Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De voetbalpessimist

Laatste update:

Ik ben vergeten wat voor wedstrijden er vanavond worden uitgezonden op de televisie. Bekerwedstrijden, dat was het! Stond het nu in teken van de Champions League of die andere League? Ik weet het niet meer met zekerheid want er is tegenwoordig zoveel voetbal te bekijken dat men de tv-gids moet raadplegen om op de hoogte te blijven. Voor de echte, naïeve voetballiefhebber zal dit weer een sportieve hoogdag zijn maar ik ga kijken omdat ik verder geen plannen heb gemaakt. Ik geef dan ook met grif toe dat ik eigenlijk sinds jaar en dag deze hedendaagse manier van brood en spelen niet meer met volle overtuiging volg.

Terug naar de wedstrijd. Het blijkt om een Champions League-wedstrijd te gaan. Een wedstrijd uit de groepsfase tussen de voormalige nummer twee en nummer vier uit Italië en Engeland. Terwijl ik probeer te begrijpen waarom men spreekt van een kampioenenbal ben ik toch benieuwd naar de wedstrijd aangezien er enkele topspelers meedoen die ik graag aan het werk wil zien. Vreemd. Er staat aangekondigd dat de uitzending begint om 20.30 uur maar ik zie enkel reclamefilmpjes. Flitsende beelden van blitse wagens die worden aangeboden door bevallige dames en grote hoeveelheden bier volgen elkaar in tempo op. Leuk en aardig, maar ik vind zeven minuten onderbreking ondertussen ruim voldoende.

Eindelijk, we kunnen aan voetbal gaan denken want daar zijn de eerste sfeerbeelden. Een volgepakt stadion met uitbundige toeschouwers. Prachtig. Al kan ik me haast niet inbeelden dat op deze doordeweekse septemberavond alle 65.000 bezoekers met diezelfde intensiviteit de wedstrijd zullen volgen. Voor merendeel is het niets meer dan een gezellige gelegenheid, een avondje bioscoop, om achteraf te kunnen navertellen dat zij aanwezig waren. Hoeveel geld hebben zij eigenlijk over om daar te mogen zitten?

Twee analisten zijn druk in de weer met het voorspellen van de wedstrijd en er volgen beelden van de spelers die aankomen bij het stadion en het veld bewandelen. Dat zijn dus de krijgers die zo dadelijk de clubkleuren gaan verdedigen. Het moet toch fantastisch zijn om deel uit te maken van die exclusieve elite die ook nog eens als beloning absurde bedragen verdienen om tegen een bal te trappen.

Al lijkt niet iedereen even gemotiveerd te zijn. Ik zie er wel erg veel rondsloffen met te grote hoofdtelefoons rond hun nek die wat ongeïnteresseerd voor zich uit staren of met hun beide mobieltjes spelen. Misschien nog snel even Twitteren? Schijn kan natuurlijk bedriegen want deze jongens zullen vast al een carrière hebben om U tegen te zeggen en niet meer onder de indruk zijn. Schijn bedriegt. Het zijn jonge snaken die bij wijze van spreken net de puberteit hebben overwonnen. Ik kan tevens niet om de briljanten oorringen, futuristische kapsels en vol met tatoeages gekrabbelde armen heen kijken. Hopelijk zijn de prestaties even opvallend als het voorkomen.

De opstelling van beide elftallen komt in beeld, we kunnen nu echt beginnen. Frustratie. De topspelers die ik aan het werk zou zien zijn er niet allemaal bij. Rotatiesysteem heet dat dezer dagen. De spelerskern bestaat tenslotte uit 35 leden en er zullen er vermoeid zijn na een harde week van gemiddeld tien uur trainen. Die andere topspeler is er dan weer niet bij omdat hij privéproblemen heeft aan het thuisfront. Geen ernstige ziekte of sterfgeval van een naaste maar overspelig gedrag heet de reden te zijn. Als ik het dus goed begrijp is een coach tegenwoordig genoodzaakt om het elftal te wijzigen omdat één van zijn spelers, een getrouwde man en vader van kinderen, zijn libido niet onder controle kon houden in bijzijn van vrouwen van plezier. Oké.

Wat nu weer? Ik zet mij schrap voor de wedstrijd maar zie weer de blitse wagens en hoeveelheden bier voorbij komen. Dat het uiteindelijk allemaal om geld gaat is al langer bekend, maar steeds al die reclamefilmpjes vind ik toch echt gaan vervelen. Je zou haast denken dat er met die reclame meer geld valt te verdienen dan met de sport zelf. We zijn er weer. Er wordt gekozen voor de bal of speelhelft en spelers geven mekaar sportief een handje.

De aftrap wordt gegeven, de lange bal wordt getrapt. Ik volg aandachtig. Probeer aandachtig te volgen. Na twintig minuten is er namelijk nog geen gevaar geweest, noch een vloeiende combinatie op de mat gelegd. Wel een hele hoop foutieve passes, vervelende spelonderbrekingen en harde tussenkomsten. Er wordt heen en weer gescholden en van handjes schudden blijft niet veel meer over. Beide clubs houden nog een studieronde geeft de commentator aan. Ondertussen geven de coaches in een modieus en strak maatpak 1001 instructies en lijken zij een wedstrijd in een wedstrijd te houden wie er de meest opvallende verschijning is.

We naderen de rust en ik ben op mijn honger blijven zitten. Na 45 minuten is de stand nog steeds 0-0 en er zijn geen doelpogingen ondernomen. Volgens mij zijn beide elftallen tevreden met het resultaat want per slot van rekening is een gelijkspel toch meer dan degelijk en dit weekend is er weer een wedstrijd. Zouden die toeschouwers al een deel van hun toegangsticket kunnen terugvorderen? Er was namelijk niets te beleven en de topspelers ontbraken op de koop toe.

Ik twijfel eraan als ik de tweede helft ga kijken maar wordt zeker van mijn besluit als er weer reclamefilmpjes tevoorschijn komen. Ik heb het gehad met de voorziene Champions League-avond en realiseer me weer waarom ik het spelletje niet meer intensief volg zoals ooit voorheen. Weet je wat ik doe? Ik ga naar bed en lees morgenvroeg wel op teletekst dat het 0-0 is gebleven. Tijdens de werkpauze zal er nog een analyse over de wedstrijd volgen en dan ben ik weer op de hoogte.

Terwijl ik tussen de lakens nadenk over wat er morgen op het werk nog moet gebeuren zal een merendeel van de heren voetballers tijdens de rust al weten bij welke discotheek zij na de wedstrijd hun blitse wagen kunnen parkeren om vervolgens te genieten van bevallige dames en hoeveelheden bier. Uiteraard worden er dan absurde bedragen uitgegeven.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

beste,

wat is in hemelsnaam je punt?? titel staat los van je lap tekst. die overigens zeer irritant is om te lezen. leuk geprobeerd maar je slaat de plank vaak mis met zinnen die net niet van de grond komen. ook schoonheidsfoutjes. bijvoorbeeld de laatse alinea. 'tussen de lakens' in je bed liggen. probeer dat maar eens. 'onder de lakens' is gewoon regel. tja. leest over het algemeen wel aardig . makkelijk houden. lijkt me in jouw geval een goede start vooral omdat het je eerste column is.

je hebt wel aanleg voor een column, alleen moet je echt aan je zinsstructuur beginnen. alleen al je eerste alinea, wat een saaie is dat zeg. vooral de eerste zin is belangrijk en die laat me helemaal koud. saaaai.

bovendien erg irritante schrijfstijl zoals ik al aangaf. lees het nog een keer over of laat het over lezen. echt, dat scheelt zo ontzettend veel.

ik geef geen sterren. die van mij zijn objectief maar te vaak wordt er subjectief beoordeelt waardoor dat puntensysteem waardeloos is. jammer, want het is een leuk idee.

in ieder geval een voldoende t.o.v de meeste columns die hier op vz verschijnen want man o man wat zitten daar een hoop gedrochten tussen. die lees ik met plaatsvervangende schaamte. dat gevoel blijft bij jouw column enigzins uit.

pluspunten? mmm aangezien je in mijn ogen geen punt maakt en je schrijfstijl niet zo goed is hou ik dit kort.

mvg.

24 september 2010 om 09:15

Maartenl, ik moet eerlijk zijn, je vind dat jijzelf objectieve commentaren geeft...maar volgens mij is dat in de praktijk onmogelijk, omdat het totaal subjectief is van welke stijl je houdt, of je houdt van korte of lange zinnen, fraaie of simpele woorden. Dat zijn allemaal subjectieve zaken die dus door je smaak worden bepaald. Dat jij deze tekst doelloos, irritant en ook nog vol vind zitten met 'schoonheidsfoutjes' (onterecht overigens), dat is puur jouw mening.

Om terug te komen op het stuk wil ik graag opmerken dat ik het stuk juist positief irritant vind. hierdoor verwoord het juist de gevoelens van irritatie die ikzelf tegenwoordig ook voel bij veel voetbalwedstrijden: je zit achter de buis te hopen op spektakel, sfeer en beleving, en je treft een halfvol stadion en een stel B-spelers die er eigenlijk helemaal geen zin in hebben...

Ikzelf vind ook dat juist jouw stijl van korte zinnen, en lichtelijk spottende opmerkingen mij juist positief bevalt. Maar Maartenl, dat is natuurlijk allemaal subjectief hé?

Ga zo door Markquestion! 4 * voor jou

25 september 2010 om 09:40

Zijn punt lijkt me overduidelijk, Against Modern Football. Kan je dat er echt niet uit halen?
En waarom let jij de hele tijd op de Nederlandse spelling? Als het nou bomvol fouten staat dat is 1 ding maar ''tussen de lakens'' of ''onder de lakens'', Who cares?! Met zijn schrijfstijl is volgens mij niets mis, ik vind het helemaal niet vervelend om te lezen en met mij vele anderen zo te zien.

Daarnaast mag je ook wel eens wat veranderen aan de ''schrijfstijl'' van jouw reacties. Man je begruikt 0 hoofdletters in je hele reactie. Nooit geleerd dat na elke punt een hoofdletter moet? Daarnaast gebruik je onnodig veel alinea's wat het erg irritant maakt je reactie te lezen. Beetje raar dat je dan deze column gaat aanvallen waarvan het niveau Nederlands 10 x hoger is dan dat van jou op dit moment.

En je lees columns met plaatsvervangende schaamte? Gedrochten? Dat vind ik wel een hele rare uitspraak voor iemand die een van de slechtste columns ooit op VZ heeft geschreven.

Ikzelf vind de column wel erg goed. Je beschrijft het onderwerp op een leuke manier, vanuit je eigen perspectief bij een wedstrijd. Tjah ikzelf heb niet zo een grote problemen met het ''moderne voetbal'', al schort er wel het een en ander aan, maar je weet het overtuigend te brengen.

26 oktober 2010 om 15:20

Misschien moet je ook eerst kijken naar wat je zelf schrijft, bijvoorbeeld deze reactiel alvorens anderen te bekritiseren.

Goedemorgen beste Maarten,

bedankt om kritisch te reageren op mijn collumn. ik vind het zelf ook een een irritante tekst en wanneer ik het opnieuw lees heb ik dat gevoel nog steeds, maar dat is nu net de bedoeling. Mijn punt is; tussen de lijnen door staat voor mij de kern van waarheid omtrend het hedendaagse voetbal en dat is de boodschap die ik op mijn eigen manier wil overbrengen, wat de bedoeling is van een collumn. Ik vind het wereldje vervelend, dus schrijf ik het vervelend neer. Het mooie van een collumn is dus dat er geen regels zijn waar je je aan moet houden, die regels bepaal je zelf en het is aan de lezer als hij het al dan niet apprecieert. Ik moet dus geen eeuwige lofbetoon of sterren krijgen en ben al tevreden als men de moeite neemt om de collumn volledig te lezen.

verder vind ik het goed geprobeerd om mijn zinsstructuur te corrigeren, maar ik vrees dat jij als 18 jarige student bedrijfseconomie nog wat vaker een boek zal moeten lezen om daar over te oordelen. Zo is bijvoorbeeld ''tussen de lakens'' wel degelijk correct Nederlands. In SMS of Twitter taal waarschijnlijk niet, volgens van Daele wel.

Ik verwacht niet al te veel reacties, en als er al reacties komen zullen deze met meerdere kritische noten zijn en dat vind ik prima. op deze website waardeer ik de vrijheid van meningsuiting, mits het zinvol is en geen emotionele reactie is zonder besef van de achterliggende gedachten over een bepaalde topic.


24 september 2010 om 09:42

Ik ga wel degelijk een positieve reactie plaatsen, haha!

Ik vond het namelijk wel een leuk verhaal om te lezen, en vooral omdat het erg herkenbaar is, er zijn gewoon TE veel wedstrijden per week, bijvoorbeeld in Engeland: De competitie, Champions League, League Cup en de FA cup.

Het gaat toch nergens meer over als topclubs een B team opstellen, zodat ze sterker zijn in de competitie, dat kan nooit de bedoeling zijn geweest.

Ook ben ik het met je eens dat er (vooral in Nederland) teveel reclame is, en dan vooral in de pauze, het lijkt wel of voetbal een bijzaak is, en dat de reclames belangrijker worden bevonden. (zelfs bij de Nos).

Voor de rest vond ik het, zoals gezegd, een erg leuk verhaal om te lezen, ga zo door!

25 september 2010 om 00:12

Nou hier is nog een positief berichtje! Ik vind in tegenstelling tot maarten dat je je punt juist heel duidelijk maakt! Je maakt duidelijk dat je de commercialisering van het voetbal, met alles wat daarbij hoort, en het verwende losbandige gedrag van de voetballers erg vervelend vindt en daar kan ik me alleen maar bij aansluiten.
We zullen ermee moeten leven Mark,

''als ik het dus goed begrijp is een coach tegenwoordig genoodzaakt om het elftal te wijzigen omdat één van zijn spelers, een getrouwde man en vader van kinderen, zijn libido niet onder controle kon houden in bijzijn van vrouwen van plezier. Oké.'' Lol, dat alleen vond ik al 5 sterren waard.

Laat die gast hierboven maar zeiken, je schrijfstijl staat in functie van wat je wil vertellen en dat doe je goed. Dat niet iedereen dat snapt mag jouw probleem niet zijn, je hoeft niet voor iedereen te schrijven.

24 september 2010 om 10:03

Edit: dan vergeet ik nog te zeggen dat je perfect mijn gevoel vertaald hebt wat betreft de CL dezer dagen.

Jongen je hebt helemaal gelijk. Voorheen keek ik echt alles. Elke wedstrijd in Nederland. Eredivisie, Jupiler League, Knvb Beker en dan ook elke wedstrijd. Daarnaast ging ik ook de Europese velden af dus de wedstrijden in Engeland, Spanje, Duitsland en zelfs Italië en Frankrijk. En dan op de doordeweekse avonden de Uefa Cup (nu Europa League) en de Champions League. Ik vond het altijd heerlijk zoveel mogelijk te kijken, maar het wordt allemaal steeds meer. Het begint op het moment als een verplichting te voelen. Ik kijk dan ook niet alles meer nu.

Op het moment volg ik mijn favoriete clubs en hun concurrentie. Dus ik kijk de wedstrijden/samenvattingen van Ajax, Psv, Twente, Arsenal, United, Chelsea en nog soms als ik een interessant duel zie. Verder echt niet meer. Teveel wedstrijden, teveel spelers in de selecties, teveel commereciële rondslomp. Het voetbal wordt saai en waarom? Het voetbal draait nu om geld wat ervoor zorgt dat de managers van de directie te horen krijgen dat er surrealisatische doelstellingen nagestreefd moeten worden. De managers gaan safe spelen en houden het op een gelijkspel of een nipte overwinning. Waar is de tijd gebleven dat clubs ook vooral speelden voor het plezier en de fans waardoor winsten (sportief en financieel) vanzelf behaald werden. Nu moet alles beheersd worden.

Helaas. R.i.p. Football

Wat een geweldige column, ik heb een grote smile op mijn gezicht gekregen en ik ben het helemaal met je eens. De voetbalwereld draait alleen maar om geld daardoor zal deze kapot gaan... Ik kijk ook nog hoogstens de samenvattingen en een enkele live wedstrijd.
Maar ook in wedstrijden waar het eigenlijk niet direct om de centen gaat (de landen elftallen) zijn de wedstrijden niet om aan te gluren, op het WK wilde elk team niet verliezen in plaats van winnen.

Je column leest lekker weg en het taalgebruik is zeer behoorlijk. Ga zo door!

Heerlijk stuk, voetbal is voetbal niet meer, en Champions League mag de naam eigenlijk niet dragen gezien de nummers vier van sommige landen. Er speelt volgens mij 50% van de ploegen mee die nog nooit kampioen is geworden of bijvoorbeeld 10 jaar geleden voor het laatst.

De nummer vier van Engeland is vaak nog beter dan de kampioen van Nederland..... Maarja dat heeft alles met geld te maken natuurlijk.

Prima stuk..

Wat een vreselijke herkenbare column heb je geschreven, vreselijk goed welteverstaan! De hele opzet van de ' Championsleague ' is voor mij al langer dan vandaag niet meer te verteren. Geld, geld en nog eens geld, aan alles zie je dat het er vanaf druipt. Voor de meeste clubs valt er ook geen eer meer te behalen in het elitebal. Tegenwoordig zijn zij al in opperbeste stemming voor de te ontvangen startgelden aan het begin van dit gedrocht, blij als een kind, hoe triest voor het voetbal. De eer waarvoor men in feite ook nog hoort te strijden, is '' verkocht '' aan de '' rupsjes nooitgenoeg '' onder de Europese clubs. Zij zijn degene die er onderling een feestje van maken, en daardoor het gehele Championsleague-gebeuren in een stevige machtsgreep hebben. Verziekt en verrot, ik heb er geen andere woorden voor, maar dit is ' Championsleague ' anno 2010.

Voor deze collumn krijg je van mij 5 sterren. Het grijpt me aan en het raakt me als voetballiefhebber, precies datgene wat voor mij een collumn zo goed maakt.

Uiterst vermakelijk stuk,ik kan er niks mee, maar het is zeker leuk.

Waarom ik er niks mee kan is omdat ik totaal het tegenovergestelde heb met voetbal. Jij kijkt voetbal om het voetbal, iets wat ik vrij weinig doe (al wordt het de laatste tijd wel meer). Ik heb echt tijden lang voetbal gewoon een matige sport gevonden, maar dat ik puur en alleen Arsenal volgde.

Door dit fanatieke volgen van Arsenal ben ik het hele voetbal wel meer gaan waarderen de laatste jaren trouwens. Ik volg nou ook het andere nieuws wel, en kijk ook wel andere wedstrijden nou.

Maar voordat ik teveel uitweidt, mijn punt is:
Mooi om het vanuit een ander oogpunt te lezen, daarom krijg je van mij 4 sterren (ben het niet echt met je eens op veel punten, daarom geen 5).

Ik vind dit stuk oke, geen vervelend stuk om te lezen, zeker ook niet spectaculair, maar inhoudelijk sla je spijker op zijn kop. Wel een lange inleiding, daar was ik bijna gestopt met lezen, maar ben toch maar even doorgegaan om een reactie en een beoordeling te geven. Grammaticaal ziet het er goed uit en je heb vlot lopende zinnen. Ga zo door en schrijf snel weer een nieuwe column.

Schitterende column, ik kon me helemaal vinden in je beschrijving van een avondje ''champions League'' voetbal, waarin zogezegd de beste ploegen het tegen elkaar moeten opnemen.

Nee, zelf vind ik voetbalwedstrijden ook steeds vervelender om te volgen. Noem me dan maar een teletekstsupporter, maar ik kan interessantere dingen bedenken dan +2 uur voor TV te zitten voor een matige pot voetbal.

Bij deze 5 sterren

Voetbalpessimist, dat zegt het eigenlijk wel. Dit is een heel begrijpelijke manier om het te zien, maar ik kan het niet helpen iedere keer dat ik het Champions League-deuntje hoor, zij het op de wc, in de auto, of 's avonds voor de buis, kippenvel te krijgen.

De onderbrekingen en reclames en dergelijke vind ik ook vervelend, maar het is het voor mij waard! Ik snap je echter wel, maar ik ben zo anders dan jij in dit opzicht, dat ik je geen 5 sterren kan geven, en ook geen 1 ster. Beiden zouden conflicteren met mijn gevoelens of jouw goede schrijven.

Ik ben vaak teleurgesteld met Champions League-voetbal, maar ook vaak verbluft met de prestaties van de spelers; noem mij maar een voetbaloptimist.

Echt een heel goed stuk heel herkenbaar. Wedstrijden worden steeds saaier. Coaches zijn bang om te verliezen, want dan krijgen ze problemen met het bestuur. Ploegen spelen steeds meer op de verdedeging.

Echt mooie Champions Leugue wedstrijden die ik mij nog kan herinneren zijn er maar weinig.
Daar bedoel ik mee die wedstrijden Chelsea-liverpool 4-4 en die schitterende finale Ac Milan-liverpool 3-3 en Man United-real Madrid 4-1.
Die wedstrijden kom je nog maar zeldzaam tegen.

Helemaal mee eens. CL voetbal is gewoon reclame. Waar ik me nog het meest aan stoor eigenlijk(misschien een klein puntje) is dat de voetballers allemaal ongeinteresseerd aan het begin van de wedstrijd op een lijn gaan staan en dan vervolgens die irritante Cl-hymne afspelen. Misschien moeten de regels aangepast worden en dat je ook punten krijgt voor het aantal gemaakte doelpunten, ik denk dat dit toch zal helpen voor het attractieve voetbal.

Over de column goede schrijfstijl, leest makkelijk weg. Zeer herkenbaar geschreven. En natuurlijk deze passage: Als ik het dus goed begrijp is een coach tegenwoordig genoodzaakt om het elftal te wijzigen omdat één van zijn spelers, een getrouwde man en vader van kinderen, zijn libido niet onder controle kon houden in bijzijn van vrouwen van plezier. Oké.

Is voor mij al vijf sterren waard.

Wow... Mooi stuk ! De eerste keer toen ik het las vond ik het irritant om te lezen , waarom zou je nou niet van veel voetbal houden ? Toen ging ik denken , waarom zou ik zoveel voetbal lui achter de tv en computer willen zien , als je zelf ook kan voetballen ?

Het is mischien niet helemaal jou doel geweest maar ik wil je hiervoor bedanken met 5 sterren

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren