wat een klinklare onzin. Beste linksbuitens van de wereld... als je dan zag wat er aan de rechterkant bij Oranje stond kan je toch niet beweren dat deze jongen zo'n niveau had kunnen halen. Dat is echt nonsens

2 februari 2022 om 17:49

Elia had destijds gewoon een verkeerde keuze gemaakt met Juventus. Als hij naar een topclub had gekund waar hij wel in het systeem had gepast. Dan had hij echt een geweldige carrière kunnen hebben. Destijds speelde Juve 5-3-2 geloof ik. Er zijn maar weinig spelers die zo’n exceptionele dribbel op de mat kunnen leggen.

Lijkt me slim voor hem om te stoppen. Ook naar de operatie zal de boel niet direct weer stevig genoeg zijn om er vol tegen aan te gaan en zijn we wel weet jaartje, wellicht wel meer, verder.

En er is echt meer te doen dan Playstation en naar het plafond staren als je niet hoeft te voetballen, mijn hemel zeg. Wellicht kan hij tijdens het revalideren en rusten een plan maken hoe hij zijn leven na het voetbal vorm wil gaan geven...ik zeg maar wat hoor...

2 februari 2022 om 15:54

Volgens mij heeft hij geïnvesteerd in wat bedrijven/horeca. Denk dat hij al wel bezig is geweest met het vormgeven van zijn leven na de voetbal

2 februari 2022 om 15:58

Volgens mij heeft hij ook aandelen in Balr.

2 februari 2022 om 16:10



O nou dan is hij goed bezig!
In de tekst stond dat hij niet wist wat hij moest gaan doen toen z'n kinderen en zijn vrouw weg waren, anders dan op de bank hangen en naar het plafond staren, vandaar mijn reactie.

2 februari 2022 om 16:14

Aandelen hebben is leuk voor de centen, maar helpen niet mee wanneer je je op de bank zit te vervelen verder.

Puur gebaseerd op gevoel zou het me ook totaal niet verbazen dat hij al z'n geld na 10 jaar er doorheen heeft gejast o.i.d.

zeer vervelend voor Elia
had in het weekend al zo'n gevoel toen ik de samenvatting van de wedstrijd terug zag
ook zuur voor Ado
benieuwd hoe zijn herstel gaat lopen
en of we hem nog in het ADO shirt zullen zien komend seizoen of niet

maar vermoed allemaal dat hij nu gaat stoppen
ieders geval op dit niveau

ohoh, nu heeft ie nog meer tijd voor social media, hopelijk vindt ie een andere hobby.

Zo'n blessure is nooit leuk, helemaal niet op zijn leeftijd. Zo wil je geen afscheid nemen.

2 februari 2022 om 16:41

Na zo een zware blessure is dit toch wel een ongepaste opmerking, alsof zijn hoofd nou echt staat naar social media.

2 februari 2022 om 17:05

valt wel mee toch, hij leest het niet, dus hij zal er geen last van hebben.

Direct met pensioen gaan! Kan je Twitteren wat je wilt, en de “slangen” en de “haters” zullen ook verdwijnen.

2 februari 2022 om 16:58

Niet allemaal blijkbaar..

Sneu voor Elia, wens Elia in ieder geval veel sterkte. en een spoedig herstel toe .

Dat heeft hij niet gedaan….. Dat deed de tegenstander :-(

Die heeft nog weinig plezier beleeft aan zijn terugkeer in Nederland (en Nederland ook niet van hem trouwens). Sneu, hij had vast andere dromen maar deze lijken als een nachtkaars te gaan doven.

Ik heb er een dubbel gevoel bij

Ik gun niemand een blessure, zeker niet

Maar ik ga Elia ook niet missen, want ik heb het altijd een enorm onsympathieke blaaskaak gevonden

Zijn praatjes waren vele malen groter dan zijn prestaties op het veld...

Van mij had hij zo geen afscheid hoeven nemen, maar ik zal er geen traan om laten om hem nooit meer terug te hoeven zien

Hier gaat geen Icoon verloren...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren