Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Diego Costa is voor ons wat Messi is voor Barcelona'

Laatste update:

Atlético Madrid heeft goede papieren om de halve finale van de Champions League te bereiken. De koploper van de Primera División speelde met 1-1 gelijk bij Barcelona en woensdag staat de thuiswedstrijd op het programma. Trainer Diego Simeone weet dat de beslissing nog lang niet is gevallen. Bovendien is de kans aanwezig dat hij het moet doen zonder sterspeler Diego Costa.

/

“Ja, hij is belangrijk voor ons. Hij is voor ons wat Cristiano Ronaldo voor Real Madrid is en wat Lionel Messi voor Barcelona is”, begint Simeone tegenover de Spaanse media op de persconferentie. “Er zijn drie mogelijkheden. Hij is fit en speelt, hij zit op de bank of hij zit niet bij de selectie. Als hij niet kan spelen, en dat doet hij niet als hij vijftig procent fit is, dan speelt Adrián en ik weet zeker dat hij het ook goed gaat doen”, klinkt het.

Of het waar is dat Adrián gaat spelen bij afwezigheid van Diego Costa is overigens nog maar de vraag, want de verwachting is dat Simeone dan kiest voor David Villa en Raul García in de aanval. Mogelijk is Arda Turan niet fit genoeg om te spelen, waardoor García naar de flank verhuist en dan komt Adrián daadwerkelijk in het team.

“We nemen uit de eerste wedstrijd een klein voordeel mee, maar Barcelona is een specialist in het maken van doelpunten. Niet lang geleden maakte Barcelona er nog vier op een plek hier niet ver vandaan”, doelt Simeone op de 3-4 competitiezege van Barcelona bij Real Madrid. “Druk? Nee, mensen die niet genoeg verdienen om hun kinderen te voeden staan onder druk. Wij kunnen een grote club uitschakelen, maar druk? Nee.”

Ook zonder Diego Costa maakt Atlético Madrid kans

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja maar Barcelona moet ook nog wel zelf kunnen scoren uit.

8 april 2014 om 17:22

Hij zegt dus al dat hij verwacht dat Barcelona dit gaat doen, door de verwijzing naar real-barca.

8 april 2014 om 18:15

Barcelona gaat het gewoon ongelofelijk zwaar krijgen tegen Atletico Madrid. Sterker nog met Costa of zonder Costa denk ik dat Atletico gewoon puur voor de Brillenstand gaat en dat Barcelona hier weinig aan gaat doen.

Atletico heeft bewezen dit jaar heel goed tegen Barcelona te kunnen spelen en beschikt over voldoende kwaliteit om zelfs Barcelona volledig uit hun ritme/spel te kunnen houden.

8 april 2014 om 19:54

Ik denk ook dat Atletico voor een 0-0 gaat, maar tegen een ploeg als Barça lijkt mij dat een heel gevaarlijke tactiek. Als Messi in minuut 85 beslist dat het genoeg is geweest, hang je.

Simeone vind ik trouwens een heel bekwame en gepassioneerde trainer. Zo iemand kunnen we in Camp Nou wel gebruiken ...

Zou een aderlating zijn voor atletico als Diego Costa niet meedoet. Maar ik denk dat ze ook zonder hem een kans maken om door te gaan, ze hebben immers genoeg aan een 0-0 en verdedigend staat het altijd sterk bij atletico

8 april 2014 om 17:00

Zonder hem staat er toch een veel minder gevaarlijke aanval. Dan moeten ze met 3 middenvelders achter Villa spelen lijkt mij. Ik zou kiezen voor Arda, Diego en Sosa.

Edit: ik had de opstelling geannuleerd maar die wil niet weg

Denk dat Thiago naast Gabi zal spelen?

Courtois
Godin
Felipe L.
Gabi
Mario
8 april 2014 om 17:01

Ik verwacht een makkelijke avond voor Atletico met een goaltje of 2 voor Costa. Dat ie niet zal spelen zijn volgens mij gewoon mindgames. Van te voren werd al gezegd dat als alles goed verloopt hij gewoon zou gaan spelen.

Barca speelt met Bartra en Mascherano in het Centrum, Costa is een koppie langer dan beide, kwestie van Voorzetten geven en in koppen. In de lucht zijn ze kansloos.

Wij daarintegen, wij krijgen pas een zware avond.

8 april 2014 om 17:28

Hoop het , zelfs bayern zal erg veel moeite hebben met atletico

8 april 2014 om 17:47

Zeker weten.

Al moet ik zeggen dat ik Bayern nou niet echt denderend vond tegen United, een ploeg die daadwerkelijk weet wat verdedigen is.

Het leek een beetje op Barca, hopeloos rondtikken tot het doel en daarna gebeurde eigenlijk niks.

United daarintegen was elke keer als ze eruit kwamen gelijk gevaarlijk.

8 april 2014 om 19:00

Ja so what, dat dee Chelsea ook en inter destijds ook. Als dat de manier is om clubs als Bayern en Barca ter verslaan dan doe je dat toch lekker.

Goede speler, Diego Costa, maar moeilijk te vergelijken met Messi of Ronaldo. Totaal andere spelers. En ik vind Messi en Ronaldo wel echt van de buitencategorie. Ik ben benieuwd of Costa nog bij Atletico voetbalt volgend seizoen.

8 april 2014 om 16:44

Je hebt het artikel duidelijk niet goed gelezen...
Hij zegt dat Diego Costa van enorme waarde is voor Atletico en met Ronaldo en Messi bedoelt hij dat Atletico ook meer gemotiveerd en beter speelt als hun sterspeler erbij is, hetzelfde verhaal wat je bij Real en Barcelona hebt als hun ultieme sterspeler mee speelt, dan gaat het allemaal wat soepeler.

8 april 2014 om 16:52

Ik heb het artikel gewoon gelezen en dan begrijp ik niet waarom hij Ronaldo of Messi noemt. Dan had hij beter andere spelers kunnen noemen, zoals Ibra van PSG of Falcao Monaco. Nu lijkt het alsof hij ze vergelijkt en dat is een beetje vreemd.

Costa is beter misbaar dan Messi bij Barca en Ronaldo bij Madrid. Dat bedoelde ik ermee.

8 april 2014 om 17:09

@redondo11

Costa is onmisbaar voor Atletico zoals Ibra voor Psg, Suarez voor Liverpool, Toure voor City, Falcao voor Monaco, Lewandowski voor Dortmund, Messi voor Barca en Cristiano voor Real.

Het gaat niet om het niveau van spelers die je met elkaar vergelijkt maar meer om de speler zelf die heel belangrijk is voor je club.
Omdat Messi en Ronaldo stukken beter zijn dan Costa wil niet zeggen dat hij minder belangrijk is voor Atletico.

8 april 2014 om 17:16

Dan nog is het een aparte vergelijking, Costa zit niet op het niveau van Messi, Ronaldo, Suarez en Ibra, hij had beter Falcao of Lewandowski kunnen opnoemen.

8 april 2014 om 18:34

Hij praat niet over niveau? Hij heeft het over hoe belangrijk Costa is. Of Costa beter of niet beter dan Messi is heeft er niks mee te maken. Want hij heeft het niet over kwaliteit.

8 april 2014 om 16:48

Dat bedoelt Simeone ook niet. Hij bedoelt dat Costa één van de belangrijkste spelers is van atletico, net zoals ronaldo en messi.

8 april 2014 om 16:55

@ Redondo11,

Diego Simeone maakt ook nergens een vergelijking tussen Diego Costa, Lionel Messi en Cristiano Ronaldo...

Simeone geeft alleen aan dat Costa net zo belangrijk voor Atlético Madrid is, als Messi voor FC Barcelona en Ronaldo voor Real Madrid en daar is toch niks mis mee?

Het klopt dat het totaal verschillende spelers zijn, maar hier heeft Simeone het meer over hoe belangrijk Diego Costa, Lionel Messi en Cristiano Ronaldo voor hun clubs zijn op dit moment.

Verder zal het mij niks verbazen als Atlético Madrid door zal gaan. Ook zonder Diego Costa, zie ik, ze doorgaan naar de volgende ronde. Atlético heeft aan een 0-0 gelijkspel genoeg om door te gaan.

En het zal mij niks verbazen als Atlético het puur op kracht en vrijwel de hele wedstrijd verdedigen zal doen. Verdedigen zal Atlético sowieso, denk ik, wel lukken, want het er lopen wel harde werkers bij Atlético Madrid rond.

Dus dan zou het een beetje een José Mourinho tactiek zijn, maar het zou dan nog mooi zijn als Atlético Madrid door zou gaan.

8 april 2014 om 18:18

Er wordt niet vergeleken, maar ik vind dat het best gedaan mag worden. Diego Costa is enorm doelgericht en bovendien handig in het reglementair opzij zetten van tegenstanders waardoor hij ruimte creëert voor medespelers. Hij is de geschikte persoon voor het spel van Atletico en daarom van evenveel waarde als Messi voor Barcelona en Ronaldo voor Real.

Deze teams zijn eveneens gebouwd om deze spelers en dat heb ik ook gezien in het spel van Atletico dat zich steeds meer om Costa heen bouwt. Ik hoop dan ook echt dat Costa blijft en niet ingaat op al die transferverzoeken van Franse en Engelse clubs.

We gaan het wel zien, de halve finale zou een bonus zijn in dit fantastische seizoen!
Verliest Atletico dan kunnen ze zich mooi op de titel richten

De keeper van A.madrid is ook wel een sterkspeler van hun, zo niet de beste van hun...

Ik geef A.madrid de beste papieren, ze spelen immers thuis. Ook is Barca niet in grootse doen zoals in het verleden. A.madrid zou zomaar eens een outsider kunnen worden voor de CL. Bayern en Real zijn de topfavorieten, maar A.madrid doet maar weinig voor ze onder.

Ik ben in de war. Er staat dat Simeone zegt dat als Costa niet speelt Adrián speelt. En vervolgens zegt vz dat het nog maar de vraag is of Adrián speelt. Waarom zou Simeone letterlijk zeggen dat Adrián dan speelt als het niet zeker is?

8 april 2014 om 16:53

Als je even doorleest snap je het.. Waarschijnlijk zal Simeone kiezen voor een systeem met Villa in de spits en daarachter Raul Garcia. Dit systeem valt echter weg als Arda Turan niet fit genoeg blijkt (heeft ook wat last van blessures). Dan verhuist Raul Garcia naar linksmid (plek van Arda), gaat Villa zwerven en is Adrian de diepe spits.

8 april 2014 om 17:09

Maar de coach zegt toch letterlijk dat Adrián speelt? Lijkt me raar dat hij dat zegt als het dus alleen zo is als Arda niet mee kan doen. Dan moet hij zeggen als Costa en Arda niet mee doen speelt hij. Maar dat doet hij niet. Hij zegt Adrián speelt als Costa niet mee doet. Dus word er niet echt duidelijker op.

8 april 2014 om 17:16

Viscaa legt het heel goed uit, maar je begrijpt het nog steeds niet neem ik aan.

Ik zal het heel kort uitleggen in de hoop dat je alsnog begrijpt.
Adrian speelt mits Arda toch op het laatste moment afhaakt.
Maar als Arda fit blijkt dan speelt hij niet , zo simpel als wat.

8 april 2014 om 17:20

Ja ik begrijp wel wat er gezegd word hoor. Vind t alleen raar dat Simeone zegt dat Adrián speelt als Costa niet fit is terwijl het volgens dit verhaal afhankelijk is van Arda. Dit is niet logisch tenzij het al zeker is dat Arda niet speelt of Simeone daar van uit gaat. Maar daar staat niks over in de tekst.

Daarnaast is de tacktiek die jullie noemen niet zo genoemd door de coach maar is dit de verwachting van de media. Dus helemaal geen vaststaand feit maar speculatie.

Het gaat mij er ook niet zo zeer om wat het gaat worden maar in mijn ogen zijn die 2 alineas tegenstrijdig met elkaar of de eerste mist informatie.

8 april 2014 om 19:10

Tegenstrijdig is het niet, er wordt zovaak iets gezegd wat niet uitkomt. Kijk maar naar Manchester United, zij proberen ook Bayern op een dwaalspoor te zetten door een rookgordijn op te trekken rondom Wayne Rooney. Simeone doet gewoon precies hetzelfde.

90 minute lang verdedigen tegen Neymar, Messi is moeilijk. Als Costa meedoet zie ik kansen voor Atletico anders niet

8 april 2014 om 17:30

Villa moet maar 1x eens toeslagen flitsen blijft Villa en daar moet je rekening mee houden verder kunnen de andere spelers ook uit het niets scoren.met Costa natuurlijk meer kans om door te stoten,maar ook zonder hem zijn er kansen.

8 april 2014 om 18:19

Een blok van vier en een blok van vijf en een diepe spits kunnen wonderen doen. Ik denk dat Atletico ook zo gaat spelen en aan de hand van een counter pijlsnel richting het doel van Barcelona gaat. Atletico hoeft immers niet aan te vallen, want 0-0 is voldoende.

Zou hem wel bij Chelsea willen zien. Hij is jong sterk en doelgericht. Zo een type hebben we zeker nodig.

Wat een onzin die pol weer, ze maken geen kans zonder diego costa? Nee waarom spelen ze dan 1-1 in Camp Nou vorige week terwijl Costa na 30 min uitviel bij een 0-0 stand. Tuurlijk hebben ze kans, en nog meer dan barca ook. De mensen die op de pol 'nee' hebben geantwoord zijn duidelijk barca fans want anders doe je niet zo onnozel en ben je gewoon eerlijk want barca had het flink lastig vorige week tegen Atletico zonder Costa.

Mooie pot vanavond, hopelijk kan atletico stunten.

8 april 2014 om 16:53

Nog één nachtje slapen grote vriend, morgen is deze pot pas.

8 april 2014 om 17:35

Atletico speelt morgen pas.

Barca gaat vanavond laten zien wie de baas is in spanje, Diego Costa afwezig? dan is atletic kansloos in mijn ogen

8 april 2014 om 16:55

Vanavond staat er ander spektakel op het programma. Atletico - Barcelona is morgen pas

8 april 2014 om 17:56

Als zowel arda als costa afwezig zijn is dit een grote voordeel vool barcalona

Onzin! De kracht van dit Atletico is juist het collectief. Natuurlijk is het een gemis maar dit is op te vangen. Denk ook daadwerkelijk dat Atletico zich weet te plaatsen voor de volgende ronde

8 april 2014 om 17:04

Maar het scheelt natuurlijk wel een slok op een borrel of Diego Costa speelt of niet. Alleen het feit dat hij in het veld staat geeft de rest al meer vertrouwen en hij kan als geen ander de hele verdediging van de tegenpartij zoet houden door enorm veel energie erin te leggen en hij is bovendien een gevaarlijk wapen in de counter wanneer Atletico gaat verdedigen met z'n allen. Villa kan die dingen lang niet zo goed waarmaken. Diego Costa past echt perfect in het Atletico systeem, ik geef ze echt een stuk minder kans zonder hem.

Atletico is vooral sterk als ze hun spel kunnen spelen, met veel man achter de bal.
Dat hebben ze de 1ste wedstrijd ook heel goed gedaan.
Ik denk wel dat als Barca 1ste scoort, dat Atletico dan problemen krijgt, als ze aanvallend spelen, dan is hun verdediging te zwak om een ploeg als Barca te kunnen stoppen.
Zolang het 0-0 blijft, dan zullen ze met de hele ploeg verdedigen, en vechten voor elke bal.

Atletico zal op de counter gaan spelen en geen tegengoals proberen te incasseren. Iets waar ze heel goed in zijn met vechtvoetbal. Het zal heel erg spannend gaan worden, ook zonder Costa maakt Atletico kans.

ik hoop dat Costa speelt anders gaan ze zeggen dat het aan hem lag.
Diego heeft overigens nooit gescoord tegen barca .

8 april 2014 om 17:26

Costa zal wel spelen zo niet zit die op de bank en valt die in.als hij helemaal er niet bij is het een moeilijker verhaal.heb vertrouwen in Atleti dat ze doorstoten met of zonder Costa zo niet jammer maar niet zo heel erg.kwartfinales ongeslagen bereiken na een paar jaar afwezigheid is gewoon uitstekend en de titel is en blijft doel nr 1 om te halen.

Komaan Atleti!!! maak er een avond van om niet te vergeten.

Ik geef Atletico eigenlijk meer kans om door te gaan dan Barca. Een erg stugge ploeg, zeker wanneer ze thuis spelen. Raul Garcia kan nu weer meedoen volgens mij, en die kan ook voor een doelpuntje zorgen. Adrian is sowieso een favoriet van mij. In principe maakt het mij niet zo uit wie van de 2 door gaat. Atletico is natuurlijk onze grootste vijand dus wat dat betreft heb ik liever dat Barca doorgaat, maar aan de andere kant kan barca van mij niet snel genoeg uitgeschakeld worden. Dus allebei prima.

Ik zie Barcelona doorgaan, weet nu al dat athletico zwaar ga verdedigen, rustig tikken want een ploeg als athletico die 90min moet verdedigen, zal wel een foutje maken, wss krijgen ze een penalty tegen. Kunnen ze de volgende dag gaan blijten dat barca weer bevoordeeld is. Maarja dat is nu eenmaal het risico van met 10man te verdedigen :-)

Ik snap niet waarom iedereen zegt dat Atletico kansloos zou zijn tegen Barcelona zonder Costa. Ze hebben vorige week een uur lang zonder Costa gespeeld en kwamen toen zelfs 0-1 voor. Atletico heeft genoeg kwaliteit, ook zonder Costa, om Barcelona goed partij te bieden.

Tevens moeten we natuurlijk in het achterhoofd houden dat Atletico niet hóéft te aanvallen. Ze kunnen gewoon lekker op de counter spelen met snelle mannetjes als Villa en hoogstwaarschijnlijk dus Adrian voorin.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren