Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dessers drukt hardnekkig gerucht rondom Feyenoord-transfer de kop in

Laatste update:

Dat Cyriel Dessers afgelopen zomer niet tekende voor een langer verblijf bij Feyenoord had niets te maken met een salariskwestie. Dat zegt de 28-jarige spits vrijdagochtend in het Algemeen Dagblad. Na een enerverend seizoen op huurbasis in De Kuip verliet Dessers KRC Genk voor het Italiaanse US Cremonese. De geruchten gingen dat de rechtspoot inzette op een exorbitant salaris, maar daar is volgens Dessers niets van waar. “Dat was niet zo en dat was niet fijn om te horen”, aldus de viervoudig Nigeriaans international.

Conference League-held Dessers was zeer geliefd bij de supporters van Feyenoord, die zelfs geld verzamelden om hem langer in De Kuip te houden. De spits legt uit waarom een langer verblijf er niet van is gekomen. “Dat ik nu ook kampioen had kunnen worden in Rotterdam, is voor mij geen issue. Zo is het niet gegaan. Er stond een afkoopsom in mijn contract bij Genk. Het is nooit een kwestie geweest van: even dat bedrag neerleggen en ik was eigendom van Feyenoord. Zo was het gewoon niet. Dat de club later in de zomer door eventuele transfers waarschijnlijk meer budget zou hebben, dat klopt wel.”

Dessers las vervolgens vreemde verhalen op het internet. “Op een gegeven moment werd hier en daar wel de indruk gewekt dat de hele overgang slechts draaide om het salaris dat ik zou willen verdienen. Dat ik te hoog in de boom zou zitten. Dat was niet zo en dat was niet fijn om te horen. We hebben geprobeerd naar oplossingen te zoeken, maar het is niet gelukt. Ik tekende een contract in Italië en Feyenoord is ook verder gegaan. En op indrukwekkende wijze.” Dessers volgt zijn oude club nog altijd op de voet en geniet vanuit Italië van alle positieve ontwikkelingen.

“Toen ze gehuldigd werden op de Coolsingel, dacht ik niet: stel dat ik daar had gestaan”, zo zegt Dessers. “Ik denk wel: wat geweldig. Voor de trainer, de spelers, de supporters en de club. Feyenoord is landskampioen en gaat de Champions League in. Dat maakt me blij. Het gaf me bijna een ongemakkelijk gevoel dat de fans me zo graag wilden houden. Het was te veel eer. Er sprak zo veel liefde uit.” Waar Dessers met Cremonese vecht tegen degradatie in de Serie A, is in Rotterdam-Zuid inmiddels een nieuwe held opgestaan: Santiago Giménez.

Dessers geniet van zijn Mexicaanse opvolger. “Echt een heel goede spits en hij is nog jong. Hij kan met Feyenoord de Champions League in en de titel verdedigen in Nederland. Er liggen nog genoeg uitdagingen voor hem, al bepaal ik natuurlijk niet wat die jongen en Feyenoord moeten doen. Ik ging weg, maar ik ben 28 jaar. Als je jong bent, mag je nog geduldig zijn. Bij Feyenoord spelen is iets geweldigs, ik kan het weten. En ze verdienden de titel. Feyenoord was echt de sterkste dit seizoen. Dat zeg ik als voetballiefhebber en als supporter. Niet meer als spits van de club, maar zo lopen dingen. Daar kun je niet in blijven hangen. Beter een jaar onder contract gestaan bij Feyenoord dan helemaal niet.''

Had Feyenoord met Dessers in plaats van Giménez ook de titel gepakt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou hem wel graag willen als back up.
Goede speler die ook de eerste rol op zich kan nemen.

In dit team is het een prima speler om te komen vanaf de bank, maar ik denk niet dat hij daarvoor open stond na het vorige seizoen. Hij zou wel een verbetering zijn ten opzichte van Danilo. Santiago Gimenez is wel echt bepalend geweest in ons kampioenschap en ik betwijfel of Dessers het ook was gelukt om zo belangrijk te zijn dit seizoen. Qua drukzetten is Dessers een topper, maar qua afmaken is Gimenez wel een stuk beter.

Zo zie je maar dat er altijd behalen de wereld ingebracht worden die regelmatig niet kloppen!
Was een geweldige speler voor Feyenoord en zou er ook nu niet misstaan!
Of hij beter is de Giminez? Dat denk ik niet maar voor een back-up is het zeker een optie.

19 mei 2023 om 12:05

In de essentie zegt hij nu toch eigenlijk nog steeds niks om het te ontkrachten? Zijn verhaal is dat: "er stond een afkoopsom in mijn contract in Genk. Het is nooit een kwestie geweest van: even dat bedrag neerleggen en ik was eigendom van Feyenoord". Dit lijkt me nogal sterk, want dat is letterlijk wat een afkoopsom doet, het zorgt ervoor dat een club verder niets meer te vertellen heeft als het bedrag wordt betaald. Dan blijft er maar een partij over, namelijk de speler met zijn makelaar. Vervolgens is de claim dat er geen exorbitante salariseisen zijn gemaakt door hem (wat een persoonlijk waardeoordeel is, wat hij niet exorbitant vindt zou misschien wel zo ervaren worden door Feyenoord). Het zou natuurlijk kunnen zijn dat het niet kwam door het salaris, maar dat Dessers gewoon zijn stock hoog wou verkopen na een succesvol seizoen, maar uiteindelijk zegt hij niks over waarom het niet succesvol is afgelopen.

Al met al denk ik niet dat Feyenoord er heel rouwig om hoeft te zijn, want Dessers lijkt zo nu en dan een seizoen zijn niveau te ontstijgen, alvorens weer een bijzonder matige spits te blijken.

Prima speler maar eerder als stand in dan als basisspeler. Feyenoord moet oppassen dat ze niet teveel meegaan in het aantrekken van culthelden.

Wat heeft US Cremonese vervolgens anders gedaan dan een transferbedrag op tafel leggen? Wat maakte het voor hen anders dat het wel 'even' lukte? Ik zie Dessers geen enkele uitleg geven maar daartoe is hij mij ook niet verplicht. Het bericht van zijn hoge salariseis kwam van een bron die normaliter betrouwbaar is dus het roept mij wel vragen op.

19 mei 2023 om 12:45

Ik denk niet dat Cremonese hogere salarissen dan Feyenoord uitdeelt. Misschien kwamen ze er op sportief vlak niet uit en wilde hij niet 2de viool spelen.

19 mei 2023 om 12:55

Wat Cremonese al kan bieden en Feyenoord niet is de competitie, het klimaat, de cultuur.

19 mei 2023 om 13:38

Als Dessers onderhandeld heeft over de weersomstandigheden zullen ze er niet uitgekomen zijn

Dacht dat Dessers het niet zo goed deed in Italie. Stond in het begin aardig lang droog maar nu toch 6 doelpunten bij een degratieclub, niet slecht. Mocht Cremonese degraderen (wat heel waarschijnlijk is) ben ik benieuwd wat hij gaat doen. Misschien een goede opvolger voor Pavlidis als die vertrekt.

Laat iedereen blij wezen dat de definitieve doorgang niet doorgegaan is, want in dat geval was Gimenez niet gekomen.
En Gimenez is toch wel 3 klasse beter dan deze eendagsvlieg.

Persoonlijk blij dat de definitieve transfer geen doorgang heeft gevonden, Gimenez is t.o.v. Dessers een enorme vooruitgang met een hoger potentieel. Dessers heeft zeker een grote bijdrage geleverd vorig seizoen wat dan ook de transfer van bv Gimenez mogelijk heeft gemaakt, waar we hem zeker dankbaar voor mogen zijn, maar meer dan dat ook niet..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren