Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dolberg treedt met sportprijs in voetsporen Bendtner

Laatste update:

Kasper Dolberg heeft in Denemarken de Arets Fund, de oudste sportprijs van het land, ontvangen. De negentienjarige aanvaller krijgt de prijs vanwege zijn doorbraak bij Ajax en zijn debuut bij de nationale ploeg van Denemarken.

/

Achter Dolberg eindigde baanwielrenner Niklas Larsen, die op de Olympische Spelen een bronzen medaille pakte, op de tweede plek. Hardloopster Anna-Emilie Möller, die net als Larsen deelnam aan de Olympische Spelen, eindigde op plek drie.

Het is voor het eerst sinds 2006 dat een voetballer de prijs in ontvangst mag nemen. Destijds was Nicklas Bendtner de gelukkige. Eerder wonnen ook voetballers als Christian Poulsen en Daniel Agger de prijs.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

We moeten Dolberg de tijd geven zich te ontwikkelen. Ik vind dat hij te snel is opgehemeld, onder andere door VZ die 10 topics per dag over deze man plaatsten. Maar talent heeft deze Dolberg zeker weten.

29 december 2016 om 21:01

Deze prijs zit iets anders in elkaar, is niet direct een "beste dit" of "talent dat" prijs, maar de meest verrassende doorbraak binnen de Deense sportwereld.
Dit is eigenlijk het tegenovergestelde van een hype-prijs, een prijs die je krijgt omdat niemand ooit had verwacht dat dit (zo snel) zou bereiken.

29 december 2016 om 21:13

Ah oke duidelijk. Wel goed dat je dit even uitlegt, aangezien niet iedereen weet wat deze prijs precies inhoudt.

30 december 2016 om 02:07

Inderdaad, sinds zijn hattrick is hij onzichtbaar geweest. Mensen moet echt is ophouden met hem te overhypen anders kaatst het alleen maar keihard terug.

Ik denk dat dit wellicht nog enige toelichting nodig heeft, anders denk iedereen dat het een Dolberg-hype iets is. De prijs heet Ã…rets(of Aarets als geen Deens alfabet hebt) fund, wat "vondst van het jaar" betekent. Deze prijs is niet hetzelfde als talent van het jaar oid, maar wordt uitgekeerd aan een sporter waarvan men vooraf nooit had zien aankomen dat het zo zou gaan.
Anna-Emilie kwalificeerde zich knap voor de Olympische Spelen, maar zonder finale plaats zul je niet deze prijs winnen.
Niklas Larsen deed het heel erg goed met een bronzen medaille, maar dit was bij Baanwielrennen(ploegen achtervolging) en dan is het iets moeilijker om 1 persoon bovenaan te plaatsen. Vooral omdat hij niet captain/kartrekker is bij de ploeg.

Al met al een verdiende prijs als je het mij vraagt, in de maand Juni/juli had nog niemand zien aankomen dat hij nu al een van de belangrijkere spelers zou zijn bij Ajax

29 december 2016 om 23:03

Mooie toelichting Deentje. Het is me gelijk duidelijk waar het over gaat. Als ik kon kreeg je een mooi compliment

30 december 2016 om 08:36

Goede uitleg Deentje, dank daarvoor!

Dolberg is een groot talent en heeft de kwaliteiten om een grote speler te worden. De prijs dat hij heeft ontvangen is dan ook wel begrijpelijk.

Laat Dolberg maar weer eens doelpunten gaan maken voor Ajax. Hij staat te lang droog.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren