Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Dienstplicht en ‘uitzichtloze situatie’: Vitesse moet huurtransfer toestaan

Woensdag, 6 juli 2022 om 12:25Guy Habets

Dominik Oroz is door Vitesse verhuurd aan Sturm Graz. Dat meldt de club op de officiële kanalen. De verdediger moet vanwege dienstplichtregels in Oostenrijk verblijven en dus kon Vitesse niet anders dan een tijdelijke transfer toestaan. De Arnhemmers spreken dan ook van een 'uitzichtloze situatie'.

De afgelopen maanden kon Oroz zijn gezicht niet laten zien bij Vitesse, omdat hij door dienstplichtregels in Oostenrijk moest verblijven. Daarnaast had de mandekker ook geen ontheffing aangevraagd en kwam hij niet meer onder de verplichtingen uit. Naar alle waarschijnlijkheid kan Oroz de komende maanden ook niet zomaar aansluiten bij de selectie van trainer Thomas Letsch en dus was een huurtransfer naar Sturm Graz de enige oplossing. Het contract van de Kroatisch jeugdinternational is wel met een jaar verlengd, zodat Vitesse in de toekomst een transfersom kan ontvangen voor zijn diensten.

Technisch directeur Benjamin Schmedes laat in het Arnhemse persbericht, waarin gerept wordt over een 'uitzichtloze situatie', weten dat hij opgelucht is dat er een oplossing is. "Hiermee komt er, voor nu, een einde aan een slepende en vervelende situatie. Als Vitesse zijnde hebben wij meermaals geprobeerd om Dominik terug te halen naar Nederland, maar dat is helaas niet gelukt. Als club hebben wij hier geen enkele invloed op kunnen uitoefenen. Dat is uiteraard frustrerend, ook met het oog op de bezetting in de achterhoede. Met de wetenschap dat we dit kalenderjaar niet meer op Dominik hoefden te rekenen, is dit echter de meest verstandige uitkomst."

Oroz werd door Vitesse in januari 2021 overgenomen van FC Liefering, een Oostenrijkse club uit het Red Bull-concern. Tot dusver speelde de centrale verdediger 43 officiële wedstrijden voor de Arnhemmers, waarin hij drie doelpunten maakte. Eerder speelde de jeugdinternational van Kroatië, die in Wenen is geboren, voor Wiener Sportklub, Austria Wien en First Vienna.Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door a123)

Vind dit toch wel jammer. Erg zwak begin maar leek zich steeds beter op zijn plek te voelen.

Bedankt he, uilskuiken. Voetbaltechnisch was het geen hoogvlieger dus ik weet niet of we hem kwalitatief echt missen, kwantitatief gezien wel natuurlijk want heel dik zitten we niet in de spelers..

Wat is dit nou weer voor iets primitiefs... De dienstplicht in 2022 in een rijk land als Oostenrijk.

6 juli 2022 om 13:56

Acht landen uit de EU hebben millitaire dienstplicht, waaronder de straatarme en vooral primitieve landen Oostenrijk, Zweden en Denemarken. De armste landen van Europa (duitsland en Frankrijk) zijn bezig om het te herinvoeren. Ook dat straatarme land nederland houdt zich af en toe weleens bezig met eenmaatschappelijke dienstplicht, Zou wel wat zijn voor mensen zoals jij die maar een beetje in de rondte roeptoeteren, A123

6 juli 2022 om 14:04

Ja weet ik en ook van die landen is het bizar. De overheid kan mij niet verplichten om mijn tijd te verspillen aan soldaatje te spelen. Het normaliseert bovendien het idee dat oorlog erbij hoort. Dat doet het niet.

6 juli 2022 om 14:14

A123,

Dan heb je het toch mis, want de overheid kan jou dat wel verplichten als ze dienstplicht invoeren.

6 juli 2022 om 16:38

Ik vraag me af op hoeveel steun van de bevolking zo'n plicht tegenwoordig nog geniet. Ik denk dat je daarmee in landen als Nederland heel veel mensen zwaar ontevreden maakt en dat kan het huidige kabinet zeker niet gebruiken, aangezien het vertrouwen al historisch laag is.

6 juli 2022 om 18:40

Hoeveel steun er zal zijn is mij een raadsel maar ik weet wel dat het voor heel veel jeugd heden ten dagen een voordeel zou zijn als ze een beetje discipline aan de dag brengen. Ik ben mij ervan bewust dat iedere generatie dit over de generaties erachter beweert maar we gaan met zijn allen niet de goede kant op in dit land.

6 juli 2022 om 19:29

Je hebt helemaal gelijk elninoo: een "de jeugd van tegenwoordig"-opmerking is zo oud als de tijd. Alsof de jeugd nu de dienst uitmaakt in Nederland. Dat zijn nog altijd mensen waarvan een deel gewoon de dienstplicht heeft mee gemaakt, maar goed.

Dat gezegd hebbende: dienstplicht mag van mij absoluut heringevoerd worden. A123 denkt dat oorlog niet normaal is. Hoe vervelend ook, oorlog is helaas wel normaal. De vrede die wij in Europa kennen (kenden) is niet de standaard. Het is niet voor niets dat langere periodes van vrede een naam krijgen.

6 juli 2022 om 19:45

Finidi,

Ik stel nergens dat de jeugd de dienst uitmaakt in het land. Ik concludeer slechts dat het niet de goede kant op gaat in dit land. Wellicht had ik dat specifieker kunnen uitleggen. Maar ik denk dat jij ook kunt bedenken dat die generatie ooit wel de dienst gaat uitmaken..?


Wat ik momenteel zie gebeuren is dat veel jongelui zitten vastgeplakt aan schermen, telefoon in de hand en met air-pods in hun producten bij mij komen halen. Een gewoon gesprek is er niet meer bij. Ik zag laatst een groepje jongens zitten met zijn 4en aan een tafeltje in een café. Hadden vrijwel geen oog voor elkaar en er werd nauwelijks iets gezegd. Er werd alleen maar op de telefoon gekeken. Ook sollicitanten die ik langs krijg willen eigenlijk wel het geld vangen maar er het liefst zo min mogelijk voor doen. Ik kom zelf uit een sector waar gewoon nog “echt gewerkt” wordt en doceer ook aan instituten die daaraan gelieerd zijn (de vers-sector) Ieder jaar minder inschrijvingen van leerlingen en velen die wel inschrijven haken al snel af. Men zit liever achter een laptopje op kantoor. En natuurlijk het is het goedrecht van de jeugd van tegenwoordig. En ik zeg ook zeker niet dat ze allemaal zo zijn. Maar de schouders eronder en even doorknallen lijkt er vaak niet meer bij. Ook is het ontzag voor ouderen of leidinggevenden volledig zoek. Dat vind ik persoonlijk een erg slechte zaak. Wanneer die interesse voor elkaar lijkt te verdwijnen Is het einde zoek. Zelfreflectie is ook ver te zoeken. Het ligt aan alles en iedereen behalve aan zichzelf.

Of wordt ik nu gewoon echt oud 😉

6 juli 2022 om 14:31

Uuuuuuhm, zeker niet opgelet toen je 18 was..... Toen kreeg je een brief dat er dienstplicht is, alleen deze niet actief word toegepast maar wel mogelijk is in de toekomst.

Maak je borst maar nat mochy er ww3 uitbreken, mag jij hoogstwaarschijnlijk ook de wapens trekken.

6 juli 2022 om 16:32

Toen je 17 werd, wel scherp blijven he, Conti.

7 juli 2022 om 10:57

Touche!

6 juli 2022 om 15:13

Misschien maar even nakijken wat primitief precies inhoudt, afschuwelijk woord bovendien; geeft aan dat de gebruiker ervan vaak de eigen omgeving en cultuur "boven" dat van andere mensen / landen / culturen plaatst - wat op zichzelf wellicht als "primitieve" gedachtegang gezien zou kunnen worden. Maargoed ik zal voort on topic blijven.

6 juli 2022 om 19:09

Gewoon een juist woord voor iets dat de meeste landen allang terecht hebben afgeschaft omdat het niet meer bij deze tijd hoort.

@Voetbalzone: is het een idee om bij artikels over verdedigers ook daadwerkelijk statistieken te vermelden die met verdedigen te maken hebben? Ik lees constant hoe vaak verdedigers hebben gescoord tijdens hun dienstverband, maar dit is toch totaal niet relevant aan hun prestaties? Vermeld dan ook tackles, intercepties, clean sheets etc. erbij, dat geeft pas een beeld van hoe ze hebben gepresteerd. Denk dat dat de kwaliteit van journalistiek flink zou verhogen!

6 juli 2022 om 16:45

Ik ben het opzich met je eens, maar een clean sheet zegt natuurlijk ook niets over een verdediger (ook niet over een keeper). Aantal tackels trouwens ook niet. Denk aan teze. Stond altijd fout en maakte dit vervolgens goed door een geweldige tackel. Maw. Stats zeggen niet altijd wat.

Dit jaar verhuren en laten we hopen dat hij daarna verkocht wordt. Ik kreeg altijd de rillingen als hij in moest vallen.

Ik hoop dat er spoedig wat meer duidelijkheid is over de financiële positie van Vitesse en de overname.

Daarna kunnen we wat spelers gaan halen. Zo zou Sandler een goede versterking voor achterin zijn. En we hebben een keeper, goalgetter nodig en wat creativiteit op de vleugels en het middenveld. Kortom veel werk aan de winkel!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.FC Utrecht13-11
16.NEC12-3
18.Vitesse8-22
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
K. KozłowskiMiddenvelder130
M. van GinkelMiddenvelder134
S. HamulićAanvaller130
E. RoomKeeper140
M. ManhoefAanvaller134
C. ArcusVerdediger140
E. CornelisseVerdediger120
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

0 fans
Verdediger, 23 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren