Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Debuut Van Duiven bij PSV blijft nog even uit na sluiten huurdeal in Eredivisie

Laatste update:

Jason van Duiven maakt het seizoen af bij Almere City, zo meldt PSV maandag via de officiële kanalen. De talentvolle spits verlengt zijn contract bij PSV tot medio 2026 en wordt direct op huurbasis bij de promovendus uit Flevoland gestald. Zijn debuut volgt wellicht aanstaande zondag al, als Almere op bezoek gaat bij FC Volendam.

"Hij heeft de afgelopen jaren bewezen een zeer talentvolle spits te zijn", reageert technisch directeur Earnest Stewart maandag op de clubsite. "We zijn daarom erg blij dat het gelukt is hem langer aan ons te binden."

"Om er ondertussen voor te zorgen dat hij zich ook de komende periode blijft ontwikkelen, hebben we gekozen voor een verhuurperiode. Bij Almere City krijgt hij de kans zich in de Eredivisie te laten zien", zo legt Stewart uit.

"Wij zijn al een tijd op zoek naar een spits om onze aanval te versterken en de contacten met PSV lopen al terug tot vorig seizoen", reageert technisch manager Johan Hansma namens Almere. "Wij zijn blij dat Jason enthousiast is over ons tactisch plan, de faciliteiten en begeleiding alsmede de ambitie van de club waardoor hij Almere als dé plek ziet waar hij weer een volgende stap in zijn loopbaan kan maken."

Van Duiven reageert zelf ook op zijn tijdelijke vertrek bij PSV. "Ik heb goede gesprekken gehad met Johan Hansma en Alex Pastoor, en het voetbal en de manier waarop de club wil spelen trekken mij aan. Almere City FC staat voor aanvallend voetbal en als aanvaller ligt mij dat natuurlijk. Ik wil mezelf laten zien en ik ben ervan overtuigd dat ik dit niveau aan kan."

Almere was overigens niet de enige ploeg die interesse had in de achttienjarige aanvaller. Ook RKC Waalwijk wilde Van Duiven graag huren van PSV, maar na een gesprek met de clubleiding viel de keuze op de ploeg van trainer Alex Pastoor.

Almere is dit seizoen bezig aan een indrukwekkende prestatie in de Eredivisie. De club speelt voor het eerst op het hoogste niveau en staat momenteel op een verdienstelijke veertiende plaats.

Afgelopen zomer was er ook al de nodige interesse in Van Duiven. Destijds hadden NEC en FC Utrecht belangstelling in de topspits in wording, maar een deal kwam niet van de grond.

Van Duiven speelde in totaal 48 wedstrijden voor Jong PSV. Daarin was hij goed voor 21 doelpunten en 4 assists. Hij wacht nog altijd op zijn debuut in de hoofdmacht, al zat de goaltjesdief al wel enkele keren bij de eerste selectie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goede actie: contract verlengen en verhuren. Voor Almere een erg goede spits, staat gelijk basis daar, kan Jason zich perfect doorontwikkelen.

8 januari 2024 om 08:48

Ik denk niet dat Robinet direct gepasseerd wordt. Ik verwacht dat hij als tweede spits vanaf de bank minuten gaat maken. Zeker in het begin.

8 januari 2024 om 18:58

Robinet is misschien wel 1 van de slechte spits die Almere gehad heeft. En dat zijn er wel een aantal. Robinet is een speler die (te) veel kansen nodig heeft om een goal te maken, loopt verkeerd en staat altijd waar hij niet moet staan. De open kans tegen Feyenoord laat al zien wat hij in huis heeft. Zo heeft hij meer van zulke kansen gehad. Ik vind Duivensteijn op 10 meer creatieviteit brengen dan Robinet die te houterig is. Dus ja ik V Duiven zeker weten snel minuten maken naast Hansson.

Meest logische zet voor beide clubs. Wat je bij Almere merkte is dat het vooral lacking was in de aanval en het afmaken, middenveld en verdediging functioneren prima. Zou mooi zijn als van Duijven zich kan bewijzen hier. Zal wel zomaar het vertrek van Duijvestijn betekenen bij Almere

8 januari 2024 om 15:40

Ik ken van Duiven eigenlijk niet (behalve de naam van Fifa 23), maar hopelijk voor hen is het een makkelijk scorende spits. Ik heb al een aantal momenten gezien van Almere dat ze best leuk voetballen, alleen die bal niet in het netje krijgen. Ben beniewd.

Goede deal voor beide partijen. Ik vind Van Duiven echt een groot talent en een hele complete speler. Functionele techniek, redelijk snel, redelijk sterk, enorme drive en echt een goede afmaker, zowel met zijn voeten als met zijn hoofd (ondanks zijn lengte). Voor mij de speler op wie ik mijn hoop vestig als Luuk ooit opgevolgd moet worden. Ik vind hem net een stukje talentvoller en gretiger dan Pepi

7 januari 2024 om 23:37

Je kan hem niet echt vergelijken met Luuk daar ze allebei andere sterke punten hebben. Ik zie in vDuiven een soort Aguero, hij mist alleen net wat explosiviteit aan de bal. Jason heeft een goed lopende en opbouwende aanval nodig om op juiste plek te staan op juiste moment. Net dat wat sAguero wel heeft en uit het niets een wedstrijd kan beslissen mist hij nog. Qua talent zeker wel in potentie een nieuwe aanvalsleider voor psv maar dan moet psv voorin tactisch anders gaan spelen als ze nu doen en de aanval om hem heen bouwen.

8 januari 2024 om 17:28

Ik vind dit dus juist getuigen van allemaal net niet. We moeten het nog zien natuurlijk, is enorm jong dus genoeg rek. Maar ik ben nog niet overtuigd, soort Sierhuis ben ik bang.

Ik verkondig al enige tijd op dit platform mijn vertrouwen in de kwaliteiten van Jason van Duiven als spits. Het verhuren van Jason aan Almere biedt Jason meer zicht op speeltijd en daarmee de kans zich op het Eredivisie niveau door te ontwikkelen. Dit lijkt mij een win-win constructie voor PSV, Almere en Jason van Duiven. Ik blijf Jason nauwgezet volgen.

8 januari 2024 om 15:41

Wat voor soort spits is het? Is het iemand die goed is met positionering, makkelijk goals maakt of juist meer terug zakt om combinaties op te zetten...?

Mooi, een pure 9 na het vetrek van Hilterman is echt nodig. Als je ziet hoeveel kansen we niet gemaakt hebben tegen bijv. Excelsior, hadden we er nog wat beter voor kunnen staan met een afmaker.

8 januari 2024 om 18:59

Ik snapte sowieso al niet dat ze Hilterman lieten gaan. Het is niet dat hij het slechter zou doen dan onze franse kansenmisser Robinet(niet)

Goed nieuws! Al was mijn verwachting toch een beetje dat hij naar Heracles zou gaan, dat hing eigenlijk de hele zomer min of meer in de lucht. Maar ik kijk er naar uit hem te zien in de Eredivisie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren