Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Derksen feliciteert Van Marwijk met mijlpaal: ‘Toch is hij er niet gelukkig mee’

Laatste update:

Bert van Marwijk heeft dinsdag met de Verenigde Arabische Emiraten de volgende fase van de WK-kwalificatiecyclus voor het eindtoernooi in Qatar bereikt. De ploeg van Van Marwijk won met 3-2 van directe concurrent Vietnam en is daarmee groepswinnaar in een poule met ook Maleisië, Thailand en Indonesië.

De Emiraten stonden voorafgaand aan het onderlinge duel twee punten achter op Vietnam en hadden dus een zege nodig. De manschappen van Van Marwijk maakten hun favorietenrol waar door snel een 3-0 voorsprong te nemen. Vietnam kwam in de slotfase nog terug tot 3-2, maar kon geen resultaat meenemen uit het bezoek aan Dubai, waar de wedstrijd werd gespeeld. Vietnam kwam uiteindelijk goed weg met de nederlaag, want het land plaatste zich ternauwernood als een van de beste nummers twee alsnog.

Met de zege bereikt Van Marwijk de laatste fase van de Aziatische WK-kwalificatie. Er zijn acht groepswinnaars en vier nummers twee door, die nu in twee groepen van zes worden verdeeld. De twee winnaars uit die poules plaatsen zich direct voor het WK in 2022, terwijl de nummers drie nog een play-offronde als uitweg hebben. De overige landen die naast de Verenigde Arabische Emiraten nog in de race zijn zijn Syrië, Australië, Iran, Qatar, Japan, Zuid-Korea, China, Oman, Irak en Vietnam.

Johan Derksen feliciteert Van Marwijk in het praatprogramma De Oranjezomer. "Knap van Bert", zegt Derksen. "Toch is hij er niet gelukkig mee. Na het WK in Zuid-Afrika hoopte Bert op een echte topclub. Dit is maar een troostprijs, alleen om het geld. Hij voelt zich daar helemaal niet happy. Dat is de frustratie die hij met zich meedraagt, want hij heeft in Zuid-Afrika een fantastische prestatie geleverd met het Nederlands elftal. Ik vind dat hij het als bondscoach altijd heel goed gedaan heeft. Al werd hij boos toen hij een beetje kritiek kreeg nadat het EK de mist in ging."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Derksen heeft hier natuurlijk gelijk maar dit roept ie al jaren over van Marwijk. Begint echt eentonig te worden.

15 juni 2021 om 23:51

Nice ik ook! Ik was er toen vietnam de Azië cup won. Wat een gekte was dat zeg, de straten van Hoi An afgeladen vol met mensen en auto’s. Nog nooit zo’n mooi voetbalfeest meegemaakt als daar. Prima aanrader voor mensen om mee te maken haha

Mooi voor Bertje. Ben het wel met Derksen eens. Bert had denk ik na zijn goede jaren bij Feyenoord en Nederland wel op meer gehoopt dan een paar zandbakavonturen. Maar goed, bij Hamburg verknalde hij het ook flink, alhoewel die ploeg ook wel boven hun stand bleek te leven gezien de degradatie die later kwam.

Van Marwijk is een echte goede resultaten trainer. Resultaat is heilig. Is met goed voetbal, dan is dat mooi meegenomen. De absolute topclubs wil beide zien. Dat kan hij niet aanbieden. Dat is niet zijn visie. Dan haken topclubs terecht af en kom je uit op landen als australie, Qatar, Emiraten etc. Hij koos niets voor niets bij Oranjev 2 defensieve middenvelders, van Bommel en De Jong
En had je ook nog Kuyt die geen verfijning in zijn spel heeft. Oranje niet om aan te zien
Maar ja ze wonnen wel. Dus dan hoor je niemand over. Nou mij wel. Ik wil goed voetbal zien!!

16 juni 2021 om 00:22

nou voetbalexper, net zeker niet naar Frankrijk gekeken? Buiten Nederland vinden de meeste clubs en landen alles prima als er meer gewonnen wordt hoor. Dan gebruiken ze gewoon wat mooie woorden als "doelmatig", "effectief", "diepe pressie" of wat dan ook om het te verbloemen. En eerlijk gezegd, de wereld zou ook maar saai zijn als iedereen tiki taka wil spelen toch? Want spanje zweden was ook niks aan.

16 juni 2021 om 00:47

Hoezo zitten/zaten Mourinho en Simeone dan bij grote clubs? Zo aantrekkelijk spelen die niet

“Hij voelt zich daar helemaal niet happy” Grappig dat Derksen in de hoofd van Bert kan kijken. Waarom zou hij zich niet happy voelen in de Emiraten? Zon, zee, strand, lekker eten, mega salaris, vriendelijke mensen die vrolijk zijn en niet dagelijks depressief op tv verschijnen.

16 juni 2021 om 05:24

Omdat Bert altijd heeft gehoopt op een club als Liverpool, maar zo'n club nooit kwam. Of een club als Valencia, maar ook dat niveau kwam niet

16 juni 2021 om 07:41

Precies. Uiteindelijk moest hij het doen met de slangenkuil en het in verval rakende Hsv. Daar heeft geen trainer zich voor een langere periode kunnen handhaven om iets neer te zetten de laatste jaren. Wat voor Bert niet heeft geholpen is het dramatische EK 2012, daar heeft hij echt heel veel reputatie verloren door slecht management. Niet ingrijpen in de Huntelaar/van Persie discussie en letterlijk niks aan het elftal willen veranderen t.o.v. WK 2010. Hij had eigenlijk na WK 2010 moeten stoppen met de kennis achteraf (ook al was het in 2011 het nog meer dan prima). In het najaar 2011 is er iets binnen Oranje geknapt.

Van der Gijp moest ook zo nodig een duit in het zakje doen en refereerde aan de winst met Feyenoord, en dat er toen ook al geen grote club voor Bertje kwam. Wel, na Feyenoord ging Bert naar Dortmund ( werd je weliswaar snel ontslagen), en later coachte Bert ook nog HSV op het hoogste niveau.

16 juni 2021 om 16:30

Snel ontslagen valt wel mee toch? Ruim twee jaar volgehouden. Bij een Dortmund zonder financiële mogelijkheden

Ik geloof best dat Bert van Marwijk destijds op meer hoopte dan het uiteindelijk geworden is, maar zou hij daar ondertussen niet overheen zijn? Als ik hem een beetje kan inschatten denk ik dat wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren