Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Door Ajax ontslagen Sven Mislintat keert officieel terug bij Borussia Dortmund

Laatste update:

Sven Mislintat is terug bij Borussia Dortmund, dat maakt de Duitse club bekend via de officiële kanalen. Hij gaat een technische functie vervullen bij de Dortmund. Voormalig speler Lars Ricken is aangesteld als nieuwe technisch directeur.

De terugkeer van Mislintat bij Dortmund hing al een tijdje in de lucht. Begin maart kwamen de eerste berichten naar buiten en sindsdien kwamen beide partijen steeds dichter bij een akkoord. Nu bevinden de gesprekken zich dus in de laatste fase, waardoor niets een overgang naar Duitsland meer in de weg lijkt te staan voor Mislintat.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De ex-directeur van Ajax had zijn zinnen gezet op een terugkeer bij Dortmund, zo schrijft Plettenberg. Hans-Joachim Watzke, de voorzitter van de club, zou hem per se binnen willen halen. Mislintat werkte tussen 2006 en 2017 al bij die Borussen. Zo was hij actief als (hoofd)scout en directeur voetbal en scouting.

Mislintat ging na zijn vertrek bij Dortmund bij zowel VfB Stuttgart als Ajax als technisch directeur aan de slag, terwijl hij bij Arsenal de directeur van de scoutingafdeling werd. De Duitser werd bij VfB Stuttgart en Ajax ontslagen, terwijl hij zelf besloot om tussendoor te vertrekken bij the Gunners.

Mislintat tekende eind mei 2023 een contract tot en met de zomer van 2026 bij Ajax, haalde voor ongeveer 115 miljoen euro twaalf nieuwe spelers, maar werd in september ontslagen na het gestaakte duel tussen Ajax en Feyenoord. De technisch directeur lag toen ook in de clinch met toenmalig trainer Maurice Steijn.

Volgens Ajax werd Mislintat ontslagen door een gebrek aan een breed draagvlak binnen de organisatie. Dit gebeurde na onthullingen van de NOS over mogelijke belangenverstrengeling door Mislintat bij transfers.

Zo verzocht Mislintat naar verluidt Borna Sosa om van zaakwaarnemer te veranderen, zodat hij de stap naar Ajax kon zetten. Deze door Mislintat voorgedragen agent, Arthur Beck, heeft aandelen in het bedrijf van Mislintat. Onderzoek van KPMG heeft uitgewezen dat hij niks strafbaars heeft gedaan.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik heb nog wel een lijstje goede spelers. Je kan ze bij Ajax ophalen voor een aardig bedrag.

22 april 2024 om 13:01

Overperformers noem ik ze

22 april 2024 om 13:28

Zie hem straks gewoon al zijn Ajax aankopen voor 50% van de Ajax aankoopprijs oppikken en die gaan allemaal uitblinken bij Dortmund waar ze veel beter passen. Misschien was dat het masterplan. Geen geld doorsluizen maar spelers doorsluizen via een andere club zodat je ze met korting op kan pikken na een slecht seizoen

22 april 2024 om 13:29

En jij denkt dat Mislintat nog ooit zaken met Ajax zou doen na alle perikelen...
Nou eens kijken wat er gebeurd met Dortmund en of Mislintat nou echt de boosdoener was.

22 april 2024 om 14:24

Ongeacht hoe het bij Dortmund gaat, was hij bij Ajax een boosdoener. Niet de enige, Steijn, de rvc, het gebrek aan ad, en de erfenis van Overmars, Van der Sar, Schreuder, Hamstelaar speelde ook mee. Maar zelfs als Dortmund onder Mislintat opeens de Bundesliga wint, was hij bij Ajax drama.

22 april 2024 om 15:44

Mislinat kan net zo goed een pion van de RvC (of Hendrikx) zijn geweest. Iets waar het steeds meer op begint te lijken. Integere mensen zouden namelijk al lang weg zijn geweest uit de RvC.

Het is echt knap, oprecht. Een enorme teringzooi gemaakt bij zijn vorige werkgever. Dat heeft Dortmund vast wel een beetje meegekregen. En dan toch daar aan de slag kunnen gaan. Echt bizar knap.

22 april 2024 om 12:46

Mislintat is vast capabel om bepaalde technische taken uit te voeren. Bij Ajax was het alleen uitgewezen dat je hem echt niet zo snel in een rol van een eindverantwoordelijke of leidinggevende moet plaatsen.

22 april 2024 om 15:41

Misschien heeft wel oog voor talent alleen de r moeten meer mensen meekijken en beslissen. Card Blanche is niet handig gebleken

22 april 2024 om 12:46

Dit is omdat ze bij Dortmund en meerdere van zijn vorige clubs goede ervaringen met de man hebben. Dan snap ik persoonlijk zelf wel dat ze bij hem uitkomen. Bij bijvoorbeeld een Stuttgart plukken ze nu de vruchten van zijn aankopen. Voor de duidelijkheid ik zeg hier niet mee dat die bij Ajax er geen teringzooi van gemaakt heeft ik benoem alleen waarom ik snap dat ze bij hem uitkomen.Daarnaast als we iedereen die ergens mislukt is in de voetballerij geen baan meer gaan aanbieden houden we niks over.Elke trainer is wel eens een x ontslagen, elke technische directeur heeft wel eens foute signings gehad dus tja

22 april 2024 om 12:55

Clubs hebben wel vaker het overzicht niet. Mislintat heeft vast wel oog voor talent hoor, maar tactisch is het wat grof gezegd een minkukel. Dan moet je hem hoofd-scouting maken of iets dergelijks, maar niet als eindverantwoordelijke voor het technische beleid. Daar komt heel wat meer bij kijken dan enkel het halen van talentvolle jongens.

22 april 2024 om 13:15

Als je goed leest is hij ook niet eindverantwoordelijk voor het technisch beleid. Lars Ricken is de td en Mislintat is onderdeel van het technisch management onder hem.

22 april 2024 om 13:43

Ik begrijp wel dat Dortmund haar eigen ervaring van 11 jaar met deze man zwaarder laat wegen dat zijn 5 maanden bij Ajax. Daarnaast heb jij geen gesprek gehad met Mislintat en Dortmund wel. Die zullen iets meer context hebben die op waarheid is berust dan wat wij uit de media moeten trekken.

22 april 2024 om 14:28

Ik denk niet per se dat de teringzooi puur en alleen voor Minslitat is veroorzaakt. Op het moment dat Overmars (terecht) is weggestuurd is de boel al in elkaar gezakt. Tadic zag dit bijvoorbeeld al aankomen en is vertrokken.

Ik denk dat het erg lastig is om momenteel als speler uit te blinken in dit Ajax. Vergelijk het met een Man U of een Chelsea. Daar is ook ontzettend veel geinvesteerd in nieuwe spelers, maar bij de nieuwe club presteren spelers slechter dan bij hun oude club. Ajax heeft nu behoefte aan een bekwame coach. Ik denk dat de huidige selectie dan beter blijkt dan ze momenteel presteren. Het valt mij ook op dat spelers die niet slagen bij Ajax, het ineens wel kunnen bij hun nieuwe club (mikautadze, Ocampos).

Tsja. Het zullen allemaal echt geen hele slechte spelers zijn. Zullen er zelfs een aantal tussen zitten die mogelijk de top wel gaan halen. Maar het is gewoon vreemd dat er zo veel spelers zijn gehaald die niet passen bij Ajax haar voetballende opvattingen. Waarvoor je dus een ander systeem moet hanteren om ze te kunnen laten renderen oid. Daar zit natuurlijk ook schuld bij de organisatie; die vrijheid hadden ze hem niet moeten geven. Verder kan het best nog steeds zo zijn dat deze man prima werk kan leveren bij Dortmund. Dat gelul over data vond ik altijd erg overtrokken. Ik denk dat het grootste probleem de afstemming met de club en haar ideeën was. Daar treft hem natuurlijk ook wel blaam. Maar de ongekende hetze vanuit de Telegraaf vond ik bij vlagen wel erg overtrokken.

22 april 2024 om 12:58

Ik denk het niet. Het grote probleem is dat Mislintat totaal geen tactische kennis heeft. Hij haalt twee spitsen voor erg veel geld, terwijl je Brobbey al had, hij haalt drie of vier centrale verdedigers van nature, geen verdedigende middenvelder die er direct kan staan. Tja, er is geen tactiek waarbij je dat soort dingen uit kunt halen. Ik denk dat Mislintat een goede scout is, maar een goede TD is hij niet.

22 april 2024 om 13:05

Het zijn dus allemaal wel hele slechte spelers. Sutalo, Medic, Avila, Sosa, Mannsverk, Forbs, Mikautadze, Tahirovic Gaaei en Akpom. Allemaal Ajax onwaardig. Ik maak alleen een uitzondering voor keeper Ramaj. Als je voor met een budget van € 110 miljoen zoveel brandhout haalt ben je ook niet ineens in staat om bij Dortmund prima werk te leveren. Ik vind de Telegraaf ook vaak overdrijven maar van Meneer Mislintat kunnen toch wel zeggen dat hij er werkelijk niets maar dan ook helemaal niets van kan als technisch directeur.

22 april 2024 om 13:22

Redbaron en dat ben ik dus helemaal niet met je eens. De enige spelers uit jouw rijtje die echt tekort komen voor de top zijn Medic en vermoedelijk Tahirovic (hoewel ik erbij blijf dat Tahirovic veel hoger op het veld moet staan dan zijn natuurlijke positie en je aanvallend gezien best veel aan hem kan hebben). Medic is ook duidelijk voor de bank gehaald en was goedkoop.

Sutalo is een prima speler maar is totaal geen leider en dat is wat Ajax nu wel nodig heeft achterin (naast een Martinez of Blind was Sutalo echt een hele goede aanwinst geweest). Mannsverk staat zijn mannetje en doet het echt niet veel slechter dan Alvarez in zijn laatste seizoen (maken allebei veel domme overtredingen maar zitten er ook heel vaak goed tussen en brengen duelkracht op het middenveld). Forbs, Gaaei en Mikautadze hebben echt wel potentie en talent maar passen totaal niet bij het Ajax spel (mikautadze mogelijk zelfs wel maar dat hebben we nauwelijks kunnen zien) en hebben zo weinig zelfvertrouwen momenteel dat ze in periodes niet eens meer een bal aan kunnen nemen. Zet je een van die drie in het huidige PSV en ik durf te wedden dat die ontzettend lekker dat team in zouden groeien. Ja, ook Forbs. Die jongen is echt helemaal kapot gemaakt dit seizoen door zowel Steijn als vt Schip.

Avila kan echt wel voetballen, is een slager op CV. Past niet bij Ajax maar gaat gewoon prima mee kunnen draaien bij een laagvlieger in de PL oid. Moet alleen never nooit op LB .

Sosa is een vreemde speler. Heeft meer talent in zijn linkerbeen dan alle andere opties die we op de backs hebben maar die lijkt echt een zwaar mentaliteitsprobleem te hebben. Zit die lekkerder in zijn vel in een team dat goed draait dan heb je vermoedelijk veel meer aan hem.

Akpom is echt een prima spits voor de ED. Zelfs voor Ajax. Voetballend is het matig maar zolang hij scoort, en dat doet hij, is hij goud waard. Doet me denken aan Haller. Feyenoord heeft met Ueda een veeel mindere optie binnen gehaald, die zouden hun handjes dichtknijpen met een spits als Akpom nu.

Het pas allemaal niet in elkaar, werkt niet. De balans mist. Maar individueel gezien zijn het echt niet zulke slechte spelers als dit seizoen doet vermoeden.

22 april 2024 om 13:54

Ik begrijp niet zo goed waarom iedereen Sutalo een prima speler vindt. Hij is niet sterk, hij is niet snel, hij is zijn man vaak kwijt en hij is aan de bal zeer matig. Ik zie niks van een goede verdediger. Ik vond de verguisde Bassey ook geen geweldenaar want die was aan de bal net zo onrustig maar die had in elk geval nog kracht en snelheid. Bij Avila heb ik in de vier wedstrijden die ik hem bij Ajax heb zien spelen met alle beste niks kunnen ontdekken dat rechtvaardigt dat hij voor Ajax zou mogen spelen. En dat zou dan komen omdat hij LB gezet werd ipv CV. Aan Kaplan en Hato kun je ook zien dat het Cv's zijn maar die zouden nooit zover door de mand vallen als LB. Een beetje CV moet ook een wedstrijdje als LB kunnen spelen. Als CV komt hij ook (veel) tekort. En bij Sosa kan het wel zijn dat het een mentaal issue is maar dat doet niet af aan het feit dat hij het vereiste niveau niet haalt. Akpom kan ik enigszins in meegaan. Als reservespits bruikbaar en maakt redelijk makkelijk doelpunten. Maar voetballend ook niet goed genoeg en komt tekort om eerste spits te worden. Inderdaad beter dan Ueda maar dat vind ik van Feyenoord ook een miskoop.

22 april 2024 om 14:04

"Ik begrijp niet zo goed waarom iedereen Sutalo een prima speler vindt." dit is nogal een statement om te maken want ik denk dat hij een van de meest gehate aankopen van Ajax is hier

Maar ik zal je meenemen in mijn eigen redenering: speelt Sutalo met zelfvertrouwen dan is zijn verdedigende timing prima. Kan goed instappen om een steekbal eruit te halen. Wint veel kopduels. Kan een mannetje uitkappen. Weet goed hoe hij op 1 lijn moet spelen achterin (alleen verprutst Hato dat telkens waardoor Sutalo, maar ook Kaplan er slecht uit zien). Hij is geen speler die de opbouw van achteruit gaat verzorgen, daarom zou een voetballende CV naast hem een goede match zijn. Sterker nog, ik voorzie dat Sutalo - Kaplan best een prima duo kan worden voor Ajax als de balans in het elftal weer terug gevonden is. Ik vind Sutalo - Kaplan ook sterker voor de dag komen dan Kaplan - Hato de afgelopen potten.

Er zit m.i. echt veel meer in deze speler dan we tot nu toe hebben gezien bij Ajax. De combinatie Hato en Sutalo werkt gewoon niet. En Sutalo lijkt wat aanpassingsproblemen te hebben die doorsijpelen in zijn spel. Dat is wat ik bedoel met gebrek aan leiderschap. Hij is niet een kartrekker en gaat ook mee in het niveau van zijn medespelers. Maarja, ga er maar eens aanstaan om tussen Gooijer, Hato en Rensch te moeten spelen. Dat lukt Kaplan ook niet hoor, die maakt vergelijkbare blunders als Sutalo de laatste weken..

Hato is op LB ook vrij dramatisch. Die heeft daar eigenlijk al zijn mindere wedstrijden gespeeld dit seizoen. Avila heeft in 1 pot op CV best oke gespeeld, zie nog wel een Martinez potentie in hem. Wel een iets mindere versie van Martinez en we hebben geen plek en ruimte voor hem met Hato en Kaplan achter de hand. Maar die komt er nog wel. Ga je zeker wel verlies op maken helaas.

Onderschat niet wat het mentale aspect voor impact heeft op het spel van een speler. Zie ook Gimenez bij Feyenoord. Vorig jaar konden een paar bij Feyenoord juist boven zichzelf uitstijgen, en bij PSV zie je dat dit jaar ook. Andersom werkt dat ook zo. Sosa lijkt me een speler die daar erg gevoelig voor is, daarom misschien niet de mentaliteit voor de top maar kwaliteit heeft hij zeker.

22 april 2024 om 14:08

Maar toch Jtjevtt hebben 4 trainers (ja 4, Valkanis, Maduro Steijn en Schip) van deze rommel weinig kunnen maken.
Ik zie wel waar je naar toe wil en ik denk dat je ook wel deels gelijk hebt.
Maar als je 25 miljoen voor een Sutalo betaald dan mag je hopen dat hij ook wat beter speelt dan dat hij doet.
Betaal je 15 miljoen voor een Avila dan hoop je toch echt dat hij wel meer dan 4x naar dezelfde kleur speelt.
Dan kunnen ze individueel nog wel redelijk voetballen, als je dat soort bedragen betaald moeten mensen er gelijk staan. En dat doen ze allemaal niet.
Van 3 miljoen voor Medic of transfervrije vd Boomen verwacht ik geen wonderen. Dat zijn kleine bedragen voor de bank of breedte. Maar voor het 5 voudige of meer daarvan mag je hopen dat iemand toch wel weet wat hij doet...

En dat is Mislintat zijn grootste fout, hij heeft allerlei individuen gehaald die niet bij het team/spelopvatting passen. Maar dat komt omdat hij 0 overleg heeft gepleegd met Steijn en co en niet naar scoutrapporten heeft geluisterd.

Daardoor kan je hem totaal niet serieus nemen, ook niet in een hoge functie bij Dortmund...

22 april 2024 om 14:11

Ik vind Tahirovic zo slecht nog niet. Die kan zich wel ontwikkelen tot een basisspeler. Hij is ook nog jong. Sutalo zou onder bepaalde omstandigheden misschien nog kunnen renderen, maar inmiddels mogen we wel concluderen dat men hem toch wel overschat heeft. Mannsverk heb ik nog geen mening over, evenals Mikautadze. Forbs is vooral een harde loper, maar ook nog jong. Wat we in ieder geval kunnen stellen, is dat die spelers hooguit de helft waard waren van wat ervoor betaald is.

22 april 2024 om 14:12

Krokivan:

"maar toch Jtjevtt hebben 4 trainers (ja 4, Valkanis, Maduro Steijn en Schip) van deze rommel weinig kunnen maken."

Omdat het totaalplaatje niet klopt. Het samenstellen van een selectie is veel meer dan alleen maar individueel talent. Je moet kijken naar persoonlijkheden, ervaring, speelwijze, mentaliteit, talent, groeipotentieel en leiderschapskwaliteit. Uiteindelijk draait het om een perfecte balans vinden binnen al die punten. Als die balans ver te zoeken is dan kunnen matige coaches als Valkanis, Maduro, Steijn en JvtS daar al helemaal niks meer van breien nee. Dat is absoluut een fout van Mislintat die totaal heeft onderschat wat de belangrijkste taken zijn van een TD (hij is puur als scout te werk gegaan) maar dat kun je niet afschuiven op de individuele kwaliteit van de spelers.

Sirius:

Dat er veel te veel betaald is voor de meeste van deze jongens staat als een paal boven water.

22 april 2024 om 13:06

Als meer spelers niet passen bij je spelopvatting dan wel dan pas je voor het resultaat (1 of 2 seizoenen) je spelopvatting maar aan. Vindt het eerder bijzonder dat hij zoveel geld heeft uitgegeven en er geen 1 schot in de roos tussen zit. Ramaj doet het erg goed, maar 12? miljoen is veel voor een keeper.

22 april 2024 om 13:23

Ramaj heeft 5 miljoen gekost. Prima bedrag voor een talentvolle jonge keeper in deze markt. Geen idee waar je 12 vandaan haalt.

22 april 2024 om 13:29

Excuus, ik dacht dat er tijdens de transferwindow artikelen voorbij zijn gekomen dat Ajax 10-12 miljoen neerlegde voor een in eerste instantie 3e keeper.

Edit: Waar haal jij 5 miljoen vandaan? Ajax Showtime meldt bijvoorbeeld het volgende.

"ramaj, die naast de Duitse ook de Kosovaarse nationaliteit heeft, had bij Eintracht Frankfurt nog een verbintenis tot medio 2027. Eerder meldde het Duitse Kicker dat Ajax een vast bedrag van acht miljoen euro betaald aan de Duitse club. Via bonussen kan dit bedrag nog stijgen tot maximaal tien miljoen euro. In Amsterdam moet Ramaj de concurrentiestrijd aangaan met Gerã³nimo Rulli en Remko Pasveer. Jay Gorter lijkt de club op huurbasis te gaan verlaten."

22 april 2024 om 13:45

Te vinden op transfermarkt.nl en verschillende media outlets. 5 miljoen kan eventueel oplopen tot 8 met bonussen. In het geval van het laatste betekent het dus dat hij het goed doet. 8 miljoen voor een keeper die zijn mannetje staat in Ajax 1 (bonussen zijn gelinkt aan sportieve prestaties van de club dus dat lijkt me na dit seizoen uberhaupt niet het geval) is ook gewoon een koopje in deze markt. En mocht hij tweede keeper zijn gebleven dan heb je met 5 miljoen ook een prima optie. Zo veel jonge talentvolle keepers kun je niet vinden voor dat bedrag.

Overigens heb je het ook mis dat Ramaj als derde keeper is gehaald. Het plan was om Gorter te verhuren (en daarna verkopen). Ramaj was tweede optie achter Rulli en er waren sterke geruchten dat Rulli nog weg wilde (en weg zou gaan). Hij is dus gehaald als tweede keeper met zicht op een snelle doorstroom naar het eerste. Het feit dat Steijn Gorter eerder in de ploeg zette is juist een van de punten geweest waarop Steijn en Mislintat ruzie kregen.

Voor Olij had je vermoedelijk ook iets van 5 miljoen neer moeten leggen en die is 28 en ook helemaal geen zekerheidje bij de top.

22 april 2024 om 13:46

Als je op Google zoekt naar Ramaj 5 miljoen zie ik staan 5 miljoen plus max 3 aan bonussen. Die bonussen zullen ze vast niet ontvangen, niet alles neem ik aan

22 april 2024 om 13:53

Ik zie het idd! 5 miljoen is ook meer dan prima. Dan veranderd mijn mening daarin uiteraard. Als het 8 miljoen wordt dan betekent het dat hij het goed doet door alle bonussen te activeren dus dan zal het hem ook waard maken.

22 april 2024 om 13:58

'daar treft hem ook wel blaam'?

Mislintat keek niet naar de scoutrapporten en overlegde niet met Steijn. Dan kan je eigenlijk niet anders concluderen dat hij bijna volledige blaam treft. Hij heeft gewoon spelers gekocht die hij een half jaar of een jaar ervoor een keer heeft gescout en nu min of meer een vrijbrief kreeg om ze te kopen.

Zien wij in Nederland iets verkeerd of ? Hij flikt het toch elke keer weer

22 april 2024 om 12:48

Heeft voor Stuttgart gewoon een selectie neergezet waarmee ze nu derde staan, dus zo gek is die Mislintat niet. Ben ook van mening dat de spelers die hij bij Ajax heeft gehaald allemaal niet zo slecht zijn als dat ze nu lijken. Zijn grootste fout was het aanstellen van Steijn, ook al was dat niet zijn eerste keuze. Hij wilde eigenlijk Bosz hebben, maar dat mocht niet van de directie. Hij lijkt daarom in mijn ogen vooral slecht te zijn in het aanstellen van een trainer.

22 april 2024 om 12:59

@gzhims3lv - Maar wel seizoenen nadat ze gehaald zijn. Ook daar stelde hij los zand samen. De kunst is niet alleen om goede spelers te halen, maar ook een ploeg samen te stellen. Daar ligt overduidelijk niet de kracht van Mislintat. Die heeft een tactisch kundig persoon naast zich nodig.

22 april 2024 om 13:07

Maar je kan toch ook niet direct een goed ingespeeld team neerzetten als je zoveel nieuwe spelers moet halen?

22 april 2024 om 14:07

We zitten allang niet meer in september of oktober, hè? Mislintat heeft gewoon op meerdere vlakken heel slecht werk afgeleverd bij Ajax. Dat kan niemand ontkennen.

22 april 2024 om 12:58

Bij Ajax was Overmars samen met Ten Hag heerser. Toen zij wegvielen kwam Ajax er ineens achter dat het winnende lot uit de loterij geen goede langetermijnvisie is.

Er zat 0,0 idee achter de organisatie, buiten Overmars en Ten Hag om. Dus toen werd het 1 grote bende. Mislintat overschatte zichzelf schromelijk en zei dat hij het wel even opnieuw zou neerzetten. Dat ging helemaal fout, want in 9 van de 10 gevallen kun je een club niet laten runnen door 1 persoon. Zeker als diegene helemaal niet bekend is met hoe Ajax werkt.

Mislintat is geen incompetente man. Hij heeft alleen gebruik gemaakt van het naïeve vertrouwen bij Ajax dat 1 persoon het kan cheffen.

De RvC en de rest van het bestuur van Ajax is ongelooflijk lui. Dat kost de hele club nu 100en miljoenen. Het probleem lag niet bij Mislintat. Het probleem lag bij een organisatie die het oké vindt dat een passant ongecontroleerd zn werk kan doen.

22 april 2024 om 13:49

We denken vooral dat we in Nederland en dan in het bijzonder Ajax, het middelpunt van de wereld zijn. Mislintat heeft gewoon een goed trackrecord in Duitsland en door de huidige problemen, die enorm uitvergroot zijn richting het functioneren van Mislintat, kunnen ze aangeven dat het echt niet alleen aan hem lag.

Zou toch geweldig zijn als die Dortmund kampioen maakt en de een na de andere voltreffer binnenhaalt.

En dan zeggen ze dat Duitsers geen humor hebben...

Ik blijf de voetballerij maar heel bijzonder vinden. Hoe is t mogelijk dat deze man zo snel alweer een functie heeft bij een topclub.
Ik ben heel benieuwd naar ze aankopen bij Dortmund.

22 april 2024 om 12:57

Als scout deed ie het eerder toch best goed bij Dortmund?
Is gewoon geen TD, dat is een fout die Ajax zichzelf mag aanrekenen.
Denk als je brobbey of doel zet dat je er ook niks van bakt.

Zolang hij niet in zijn eentje de TD is kan hij vast prima werk leveren. Hij heeft echt niet alles fout gedaan bij Ajax alleen is hij totaal doorgeslagen in het volgen van data en 'potentie' heeft hij totaal geen idee hoe je een selectie samen moet stellen qua balans (en heeft zich, lijkt het, ook helemaal niet verdiept in de klassieke spelopvatting van Ajax). Je kunt je ook afvragen of het helemaal zijn schuld is dat hij in zijn eentje dit allemaal heeft kunnen doen zonder dat er enige controle vanuit Ajax is geweest.

Gewoon een prima scout zolang je de juiste mensen hebt om zijn werk te beoordelen en in goede banen te leiden, absoluut geen TD.

Maar goed, het is natuurlijk makkelijker scoren om allemaal heel hard te roepen dat hij er 'helemaal niets van kan'. Een beetje context doet wonderen.

22 april 2024 om 12:53

Qua scout is ie helemaal niet zo slecht, sterker nog heeft hiervoor al een hele goeie periode als scout bij Dortmund moet gehad.
Het is gewoon geen TD

22 april 2024 om 13:02

Precies. Het is gewoon een ontzettende blunder geweest van Ajax om in zo'n cruciale fase iemand daar neer te zetten die geen idee heeft wat zo'n functie inhoudt. En dan nog zonder enige begeleiding, gewoon lekker zijn gang laten gaan met de bedrijfscreditcard

Dit falen is gewoon 100 procent vd Sar en de RvC. Mislintat had allicht wat meer zelfreflectie en kennis van zijn eigen zwaktes kunnen hebben maar hoe dit alles op hem wordt afgeschoven nu is lachwekkend.

Sven gaat koken en laten zien dat Ajax het probleem was. Sven🏄

Voor deze pr verwacht ik wel dat hij een paar spelers overneemt natuurlijk.

Langzaam maar zeker zie je dat zijn "miskopen" beter worden. Zo beroerd zijn ze niet.
Misschien teveel van het een en te weinig van het ander dat kan. Misschien teveel blessures
Maar wat geen misschien is maar een feit is dat het zelfvertrouwen van spelers verdween door het onuitputtelijke geblèr van de Telegraaf, die bovendien merkwaardig genoeg Stein in zijn zak had.
Stein is geen slechte trainer, maar deed bewust??? vreemde dingen
Ik hoop voor Mislintat dat hij nu bewijst wat de vieze rol van bepaalde media, ook wel boeler vard blad genoemd (ik weet het)

Nou, Tahirovic ben je kwijt, want dat vindt hij op zijn positie het grootste talent ter wereld. Zou gek zijn als je em dan niet haalt voor een miljoen of 30.

Dit snap ik echt niet. Ik kan goed geloven dat de man een uitstekende scout is, maar hij heeft overduidelijk niet de tactische know-how om een ploeg samen te stellen. Z'n geluk is wel dat Dortmund al een fundament heeft liggen. Weliswaar geen indrukwekkende ploeg meer, maar wel een ploeg waar je onder normale omstandigheden de top 4 mee haalt en waar ervaring rondloopt.

22 april 2024 om 13:00

Hij krijgt een ondersteunende rol in de technische staf naast een nieuwe TD. Zijn ervaring als scout zal dus in deze rol juist wel goed van pas komen en alle andere zaken waar hij slecht in is zullen door de daadwerkelijke TD (lars Ricken) worden afgehandeld lijkt me.

22 april 2024 om 14:06

Dat lijkt me een vreemde combinatie. Ricken heeft enkel gewerkt in de jeugdopleiding van Dortmund. Ik vraag me af of dat wel goed gaat. Mislintat bewandelt toch wel graag z'n eigen weg is wel gebleken. Maar goed, ik heb het idee dat Dortmund het al een tijdje niet meer weet. Die hebben veel moeite om een volgende stap te zetten.

Toch absurd heb je het zo verkloot bij Ajax, maak je alsnog stap hogerop; dat zie je nauwelijks haha

Ricken doorgeschoven naar TD, komt Mislintat dus bij (jeugd)scouting terecht o.a. en daar heeft hij bewezen bij Dortmund van waarde te kunnen zijn. Mandaat ligt bij Kehl en Ricken dus hij kan niet zomaar achteloos spelers halen 😉

Helemaal niet zo raar dus. Ik werk nu ook op een plek waar ik wat ik goed kan mag uitleven, en waar ik niet goed in ben niet hoef te doen. Bij mijn vorige baan was dat precies andersom. Mislintat is natuurlijk ook niet achterlijk, en kan heus wel iets, op technisch gebied. Maar hij moet duidelijk niet de eindbeslissing nemen, en kan ook niet het complete kader van een voetbalploeg in ogenschouw nemen. Dat moet je aan anderen overlaten bij hem, en dat is precies hoe Dortmund hem aanneemt.

De voetbal wereld blijft een raar wereldje zeg. Kom je troep maar afhalen in Amsterdam. Misschien dat ze in Dortmund wel bestuurlijk alles op orde hebben dat hij niet zomaar z’n gang kan gaan.

Ik ga echt lachen als Dortmund kampioen word😂

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren