Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dortmund doet ‘terloops’ navraag naar Ziyech en neemt meteen besluit

Laatste update:

De toekomst van Hakim Ziyech ligt niet bij Borussia Dortmund. Eerder op de dinsdag schreef BILD dat de club een huurconstructie met optie tot koop overweegt, maar volgens Sport1 is een overstap in de winter uitgesloten. Dortmund is niet in staat om het salaris dat Ziyech opstrijkt bij Chelsea, ruim tien miljoen euro per jaar, te evenaren of benaderen. Zelfs als Chelsea een gedeelte ervan zou blijven betalen, lopen de kosten voor BVB te ver op.

Ziyech heeft een contract tot medio 2025 bij Chelsea, maar is niet verzekerd van een basisplaats. Volgens Sport1 is hij door zijn zaakwaarnemer Mustapha Nakhli aangeboden bij Dortmund. De club deed vervolgens 'terloops' navraag naar de ex-Ajacied en concludeerde dat hij onbetaalbaar is. Bovendien past hij volgens de inschatting van Dortmund niet naadloos in het systeem van Marco Rose, omdat Ziyech liever vanuit de as van het veld speelt dan op de flanken. Tot slot zet Dortmund vraagtekens bij de discipline van Ziyech, nadat hij zijn plek kwijtraakte bij de nationale ploeg van Marokko.

Vorige maand reageerde Ziyech bij Tiki Taka Touzani op zijn verbanning door bondscoach Vahid Halilhodzic. "Hij heeft zijn visie ervan, ik heb mijn visie ervan. Het is wat het is. Ik weet wat er gebeurd is, dat is voor mij het allerbelangrijkste", gaf Ziyech aan. Hij ontkende dat hij zich onprofessioneel gedroeg, weigerde te spelen of zichzelf boven de groep plaatste, zoals Halilhodzic beweerde. "Voor het eerst in mijn carrière zag ik een speler bij de nationale ploeg die niet wil trainen en doet alsof hij geblesseerd is", zei de bondscoach onder meer. "Hoewel tests hebben uitgewezen dat hij kan spelen. Ik zal dit gedrag niet tolereren zolang ik bondscoach ben van Marokko."

Het blijft voorlopig de vraag waar de toekomst van Ziyech wel ligt. Maandag schreef transfermarktexpert Fabrizio Romano dat de 28-jarige creatieveling geldt als 'plan B' bij Barcelona, indien de komst van Ferrán Torres niet gerealiseerd kan worden. Op dit moment zou Torres een persoonlijk akkoord hebben bereikt met Barcelona, maar de club is nog niet rond met Manchester City. Barcelona heeft vijftig miljoen euro geboden, waar City een bedrag van zestig miljoen euro verlangt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik weet niet of Ziyech überhaupt weg wil bij Chelsea aangezien hij wel wat beter in vorm kwam laatste maanden. Maar als hij dat wel zou willen dan zal hij sowieso een salarisverlaging moeten accepteren want er zijn maar heel weinig clubs lager dan Chelsea die zulke salarissen betalen voor een speler die niet bij de absolute top hoort..

21 december 2021 om 19:48

Als je city Chelsea speelt weet je gewoon 70% basis is veel. Liverpool real Bayern hebben meer vaste 11 staan. Mensen zeggen gauw weg bij city of weg bij Chelsea. Maar die twee teams gebruiken hun selectie als enige bijna optimaal. Kijk vooral hun middenvelders en centrale verdedigers.

21 december 2021 om 19:57

Als ik Ziyech was zou ik never weggaan bij Chelsea hij staat heel vaak in de basis en heeft in de Champions League 5x in de basis gestaan en 1x 30 minuten gespeeld en Tuchel heeft veel vertrouwen in hem de laatste maanden, zou lekker het seizoen afmaken bij Chelsea en als het een succes wordt de komende jaren daar blijven zitten.

Geef hem geen ongelijk. Dortmund moet op te veel plaatsen vervangen.

Moet je niet willen. Voor altijd achter Bayern en altijd chocken in uitwedstrijden bij middenmoters. Lekker bij Chelsea blijven.

21 december 2021 om 20:04

Als je bij chelsea niet onomstreden bent en nul garantie op een titel, dan zou je er wellicht nog op vooruitgaan ook

Zo, heeft Hakim toch zo'n twee ton per week geritseld bij Chelsea. Lekker hoor, het is hem gegund. Is ook een cruciaal moment voor hem bij Chelsea, van de winter zou ik zeker niet vertrekken. Misschien komende zomer als er een mooie optie is.

21 december 2021 om 19:56

Ik denk dat hij liever had gezien dat hij wekelijks opgesteld werd dan dat stomme klote geld. Ik hoop in ieder geval dat hij zo denkt. Zou toch best zonde zijn als hij gewoon in 3/4 jaar een minimaal aantal potjes speelt. Dan zou ik liever wat minder verdienen ( wat nog zat is ) en ergens anders een held zijn.

21 december 2021 om 21:02

Hij is daar heel gewaardeerd als speler. Hij hangt tussen 2e en 3e keus in, terwijl er twee posities zijn waar hij kan spelen (Tüchel speelt met 2 aanvallend middenvelders). Hij heeft de CL al binnen. Moet je dan bij Dortmund gaan voor de helft, dat je alles speelt maar misschien 2 bekers wint de komende vijf jaar?

21 december 2021 om 19:57

Doet die prima, maar niemand is twee ton per week gegund wat mij betreft. Is en blijft echt bizar wat er in de voetballerij aan geld omgaat.

21 december 2021 om 21:00

Het is allemaal verhoudingsgewijs natuurlijk. Uiteraard 'verdient' hij zulk geld niet.

Ziyech ik zou de komende jaren bij Chelsea blijven zitten je komt genoeg aan de bak en je speelt in de absolute top , Chelsea en City rouleren nou eenmaal veel zelfs Lukaku en De Bruyne zitten af en toe op de bank hoort gewoon bij Guardiola/Tuchel.

Hakim blijft gewoon bij Chelsea let maar op

Waarom proberen ze het niet bij pulisic,iemand die de club al kent..

Ziyech verdient geen 10mil per jaar maar ruim 5mil dus een foutje

21 december 2021 om 22:01

Nee man hij kreeg bij Ajax al 5 miljoen die verdient minimaal 8 miljoen

22 december 2021 om 08:41

Dit klopt. Ziyech verdient 5,2M Pond. Bij Ajax verdiende hij net geen 4M Euro.

Is er wel degelijk wat op vooruit gegaan, maar denk dat de sportieve uitdaging voor hem belangrijker was.
Hij verdient bijvoorbeeld minder dan spelers als Ross Barkley..

Zyech krijgt 10 miljoen per jaar? GDan is Raiola vast zijn manager. Goed uit onderhandeld

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren