Doelman Bounou zorgt voor sensatie met late gelijkmaker voor Sevilla

Sevilla is zaterdagavond gered door een doelpunt van zijn doelman Yassine Bounou. De ploeg van trainer Julen Lopetegui speelde een zwakke wedstrijd tegen Real Valladolid en leek na twee grote gemiste kansen van Luuk de Jong op weg naar een nederlaag. Dat was buiten Bounou gerekend, die diep in blessuretijd de gelijkmaker produceerde: 1-1.

Het vele balbezit in de eerste helft was voor Sevilla, dat grote moeite had om zich door de stabiel ogende defensie van Valladolid te spelen. In de weinig spectaculaire eerste helft waren uiteindelijk maar drie schoten te noteren, waarvan er één van de thuisploeg kwam. Een tik van Karim Rekik tegen de knie van Shon Weissman leverde Valladolid een penalty op, die door Fabian Orellana hard tegen de touwen werd geschoten: 1-0.

Omdat Sevilla er ook in de openingsfase van de tweede helft niet in slaagde kansen te creëren, besloot Lopetegui alles of niets te gaan spelen door De Jong in te brengen voor Rekik. De centrumspits werd in de 77ste minuut voor het eerst bediend door Lucas Ocampos en kopte de bal van dichtbij tegen de paal. Jules Koundé schoot in de rebound over. De Jong miste vlak voor tijd nog een grote kopkans, ditmaal door naast te mikken. Toch slaagde Sevilla erin een punt te redden dankzij Bounou. De doelman was meegegaan voor de hoekschop en kreeg de bal in de scrimmage fortuinlijk voor de voeten: 1-1.

1
2

From Sergiño, to you | PSV

Eerst scoort doelman van Vazim, nu Sevilla, wat hebben ze daar gegeten in zuid Europa 😅

Wat een seizoen heeft deze jongen zeg.

20 maart 2021 om 23:27

Ja kan je wel zeggen. Heeft Vaclik dit seizoen helemaal uitgespeeld met zijn spel, waarbij Vaclik ook geen slechte doelman is. Maar Bono was altijd best onderschat, want bij Girona keepte hij al best goed. Maar dit seizoen slaat helemaal nergens op. 35 wedstrijden, 23 goals tegen, en 20 clean sheets in alle competities. En dan nog deze goal.

21 maart 2021 om 10:14

Vaclik is niet slecht, maar vond het altijd al raar dat hij eerste keeper was. Bono deed het heel goed bij Girona, maar kreeg weinig kansen tot de blessure van Vaclik. Hij heeft die kans met beide handen aangepakt.

Kunnen we De Jong nog wisselen voor Weghorst? Las overal dat De Jong als pinchhitter zo goed is omdat hij zo geweldig kan koppen, dat hebben we gezien vanavond..

20 maart 2021 om 23:06

Alles wat op zn hoofd viel ging de verkeerde kant op. Kopte van een halve meter op de paal

20 maart 2021 om 23:18

Dat Weghorst opgeroepen moet worden staat buiten kijf, maar De Jong afrekenen op dexe wedstrijd is natuurlijk van de zotte. Als Weghorst 1 wedstrijd niet meer scoort, zullen we die dan ook maar niet meer oproepen? Opportunisme ten top

20 maart 2021 om 23:26

Ik snap dat het afrekenen van De Jong op anekdotisch bewijs niet kan maar tegelijkertijd is anekdotisch bewijs het enige wat de narratief van LdJ als ideale pinchhitter nog in stand houdt. Zijn statistieken zijn waardeloos en het is mij een raadsel hoe Weghorst nog niet is opgeroepen.

21 maart 2021 om 00:01

El Neysiri heeft inderdaad wek nodig aan zijn afronding, maar daarnaast is hij lang, snel en heeft een goede techniek voor een spits. Dus is nog groeiende.

21 maart 2021 om 07:04

Rubentje, de Jong speelt al het hele seizoen zo.

Haha wat een verdediging joh. Maar weet iemand of Valladolid echt zo goed is dat ze uit hun dak gingen bij de gelijkmaker? Je zou zeggen dat je de bal snel pakt en hoopt op nog een goal

21 maart 2021 om 02:02

Heel eerlijk, ontzettend triest dat ze uit hun dak gingen alsof ze de CL hebben gewonnen. Je speelt in de laatste minuut gelijk in je competitie. Tranquilo.

21 maart 2021 om 23:13

Ze waren vooral zo blij omdat de doelman scoorde 😂

Lekker sevilla . Met winst had ik mijn bet. Kon dit verwachten natuurlijk. Luuk bewijst maar weer waarom iedereen boos is dat weghorst niet word opgeroepen. Wat een kluns.

20 maart 2021 om 23:08

Same here, had Sevilla op over 1,5 goals. En nesyri ook in de 5e minuut rebound voor leeg doel maait die over de bal heen. Zie iedereen en nesyri hier altijd maar complimenteren maar die man heeft 6/7 grote kansen nodig om een goal te maken

20 maart 2021 om 23:24

Heeft wel 16 doelpunten en 6 in de cl hoeveel heeft luuk 4 pff nesyri is vast jaloers op hem

20 maart 2021 om 23:49

Ayoubi; oprechte vraag, waarom zijn Marokkanen altijd zo gekrenkt als je kritiek hebt op een Marokkaanse speler? Ik heb het er helemaal niet over dat Luuk de voorkeur boven hem moet krijgen. Vind het gewoon maar een matige spits die (te) veel kansen nodig heeft om een goal te maken, heeft niets met Luuk te maken

21 maart 2021 om 00:02

22 goals in la liga en de Cl is ook gewoon netjes.

Hij is nog jong btw en groeiende. Stel je eens voor als hij al zijn kansen maakte. Dan was die wel gekocht door een bayern of city. Komt goed. Hij heeft meer rendement dan een asensio, vinicius, hazard en marciano samen bij real bijv.

Van reserve doelman bij WAC casablanca tot een van de beste doelmannen in een van de beste competities in de wereld, een prachtig verhaal deze Bouno.

Haha, vroeger vertelde ik wel eens dat ik een neef heb die voor girona speelt (nooit ontmoet), nu is het een van de betere keepers in de wereld!

Gaat die nu nog scoren ook zeg, haha geweldig dit.