Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dortmund zorgt drie dagen na 7-0 zege voor ongelooflijke comeback

Laatste update:

Borussia Dortmund heeft zaterdagavond op miraculeuze wijze drie punten gepakt. Na vijf zeges en twee remises in de eerste zeven officiële wedstrijden van de nieuwe voetbaljaargang leek het team van Lucien Favre bij Bayer Leverkusen onderuit te gaan. Dortmund wist een ruststand van 2-0 echter in een 2-4 zege in de BayArena om te buigen en behoudt zodoende zijn ongeslagen status.

Borussia Dortmund had in de eerste helft niets te vertellen. Lukas Hradecky werd pas in de 36e minuut aan het werk gezet. De doelman van Bayer reageerde goed op een vrije trap van Marco Reus. Bayer speelde intensiever en fris voetbal en sprong efficiënt om met de kansen. Het team van Heiko Herrlich nam na negen minuten al de leiding.

Na een veroverde bal van Lars Bender speelde Bayer het snel uit: via Kai Havertz en Lucas Alario kwam de bal terecht bij Mitchell Weiser, die het leer heerlijk en laag in de linkerhoek schoot. Een half uur later was het opnieuw raak: Dortmund kreeg de bal na een corner maar niet weg, waarna het leer uiteindelijk bij de vrijstaande Jonathan Tah terecht kwam. De verdediger legde de bal voor zijn rechtervoet en schoot raak.

In de tweede helft liet Dortmund zich veel meer gelden en zocht men naar de 2-1, al was het aan Roman Bürki en het aluminium te danken dat respectievelijk een inzet van Julian Brandt en een schot van Alario niet de 3-0 betekende. Tussen de 65e en 69e minuut nivelleerde BVB de tussenstand. Jacob Bruun Larsen schoot van dichtbij de 2-1 binnen en daarna rondde Reus goed combinatievoetbal met Jadon Sancho af.

Vijf minuten voor tijd viel de 2-3: na een heerlijke aanval over diverse schijven schoot de ingevallen Paco Alcácer het leer via de binnenkant van de paal tegen de touwen. In de extra tijd zette de vervanger van Maximilian Philipp ook de eindstand op het scorebord. Dortmund leidt met veertien punten na zes speeldagen de dans in de Bundesliga. Regerend landskampioen Bayern München, dat vrijdag van Hertha BSC verloor, heeft een punt minder.

Denk jij dat Borussia Dortmund dit seizoen landskampioen wordt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

wat een comeback.
hopelijk houden we dit lijn vol..

BVB

29 september 2018 om 21:14

Nou dir volhouden, 2-0 achter en blijven winnen, slecht voor je hart Haha nee ma wat gun ik Dortmund dat men kampioen kan worden!

Geweldige comeback, maaaaaaaaaaar ook echt fantastisch gespeeld. Had zelfs bij 2-0 het gevoel dat het niet gespeeld was, zoveel beter was BvB. Verdediging is voetballend eindelijk weer sterk en heeft durf de oplossing naar voren te zoeken.

Geweldig, echt genoten!

Wie is die rechtsback van dortmund?😮Wat een topper zeg!Komt ie uit de jeugd van dortmund?

29 september 2018 om 20:44

Wie ? Hakimi? Doet het al 2 wedstrijden goed.

29 september 2018 om 20:46

Zie dat hij pas 19 is?Fysiek sterk en heeft een goede pass..Komt hij uit de jeugd?

29 september 2018 om 21:15

Real Madrid jeugd, nogmaals gesproken twee jaar verhuurd of optie terugkoop bedongen, maar ben er niet zeker van

29 september 2018 om 20:44

Marokkaans international, voor 2 jaar gehuurd van Real Madrid.

29 september 2018 om 20:48

Zeer goede speler!Daar gaan ze dan nog veel plezier aan beleven in plaats van die oude versleten pool..

29 september 2018 om 20:49

Die andere rechtsback van Marokko Mendyl van 19 heeft ook al een plekje veroverd bij Schalke

29 september 2018 om 21:06

Mendyl linksback. In de toekomst van Marokko ligt het dus goed met backs als Hakimi, Mendyl en Mazraoui zo blijven doorgaan.

29 september 2018 om 21:22

Mendyl is bijna 21 en een linksback, maar lijkt inderdaad een basisplaats te hebben veroverd bij Schalke. Met naast deze Hakimi dan nog Harit en Aït Bennasser lijkt de toekomst van Marokko rooskleurig.

29 september 2018 om 22:03

Achraf Hakimi, 19 jaar. Uitgeleend van Real voor twee jaar. Helaas zonder koopoptie.

29 september 2018 om 22:08

Wel met koopoptie.

29 september 2018 om 22:12

Weet je het zeker? Ik heb het net nog op Duitse media gecheckt: BVB heeft geen koopoptie, wel een matching right. Dus als Real hem na 2 jaar wilt verkopen dan moeten zij eerst BVB informeren en de kans geven om meer te bieden.

30 september 2018 om 00:26

Je hebt gelijk!

Dit was om te watertanden voor elke voetbal liefhebber. Dat had ik ook geschreven als het resultaat ten voordeel van de Werkself was.

Er lopen weer echte toppers(in wording) bij Bvb. Hakimi, Zagadou, Bruun-Larsen, Sancho, wat een talent. Ik ging vaak na de U19 van Borussia kijken als Pulisic en Bruun-Larsen da nog speelden. Toen dacht ik dat ze die uitstekende performance van toen nooit zullen kunnen herhalen in de BL, toch wel.

De 2de helft van vanmiddag kan toekomstig als leerstuk voor elk jeugdvoetbal team dienen.

29 september 2018 om 21:08

Hoe groot is de kans dat Hakimi basis blijft spelen bij Dortmund. Goal + assist is niet slecht in je eerste twee wedstrijden voor een back.

29 september 2018 om 21:16

Groot, Pisczek is niet meer de oude en Schmelzer wil je al helemaal niet meer als LB. Hakimi en Guereirro zijn uitstekende backs alleen snap ik niet waarom Guereiro niet basis speelt.

29 september 2018 om 21:27

Die zogenaamde basisplaatsen wisselen heel vaak bij Borussia. De club streeft er na elke positie met een gelijk sterke dubbele bezetting te voorzien, ook om de fysieke kracht van de spelers optimaal te gebruiken.

Hakimi zal zeker vaker in de basis staan. Groot talent. Leuk ook dat die aangeeft al heel veel van Pisczek geleerd te hebben.

29 september 2018 om 22:10

Guerreiro was vandaag pas weer terug in de selectie na wederom een blessure te hebben gehad. Zullen we de komende weken nog wel gaan zien denk ik met Dortmunds drukke programma.

29 september 2018 om 22:08

Je vergeet her grootste talent , Weigl! Snap niet dat hij bankt. Onder Klopp zat half Europa achter hem aan. Weigl en Witsel moeten centraal op t middenveld met daarvoor Reus. Links Larsen en rechts Puli. Centrale spits Alcacer.

29 september 2018 om 22:18

Omdat die al een beetje ouder is hoort die voor mij niet meer bij de talenten. Hij was de lieveling van Tuchel. Die wilde hem hebben in de zomer, maar Weigl koos voor verblijf bij Bvb. Momenteel is het tandem Delaney en Witsel als dubbel 6 met al hun ervaring beter voor die extreem jonge ploeg.

30 september 2018 om 01:35

Laten we Sancho niet vergeten. Met zijn speelminuten heeft hij meeste assists van Europa (5 stuks). Hopelijk begint het niet te kriebelen bij Bayern hoe hij nu draait, deze jongen is gemaakt voor Dortmund.

30 september 2018 om 10:00

@ Super

Inderdaad, Sancho speelt fantastisch, vooral de driehoekjes met Reus zijn een genot. Herinnerd mij een beetje aan het Reus/gã¶tze tandem van toen. Daarom noem ik Sancho ook in mijn lijstje.

Als Borussia daadwerkelijk een dreiging voor Bayern wordt, zullen ze zeker proberen met geld het team uit elkaar te plukken. Het is hun "unique Selling Point" in de BL. Maar, nu is het even genieten.

30 september 2018 om 14:27

Excuses ik las over Sancho heen. Zulke talenten horen gewoon bij Dortmund. Ze "dansen" met de bal bij Bayern is het veel te zakelijk en saai. Reus moet de leider worden en tegen zulke spelers zeggen waarom bij Dortmund blijven beter is dan het grote gelld.

Dit Dortmund is ook los hoor. Heeft een paar weken geduurd, wat normaal is. Maar met deze ploeg moet je rekening beginnen houden. Van 2-0 achter naar winst getuigt ook van karakter. En Witsel, dat type werd toch ook wel gemist in de vorige jaren. Favre ook onderschatte coach. Kan echt het maximum uit een elftal persen. Mooie tijden breken terug aan voor de Dortmund fans denk ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren