Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dolend Schalke ontslaat trainer, technisch directeur en teammanager

Laatste update:

De chaos bij Schalke 04 lijkt compleet. Kicker en BILD melden zondagmorgen dat de hekkensluiter van de Bundesliga voor de vijfde keer een andere trainer voor de selectie zal hebben. Volgens de laatste berichten is Christian Gross daags na de 1-5 nederlaag tegen VfB Stuttgart ontslagen, net als technisch directeur Jochen Schneider, teammanager Sascha Riether en conditie- en fysiektrainer Werner Leuthardt. De club uit Gelsenkirchen heeft nog geen mededelingen gedaan.

Duitse media schreven zaterdag reeds dat meerdere spelers in opstand waren gekomen tegen Gross. De 66-jarige trainer uit Zwitserland werd verweten dat hij de namen van spelers en tegenstanders continu door elkaar haalde, spelers in de verkeerde taal aansprak, slechte trainingen gaf en regelmatig een verkeerde wedstrijdtactiek hanteerde. Volgens BILD was Klaas-Jan Huntelaar een van de spelers die rebelleerde.

Can Bozdogan noemde Gross op een persconferentie Can Erdogan en Alessandro Schöpf kreeg als voornaam Massimo. Schneider, die al geruime tijd onder vuur lag bij supporters, zou aanvankelijk aan het einde van het seizoen vertrekken. De club uit Gelsenkirchen, met Huub Stevens als RvC-lid, wacht daar dus niet meer op en voert een complete schoonmaak door.

Gross werd twee maanden geleden aangesteld in Gelsenkirchen en onder leiding van de Zwitser werd zowaar op 9 januari ten koste van TSG Hoffenheim (4-0) de eerste competitiezege in bijna een jaar tijd geboekt. In de tien wedstrijden die Gross echter op de bank zat bij Schalke, pakte men slechts vijf punten. Met slechts 9 punten na 23 speeldagen stevent Schalke onherroepelijk af op de 2. Bundesliga.

Schalke ontdeed zich na twee speeldagen reeds van David Wagner en ook zijn opvolger Manuel Baum was geen lang leven als trainer van die Königsblauen beschoren. Stevens zat als interim-trainer op de bank om daarna het stokje aan Gross door te geven. Het is onbekend wie Schalke op het oog heeft om het restant van het seizoen te volbrengen. De achterstand van de nummer laatst op de veilige vijftiende plaats is ondanks de grote chaos ‘slechts’ negen punten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Voor de helft van het geld wil ik er ook wel gaan zitten. Kan ik 1,5 week later mooi mn ontslagbonus op mn bankrekening krijgen en dan met pensioen.

Ik dacht dat Stevens daar nu zat? Laat hem naar terugkomen om het seizoen af te maken. Al zal er weinig eer te behalen zijn in Gelsenkirchen dit seizoen.

28 februari 2021 om 10:06

Niet degraderen zou een hele prestatie zijn. Genoeg eer te halen dus.

28 februari 2021 om 10:13

Dat gaat niemand meer lukken met deze selectie, net als Hsv paar haar terug moet Schalke er ook aan gaan geloven, als je het hele seizoen al amper wint dan gaat het niet nu ineens lukken, de achterstand is net te groot..

28 februari 2021 om 10:25

Dit schalke is nog 3 keer zo erg als het hsv van toen. Ik kan me niet voorstellen dat ze tot de laatste speeldag vechten om degradatie te voorkomen

28 februari 2021 om 10:20

Zijn trainerspapieren waren volgens mij verlopen en gezien zijn naderende pensioen had hij geen zin meer om die te laten verlengen. Anders denk ik wel dat hij het seizoen zou hebben afgemaakt.

Waar kan ik solliciteren?! Zoek nog een baan sinds ik door corona ben ontslagen als pizzabakker. Nee, zonder dollen. Deze club gaat nu heel hard naar beneden zeg. Pijnlijk om te zien.

28 februari 2021 om 09:58

Ga jij dan samen met Klaas-Jan de club helpen?

28 februari 2021 om 11:07

Klaas jan is nog steeds geblesseerd. Dus logisch dat hij het tij niet kan keren
Het is nu een domme keus van hem gebleken maar dat wist hij vantevoren ook niet. Hij kon niet weten dat ie nu nog steeds met die blessure zou zitten.

28 februari 2021 om 11:41

Nee, maar hij had wel kunnen inschatten dat het een roemloze missie was waaraan hij nauwelijks een bijdrage zou kunnen leveren. Zelfs als Huntelaar fit was, had het niks uitgemaakt. Hij is 37... Is een nobele transfer vanuit hem, maar niet logisch.

And the story continues... schop aub bijna de hele selectie er ook uit dan. Die kunnen wel klagen en doen, maar presteren zelf ook nihil.

Zijn mensen het nog steeds niet eens dat het wellicht goed is dat Schalke degradeert? Het wanbeleid komen ze niet meer normaal te boven. Gewoon degraderen, de selectie naar buiten trappen, evenals het bestuur en dan de puzzel opnieuw leggen. Schalke moddert te lang aan. En niet in de middenmoot ofzo, maar staan stijf onderaan

28 februari 2021 om 10:53

Degraderen is nooit echt goed voor een club natuurlijk. Meer dan genoeg voorbeelden van Clubs die degradeerden jaren aanmodderden in de tweede divisie en er uiteindelijk nooit meer uit weg geraakten. Een nieuwe frisse start zou niet slecht zijn inderdaad, maar daarvoor moet een club niet degraderen natuurlijk.

28 februari 2021 om 11:30

Kijk Keiserslautern, die zijn helemaal kapot. Zo’n prachtige traditieclub.... die gingen er met dezelfde insteek in, even degraderen en dan over een paar jaar met goed beleid weer titels veroveren in de Buli. Nou dat is dus niet gebeurd.

28 februari 2021 om 11:45

Die hebben echter een stuk kleiner achterland dan Schalke. Kaiserslautern dankt haar roem met name aan het Duitse WK-team van 1954. Dat bestond uit een kern van spelers van Kaiserslautern. Maar puur economisch is daar minder mogelijk, tenzij een grote investeerder instapt.

28 februari 2021 om 11:51

Dank voor de info, had me niet goed ingelezen in de club. Ik zie alleen voor me dat dat mooie stadion tot de nok gevuld was een paar jaar geleden.

28 februari 2021 om 12:11

Nou falcao en Willem, Kaiserslautern was in de jaren 90 toch ook wel bijzonder hoor. In het begin kampioen, paar topjaren, toen gedegradeerd, kampioen 2e klasse en direct erop kampioen Bundesliga. Was nog nooit gebeurd tot toen. Dat was echt een unieke prestatie. Voor mij halen en voor velen halen ze hun bekendheid daar vandaan, want begin jaren 50 kunnen niet heel veel hedendaagse volgers zich nog heugen denk ik 😉

28 februari 2021 om 12:48

Dat weet ik. Maar dat was nog net voor het Bosman-arrest, de opheffing van de buitenlanderregeling en de hieropvolgende internationalisering van het voetbal. Hierdoor is de economische potentie van een regio een steeds belangrijker factor geworden. En Kaiserslautern ligt in een uithoek en heeft maar 100.000 inwoners. Peanuts voor Duitse begrippen.

28 februari 2021 om 12:54

Degraderen is nooit goed en zeker niet bij een club in de financiele problemen. Waar baseer je het op? Kijk naar FC Twente. Die hebben al hun bronnen aan moeten boren om te overleven. Het heeft de club absoluut niet geholpen. Ik begrijp de sentimentele kant van jouw argument, maar in de praktijk houdt het totaal geen stand.

Goeie zaak om die zwakke trainer eruit te gooien. Stond langs de lijn vanaf de 1e minuut al zielig te kijken en coachde niks.. Naldo deed dat steeds. Al zou ik van dit Schalke ook gaan janken want wat is het slecht.

28 februari 2021 om 11:46

Snapte sowieso al niet hoe ze bij Gross uitkwamen. Had een goede periode bij Basel, maar dat is toch ook alweer geruime tijd geleden.

Denk dat het helemaal geen nut meer heeft voor Schalke om wie dan ook voor de ploeg te zetten. Nu alweer de derde trainer van dit seizoen te ontslaan getuigt van pure onmacht en puur wanbeleid. Het is van de zotten dat zo'n mooie club af gaat glijden naar de 2. Bundesliga. Alle gezaghebbenden en beleidbepalers moeten net als de coach en de staf opstappen en eens heel goed in spiegel kijken. Hoe heeft dit zover kunnen komen zeg, jezus mina.... Sterkte Schalke-fans.

28 februari 2021 om 10:13

Op dit moment is er niets moois aan, het ziet er overduidelijk naaruit dat Schalke de problemen niet normaal kan oplossen. Dan is de 2e Bundesliga een goede plek. Reorganisatie. Daar is Bundesliga geen plek en tijd voor

Eens kijken of deze verwende spelersgroep onder de 4e hoofdtrainer dit seizoen wel kan presteren. Of zouden die zakkenwassers wellicht ook een rol spelen in de belachelijk slechte resultaten met hun ene overwinning in 13 maanden.

Laat Huub Stevens het meer doen. Deze verwende spelers hebben de discipline van Huub Stevens en de niet zeiken maar voetballen mentaliteit die hij hanteert hard nodig. Wat zullen de Supporters van Schalke terugverlangen naar het tijdperk Tedesco

Ik denk dat er nog één oplossing is voor Schalke. Oud speler en icoon van de club Marc Wilmots moet het seizoen als trainer/coach afmaken, maar ik betwijfel of die het wil doen.
Desnoods met blaaskaak Youri Mulder als assistent...al vrees ik dat het al te laat voor Schalke is.

28 februari 2021 om 10:52

Wilmots is niet goed genoeg.
Zag je toch bij de Rode Duivels ?
Motivatie meer dan genoeg maar tactisch veel te weinig

28 februari 2021 om 10:56

Laat motivatie nu schijnbaar een groot probleem zijn bij Schalke.

28 februari 2021 om 11:21

Wilmots heeft het prima gedaan in België. Twee keer gekwalificeerd voor een eindronde ( 2014 en 2016). Zijn dienstverband bij Ivoorkust en Iran was alleen minder succesvol, maar da's niet raar in zulke bananenrepublieken. En zijn populariteit in Gelsenkirchen is groot...

Huntelaar als speler/coach laten doen misschien is dat een optie, wie weet loopt het goed af.

28 februari 2021 om 12:59

Leuk idee, maar zijn eerste klus bij een degradatie kandidaat. Geen papieren dus dat wordt lastig.

Deze club in alle geledingen een slangenkuil.... man wat triest om zo’n grote club zo te zien afdruipen. Totale reorganisatie maar en wellicht maar 2 seizoenen in de tweede Bundesliga. Alles op directe terugkeer zetten kan ook helemaal verkeerd uitpakken.

28 februari 2021 om 13:00

Het probleem is dat je nooit garanties hebt. Er zal ongetwijfeld een totale reorganisatie gaan plaatsvinden, maar die staan voor een hels karwei waar zelfs de meest ervaren bestuurders nog uiterst veel moeite mee zullen hebben. Bovendien heeft de club schulden en die worden alleen maar meer nu ze gaan degraderen. Dit kan weleens het begin van het einde betekenen van Schalke, hoe eeuwig zonde dat ook is.

Schalke is als naam en merk echt heel groot.
Degraderen is voor elke club dramatisch, maar voor een club als Schalke echt een grote val.
Ik hoop dat ze erin blijven, in de regio hebben ze zo veel supporters en aantrekkingskracht.
Als ze er in blijven, zouden ze volgend jaar gewoon bovenin mee kunnen doen. Als ze degraderen, denk ik dat er een gigantische leegloop gaat komen.

Wat me nog het meeste stoort hieraan, is dat deze karakterloze spelersgroep met deze actie dus opnieuw in het gelijkgesteld wordt door de club, terwijl zij zelf net het grootste probleem vormen. Had toch gewoon gewacht tot na dit seizoen met schoon schip maken. Ten eerste maakt het voor de stand toch niet meer uit en ten tweede had ik deze spelersgroep het wel 'gegund' om met deze technische staf dit seizoen af te maken als ze daar zo ontevreden over zijn. Was het maar mogelijk om het seizoen af te maken met de volledige U19 of U23, die doen het heus niet slechter dan wat er nu op het veld staat.

Leuke klus voor Dick, chemie bij F'nrd is voorbij. Ff wat geld binne harken. Daar weer volle bak, op korte termijn weer even goede resultaten neerzetten.

Tja, dit heeft nu allemaal geen zin meer. De spelers hebben er schijnbaar de macht en zij zijn de reden dat Schalke kansloos onderaan staat. Buiten misschien 2 spelers is niemand het waard dat shirt te dragen. Het is eigenlijk een schande hoe matig deze spelers zijn. Verder is dit dus waar al die jaren van wanbeleid naartoe geleid hebben. Je had het seizoen nog beter met 5 jonge talenten in de basis kunnen starten dan die omhooggevallen jongens die veel betaald krijgen, maar nog geen bal naar de juiste kleur kunnen passen. Ik hoop echt van harte dat Schalke de aankomende degradatie te boven komt, maar ik ben er erg bang voor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren