Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dijks: ‘Dat mensen hem de beste noemen, motiveert me alleen maar’

Laatste update:

Mitchell Dijks kreeg woensdag te horen dat Danny Blind hem heeft opgenomen in de voorselectie van Oranje voor de oefeninterlands tegen Frankrijk en Engeland, later deze maand. Een hele eer voor de linksback van Ajax, wiens wereld er in anderhalf jaar tijd geheel anders is uit komen te zien. Waar hij eerder nog dacht aan stoppen, zit hij nu dus in de voorselectie van het Nederlands elftal.

/

“Vorig seizoen speelde ik nog bij Willem II. Het is toch niet normaal hoe snel het gaat?”, zegt Dijks in gesprek met De Telegraaf. Hij is dankbaar dat Ajax hem een tweede kans besloot te geven, nadat hij het in dienst van Willem II zo goed deed. Uiteindelijk volgde hij Nicolai Boilesen op als linksback en is hij onomstreden geworden.

Velen zien Dijks niet als ’s lands beste linksback. Die eer is weggelegd voor Jetro Willems van PSV en dat weet ook Dijks. “Ik vind hem een heel goede back, van wie ik probeer te leren. Dat mensen hem de beste linkervleugelverdediger van Nederland noemen, motiveert me alleen maar. Die wil ik worden”, merkt Dijks op.

Denk je dat Mitchell Dijks nog een stuk onder Jetro Willems zit qua niveau?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als Willems volgend jaar verkocht wordt ben jij het.

10 maart 2016 om 07:18

jawel hoor, Willems is dan nog steeds 's lands beste

willems heeft meer potentie al vond ik de opmerking van de week op tv dat dijks zijn actie niet tot de achterlijn moet maken maar eerder een voorzet moet geven een hele goeie, dat zou beter zijn voor zijn spel en rendement en maar af en toe echt de actie maken met zijn snelheid

10 maart 2016 om 07:48

Wat verwacht je van een bank? Op verdedigend gebied vind in Pieters de beste.

10 maart 2016 om 08:24

mwa ik vind dat dijks zich goed ontwikkeld heeft en meer potentie heeft, maar Pieters zou zeker een optie zijn...maar dan hoef je dijks ook niet te selecteren want dan heb je al 2 linksbacks

10 maart 2016 om 10:41

Dit moment is het ook Willems, Pieters. Dan zit je goed voor de komende jaren, mocht er niks gebeuren

10 maart 2016 om 12:29

Ik verwacht dat ik er heerlijk op kan zitten. xD

Gezonde ambitie. Ik betwijfel of hij het halen gaat overigens.
Anderzijds hij is ook nog niet zo oud.
Wat mij betreft momenteel Willems 1e en Dijks 2e keus.

10 maart 2016 om 07:11

Waarom geen Pieters of Blind boven Dijks?

10 maart 2016 om 07:41

Omdat blind bijne altijd op cv of cvm speelt.

10 maart 2016 om 08:05

Blind is niet goed genoeg als back, te langzaam en weinig inzicht. Pieters is veruit de beste Nederlandse Lb. Willems is goed maar moet nog veel leren, moet de stap nu maken naar het buitenland.

10 maart 2016 om 08:37

Eerst hebben het probleem, wie moet er linksback, en nu? Willems dijks pietrrs buttner van aanholt ake blind, is toch goed om te zien, verdedigend zitten we de komende jaren weer goed, zijn allemaal nog jong

10 maart 2016 om 08:38

Blind heeft niet te weinig inzicht

10 maart 2016 om 09:25

Blind geen inzicht... Wauw de enige nederlandse verdediger die het puur doet op zijn inzicht en gevoel voor het spel. Als hij geen inzicht had, was hij met zijn snelheid en fysiek nooit voorbij de amateurs gekomen.

10 maart 2016 om 09:43

Ik vind willems en pieters sowieso beter dan dijks. Dijks doet het pas een half jaartje aardig, de anderen al veel langer. Laat dijks maar wat langer goed presteren dan kan hij een kans maken

10 maart 2016 om 11:48

Dijks wat 1 van de hoofd redenen van het goeie jaar van Willem 2. Niet voor niks dat Ajax zijn fout toegaf en hem terug haalde. Ben het met iedereen eens dat hij er nog niet is, maar kom op. Dit soort oefenwedstrijden zijn bij uitstek het moment om dit soort jongens een te laten proeven. Je kan namelijk niet ontkennen dat er potentie in die knul zit gezien zijn ontwikkeling van het afgelopen anderhalf jaar.

11 maart 2016 om 11:38

@ Psvafii, ik zie Pieters niet zo heel vaak spelen, maar wellicht toevallig dat hij net in de wedstrijden die ik van hem heb gezien hij toch wel tegenvalt. Werd in die wedstrijden rond het 16 meter gebied wel vrij makkelijk gepasseerd. Dit zie ik bij Dijks niet. Al heeft Pieters over het algemeen wel sterke tegenstanders natuurlijk. Maar mijn voorkeur gaat op dit moment uit naar Dijks.

Hard hollen langs die zijlijn en dan tegen de verdediger op schieten, dat vind ik de specialiteit van dijks. Geen bijzondere speler, niet oranje waardig. Willems en pieters zijn twee stappen verder

10 maart 2016 om 07:17

Ben ik het niet mee eens. De ruimtes die dijks creëert doordat hij een verdediger met zich meebrengt, zijn al vaker goed benut. Dat 'hollen' langs de zijlijn is juist waarom dijks zo belangrijk is voor Ajax

10 maart 2016 om 07:18

Willems vind ik overigens wel een betere back dan dijks, maar ik vind dat je Dijks hier te kort doet

10 maart 2016 om 07:23

Het ligt eraan welk met systeem je speelt. Altijd dat gezeur over wie beter is.. een speler kan misschien wel goed koppen, maar wanneer je een lange ballen systeem hebt, is het niet erg handig..

10 maart 2016 om 07:29

Ik wil ze ook niet vergelijken. De reactie deed afdoen alsof Dijks een zeer matige speler is met rushes die kansloos zijn; daar was ik het niet mee eens

10 maart 2016 om 07:32

Ach ik kan het mij nog goed herinneren hoe graag men van Dijk in oranje wilde zien. Wat als Dijks ook voor Celtic had gekozen en wekelijks prima speelde in een nog mindere competitie? Dan moest hij vast ook opgeroepen worden of wat? Zo gaat het namelijk hier. Alles buiten de ED is heilig.

Ok, dat is leuk maar de vergelijking is zo ongeveer net zo mank als Messi vergelijken met Melvin Platje. Willems is nu al zoveel beter en een blind paard kan zien dat Willems daarnaast ook nog eens veel meer potentie heeft.

10 maart 2016 om 08:41

Top vergelijking en top argumentatie. Waar blijft dat groene randje? Willems en Dijks doen precies hetzelfde, namelijk enkel langs de zijkant opstomen en die bal voor pompen. Willems is niet de Messi van de Lb's.

10 maart 2016 om 10:50

@glory Kijk jij uberhaupt voetbal? Het rendement van Willems is van linkbuiten niveau. Daarnaast heeft hij een passeeractie waar menig buitenspeler jaloers op is. Dijks en Willems doen absoluut niet "hetzelfde".

10 maart 2016 om 11:05

Je wilt een verschil aantonen maar dat doe je niet... Dijks passeert ook zwakke eredivisie spelers en gooit ballen voor, alleen dan staat Luuk er niet om die ballen af te maken.

Linksbuiten niveau... dat is geen ding.

10 maart 2016 om 13:12

Willems passeert ook sterke spelers. Kan makkelijk scoren. Heeft een geweldig schot. Kan een zeer goede en lange pass geven. Technisch is ie zeer goed.

Daar heb je je verschil.

10 maart 2016 om 14:17

He... je maakt helemaal geen vergelijking, hoe kun je zo nou een verschil aantonen. Dijks is sneller en sterker dan Willems, passeert net zo makkelijk door die snelheid en heeft een goede lange pass.

Aangezien jullie falen een punt te maken zal ik het doen. Willems is beter dan Dijks, maar het verschil is niet zo groot als er geschetst wordt door die kerel waar ik op reageerde. Daar zal niemand het mee oneens zijn.

10 maart 2016 om 14:43

Ik maak wel een vergelijking. Alle punten die ik opnoem is Willems beter dan Dijks.

Dacht dat mijn vorige reactie daar wel helder in was. Of had ik nu echt de naam van Dijks erbij moeten zetten? We hadden het toch over deze beide spelers? We hadden het over Willems en Dijks. Niet over Willems en ????

Ziet er niet altijd even mooi uit maar hij doet wat hij moet doen. Staat verdedigend goed en aanvallend kan hij met zijn snelheid en kracht de achterlijn halen, iets wat de vleugelspelers amper doen, en voorleggen. Ik had mijn twijfels voor dit seizoen maar hij heeft het goed opgepakt, van mij mag hij best getest worden in Oranje, het zijn tenslotte maar oefenwedstrijden.

Vind hem echt niet goed genoeg. Zoals hierboven ook al gezegd. Het is vooral rennen als een wilde en dan erin slingeren. Willems, Pieters, van Aanholt en Ake laten het meer zien en op een hoger niveau.

10 maart 2016 om 07:31

Bovendien deed riedewald het ook niet onaardig linksachterin.

Willems is voetballend beter maar dijks is verdedigend veel sterker.

10 maart 2016 om 08:06

Dijks is aanvallend slechter, en verdedigend slechter.

10 maart 2016 om 10:15

Willems wint meer duels als Dijks, en dat terwijl Dijks erg groot en sterk oogt. (Dijks 55% van zijn duels, Willems 56%).

Hoe kom je erbij dat Dijks veel sterker is?

10 maart 2016 om 10:47

Omdat de meeste mensen kijken naar Dijks en denken wow die is groot en zal daarom ook wel sterk zijn. Dijks is nu juist zeker voor zijn formaat ontzettend matig in duel en nog veel slechter in koppen.
Ik snap goed dat die jongen die gunfactor heeft van velen hier, maar persoonlijk vind ik hem een enorm overschatte verdediger en sowieso zelfs met al de blessures nu, niet oranje materiaal.

Wat ik altijd zo leuk vind om te lezen hier dat iedereen doet alsof ze er om vragen.

Dijks word niet gevraagd of hij de "beste" is, Dat word ook niet aan Willems gevraagd, of aan Kongolo.
Deze jongen speelt de laatste tijd sterk en ontwikkeld zich, dan is zo'n voorselectie toch alleen maar mooi voor zo'n jongen?
Als hij bij de uiteindelijke selectie zit, weet ook Dijks dat hij misschien niet zal spelen, of misschien een inval beurt krijgt. So What.....?
De ervaring voor zo'n jongen om met de beste spelers van Nederland in een team te spelen of mee te trainen is toch prachtig.

Wat hebben we nu te verliezen? Helemaal niks, maar zulke jonge jongens kunnen er alleen maar beter op worden en even ruiken aan wat de toekomst ze kan bieden.

Of dat nu Dijks is, Janssen of Letschert.

Goed punt. Stoom een paar keer op langs de linker zijlijn en ze vragen je of je de top kunt bereiken. Het gaat allemaal nergens om met de media.

Ik vind Willems in de eredivisie wel leuk maar wat moet je met hem tegen Engeland of Frankrijk? Ik zal met Pieters spelen en dijks op de bank.
Willems is leuk tegen de wat kleinere tegenstanders maar je moet iemand hebben die verdedigend z'n mannetje staat

10 maart 2016 om 09:36

Ja laat Willems maar banken bij oranje. Ken ie mooi zen rust pakken. Ik zit er niet mee ik weet toch wel dat ie de beste lb van Oranje is.

Eerst Willems, dan Pieters, daarachter is het Dijks en Buttner denk ik zo?

als ik mocht kiezen wie van de 2 ik zou mogen toevoegen aan mijn selectie als ik pak m beet trainer zou zijn van tottenham, dan zou dat lastig zijn. In eerste instantie vind ik het type willems meer tot de verbeelding spreken, qua speelstijl. Bovendien is hij aanvallend absoluut een meerwaarde. Willems heeft wat meer ervaring in Europese duels. Maar Dijks heeft met zijn body en kracht vind ik defensief ook wel stappen gemaakt hoor. Ik vind hem aanvallend niet zo sterk als Willems (maar dat is af en toe ook echt te gek), maar om nu te zeggen we laten m maar gewoon lopen...nee toch. Ik denk dat ik het dan van de transferwaarde zou laten afhangen, wie het goedkoopste is zou ik halen. Nederland kan blij zijn met deze backs. Kongolo er achter, Pieters weet ik eigenlijk niet eens. De rest vind ik not even close.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren