Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Doelman stopt na meer dan 150 duels in Nederlands betaald voetbal

Laatste update:

Kevin Begois zet na dit seizoen een punt achter zijn actieve spelersloopbaan, zo meldt zijn club FC Groningen vrijdagmiddag via de officiële kanalen. De 36-jarige doelman loopt aankomende zomer uit zijn contract bij de Eredivisie-club en heeft besloten om niet op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging als profvoetballer.

"Mensen vragen zich af waarom ik niet doorga. Dat heeft verschillende redenen. Ik denk dat het mooi is geweest. Ik sta open voor andere dingen, een nieuw toekomstbeeld", zo reageert de Belgische doelman op de clubsite van Groningen. Groningen wil verder met Begois, maar zijn keuze staat vast. "Ik heb enorm genoten van het leven als prof. Ik denk dat ik de laatste jaren er zelfs veel meer van heb genoten."

Begois werd geboren in Antwerpen en laat weten terug te keren naar de Belgische stad. De keeper is sinds januari 2003 actief in Nederland. Hij werd destijds door Roda JC Kerkrade opgepikt bij KV Mechelen en speelde daarna ook nog voor VVV-Venlo, Helmond Sport, FC Den Bosch en PEC Zwolle. Sinds 2017 staat Begois onder contract bij Groningen, waar hij als tweede doelman fungeert achter Sergio Padt.

Begois kwam de afgelopen twee seizoenen slechts driemaal in actie voor Groningen. In totaal keepte hij in zijn carrière 78 wedstrijden in de Eredivisie. In de eerste divisie stokt de teller op 88 optredens.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou zo'n speler zich nou financieel onafhankelijk hebben gespeeld/wissel gezeten?

26 april 2019 om 17:25

Denk het niet. Kan me niet voorstellen dat hij bij zijn clubs meer dan 5 duizend per maand kreeg. Kun je alsnog een fijn spaarpotje van maken, maar financieel onafhankelijk bij lange na niet.

26 april 2019 om 18:15

Denk je serieus dat hij voor "slechts" 60000 euro per jaar heeft gespeeld? Dacht altijd dat een club als groningen wel ietsje meer betaalden, tussen de 1 of 2 ton.

26 april 2019 om 19:48

Toch niet voor een 2e keeper joh. Hij heeft idd iets rond die koers gekregen. De topspelers krijgen miss 2 ton per jaar.

26 april 2019 om 19:49

5000 per maand of 6000 per jaar is ook nogal een verschil haha. Btw, ook als je 15 jaar op rij een ton verdient ben je niet financieel onafhankelijk. Zeker in Nederland niet, maar misschien dat het in Belgie anders is geregeld omtrent spaargeld.

26 april 2019 om 18:32

Waarschijnlijk niet. Tenzij hij zijn salaris in de seizoenen dat hij in de eredivisie speelde goed heeft geinvesteerd.
In de eerste divisie liggen de salarissen tussen de 2.000 en 5.000 euro per maand (buiten de jong elftallen en een paar uitschieters).
In de eredivisie is het gemiddelde salaris 280k per jaar maar daar zal hij altijd fors onder hebben gezeten.
Zelfs met 280k per jaar moet je tijdens je loopbaan rustig aandoen om daarna volledig financieel onafhankelijk te zijn. Over een loopbaan van 15 jaar is dat 4 miljoen, daar moet je het wel 40 jaar mee doen (een ton per jaar is natuurlijk niet slecht, maar je moet niet tussendoor een villa en een paar dure auto’s kopen).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren