Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dit zijn de mogelijke partners van Frenkie de Jong op het middenveld van Oranje

Laatste update:

Nu het WK in Qatar is afgelopen en Argentinië met de wereldbeker aan de haal is gegaan, is het voorzichtig tijd om de balans op te maken. Voetbalzone kijkt daarbij met bijzondere interesse naar Oranje en dit keer naar het middenveld. Ronald Koeman zal wellicht teruggaan naar een 4-3-3-formatie met drie centrale middenvelders, maar welke spelers moeten die posities invullen de komende jaren? Welke jonge talenten kunnen we verwachten?

Door: Bart D'Hanis

Louis van Gaal speelde in Qatar met twee centrale middenvelders en een aanvallende middenvelder. Centraal op het middenveld was Frenkie de Jong vaste kracht bij Oranje, maar wie hem mocht assisteren, was elke wedstrijd een raadsel. In de eerste wedstrijd tegen Senegal mocht Steven Berghuis in de basis beginnen, maar in de wedstrijden erna stonden respectievelijk Teun Koopmeiners en Marten de Roon klaar aan de aftrap. Het is niet waarschijnlijk dat een 35-jarige De Roon of een 34-jarige Berghuis samen met De Jong het middenveld zullen vormen op het WK in 2026.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Mocht Koeman inderdaad teruggrijpen op het 4-3-3-systeem, dan is het van belang dat hij de komende jaren naast Frenkie twee andere goede middenvelders kan opstellen. Wie die spelers zouden kunnen zijn? Voetbalzone zet een aantal namen op een rijtje.

Xavi Simons
Xavi Simons maakt een stormachtige ontwikkeling door. Simons geniet bij PSV het volste vertrouwen van trainer Ruud van Nistelrooij en betaalt dat terug met acht doelpunten en vier assists in slechts veertien Eredivisie-wedstrijden. Deze cijfers overtuigden Louis van Gaal om hem op te nemen in de definitieve WK-selectie. Het negentienjarige talent maakte in Qatar zelfs zijn WK-debuut tegen de Verenigde Staten. De zoon van ex-NAC Breda-speler Regillio Simons wordt een grote toekomst voorspeld. Ruud van Nistelrooij is bijvoorbeeld erg lovend over de volwassenheid van Simons zowel binnen als buiten het veld. “Hij weet wat hij wil. Hij is prof. Hij heeft natuurlijk al in twee andere landen gewoond, die ervaring neemt hij mee. Voor zijn leeftijd is hij zeker ver." Simons is een aanvallend ingestelde middenvelder, met veel creativiteit en techniek. Daarnaast heeft hij geen gebrek een arbeidsethos en houdt hij zich ondanks zijn leeftijd goed staande in fysieke duels.

Mats Wieffer
Mats Wieffer is net 23 geworden en wacht nog altijd op zijn doorbraak bij Feyenoord. De middenvelder kwakkelt dit seizoen met blessures en is ook nu weer voor een aantal weken uit de roulatie. Toch wordt Wieffer wel als de toekomstige nummer zes gezien van Feyenoord. Hij speelde een belangrijke rol bij de promotie van Excelsior in 2022 en werd door Arne Slot naar Feyenoord gehaald. Frank Arnesen stelde dat hij Wieffer al langer in de gaten hield en hem de tijd zou geven om zich verder te ontwikkelen. Wieffer is een lange verdedigend ingestelde middenvelder met een goede techniek en veel rust aan de bal. Hij doet menig Feyenoord-fan terugdenken aan de vertrokken Fredrik Aursnes.

De acht grootste talenten die zich achter Van Dijk en Aké aandienen in Oranje

Hoewel Virgil van Dijk en Nathan Aké voorlopig doorgaan bij Oranje, komen in hun kielzog langzaamaan nieuwe talenten door. Koeman zal deze acht namen zeker in de gaten houden.Lees artikel

Ryan Gravenberch
Gravenberch is nog steeds pas twintig jaar oud. De middenvelder van Bayern München maakte afgelopen seizoenen furore bij Ajax. Onder trainer Erik ten Hag was Gravenberch onbetwiste basisspeler. Hij scoorde zelfs in twee bekerfinales op rij tegen respectievelijk Vitesse en PSV. De in Amsterdam geboren middenvelder won op twintigjarige leeftijd al drie keer de landstitel in Nederland en twee TOTO KNVB Bekers. Sinds zijn transfer naar Duitsland speelt Gravenberch een stuk minder wedstrijden dan bij Ajax. Dit lijkt ook de reden dat Louis van Gaal besloot hem niet mee te nemen naar het WK. De kans dat Ronald Koeman de elfvoudig international wel weer gaat selecteren, is groot. De huidige bondscoach van Oranje is erg gecharmeerd van Gravenberch en wilde hem zelfs naar Barcelona halen. Gravenberch is een lange controlerende middenvelder, die met zijn lange passen en nonchalante manier van spelen soms doet denken aan Paul Pogba.

Kenneth Taylor
Kenneth Taylor heeft drie interlands achter zijn naam staan. De twintigjarige middenvelder van Ajax doet het dit seizoen naar behoren in de Eredivisie. Hij mocht dit seizoen tien keer aan de aftrap verschijnen en twee keer invallen. Het vertrouwen betaalde hij trainer Alfred Schreuder terug met vijf doelpunten en drie assists. Het was tevens genoeg om een plekje in de WK-selectie van Louis van Gaal te verdienen. Wesley Sneijder is lovend over de ontwikkeling van Taylor. “Hij heeft zijn plek afgedwongen met zijn spel, het is gewoon een hele goede speler die een mooie ontwikkeling doormaakt.” Taylor is een controlerende middenvelder die zowel doelpunten kan maken, als het vuile werk kan opknappen. Bovendien is Taylor tweebenig, waardoor hij eenvoudig beide kanten op kan draaien.

Kenneth Taylor in de Nations League tegen België

Joey Veerman
Joey Veerman is de oudste speler uit de lijst. De 24-jarige middenvelder van PSV speelde weliswaar nog geen interland voor Oranje, maar klopt wel nadrukkelijk op de deur. In september zat Veerman nog wel bij de voorselectie. Met zeven doelpunten en vijf assists is Veerman dit seizoen een belangrijke schakel in het elftal van Ruud van Nistelrooij. Veerman baalde ontzettend dat hij niet mee mocht naar Qatar, maar heeft zijn vizier volledig gericht op het aankomende EK in Duitsland. Veerman is een aanvallend ingestelde middenvelder, die een hele mooie pass in huis heeft. Vooral bij sc Heerenveen legde hij de ballen regelmatig perfect weg voor naamgenoot Henk Veerman. Bovendien heeft Veerman veel loopvermogen en een uitstekende techniek.

Quinten Timber
Quinten Timber heeft zich dit seizoen ontpopt tot sterkhouder bij Feyenoord. Hij vormt samen met Orkun Kökcü een koppeltje op het middenveld van de Rotterdammers. De van FC Utrecht overgekomen middenvelder maakte drie doelpunten in zijn eerste twintig wedstrijden voor Feyenoord. Hij gaf tevens twee assists. De tweelingbroer van Jurriën Timber speelde nog geen interland voor het grote Oranje, maar is wel basisspeler bij Jong Oranje, waar hij één doelpunt maakte in elf optredens. De 21-jarige middenvelder is dus nog niet echt een bewezen doelpuntenmaker, maar als het aan hemzelf en zijn trainer Arne Slot ligt, voegt hij dat element snel toe aan zijn spel. Timber is een controlerende middenvelder die het maken van vuile meters niet schuwt, hij passeert makkelijk een tegenstander en is rustig aan de bal.

Silvano Vos
Silvano Vos is de eerste speler uit de lijst zonder Eredivisie-ervaring. De pas zeventienjarige middenvelder van Ajax werkt zijn wedstrijden af in de Keuken Kampioen Divisie, maar denkt dat als hij zo doorgaat, zijn debuut in de hoofdmacht snel kan komen. Vos scoorde dit seizoen twee keer op het tweede niveau van Nederland en Alfred Schreuder nam het talent tevens mee op trainingskamp naar Spanje vorige maand. Ryan Gravenberch ziet hij als zijn grote idool: “Ik moet werken om op zijn plaats te komen. Daar ben ik nu druk mee bezig en voor mijn gevoel lig ik op schema.” Chelsea heeft concrete interesse in Vos, waardoor het waarschijnlijk lijkt dat Ajax zijn contract binnenkort openbreekt. Vos is een rechtsbenige verdedigend ingestelde middenvelder. Hij is fysiek sterk, heeft een goede onderschepping en een uitzonderlijk loopvermogen.

Silvano Vos in een duel om de bal voor Oranje Onder 17

Antoni Milambo
De zeventienjarige Antoni Milambo is de jongste Feyenoord-debutant ooit. Slot liet hem op zestienjarige leeftijd een kwartier meedoen in de Conference League wedstrijd tegen FC Luzern. Milambo nam het record over van uitgerekend Georginio Wijnaldum, die qua speelstijl vaak vergeleken wordt met zijn opvolger. Overigens lijkt ook Wijnaldum kans te maken op een rentree in Oranje, nu de middenvelder van AS Roma op de weg terug is van een scheenbeenbreuk. Milambo is een echte box-to-box middenvelder met veel power, snelheid en een buitengewoon goede pass. Milambo verlengde onlangs zijn contract in Rotterdam tot medio 2025. “Zolang ik elke dag mijn best blijf doen op het veld weet ik zeker dat er nog meer kansen zullen komen om me te laten zien. Het is een fijn gevoel dat de club vertrouwen in me heeft en langer met me verder wil”, zei de middenvelder op de clubwebsite. Milambo speelde ook in veel verschillende jeugdelftallen van Oranje en speelt momenteel bij Oranje Onder 18.

Deze talentvolle spitsen hebben het in zich om Memphis op te volgen bij Oranje

Misschien wel het grootste zorgenkindje bij Oranje: de voorhoede. Op wie gaat Koeman behalve blikvanger Memphis Depay letten? Lees artikel

Gabriel Misehouy
Ajacied Misehouy is de jongste speler uit de lijst. Ondanks veel interesse uit het buitenland koos Misehouy vorig jaar voor een langer verblijf in Amsterdam. Ajax beloonde zijn loyaliteit door hem versneld door te schuiven naar Jong Ajax. De aanvallende middenvelder is slechts en paar maanden zeventien, maar weet nu al indruk te maken in de Keuken Kampioen Divisie. Hij is nog geen onbetwiste basisspeler bij Johnny Heitinga, maar kan dankzij zijn goede spel steeds vaker rekenen op speelminuten. Misehouy wordt vaak vergeleken met Mohammed Kudus: hij is snel, technisch vaardig, maakt gemakkelijk doelpunten en kan zowel voorin als op het middenveld uit de voeten.

Noa Dundas
Noa Dundas is achttien jaar oud en speelt bij FC Basel Onder 21. De middenvelder die ook als linksachter en centrale verdediger inzetbaar is, kwam in januari van 2022 over van Excelsior Rotterdam. Bij Excelsior maakte Dundas zelfs op zeventienjarige leeftijd zijn debuut in de Keuken Kampioen Divisie. Bij Basel kwam het nog niet van een optreden in de hoofdmacht. Dundas is tweebenig, snel, multi-inzetbaar en heeft een goede pass in huis.

Philip Brittijn in actie voor Oranje Onder 18

Philip Brittijn
De laatste speler uit de lijst is de achttienjarige Philip Brittijn. De middenvelder van De Graafschap is ondanks zijn leeftijd basisspeler in Doetinchem. Hij speelde dit seizoen al zeventien wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en komt ook uit voor Oranje Onder 19. Brittijn maakte vorig seizoen al zijn debuut in de hoofdmacht van De Graafschap, waarin hij meteen scoorde in de 0-4 overwinning op FC Dordrecht. Brittijn is een verdedigende middenvelder die niet opvalt in het veld, maar met zijn verdedigende arbeid en opbouwende kwaliteiten zeker van waarde is.

Wie zie jij als toekomstig partner van Frenkie de Jong?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Simons moet op 10 of als hangende rechtsbuiten in de basis. Eigenlijk wil je naast Frenkie een fysiek sterke middenvelder die goed is in de duels. Van de opties die hierboven staan word ik eigenlijk niet echt enthousiast. Ze zijn veel te jong om nu al op die plek te kunnen spelen of gewoon slapjanussen in de duels. Koopmeiners heeft dan denk ik het beste profiel (met Wijnaldum), maar die hebben beide niet echt overtuigd op die positie in Oranje (Gini alleen op 10). Tis armoedig zo op het middenveld.

22 december 2022 om 19:41

Gravenberch slapjanus in de duel?

22 december 2022 om 20:17

Klopt inderdaad. Maar daar kan hij aan werken, hij is nog vrij jong. Verder wel een zeer complete speler en zou fysiek sterk genoeg moeten zijn om dat op te pakken.

22 december 2022 om 21:15

Maar zolang hij bij Bayern niet enigszins regelmatig aan spelen toe gaat komen, kan hij Oranje schudden. Dat gaat 'm niet worden met hooguit 90 minuten per maand.

22 december 2022 om 22:36

Hij moet inderdaad gaan spelen maar bij Ajax was hij basisspeler, dus dan kan hij in elk geval genoeg. Beter dan Taylor in elk geval.

22 december 2022 om 22:35

Frenkie - Simons - Gravenberch lijkt me de ideal combinatie. Frenkie de man die onder druk uit voetbalt, Gravenberch de sterke man met eveneens een loopactie, en Simons de creatieve felle jongen. Achter die drie is het echter een hele tijd niks. Of Veerman moet zich plotseling nog echt ontwikkelen.

22 december 2022 om 23:33

Gravenberch heeft een atletisch lichaam, maar gebruikt z’n lichaam te weinig. Moet echt meer body kweken, hopelijk compenseert hij bij Bayern z’n gebrek aan speeltijd met uren in de fitness. Verder heb ik Gravenberch nog nooit een loopactie in de diepte zien maken. Is meer een vormgever van achteruit. En hij is wat naïef en lui. Ik zie t niet zo in m zitten.

23 december 2022 om 00:24

Geen loopacties zoals Donny inderdaad, maar daar ben ik juist blij om. Tot aan de 16, verder niet. Gewoon middenvelder blijven. Dat luie moet er inderdaad uit. Die jongen heeft alles om te slagen. Als hij gewoon 90 minuten gefocust en scherp speelt.

23 december 2022 om 07:49

@rubentje, zet je brilletje ff af. Alles hierboven is te jong, maar simons moet op 10 of rechtsbuiten in de basis. Simons heeft niets laten zien. 14 wedstrijden eredivisie. Als een Taylor of Timber met dat aantal worden meegenomen is het al te vroeg. Laat staan als er geroepen wordt om een basisplek.

23 december 2022 om 08:22

Ohja want het aantal wedstrijden is hierin de beste graadmeter. Hebben taylor en Timber ook 8 goals en 4 assists gemaakt ?

23 december 2022 om 08:30

Haha, niet Simons ‘moet dit een langere tijd laten zien’ of ‘dit een heel seizoen laten zien’, nee gewoon ‘heeft nies laten zien’. Heb je bewust wegkeken tijdens de wedstrijden die hij heeft gespeeld in de Eredivisie of EL? Anders kan ik echt niet snappen wat je probeert te zeggen met niets laten zien. Pak voor het gemak zijn statistieken er gewoon bij anders.

23 december 2022 om 08:39

Nee ninjakai is voor Ajax en daar past deze mening niet bij Psvlld. Snap dat dan...

Dan kun je nog met de statistieken aankomen maar in 2022 is onderbuik belangrijker dan feitjes.

'T leuke is: die Xavi heeft meer talent dan de spelers van Ajax en Feyenoord bij elkaar. Zo'n onwijs talent vind ik dat, hopen dat hij z'n progressie kan doorzetten.

23 december 2022 om 09:13

Ninjakai: misschien moet je het bredere plaatje meenemen. Allereerst gaat het om de positie naast Frenkie. Dat is de 8 of 6 positie. Daar speelt Xavi nooit. Die speelt op 10 of rechtsbuiten. Daarnaast is Xavi op dit moment het grootste aanvallende talent wat we hebben. Daar heb je geen bril voor nodig om te zien. Tegen Ajax, Arsenal, Feyenoord was hij gewoon een van de besten, zo niet de beste. Is dat 'niets laten zien'? Ook is hij gewoon beter dan alle andere alternatieven op die positie. Daarnaast bestaat de helft van het lijstje hierboven uit jeugdspelers die nog geen minuut in het betaald voetbal gemaakt hebben. Dat die uberhaupt in een lijstje komen voor een positie die nu direct ter discussie staat, is belachelijk.

23 december 2022 om 13:47

@psvlld,

Jij was degene die Klaasssen te slecht vond voor het Nederlands elftal, en vervolgens ga je roepen" Pak voor het gemak zijn statistieken er gewoon bij anders".

Wat denk je van de statistieken van Klaassen afgelopen WK ?
Samen met Gakpo meest direct betrokken bij doelpunten, enige verschillen zijn dat Gakpo als spits stond, en Klaassen als middenvelder. En dat Klaassen 2,5 keer minder speelminuten heeft gekregen.

23 december 2022 om 14:33

Klaassen is ook te slecht voor het Nederlands elftal. Dat die 2 keer een op de goede plaats staat voor een pass verandert daar weinig aan

24 december 2022 om 09:36

Taylor en Timber staan dan ook niet net als Xavi in de spits of op 10, gekke vergelijking om dan statistieken erbij te pakken. Taylor heeft 5 goals en 3 assist wat leuk lijkt maar komt in de verste verte niet in de buurt van oranje niveau in mijn ogen. Overigens vind ik niet dat je kan zeggen dat Xavi niks heeft laten zien, laat zeker leuke dingen zien maar is ook nog lang niet constant dat hij basis oranje moet, twee uitersten hier zeg

Laten we het maar zien gebeuren,
zelf ken ik die jongemannen niet behalve die Graveberch, Taylor , enz dus ik laat me verrassen.

Frenkie, Gravenberch, Xavi Simons.
Dat zou een heel mooi middenveld kunnen worden de komende jaren.

22 december 2022 om 22:35

Klopt, alleen als er 1 uitvalt vallen we ver terug vrees ik.

Leuk dat Wieffer een plekje heeft gekregen in deze lijst!!Heel erg talentvol. Dat wordt een grote speler voor feyenoord.

23 december 2022 om 07:42

Aan de andere kant: hij is nu 23 jaar (de op één na oudste in deze lijst) en heeft echt nog weinig gepresteerd. Het etiket talent zou je er na dit jaar af kunnen halen, het mag nu toch wel een beetje opschieten..

23 december 2022 om 10:41

@bassianos: ik heb nog nergens kunnen herkennen dat Wieffer een grote speler voor Feyenoord gaat worden. Het is ten eerste nog maar de vraag of hij fysiek aan kan haken, maar terwijl hij revalideert staat zijn ontwikkeling stil en zijn speelminuten ook. Daarnaast speelt hij wat mij betreft teveel in 1 tempo, maar misschien kan hij ook wel niet beter. In mijn ogen niets meer dan een betaalbare bankzitter met enige potentie.

Waarom de aanname dat koeman teruggaat naar 4-3-3? Heeft bij Barcelona ook met 5 achterin gespeeld

22 december 2022 om 21:09

Omdat Koeman voor het WK al aangaf dat 4-3-3 hem beter leek en dat 5-3-2 meer een back-up was voor de sterkste tegenstanders. Dat kwam hem destijds zelfs op kritiek te staan omdat hij nog geen bondscoach was, maar er als aankomende bondscoach wel een mening over had. Bovendien hebben we zowel bij De Boer als bij Van Gaal gezien dat 5-3-2 voor geen meter werkt.

23 december 2022 om 15:10

@Sirius WK Brazilië vergeten?? 532 was ook nu gewoon een logische keuze wat mij betreft. Uiteindelijk wordt je uitgeschakeld door de wereldkampioen dus nu kun je ook niet echt stellen dat we gefaald hebben. Dan kun je stellen dat het voetbal er niet Nederlands aantrekkelijk uit zag, maar het resultaat was er wel naar. Behalve in die kutwedstrijd tegen de wereldkampioen maar dat was zo bizar dat neem ik ook niemand kwalijk (van Nederlandse kant).

Frenkie, Veerman/gravenberch (afhankelijk van de tegenstander) en we hebben echt een type van Bommel/davids nodig in Nederland. Alleen die hebben we momenteel dus gewoon niet.

23 december 2022 om 07:55

Veerman, daar zie ik het nog echt niet in. Is allemaal net niet.

Ik denk dat veel mensen gravenberch en simons zien als partner van frankie de Jong. Persoonlijk zie ik een Taylor of een veerman eerder slagen dan gravenberch. Dat heeft ermee te maken dat gravenberch veel te hoog heeft ingezet met Bayern München. Speeltijd heeft de voorkeur boven de club waar je speelt. Ik vind veerman elk jaar flinke stappen zetten net als dumfries. Daarom zie ik veerman, simons en frenkie als toekomstig middenveld.

22 december 2022 om 21:18

Taylor is nog jong, dus wat dat betreft is het lastig in te schatten waar z'n plafond ligt. Hij heeft niet zozeer unieke kwaliteiten of vreselijk veel natuurlijk talent, dus hij zal het wel van werkethiek in combinatie met de nodige ontwikkeling moeten hebben. In Veerman heb ik minder vertrouwen. Hij is niet meer piepjong (24) en mist gewoon de handelingssnelheid. Dat was al het geval tegen Rangers waarin hij een paar leuke passes gaf, maar ook telkens te veel tijd nodig had om ze te geven. Hij kan misschien wel iets toevoegen, maar in feite is hij een mindere versie van bijvoorbeeld Berghuis.

23 december 2022 om 14:19

@psv00712, deze jongens gaan ook naar het buitenland. Wat jij nu over Veerman / Taylor zegt, zei men ook over Stengs ten opzichte van Kluivert. Uiteindelijk speelden ze allebei bij Nice waar Kluivert de voorkeur kreeg. Eerder had je ook nog Ake / Kongolo. Al die jongens die nu in Nederland zitten moeten het ook maar zien te bewijzen in het buitenland

Boom boom Milambo, dans met mij de tango! Een echte powerhouse en technisch goed onderlegd. Ben benieuwd hoe ver die jongen gaat komen. Persoonlijk denk ik dat Mike Kleijn nóg beter is.

23 december 2022 om 13:51

Mwa.. Daar betwijfel heel erg aan.

Feyenoord heeft een fantastische middenbouw. Daar lopen echt veel talenten rond. Dat is altijd al zo geweest, maar er is nu praktisch geen bovenbouw meer daar in Rotterdam. Het niet mee willen doen aan de KKD is zelfmoord geweest voor de jeugdopleiding daar. In het laatste en belangrijkste onderdeel van je opleiding moet je het daar doen met wedstrijden tegen de 'talenten' van Jong Zwolle en Jong NAC en nooit een wedstrijd tegen Jong Ajax, PSV, AZ of zelf Utrecht.

Als je als grote Feyenoord talent echt wil slagen kan je beter naar een team in de KKD.

23 december 2022 om 20:27

Wel eens van verhuur aan KKD team verhoort?

Verder speelt Feyenoord O21 nu doordeweeks in Engeland, waardoor de jongens net als het eerste team 2 wekelijks aan de bak moeten icm met reizen. Hiermee zet Feyenoord mijn inziens een grote stap.

En ja, ze hadden de 2e keer moeten instappen. De 1e keer was voor Feyenoord financieel niet haalbaar. Echter er zou toen sprake zijn van een hele andere competitie opzet voor O21. Mede door Covid-19 is dat in het water gelopen.

23 december 2022 om 20:44

verhuur van een paar spelers is leuk, maar Je kan niet je hele jeugd bij een KKD dumpen. Ook zullen de meeste clubs net anders omgaan met een gehuurde talent in vergelijking met talenten uit eigen jeugd.

"verder speelt Feyenoord O21 nu doordeweeks in Engeland, waardoor de jongens net als het eerste team 2 wekelijks aan de bak moeten icm met reizen. Hiermee zet Feyenoord mijn inziens een grote stap."
Ik kende de Premier League International Cup niet, dus ik weet niet wat daar het niveau is. Spelen de O21 teams met hun beste talenten?

"echter er zou toen sprake zijn van een hele andere competitie opzet voor O21." Nee, daar was totaal geen sprake van. Het was alleen Feyenoord die het daar over had.

Mijn neefje die alleen nog een vieze gedachte is van mijn broer moet nog gemaakt worden dus, staat er niet op. Snap er niks van. Wat een slechte lijst. Laat de spelers die nog niets hebben laten zien achterwegen. Xavi, gravenberg, timber en veerman zijn logische keuzes. Ik mis er nog een paar die het zouden kunnen worden en die meer hebbem gepresteerd dan een aantal van dit lijstje

Afhankelijk van de multifunctionaliteit van bijvoorbeeld Simons en de vorm van Wijnaldum na z'n blessure, ga je de komende twee jaar denk ik wel richting De Jong, Simons en wellicht Gravenberch. Koopmeiners moet echt gaan zorgen dat hij z'n clubvorm doortrekt richting Oranje, want die heeft volgens mij nog geen goede interland gespeeld. Heel vreemd.

Voor de rest blijft het gissen. Al die 18-jarigen beginnen net en het is nog maar de vraag of ze Oranje uberhaupt gaan halen. Dan heb je nog de andere categorieen waar je ook nog niet wijzer van wordt. Spelers als Timber (21), Wieffer (23), Veerman (24), Taylor (20) moeten bijvoorbeeld echt nog wel het 1 en ander verbeteren om buiten wat 'incidentele' interlands' structureel in aanmerking te komen voor Oranje.

Gravenberg en Simons heb ik het meeste vertrouwen in. Dan heb je zowel kracht, als technisch vernuft en creativiteit op het middenveld.

Taylor moet zich nog iets meer ontwikkelen, al zie ik zeker zijn potentie wel.

Veerman vind ik een interessante, het is al weer een tijdje geleden dat we een Nederlandse speler hebben met zo'n uitstekende passing. En nog scorend vermogen ook. Ik vond hem aan het begin van het seizoen nog wat te licht, maar in de laatste wedstrijd tegen Arsenal stond hij z'n mannetje. Als hij dat niveau weet vast te houden kan hij ook een goede toevoeging voor Oranje zijn.

Timber zie ik ook wel aansluiten bij Oranje.

Van de overige spelers is het afwachten. Ik hoor dat Milambo een getalenteerde middenvelder is.
Brittijn en Dundas had ik tot vandaag nog nooit van gehoord.

Zo, dat zijn wel een heleboel long shots. Eerst maar eens wat wedstrijden op hoogste niveau spelen zou ik zeggen (en zsm, beter jaartje verhuren in Eredivisie dan maar blijven wachten) dan nog maar eens bewijzen op internationaal niveau, daar hikken Veerman, Gravenberch en Taylor ook nog tegen aan.
Samenvattend: dit is voor allemaal nog wel paar stappen te ver. Niks voor Koeman ook ben ik bang, is meer van stabiliteit en gevestigde orde

Nooit gehoord van ene Dundas. Dan had je beter Fitz-Jim kunnen noemen. Een van de beste spelers van de KKD en hoort allang bij Ajax 1 te zitten. Helaas wordt ie niet serieus genomen voorlopig. Is een prachtspeler waarvoor ik naar de Toekomst ga.

Hopen dat die achterlijk 532 nooit meer terug komt en Simo ns voortaan basis moet spelen. Afscheid nemen van De Roon Blind Bergwijn Klaasen Jansen

Ik wil niet pessimistisch zijn, maar buiten Frenkie de Jong en in zekere zin Simons & Gravenberch is dit toch gewoon pure middelmaat? Allemaal net niet. Tuurlijk zijn er laatbloeiers, maar het merendeel van de grote jongens staat er gewoon op 18- of 19-jarige leeftijd.

23 december 2022 om 13:33

Het voorbeeld wat je dus al noemt stond er niet op 18/19 jarige leeftijd. Hij werd basisspeler op zijn 20e en zelfs in dat seizoen gebruikte hem ze als centrale verdediger. Daarnaast zou ik spelers als Vos, Milambo en Misehouy zeker geen middelmaat noemen, zijn namelijk erg grote talenten.

Iemand als Veerman zie ik geen topper meer worden maar het zou wel een stabiele speler kunnen worden bij PSV of een middenmotor in een topcompetitie. Wieffer heeft tot nu toe alleen maar KKD gespeeld zowat, dus wat die in die lijst doet. Iemand als Taylor is ook nog erg jong, maar tot nu toe ben ik niet super onder de indruk van hem ben benieuwd hoe hij zich gaat ontwikkelen de komende jaren, maar hij heeft zeker ook goede dingen laten zien in het shirt van Ajax.

De overige namen ken ik niet, dus kan ik geen oordeel over vellen.

''de mogelijke partners van Frenkie de Jong'' Alsof De Jong altijd maar onomstreden moet zijn? wat heeft de beste man nou daadwerkelijk gepresteerd? waar blinkt hij in uit? Voorlopig alleen in het heel goed afwezig zijn in grote wedstrijden en en niet staan wanneer het moet. Maar Frenkie de Jong is natuurlijk zo lekker gewoon en daarom Nederlands troetelbeertje. Tot op heden kan die nog altijd teren op 1 goed seizoen in de CL wat ondertussen al weer 4/5 jaar geleden is.

23 december 2022 om 10:19

Wat nog altijd meer is dan alle andere middenvelders van het Nederlands elftal. In het land der blinden ben je als eenogige koning, zo werkt dat nu eenmaal.

23 december 2022 om 11:12

Bij dit soort posts moet ik altijd wel lachen. Kijkt zo iemand uberhaupt wel voetbal? Hij is op zijn positie van de beste spelers in Europa op dit moment.

Tuurlijk zie je nog wel een voormalige top-voetballers, zoals Gullit, die vinden dat hij nog verbeterpunten heeft. Maar alsnog wel overtuigd zijn van zijn klasse. Maar goed, Weszol blijkbaar niet.

Laten we het zo zeggen, er zal geen enkele bondscoach zijn die De Jong er naast zal zetten.

23 december 2022 om 11:30

Meen je dit nou serieus dat je hem een van de beste spelers van Europa noemt op zijn positie?

Ik kan wel 15 namen opnoemen die beter zijn als Frenkie de Jong op ''zijn'' positie. Wat is ''zijn'' positie eigenlijk? Er is voor alsnog niemand die dat weet en er zijn altijd wel smoejes voor Frenkie wanneer dit weer eens als een natte krant speelt of verstoppertje.

Want anders dan een breedte pas links/rechts of een tikkie naar achter zie ik hem niet doen.

23 december 2022 om 12:29

Ah, de oude 'tikkie breed', tijdje geleden dat ik die hoorde. Kijk maar eens hoe De Jong tegen Frankrijk speelde of afgelopen jaar tegen Duitsland waar hij Oranje op sleeptouw nam.

23 december 2022 om 13:54

Weszol,

Je haat naar hem is duidelijk.
Maar wel knap dat je 15 spelers kan noemen die beter zijn op zijn positie, maar je weet niet eens wat zijn positie is.
Maar begin maar eens, noem er maar 15. Ben benieuwd waarmee je gaat komen...
Ik zal met Casemiro, Kante en Kimmich alvast 20% cadeau geven. nog maar 12 te gaan....

23 december 2022 om 14:23

@j3ro3ntje33__ Het is absoluut geen haat naar De Jong zelf. Alleen vind ik de hype rondom De Jong al jaren veel en veels te groot voor zijn prestaties. Ondertussen is hij al 25 jaar oud speelt hij al 3 seizoenen bij zijn droomclub FC Barcelona maar kan hij die ploeg maar mondjesmaat op sleeptouw nemen.

Maar 15 namen die in mijn beleving beter zijn als De Jong? Casemiro, Kante, Kimmich, Fabinho, Rodri, Bennacer, Tonali, Henderson, Thouameni, Camavinga, Brozovic, Lobotka, Ounahi, Busquets, Enzo Fernandez.

Nog meer namen nodig?

23 december 2022 om 16:43

Daar staan geen Nederladers tussen, dus dat betekent toch dat Frenkie onomstreden blijft? Snap de discussie niet zo goed. Niemand zegt dat hij absolute wereldtop is, maar hij heeft veel meer kwaliteiten dan de rest bij het nl-elftal.

23 december 2022 om 16:55



Precies dat. Wie moet hem vervangen in Oranje? Daarnaast, je zag het een tijdje terug toen Schouten op zijn plek speelde. Geen slechte speler hoor, maar het voetbal werd wel gelijk een stuk minder.

Reijnders van az had hier ook wel genoemd morgen worden gezien namen als mats genoemd worden. Speelt een ontzettend goed seizoen bij az en er zit genoeg potentie in

23 december 2022 om 15:11

Ah, die zou je er ook bij kunnen zetten. Kerel heeft zich goed geprofileerd dit seizoen. En wie weet wat hij verder nog laat zien.

Voetbalzone, een 23 jarige speler die promotie heeft gehaald met excelsior hoeven jullie voortaan niet op een lijst te zetten als het gaat om samen spelen met frenkie de jong die 25 jaar is en bij barcelona speelt. Dank

Ehmm.. Moet Frenkie per se in de basis? We kijken nu al ruim 2 jaar naar een middenveld met die jongen en ik kan me nauwelijks een wedstrijd herinneren waar hij mij echt overtuigd heeft bij Oranje. Als je hem vergelijkt met een jonge Van der Vaart of Sneijder (niet de type speler, maar impact) dan is het huilen met de pet op.

Ik zou het niet heel erg vinden als er straks naast Simons nog een middenvelder uit de jeugd zich laat gelden en voor meer concurrentie zorgt. We hebben echt behoefte aan middenvelders met creativiteit en flair.

23 december 2022 om 15:07

Frenkie is een uitstekende verbindingsspeler, hij heeft een goede dribbel en ik ken weinig spelers die zo moeilijk van de bal te krijgen zijn.

Sinds zijn komst in Oranje in 2018 heeft het Nederlands elftal wel een stuk meer creativiteit en voetbal erbij gekregen.

Echter hij heeft geen splijtende pass of scorend vermogen, daar heb je andere spelers voor nodig.

VD Gijp zei het vorige week vrij terecht, De Jong moet zich nog wat verder ontwikkelen om continu de wereldtop aan te tikken.

Maar geen bondscoach met enig verstand van voetbal zal hem ernaast zetten. Zeker niet voor een middenvelder uit de jeugd.

23 december 2022 om 20:23

"frenkie is een uitstekende verbindingsspeler, hij heeft een goede dribbel en ik ken weinig spelers die zo moeilijk van de bal te krijgen zijn."

Sorry maar wat 'verbiend' hij dan presies? Hij zakt terug, haalt ballen, dribbelen een beetje in de eigen helft en geeft vervolgens de bal terug of breed. Wat hij doet is vooral tijd verspillen. Dat is heel handig als je een voorsprong moet verdedigen in de 80ste minuut, maar als je het spel moet maken heb je niets aan dit soort voetballers.

Wat Frenkie (en de meeste van dit soort Nederlandse voetballers in het algemeen) doen is schijn-voetballen. Ze weten niet wat ze met de bal moeten, dus lopen ze een beetje rond met de bal en geven het aan een andere middenvelder die ook niet weet wat hij met de bal moet. Het is een soort 'pass the Bomb' wat wij spelen.

Ik zie verder ook totaal geen ontwikkeling bij Frenkie. Is hij beter dan 2 jaar terug bij Ajax? Volgens mij niet toch? Bij de wereld top heeft hij nooit bij gehoord en het lijkt er op dat hij dat ook niet gaat aantikken. De wereldtop is week in week uit het verschil maken bij een top competitie en de CL. Daar is Frenkie op dit moment verre van.

Overigens zeg ik niet dat Oranje jeugd spelers moet gaan selecteren. Ik spreek alleen mijn hoop uit dat een creative jeugdspeler zich zo goed ontwikkeld dat hij snel bij Oranje gehaald kan worden.

24 december 2022 om 09:28

Er komt simpelweg te weinig uit bij Frenkie. Het is tikkie breed of tikkie terug. En in topwedstrijden standaard onzichtbaar. Neem de wedstrijden op het EK en nu het WK. Er moet creativiteit op het middenveld komen. Voor postbodes is geen plek.

Wie hebt dit geschreven ik zie vaker dat mensen totaal geen benul hebben waar ze over praten. Best triest eigenlijk dat ze praten over berghuis en de roon dat hun leeftijd 34 jaar en 35 jaar zijn. Voetbalzone schaam je zijn dit stagiaires?

Waarom staat Wieffer in deze lijst? Hij is 23 en heeft evenveel laten zien als 16/17 jarigen die ook in de lijst staan en dat scheelt gewoon 6/7 jaar...
Laat trouwens ook maar eens zien waarom je als jong talent niet bij Feyenoord wil spelen. Hét fundamentele probleem van Feyenoord momenteel. Niets het stadion of dat soort gelul.

Hij wordt niet als optie genoemd hier, maar zou je Jurrien Timber niet gewoon een linie naar voren kunnen schuiven? Daar zit echt wel voetbalvermogen in en duelkracht. Heb je nog 3 centrale topverdedigers in je team, waar misschien een Struijk en een Botman ook nog een rol van betekenis kunnen spelen.

Wat een ongelooflijk domme lijst is dit. Kijken de stagiares van VZ niet verder dan de "top drie"?

Zelfs kneusjes uit het tweede van Ajax, Feyenoord of PSV worden eerder in oranje verwacht dan spelers die zich al jaren bewezen hebben?

Koopmijners of de Roon bijvoorbeeld..

Echt lachwekkend dat spelers die zestien zijn wel in deze lijst staan dan gearriveerde spelers die in het Buitenland goede sier maken.

Simons denkt wel dat hij het hele meneertje is...alleen geef ik hem wel het minste kans om naast frankie te belanden. Simons speelt een beetje ego. En heeft geen internationale ervaring op hoog niveau.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren