Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jason van Duiven schiet PSV-talenten naar knappe zege op Arsenal

Laatste update:

PSV Onder 19 is woensdagmiddag op uitstekende wijze begonnen aan de groepsfase van de UEFA Youth League. De beloften van trainer Vincent Heilmann poetsten in Londen een 1-0 achterstand weg tegen de leeftijdsgenoten van Arsenal, om uiteindelijk met 1-2 te winnen. Jason van Duiven was de matchwinner en held aan de kant van PSV met een fraaie en rake vrije trap in de tweede helft. De Eindhovense talenten gaan samen met RC Lens aan kop in groep B, daar de Fransen met 1-0 te sterk waren voor Sevilla.

De beloftenploeg van PSV was in de eerste helft veelvuldig aan de bal, zonder echt gevaarlijk te worden voor het doel van Arsenal. Het waren juist the Gunners die na ruim een half uur spelen de leiding namen. Doelman Niek Schiks had geen antwoord op een knal van Ethan Nwaneri. PSV rechtte de rug en kwam nog voor het rustsignaal langszij. Vleugelaanvaller Emir Bars trof doel na een vlotte aanval van de bezoekers uit Eindhoven: 1-1.

Van Duiven, die al de nodige wedstrijden voor Jong PSV speelde, ontpopte zich twintig minuten voor tijd tot matchwinner. Arsenal-doelman Alexei Rojas raakte de onderweg licht van richting veranderde vrije trap van de aanvalsleider van PSV nog wel aan, maar kon de 1-2 daarmee niet voorkomen. Grote vreugde bij de spelers en stafleden van PSV, dat de zege over de streep trok op Meadow Park, net ten noorden van Londen. Tegenvaller was het uitvallen van verdediger Matteo Dams in de slotfase, met op het oog een serieuze blessure.

Opstelling PSV Onder 19: Schiks; Rovers, Van de Blaak, Dams, Tytens; Land, Kuhn, Abed; J. Simons, Van Duiven, Bars.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi voorbeeld voor vanavond!

Het is als Ajacied gewoon nog zuurder dat als het slecht gaat met Ajax dat het met de concurenten in alle opzichten juist super goed gaat.

PSV en Feyenoord die super hebben ingekocht, Jeugd gaat ook goed en de sportieve prestaties van de clubs ook.

Maar goed, goeie goal van die jongen en veel succes vanavond psv'ers

20 september 2023 om 16:20

Het is nu even balen, maar voor de Eredivisie an sich is dit denk ik wel het beste wat er kan gebeuren. De overmacht van Ajax was voor mij als Feyenoord supporter natuurlijk echt niet te pruimen, maar ik kan me ook niet voorstellen dat dat nu zo geweldig blijft als Ajacied als je ieder jaar in gaat met het idee dat je voor 80 zeker kampioen gaat worden.

Door deze twee slechte transferzomers en hopelijk twee jaar Champions League voor PSV en Feyenoord krijg je een speelveld waarin de top-3 weer aan elkaar gewaagd gaat zijn. Dat maakt de beleving rond een Eredivisie seizoen des te leuker. De Klassieker en echte toppers gaan weer steeds vaker ergens om, en het niveau is ook gewoon hoger en wat mij betreft dus leuker om te zien. Ajax heeft nu even een zwakke periode, maar de basis bij jullie is nog altijd veruit het best, dus het gaat echt niet lang duren voordat jullie weer helemaal terug zijn in de strijd om alle Nederlanse prijzen.

Hopelijk gaat het goed presteren van de jeugd van AZ, Feyenoord en PSV onder andere zich ook vertalen naar weer meer sprankelend voetbal bij het Nederlands elftal op termijn.

20 september 2023 om 16:35

Fijne reactie

20 september 2023 om 17:22

Als Feyenoorder vond ik het de laatste 25 jaar vooral vervelend als supporters van andere clubs medelijden met ons kregen haha en wat mij betreft ben je daar nog wat vroeg mee Noud.
Voorlopig houden we het wat mij betreft nog bij leedvermaak. Ik hoop dat de gifbeker voorlopig niet leeg is. Ajacieden moeten gewoon even een wat dikkere huid kweken, die zijn nog niks gewend.
En daarna is het mooi als we weer een keer met 3en gaan strijden.

20 september 2023 om 19:25

Zondag pakke. We 3 punten en dan beginnen we weer met het leedvermaak richting Rotterdam 😜

20 september 2023 om 21:07

Zou zomaar kunnen. Blijven wedstrijden opzich. Al is het wel fijn dat jullie ook nog op donderdag spelen

20 september 2023 om 16:21

Ups and down Ajax_32_nl, ups and downs. Als PSV supporter was het de afgelopen jaren ook flink knarsetanden bij tijd en wijlen. Blij dat het nu wat beter lijkt te gaan maar het seizoen is net begonnen...

On: goeie overwinning van de O-19! Geven het goede voorbeeld. Ik vind de ambiance waarin ze moeten spelen wel bedroevend trouwens...maar goed.

20 september 2023 om 16:37

Voor mijn favoriete club PSV viel er de afgelopen zes jaar ook niet heel veel te juichen, ik ben wat verwend geraakt sinds halverwege de zeventiger jaren. Maar voor de Nederlandse clubs in Europa juich ik altijd, uit welke stad ze ook komen!
De laatste jaren volg ik ook het jeugdvoetbal weer wat vaker en met name de Youth League. AZ wist deze vorig jaar te winnen zoals U vast wel weet. Die Jason van Duiven houd ik al even in de gaten, net zoals ex-Ajacied Julian Rijkhoff bij Dortmund -19 overigens. Die beiden beloven nog wat voor de toekomst en mogelijk ook voor Oranje, laten we het hopen. Knappe overwinning van PSV -19 in de Youth League na een 1-0 achterstand in Londen, hopelijk kan PSV (senioren) vanavond stunten in Londen, wordt moeilijk maar ik zit er klaar voor.

Mooie overwinning. De jeugd van PSV leert op deze manier wel goed omgaan midweeks een wedstrijd in het buitenland te moeten spelen (drukker programma, reizen rondom een wedstrijd), aangezien men ook met het Jong team weer meedoet in de Premier League International Cup (mondvol).

Daar wonnen ze vorige week ook hun 1e wedstrijd, als titelverdediger. Goed voor de ontwikkeling van jongens als Van Duiven, Land etc.

PSV selectie heeft een paar grote talenten er tussen zitten met van Duijven, Van de Blaak en Land. En dan zit Babadi nog bij het eerste, die mag volgens mij ook nog mee doen.

20 september 2023 om 16:53

Voor mijn gevoel zit die van Duiven al 5 jaar bij Jong PSV/PSV onder 18. Eeuwig talent?

Waarom krijgt hij nooit kansen bij PSV 1? Ook niet als invaller. In potentie goede spits voor Oranje, maar dan moet hij wel een keer vlieguren gaan maken..

20 september 2023 om 16:58

Komt echt wel. Nog een seizoen knallen in Jong en komend jaar echt veel in het eerste spelen. Bosz zal hem ook dit seizoen al wel een aantal keer brengen.

20 september 2023 om 17:14

Ah zie ook dat hij pas 18 is, speelt echt al lang voor onder 18. Moet heel jong geweest zijn dan de eerste keer dat ik hem zag spelen!

20 september 2023 om 18:25

Kan ook zijn broertje zijn. Die speelt ook bij PSV. Misschien dat je daarom de naam 'van Duiven' zo vaak tegenkomt

Grote verliezer in dit verhaal is toch wel Ziggo, die de rechten had om dit uit te zenden maar er liever voor kiest om Bayern -019 uit te zenden…

20 september 2023 om 16:44

Ziggo, lachertje inderdaad. Ook gisteren werd Feyenoord -19 om onduidelijke redenen niet uitgezonden. Heb het idee dat ze daar nog steeds balen dat Ajax geen CL speelt. Dat is ook de club waar ze miljoenen voor betalen om op het shirtje te staan.

20 september 2023 om 17:11

als je inkomsten wilt genereren, zend je toch juist de Nederlandse ploegen uit. Die miljoenen op het shirtje van Ajax moeten ergens van betaald worden. Op de absolute jeugdfanaat na, zal er niemand naar die wedstrijd van Bayern o19 kijken, terwijl er naar de jeugd van PSV ook zat Nederlandse fans zullen kijken.

20 september 2023 om 16:59

Bizar ja. Je zendt toch altijd de Nederlandse jeugdteams uit. PSV doet het qua jeugd heel erg goed, dan moet je dat gewoon uitzenden.

Feijnoord werd inderdaad gisteren ook al niet uitgezonden. Raar.

20 september 2023 om 17:13

Ziggo had de rechten van de wedstrijd niet omdat UEFA deze wedstrijd niet uitzend op een of andere manier, zal waarschijnlijk iets met arsenal te maken hebben. Deze wedstrijd is nergens uitgezonden.

Het blijft toch vreemd dat een aantal jeugd spelers bij Jong PSV tegen Groningen mee deden en nu van de Duijven, Land en van de Blaak in dit team mee doen.

Leve de KKD !!!

20 september 2023 om 16:41

Wat is daar vreemd aan gezien "jong" in Jong PSV en "youth" in Youth League? Ik begrijp niet helemaal wat U met uw reactie bedoelt.

20 september 2023 om 17:30

Ik denk dat ik zijn reactie wel snap, aangezien die 3 spelers 1 van de betere zijn van jong PSV. Hierdoor speelde Groningen tegen een verzwakt jong PSV, wat toch nog steeds soort oneerlijk voelt voor de overige KKD clubs. Vanuit PSV snap ik het wel, aangezien ze zich kunnen meten met Arsenal, de beleving etc. Blijft toch altijd dubbel met de jong teams (dit gezegd hebbende als PSV supporter 😉 )

20 september 2023 om 17:38

@dreamchaser079 Ah, U denkt dus aan competitievervalsing. Wat dan met B-teams in de KNVB-beker of ook interlandverplichtingen? Vroeger kwam het wel eens voor dat topteams een heel contingent spelers moesten afstaan voor de Africa Cup, soms 4-6 weken. Of stel dat Lang, Veerman en De Jong allemaal voor een bepaalde wedstrijd geblesseerd zijn, moeten we die wedstrijd dan uitstellen?

Ik hoop dat van duiven onze toekomstige nederlands elftal spits wordt, hij heeft in principe alles, ik ben zeer benieuwd

20 september 2023 om 18:27

Doet mij erg denken aan een jonge Aguero. Benieuwd waar deze jongen zijn plafond ligt.

21 september 2023 om 09:03

Rijkhoff ziet er ook erg veelbelovend uit! Daarnaast heb je ook nog Zirkzee die echt veel talent heeft. Hopelijk breekt een van deze jongens de komende jaren door

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren