Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Depay: ‘Ik speel alleen voor God en ben onbreekbaar’

Laatste update:

Memphis Depay kroonde zich zondag met een late 2-1 tegen Paris Saint-Germain tot de matchwinner voor Olympique Lyon. De aanvaller begon op de bank, maar zegt dat hem dat niet doet twijfelen. Depay erkent dat hij zijn ‘frustraties’ heeft, maar dat hij mentaal sterk blijft. Bekijk de video hieronder.

'Memphis Depay verdient een basisplaats bij Olympique Lyon'

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Fijn dat Memphis weer belangrijk is geweest. Qua achterhoede zitten we wel goed de komende jaren, maar voorin zijn we afhankelijk van de stappen die Memphis blijft maken. Ben zelf niet zo van dit soort overdreven comments achteraf, of het Braziliaanse ter aarde storten voor Jezus, maar ach hij is gewoon zo en het draait uiteindelijk om voetballende kwaliteiten. Hopelijk vindt depay de innerlijke rust om zorgeloos te kunnen voetballen.

"ik hoef niks te bewijzen aan de trainer, ik speel voor god en alleen hem. Maar ik blijf nederig" Echt wat moet je hierop zeggen? Wat een misselijk ventje.

22 januari 2018 om 11:48

De beste man is zo'n dwaas. Waarom kan die gozer nu nooit eens een normaal en luchtig interview geven. Hij verdorie net de winnende gemaakt tegen PSG en dan staat hij daar weer met een verongelijkte kop. 'ik speel alleen voor God', die gek heeft waarschijnlijk nog nooit een kerk van binnen gezien.

22 januari 2018 om 12:10

Kan me er zo aan irriteren gewoon, zeg inderdaad gewoon: goede pot, ben blij met mijn goal en klaar. Nee meneer wilt zooo nodig maar een karaktertje neerzetten terwijl die zichzelf alleen maar belachelijk maakt, om misselijk van te worden echt waar.

22 januari 2018 om 12:24

Het grappigste is dat hij erg nederig was toen hij pas bij Lyon speelde. Hij was hopeloos gefaald bij Manchester United, was z'n basisplaats kwijt in Oranje en moest weer opnieuw beginnen. In die tijd waren z'n interviews best interessant en was hij bescheiden en realistisch.

Nu zijn we een jaar verder, heeft hij weer relatief leuke successen en meneer is direct weer de jongen die hij was. Dat zegt mij dat hij niet van z'n fouten leert en nooit zal gaan slagen bij een betere club dan Lyon. Ook in Oranje zal hij naar mijn mening nooit een bepalende speler worden.

22 januari 2018 om 14:58

Ja denk ik nederig, denk ik Depay. Hopelijk dat god hem graag een WK ziet winnen.

Depay: ‘Ik speel alleen voor God'

Als hij dat echt meent, dan neem ik aan dat hij zijn jaarsalaris van 5,5 miljoen aan goede doelen geeft?

22 januari 2018 om 10:53

Leuk geprobeerd, maar begrijpend lezen leert dat hij zich niet hoeft te bewijzen richting pers oid.

Zoek voor de grap op YouTube: 'A very special day for me Depay' op. Dan zie je dat het een verschrikkelijk goede kerel is.

22 januari 2018 om 11:00

Ach ja.. ik stond eens op Schiphol toen het Nederlands Elftal terug kwam van een interland. Kleine kinderen vroegen aan de internationals of ze met hun op de foto mochten. Was geen probleem. Behalve bij... Depay. Meneer zei dat hij vakantie had. Teleurgesteld dropen de kinderen af. Geen foto met hun held Depay. 2 dagen later slingert meneer de één na de andere foto op social media waar hij zelf met bekende Amerikaanse sterren poseert. Tja...

22 januari 2018 om 11:07

Hij zal best een aardige kerel zijn. En ik misgun hem zijn salaris niet. En dat hij zo'n ijdeltuit is moet hij ook helemaal zelf weten. Maar ik krijg er altijd een beetje jeuk van als mensen zo hevig met materialisme en uiterlijk vertoon bezig zijn en tegelijk roepen dat ze eigenlijk hele nederige dienaren van God zijn. (En als ze van elke goede daad die ze verrichten een filmpje maken en dat dan zelf online zetten, zoals hij eerder ook al eens deed toen hij zijn moeder een nieuwe auto gaf.)

22 januari 2018 om 11:19

Dat kan ik absoluut snappen! Ik ben zelf ook geen fan van bovenstaande zaken. Maar als je geen wiskundige bent qua IQ, vaak de schijn tegen hebt door uitstraling of uitspraken dan snap ik dat je op een bepaalde manier het tegendeel probeert te bewijzen en positiever in het nieuws probeert te komen. Zo was hij laatst in een soort sloppenwijk-achtig tentenkamp in Lyon waar hij tientallen tassen boodschappen heeft afgeleverd, maar daar hoor je niks of niemand over. Hij zal het niet snel goed doen.

22 januari 2018 om 11:26

Agh hij deelde tientallen tassen uit, en laat me raden? Hij poste het op social media en iemand filmde alles? Wordt zo misselijk van dit soort "goede bedoelingen" terwijl het gewoon goedkope PR voor hemzelf is en meer niet, die mensen interesseren hem geen zak als mensen hem maar het zien doen, daar gaat het om.

22 januari 2018 om 12:20

FRon010: weet jij het van die 6x dat ie tassen uitdeelde die niet op social media zijn geplaatst? Als hij niks geeft voor jouw gevoel is het niet goed, als ie wel wat geeft en jij komt er achter via social media is het weer niet goed.

22 januari 2018 om 12:26

Lees en bekijk al z'n interviews en je ziet dat het een verschrikkelijke kerel is. Allemaal leuk om op basis van een enkel interview het karakter van een speler te beschrijven, maar z'n vrijgevigheid is helemaal niet relevant. Het is gewoon overduidelijk dat hij in de voetbalwereld keer op keer dezelfde fouten maakt. Die jongen heeft een enorm ego en als dat wordt gevoed, wordt het alleen maar erger. Als hij zo doorgaat, kan hij z'n basisplaats bij Lyon ook weleens kwijtraken na dit seizoen.

22 januari 2018 om 12:51

Ik zit er niet naast (en ben daarmee niet naïef) omdat ik bij het hele proces betrokken ben geweest. Ik wil niet te diep op mijn rol ingaan, maar weet wel het precieze hoe-en-wat.

Ik snap zelf dondersgoed dat hij nonchalant etc overkomt, maar ik ken een hele andere kant van hem. Het is zonde dat alles wat hij doet (goed en fout) altijd een negatieve lading met zich mee brengt, maar komt deels door hemzelf. Feit is dat het jammer blijft dat zelfs waar hij een compleet gezin helpt, een filmpje wordt gemaakt en dat wordt afgekraakt. Hij heeft dat weekend nog veel meer dingen gedaan en geregeld die niemand weet en dat hoeft ook niet, want het wordt toch wel negatief uitgelegd. De betrokkenen hebben iets om nooit te vergeten en dat telt, niet de mening van roddelpers en 'kenners'.

22 januari 2018 om 13:05

Zoals ik al zei, elke voetballer is betrokken bij goede doelen. Zeker voetballers die flinke salarissen verdienen. Jij beoordeelt hem als mens buiten de voetbalwereld, ik beoordeel hem als voetballer. Aangezien dit een voetbalplatform is, lijkt het me dus logisch dat je hem beoordeelt als voetballer.

22 januari 2018 om 17:15

Verschrikkelijk dit...Hoe kun je mensen zwart maken(?) door op soc. media dingen te schrijven die oncontroleerbaar zijn en waar de betreffende persoon zich niet kan tegen verweren...

22 januari 2018 om 10:56

ik mag dan hopen dat hij het spendeert aan een katholieke kerk anders zal God zijn negatieve invloed misschien wel op hem kunnen uitoefenen

Ach, hij is gewoon gelovig en bedankt God waarschijnlijk elke avond dat hij het zo goed heeft. Maar dat is zijn goed recht. Wat hij met zijn geld doet moet hij zelf weten. Hij zal toch ook wel enorm blij zijn dat er maandelijks een vet bedrag gestort wordt.

22 januari 2018 om 11:50

Je hoeft niet katholiek te zijn om in god te geloven

22 januari 2018 om 12:33

Dat weet ik, maar als voorbeeld!

Toch bedankt voor de scherpte.

Niet ook voor je fans Memphis?

Ach ik vind het altijd mooie praatjes van achter het stuur van je twintig luxe auto's. Als je echt zo'n goed christen bent, geef dan ook geld aan arme mensen, ga in je vrije tijd helpen bij het leger des heils. Daden maken de man, niet dat je roept dat je voor God speelt.

Wel leuk dat ie het goed doet.

22 januari 2018 om 11:31

Een voetballer speelt voor zichzelf... Fans zijn een zeer mooie bijkomstigheid, maar daarvoor wordt of ben je primair gezien geen voetballer.

22 januari 2018 om 12:29

De fans zijn de reden dat meneer een bedrag met 6 nullen per jaar verdient. Daar mag je dus best wat aandacht aan besteden, niet? Overigens zegt hij wel dat de fans als twaalfde man fungeren. Dat geeft het interview wel een andere context.

22 januari 2018 om 12:51

Precies sirius. Voetbal is entertainment en dat doe je voor het publiek. Dat kan je inderdaad maken en breken maar voor zo'n salaris mag je mijn best proberen te breken. Totaal misplaatste uitspraak dat je enkel voor God speelt. Echter we moeten tegelijk ook beseffen dat sommige mensen niet zo'n hoog iq hebben. Hij zou eigenlijk beter zichzelf beschermd moeten worden maar dat doe je niet gauw bij een volwassen man en al helemaal niet 1 die zo narcistisch is als Memphis....

22 januari 2018 om 17:23

Waar roept hij dat die voor God speelt...Volgens mijn weten doneert hij 10% van zijn inkomen...das meer dan de gemiddelde vz-reageerders hier maandelijks op hun rekening krijgt gestort.
Zoveel vrije tijd hebben profvoetballers ook niet, dat komt wel na hun korte prof carrière.

22 januari 2018 om 17:27

Hij zegt het al in zijn 2e zin van het filmpje

22 januari 2018 om 18:34

Hij bedoelt daarmee niet dat hij God is...maar dat hij zijn leven wijdt aan zijn geloof aan God...een rechtgeaard gelovige is een dienaar God en leeft(en speelt..) voor de Schepper zoals is beschreven in de Bijbel.

22 januari 2018 om 18:34

Hij bedoelt daarmee niet dat hij God is...maar dat hij zijn leven wijdt aan zijn geloof aan God...een rechtgeaard gelovige is een dienaar God en leeft(en speelt..) voor de Schepper zoals is beschreven in de Bijbel.

22 januari 2018 om 21:06

Je begrijpt hem verkeerd, hij speelt voor God. Daarmee bedoelt hij; ik doe het voor god, niet ik doe alsof ik god ben.

22 januari 2018 om 17:23

Waar roept hij dat die voor God speelt...Volgens mijn weten doneert hij 10% van zijn inkomen...das meer dan de gemiddelde vz-reageerders hier maandelijks op hun rekening krijgt gestort.
Zoveel vrije tijd hebben profvoetballers ook niet, dat komt wel na hun korte prof carrière.

Viel goed in en wat een doelpunt.

Over het interview heb ik mijn bedenkingen. Hij geeft aan dat hij zich niet hoeft te bewijzen voor de trainer. Nou volgens mij heb je het dan mis. De trainer bepaald uiteindelijk of je speelt of niet. Toch weer een vreemde uitspraak van hem. Neemt niet weg dat hij verder prima presteert bij Lyon. Is goed bezig. Jammer dat hij alleen vaak in de media komt wegens zijn uitspraken of gedrag.

Grappig. Elke zin is een cliché. Er komt niets puurs uit zijn mond, alleen maar "Ik ben 50cent". Echt slim komt hij zo niet over, er kan geen glimlach van af. Hoe dan ook ben ik blij dat hij het goed doet in Frankrijk, dit word de sterspeler van Oranje. We moeten een beetje wennen aan deze gangster met babyface en gekke praat, maar hij bewijst dat hij maar wat goed kan voetballen. Ik zie hem wel naar Arsenal of Liverpool gaan en die club terug naar de top helpen, om wraak te nemen op ManU.

22 januari 2018 om 11:28

Hij is alles behalve een gangster en zo profileert hij zich ook niet. Ik snap niet uit welke teksten jij dit filtert. Hij speelt soms iemand die niet te breken is, maar dat heeft niks met "50 cent zijn" of "gangster" te maken. Hij reageert met een bepaalde nonchalante houding alsof niks hem raakt, maar zijn acties / houding spreken dit mijns inziens tegen. Enerzijds begrijp ik hem, want mensen zoeken hem voor het minste geringste op. Als hij een hoed wil dragen, een RR van meer dan 6 ton wilt rijden of een leeuw op zijn rug wilt tatoeëren, dan doet hij dat toch lekker. Anderzijds als je met teksten als "ik hoef me niet tegenover de trainer te bewijzen", komt aankakken, dan maak je het er ook zelf naar dat mensen commentaar op je leveren.

Even voor alle moraalridders en types die goedkoop willen scoren wat betreft Depay zijn geld, uitgaven of wat dan ook:

Op YouTube staat een filmpje - A very special day for me (Memphis Depay meets .. ). Ik raad jullie aan om dit even te kijken. Dit is een voorbeeld waaruit blijkt wat hij voor mensen doet en dat hij gewoon een verschil maakt.

22 januari 2018 om 11:19

"dit is een voorbeeld waaruit blijkt wat hij voor mensen doet en dat hij gewoon een verschil maakt."

Ik zou er bewondering voor hebben als hij dit soort dingen zou doen, maar dan zonder dat er vervolgens een filmpje gemaakt van zou worden dat eigenlijk gewoon een ordinaire reclamespot is voor Memphis Depay, dat hij vervolgens ook nog eens zelf online gooit.

22 januari 2018 om 11:26

Luister, je zit er in dit forum alleen al vijf keer naast, je kent de halve situatie niet eens.

Dit is een wens, mogelijk gemaakt door FC Robinstijn, zoek het maar eens op. Het is geen reclamespot, het is gefilmd als herinnering voor de familie en voor Robinstijn en online gegooid door Depay vanwege zijn bereik. Know your facts en zoek niet overal het slechte achter. Je probeert het op elke manier slecht te praten joh.

22 januari 2018 om 11:36

Als het gemaakt is als herinnering voor de familie, waarom moet het dan een groot bereik hebben?

Als PSV-supporter heb ik best een beetje een zwak voor Depay, maar kom op, dit is hartstikke doorzichtig. Mede ook omdat Depay vaker dit soort filmpjes online heeft gezet (bijvoorbeeld toen hij z'n moeder een auto gaf).

22 januari 2018 om 11:40

Echt ja? Lees mijn reactie nou eens terug. 'En voor Robinstijn en online gegooid vanwege zijn bereik'. Voor zo'n organisatie is bereik en naamsbekendheid alles omdat ze toch elke cent willen besteden aan het goede doel. Denk even logisch na in het vervolg.

22 januari 2018 om 11:55

@savedbythebell:

- Ik zie in het filmpje nergens een oproep om Robinstijn te steunen of een link naar een site waar ik dat zou kunnen doen.
- In de begeleidende tekst ook niet.
- Jeroen Zoet en Nathan Rutjes hebben onlangs ook zoiets gedaan voor Robinstijn. Ik heb van allebei geen filmpje daarvan kunnen vinden dat ze zelf online hebben gezet.

22 januari 2018 om 12:38

@savedbythebell

Je beschuldigt cabinessence ervan dat hij er al vijf keer naast zit, maar wie zegt dat jij er niet gewoon naast zit? Allereerst kun je het karakter van een voetballer niet bepalen op basis van wat vrijgevigheid. Zo'n beetje elke voetballer is bezig met goede doelen en/of wijkprojecten.

Depay wordt niet veroordeeld op zijn vrijgevigheid of geloof, maar op zijn houding, zijn onvermogen om van zijn fouten te leren en zijn nonchalance in het veld. Daar maakt hij namelijk keer op keer dezelfde fout en daarom hebben veel mensen kritiek op hem. Het is jammer dat iemand met zoveel talent er zo matig mee omgaat.

Verder nog even dit. Noem jij eens een reden waarom Memphis zelf een filmpje de wereld in slingert waarin hij een gezin steunt? Dat is natuurlijk ook vanwege exposure en het kweken van goodwill. Als je dat ontkent, is dat een naieve gedachte.

22 januari 2018 om 12:55

Ik zit er niet naast (en ben daarmee niet naïef) omdat ik bij het hele proces betrokken ben geweest. Ik wil niet te diep op mijn rol ingaan, maar weet wel het precieze hoe-en-wat. Ik snap zelf dondersgoed dat hij nonchalant etc overkomt, maar ik ken een hele andere kant van hem. Het is zonde dat alles wat hij doet (goed en fout) altijd een negatieve lading met zich mee brengt, maar komt deels door hemzelf. Feit is dat het jammer blijft dat zelfs waar hij een compleet gezin helpt, een filmpje wordt gemaakt en dat wordt afgekraakt. Hij heeft dat weekend nog veel meer dingen gedaan en geregeld die niemand weet en dat hoeft ook niet, want het wordt toch wel negatief uitgelegd. De betrokkenen hebben iets om nooit te vergeten en dat telt, niet de mening van roddelpers en 'kenners'.

22 januari 2018 om 12:56

Het zou best kunnen dat hij goodwill wil creëren voor zichzelf. Maar aan de andere kant kan je niet ontkennen dat voor zo'n organisatie bekendheid zeer belangrijk is. Op Instagram bijvoorbeeld is alleen van Persie groter van de Nederlandse voetballers dus hij is er wel een ideaal persoon voor. Het is in ieder geval te waarderen dat hij het doet.

22 januari 2018 om 13:08

Dat absoluut, maar ik beoordeel hem als voetballer en dat lijkt Savedbythebell buiten beschouwing te laten. Wat hij in zijn priveleven doet, moet hij helemaal zelf weten. Als voetballer maakt hij echter genoeg fouten en die zijn allemaal mentaal.

22 januari 2018 om 14:18

Jij misschien wel maar het grootste gedeelte van de mensen niet. Type's als Elia, van der Wiel en Depay krijgen veel meer kritiek dan andere voetballers en het kritiek over hun spel is in veel gevallen zeker niet onterecht maar omdat ze wat anders dan de normale spelers zijn krijgen ze wel degelijk meer kritiek. Vergelijk het met Ronaldo en Messi qua kwaliteit liggen ze niet veel uit elkaar en ze hebben beide seizoen gehad waar ze overduidelijk de sleutel tot het succes waren maar als je ziet wat voor een haat Ronaldo wel niet over zich heen heeft gekregen zegt dat genoeg. Depay kan overduidelijk slecht tegen kritiek dat valt niet te ontkennen. Maar dat jij zegt dat hij matig met zijn talent omgaat vind ik zwaar overdreven want het is helemaal geen verkeerde jongen die altijd gewoon zijn uiterste best doet en ook nu zijn, zijn prestaties redelijk goed want hij heeft in 20 wedstrijden 9 goals en 5 assists.

22 januari 2018 om 12:30

Bekijk ook even mijn youtube compilatie van elke keer dat ik een een euro geef aan de zwerver bij de Albert Heijn, ik ben ook echt een heel goed mens!

Als je je goede daden op internet zet, kan je door het motief wat mij betreft een streep zetten. Alsnog goed hoor dat ie het doet, maar dat doet hij natuurlijk vooral voor z'n imago.

Echt wat een mooie goal scoorde hij, zijn geloof zal hierbij wel helpen omdat hij hier kracht uit haalt ofzo. Maar kom op mensen scoren wel vaker zo'n goal zonder dat ze om een god gevraagd hebben, dus zijn rol is hooguit een placebo effect. Verder snap ik niet dat je op de persoon depay over alles en nog wat kritiek mag hebben, maar van geloof moet je afblijven en mag je niks over zeggen. Ja mensen mogen geloven wat ze willen, maar je mag er toch wel een meing over hebben.

22 januari 2018 om 11:45

Je mag zeker een mening hebben, maar je niet zoals Constant Kante net doen alsof het een feit is dat God niet bestaat.

22 januari 2018 om 12:05

Dat is toch eigenlijk wat depay ook doet maar dan andersom. Hij doet het zelfs zo extreem dat hij ieders kritiek wegwuift en alleen luisterd naar god. Dan vind ik kante zijn reactie niet veel erger.

Jammer genoeg betaald god je salaris niet, beetje meer respect voor je (andere) betalende publiek zou denk ik erg gewaardeerd worden..

Als supporter zou ik mijn geld terug vragen :P Je koopt een kaartje en blijkt dat Depay alleen voor God wenst te spelen. Heel misschien doen we er goed aan om dit soort personen te negeren en ze weer aandacht te geven als er daadwerkelijk iets zinnigs uitkomt.

Je zou voetballers vooral op hun voetbalkwaliteiten moeten beoordelen, maar bij Memphis lukt me dat gewoon niet. Iets klopt er niet in dat koppie van hem, en dat levert ontzettend veel irritatie op bij ontzettend veel mensen.
Als een speler van Oranje scoort ben ik de eerst om zijn naam hard door de kamer te schreeuwen. Maar niet als het Depay is, dan kom ik niet verder dan een nuchtere vaststelling: "doelpunt Depay". Noem me raar, kortzichtig of wat dan ook, maar hij bederft echt een stukje kijkplezier voor mij als ik naar Oranje kijk.

Goed zo bro..
Keep doing your best.
Hij moet vaker schieten en binnen trekken

Het is maar goed dat men geen iq tests doen bij het keuren voor het tekenen van een contract.

Depay reageert(!) op een interview waarvan wij niet weten hoe die is opgesteld, behalve datje merkt dat hij erdoor geïrriteerd werd.
Hij geeft aan dat hij kracht haalt uit zijn geloof en dat niemand hem kan beschadigen want God beschermd hem.
Wat is daar in Godsnaam mis mee...?
Het slaat nergens op om Memphis te bekritiseren om zijn geloof en nog minder om hier te roepen dat God niet bestaat..ben jij dan alwetend op aarde? hiermee insinueer je domweg direct op de persoon Memphis iets voor velen onacceptabel negatiefs zo komt het duidelijk over, wat uiteraard nergens op slaat!
Je hoeft niet te geloven en je hoeft geen simpathie te voelen voor Depay maar laat een ander mens gewoon in zijn waarde met name als het gaat om een gevoelig onderwerp als religie.
Dank je.

22 januari 2018 om 17:24

Hoe ik het zie is dat hij alleen voor god speelt en de rest (trainer, club, supporters) niet uit maakt. Dat vind ik niet echt netjes richting alles wat zijn salaris betaald. Waarom moeten we altijd onze mond houden als het op religie aankomt omdat het gevoelig is. Daarom moet er juist over gesproken worden. Religie is in mijn ogen niet meer van deze tijd. Als mensen geloven dat de aarde plat is wordt dat raar gevonden ofzo, maar een religie moet beschermd worden tegen alle kritiek, terwijl er zat controversiële dingen bij komen kijken.

22 januari 2018 om 18:18

Ik ben het volledig met je eens dat men erover mag praten indien het gewenst is, maar je maakt een grote fout om te denken dat religie niet meer van deze tijd is, integendeel zelfs! Mondiaal is religie een belangrijk issue, zelfs zeer aktueel ook in het 'nuchtere' Nederland maakt het geloof weer een redelijk vlucht opwaarts tegen de verdrukking in.
Je moet Depay ook niet meteen afrekenen op zijn houding na een kennelijk voor hem emotioneel moment. Er zit Memphis duidelijk iets flink dwars al sinds zijn tijd in Manchester, geef 'm wat ruimte en alles komt goed zo niet dan zijn we straks een talentvolle Oranje speler kwijt en dat willen we toch niet.

22 januari 2018 om 19:21

buiten emotionele steun en groepsgevoel is er niks wat de grootste religies voor toegevoegde waarde hebben naar mijn idee. dat het een vlucht opwaarts maakt, maakt het niet opeens modern. veel content is achterhaald of soms zelfs vergelijkbaar met sprookjes. het wil regels op mensen leggen die niet dezelfde religie hebben (zie Sgp) en vergroot haat naar bepaalde groepen(homos en andere religies).

btw waar zie je dat religie in nederland een opwaarts maakt? want volgens CBS neemt het aantal religieuzen als mensen die naar diensten gaan beide jaarlijks af.

23 januari 2018 om 11:46

Na het woordje 'sprookjes' wilde ik direct mee stoppen, maar ok.

Er is niets achterhaald dat de diepgang in de ware religie onomstotelijk als onwaar verwezen wordt laat staan tot sprookjes..
Het is waar dat Kerkelijke diensten in Nederlandde afgelopen jaren een verloop lieten zien, behalve op nationale feestdagen dan zijn al de kerken overvol.
Ik zou als het om religie gaat niet het CBS als referentie-punt nemen, niet alles wordt door Kerken publiekelijk geïnformeerd maw men is erg voorzichtig met het opgeven van cijfers.
Tevens worden vele diensten niet meer in Kerken gehouden maar in privegebouwen en zelfs thuis.
De jaarlijkse Christelijke jongerendagen zijn zeer populair en winnen aan leden.
Jaarlijk wordt 'The Passion' een musical evenement in en rond een Nederlandse stadion gehouden met enorm veel belangstelling waar de grote steden strijden om het spektakelstuk te mogen organiseren een ongekend succes die ook in het buitenland wordt uitgezonden en bewondering genieten.
Het Sgp en zelfs Cda zijn al lang niet meer de referentie van religie, in ieder partij zijn gelovigen verbonden, links, rechts of het midden is niet de graadmeter.
Haat en regels opleggen zijn nooit de grondbeginselen van een religie(verwar religie niet met politiek), zelfs bij niet Bijbelse genootschappen als de Islam.
Verder laat ik het hierbij.

23 januari 2018 om 16:57

Hoe zou jij dan verhalen als een kind die zonder sex gemaakt is omschrijven bijvoorbeeld? Of een brandend bosje dat kan praten? Dat heeft toch veel weg van een sprookje aangezien er helemaal geen bewijs voor is. Het cbs is altijd erg accuraat en is wel de beste starestieken referentie die je kan hebben.

Totaal in de war die knul. Ze moeten die jongen echt beter begeleiden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren