Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Telegraaf haalt uit: 'Scheidsrechters een schande voor de KNVB'

Laatste update:

De Telegraaf is helemaal klaar met de vele fouten die de Nederlandse scheidsrechters maken in de wedstrijden van de Eredivisie. De grootste krant van Nederland is behoorlijk kritisch op het arbitragekorps en noemt het in de editie van maandag onbegrijpelijk dat er in de winterstop geen trainingskamp wordt belegd. De scheidsrechters komen op 13 januari slechts een dag bij elkaar.

In het afgelopen weekend sprongen en verschillende arbitrale missers in het oog. Dat begon vrijdag al, toen Edwin van de Graaf verzuimde om Caner Cavlan van sc Heerenveen een strafschop te geven. Op zaterdag en zondag trokken ook Allard Lindhout (ADO-Willem II), grensrechter Erik Kleinjan (PSV-Roda), Ed Janssen (FC Twente-De Graafschap), Serdar Gözübüyük (FC Utrecht-Ajax) en Pol van Boekel (FC Groningen-Feyenoord) onbedoeld de aandacht.

De Telegraaf is van mening dat te veel wedstrijden in de Eredivisie beslist worden door de falende arbitrage en haalt maandag hard uit: ‘Scheidsrechters schande voor KNVB’, is de kop die boven het artikel staat. De KNVB vindt het dus echter niet nodig om het arbitragekorps op trainingskamp te sturen, voor een betere tweede seizoenshelft.

De arbitrage in Nederland is dramatisch

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gelukkig is de knvb zelf ook kansloos!

14 december 2015 om 10:05

De telegraaf lezen wij niet in het noorden want daar is de betrouwbare Gronings dagblad veruit de beste van het land. De telegraaf haalt wel altijd het juiste probleem aan het licht.

14 december 2015 om 12:30

Fijn dat er nog genuanceerde reacties zijn. Zoveel vermeende intellectuelen die telegraaf bashing als hobby hebben.

Telesport heeft het heel vaak bij het rechte eind en is zeer goed geïnformeerd op voetbalgebied. En nee ik ben geen telegraaf lezer.

Ot arbitrage is matig en vooral inconsequent. Goed als hier tegen geageerd wordt.

Knvb is veel te zelfvoldaan.

14 december 2015 om 12:45

Vind de telegraaf een schandalig blaadje maar sportafdeling is normaal best oke.....vind alleen dat ze de verkeerde week hebben uitgekozen om de scheidsrechters aan te pakken.....heb veel ergere speelrondes gezien met meer fouten.....ook waren er gewoon twijvelgevallen bij de situaties die ze aanhaalde.....zoals de elleboog en de handsbal ( zeg ik als groningen fan) ....ook vind niemand het volgens mij erg als er aan beide kanten een gele kaart word getrokken i.p.v twee rode kaarten ......de wedstrijd van twente was natuurlijk wel erg....al vind ik het marchanderen bij de tweede goal van de graafschap erger dan de oprechte fout bij de penalty ...

14 december 2015 om 18:22

Als je als krant zo duidelijk partij kiest wat betreft voetbal, dan verdien je ook niet beter als gebasht worden. Laat staan serieus genomen worden...
Is gewoon een sensatie krant die net als VZ altijd van die prachtige koppen boven de artikelen hebben staan...
Ps, niet dat ik vindt dat dit betreffende artikel nou bijzonder Ajax gekleurd is..

Jansen deed het weer goed
Twente keeper eruit sturen en rood was niet goed
Maar wat meteen in de 2de helft gebeurd met het geldig doelpunt van mijn club slaat ook alles goed makkertje

14 december 2015 om 08:23

Dat kwam bij mij ook over als een goedmakertje. Maar inderdaad: 2 belangrijke momenten totaal verkeerd ingeschat.

14 december 2015 om 08:23

Inderdaad, beide incidenten gingen nergens over. Compensatiegedrag.

14 december 2015 om 08:30

Toch wel grappig dat janssen zich zo laat beinvloeden door het publiek want hij floot in de 2de helft alleen maar voor twente wat ik njet erg vind trouwens

PSV heeft 2 pnt verloren, anderhalve meter dan lijkt het erop of de lijnrechter staar heeft. SC Heerenveen is ook een zuivere strafschop tegen Feyenoord door de neus geboord dat was een hands met dubbele armen. Had je nu een andere stand op de ranglijst.

14 december 2015 om 08:25

PSV kreeg anders ook een onterechte vrije trap waar ze uit scoorden.
Het is gewoon drama van alle kanten, kan me niet herinneren dat het vorig jaar zó slecht was, bijna elke wedstrijd is er een grote fout.

14 december 2015 om 08:33

Kortom net zoals in American Football video scheidsrechter. Snap niet dat het nog niet ingevoerd is.

14 december 2015 om 10:38

Nu blijft een vrije trap meestal afhankelijk van de interpretatie van een scheidsrechter, dus daar zal een video scheidsrechter niet veel aan veranderen.

14 december 2015 om 11:45

Dat wat bij PSV gebeurde kan in mijn ogen gebeuren. Waarschijnlijk heeft de grensrechter niet gezien dat de bal nog doorgespeeld werd met de hak. Zijn zicht werd ook geblokkeerd door meerdere spelers.

Dat van Feyenoord daarentegen is gewoon pure werkweigering. Er is niemand in het stadion en op tv die die handsbal niet heeft gezien. Alle spelers stopten al met voetballen. Ik vind het echt een kwalijke zaak. Een perfect voorbeeld van matchfixing en ik hoop dat de scheids hier keihard voor wordt aangepakt (zal wel weer niet).

14 december 2015 om 08:57

Heerenveen stond al met de rust 5-0 achter tegen Feyenoord. Dan is een stafschopje meer of minder ook niet echt beslissend.

Daarnaast wordt alles ook wel heel erg opgeblazen in de media en wordt de ene club meer "gezocht" dan de andere.
zo is bv de handsbal van Nelom is tijdens studio sport 5x herhaald.
2x buitenspel in dezelfde wedstrijd door Groningen(beide kansen werden gemist) zag/hoorde je helemaal niets van.

14 december 2015 om 09:13

Denk dat hij FC Gronigen bedoelt. Die werden een 100 procent pingel onthouden tegen F'noord gisteren.

Terwijl het eigenlijk makkelijk op te lossen is. Die scheidsrechters kunnen onmogelijk de dingen zien die wij op de tv met tig herhalingen wel zien. Waarom wordt er niet gewoon gebruik gemaakt van camerabeelden. Bij bijna alle sporten gebeurd het al. Alleen bij de grootste sport, met de grootste belangen, niet.

Beide aanvoerders/trainers mogen één maal per wedstrijden de camerabeelden opvragen. Hebben ze gelijk, blijft de beurt staan. Hebben ze het mis, jammer dan. Wanneer je het één keer per wedstrijd doet haal je de snelheid ook niet uit het spel en is het spel stukken eerlijker.

14 december 2015 om 09:15

Ik haal dit momentje dr ff bij maar als je anderhalve meter buitenspel staat en niemand ziet t dan ligt het niet aan videobeelden.. dan is er gewoon kansloos gefaald.. en zo zijn er in die wedstrijd en vrijwel elke andere wedstrijd belachelijke fouten gemaakt. En de KNVB zou eens een statement moeten maken waarin ze hun excuses aanbieden voor het dramatische niveau. Ze zijn echt belachelijk ver afgezakt in de laatste paar jaar.

Ik vond die scheids bij ajax ook zeker niet slecht fluiten.

14 december 2015 om 08:36

Die scheids was idd het minst slecht maar had Milik er wel mogen afsturen voor die elleboogstoot.

14 december 2015 om 08:46

Gözübüyük floot volgens mij inderdaad uitstekend bij Utrecht-Ajax.

14 december 2015 om 09:35

Dat is voor interpretatie vatbaar. Ik ben van mening dat Milik terecht met geel bestraft is.

14 december 2015 om 08:48

Dan moet je nog maar eens terug kijken, ik zag Haller een beuk geven, niks mee gedaan, Ludwig niet bestraft voor belachelijke overtreding op Younes, Milik had rood kunnen zijn, die vrije trap waaruit Utrecht scoorde sloeg nergens op. Toch wel redelijke cruciale missers

14 december 2015 om 09:04

Milik had rood kunnen zijn? Milik had rood MOETEN zijn!

14 december 2015 om 10:36

En Ludwig niet dan? Doe je Utrecht bril eens af.

14 december 2015 om 11:06

nee ludwig was geel harde overtreding verder niets dat die younes er vervolgens af moet met een beenwond is jammer voor hem maar het was niet meer dan geel die van haller was helemaal niets en die van millik was vuurrood en nee ik kijk niet door mn utrecht bril

14 december 2015 om 11:18

En vervolgens scoort ie nog een x geel, dus ook rood. En Haller niks maar Milik rood, ook niet serieus te nemen.

14 december 2015 om 09:44

Zeer slecht had Klaassen eraf moeten sturen,naar vermeende elleboog stoot.
Hij hebt het waargenomen,anders geef hij ook geen geel ervoor.
En zo Klaassen en Ajax mats dat hij verder niet gestraft kan worden door de Tuchtcom.

14 december 2015 om 11:06

dat was klaasen niet maar millik

15 december 2015 om 10:50

Klopt sorry.

Ze moeten eens gaan leren dat ze allemaal de zelfde straffen uitdelen!!! En dan zouden ze ook de buitenspelregel aan iedereen moeten uitleggen.

Geel geven voor een bewust volle ellenboorstoot van Milik. Heel vreemd, je ziet het niet en je geeft niets of je ziet het wel en dan is er maar 1 optie, donker rood.
Aan de andere kant als alle scheidsrechters elke wedstrijd fouten maken is de kans best aanwezig dat deze fouten eerlijk verdeeld worden zodat de invloed van deze fouten misschien nog meevalt.

NAC werd een periodetitel en de bijbehorende 75.000 euro door de neus geboord door een dwaling van de grensrechter. Blijkbaar niet belangrijk genoeg om te vermelden.

14 december 2015 om 09:35

De eerste divisie telt niet mee voor de nederlandse media.

En dan spreken wij hier vaak alleen over de grote fouten. Wekelijks worden er zoooveell fouten gemaakt door de Nederlandse arbitrage! Of het : kijk ik eens hier ben ik gevoel. Zoals Peter Bosz gisteren na de rust als een klein kindje werd aangesproken door Liesveld! Kan toch ook gewoon binnen in de catacomben, nee Liesveld wilde de tv effe halen. En wat had Bosz gezegd: He!, tegen de 4e man.

Liesveld verdient wat mij betreft ook wel een eervolle vermelding. Die heeft de wedstrijd Heracles - Vitesse helemaal kapot gefloten.

Ah joh het scheidsrechterskorps is net zo slechts als 20 jaar geleden. Verschil is dat we nu alles zien door alle camera's.

Wat een gejank zeg! Tuurlijk, het niveau van de scheidsrechters is niet altijd even goed, maar zolang ze consequent inconsequent fluiten is er aan het einde van de streep toch niks aan de hand?
Als je kijkt naar het niveau van de Eredivisie, denk ik iig niet dat deze competitie mag zeuren om het niveau van de scheidsrechters. In Engeland gaan er bv veel grotere bedragen om, en ook daar zie je regelmatig arbitrale blunders.

14 december 2015 om 10:36

Er is wel iets aan de hand. Er zijn namelijk bepaalde clubs die er structureel voordeel van hebben. Feyenoord bijvoorbeeld. Het is schandalig dat in een miljoenenbusiness arbitrale dwalingen de ranglijst kunnen bepalen.

14 december 2015 om 11:08

dat is echt niet nieuws hoor de top 3 word al jaren bevoordeeld en krijgen bij twijfel alles mee

Sorry hoor, maar ik heb van het weekend BPL zitten kijken en in de avond Motd.
Vanochtend de britse sport pagina's niemand heeft het over de fouten van de scheids. En geloof me ik heb discutabele momenten gezien.
Laten we naar het niveau van onze spelers en teams kijken.
Ze doen met z'n vieren echt wel hun best en worden niet aangesteld om alleen maar fouten te maken.

Als onze spelers slimmer zouden spelen zouden de scheidsrechters minder fouten maken. Goede inspeel pass, bal meteen goed controleren enz.
Dat zou al een hoop schelen maar goed ik praat nu een beetje te ver weg van de topic.

Onze keurkorps kan wel iets beter maar zoals men nu doet lijkt het wel alsof ze helemaal niks kunnen vergeet niet het zijn mensen net als de spelers die zo "goed" zijn hier in nederland.

Laten we de journalistieke fouten van de telegraaf gaan opsommen. Leuk om het niveau van anderen te bekritiseren wanneer je zelf dieper dan diep bent gezonken.

Soms denk je bij een live wedstrijd dat het bewust gebeurt.. Soms wordt een duidelijke corner of ingooi voor team geel gewoon aan team rood gedaan. En krijgt team rood vaker voordeel: in sommige wedstrijden is dit echt heel duidelijk. Vooral topclubs worden relatief vaker bevoordeeld.. Reden?

Persoonlijk denk ik financieel gewin. Een topclub in Europa levert meer op omdat de kans van slagen groter is dan een kleine club; in punten, sponsoring en winstpremies..

Slechts een gevoel zonder aantoonbaar bewijs natuurlijk maar het zou logisch zijn en een verklaring geven

Laat de knvb maar eens kontakt zoeken met de engelse footbal bond en muschien zou het wat zijn om grens en scheidsrechters uit te wisselen engelsen en duitsers hier en de nederlandse equipe naar hun.. Mischien leren ze er wat van.

Ik snap niet helemaal waarom ze slecht fluiten, want naar mijn inziens waren ze in het seizoen 14/15 juist enorm verbeterd tov de periode daar voor .

En dan vergeten ze Zwolle - AZ nog. Het is soms tenenkrommend omdat je weet dat een video-scheidsrechter alle ellende kan voorkomen.

De vertoonde wedstrijden zijn een schande en het wordt steeds erger. Elk foutje van een scheidsrechter wordt constant uitvergroot,maar de voetballers en trainer kunnen maar blijven knoeien.ik zie regelmatig wedstrijden in het buitenland en daar worden net zoveel fouten gemaakt als in Nederland. Alleen blijven ze er hier constant over doormekkeren. ik zou zeggen,eerst maar beter gaan voetballen,dan kan je over anderen gaan oordelen.

Wat een gedrocht dat artikel en de conclusies. Waarom zouden ze na een trainingskamp plots veel beter gaan fluiten? En maken ze wel meer fouten dan 20 jaar geleden? Is dat aan de hand van beelden geanalyseerd? Of is het onderbuikgevoel? En wat kan je van een mens verwachten/eisen als de mentaliteit tegenwoordig is bij spelers en trainers dat alles geoorloofd is om te winnen. 20 jaar geleden werd je op televisie uitgekotst als je een onterechte penalty versierde. Nu zeggen ze slim gedaan en wijzen ze naar de scheidsrechter.

Helemaal mee eens, ook kun je onbestraft iemand uit de wedstrijd schoppen (Younes), maar wordt er wel bij elk licht duwtje afgefloten.

Björn Kuipers staat op eenzame hoogte vergeleken met de rest helaas

Aan de reacties hier is eigenlijk al weer te zien dat de scheidsrechters helemaal niet zo slecht zijn. Over elke wedstrijd is hier wel discussie, de een vond dit een rode kaart en de ander vond het een gele. Zegt genoeg dat minimaal een dag erna en na veel herhalingen mensen het er nog niet over eens zijn. De scheidsrechters in Nederland zijn zo slecht nog niet, ze hebben alleen hulp nodig van een video scheidsrechter.

Helemaal mee eens. Al lees ik de krant niet, ik erger me zo aan de fouten die scheidsrechters maken tijdens wedstrijden. Ik hou van voetbal en vrijwel alles wat er bij komt kijken, maar mijn Fox Sports abonnement heb ik mooi opgezegd. Ik ga absoluut niet betalen voor zo'n kneuzenkermis iedere week.

Doelpunt van NAC was geen buitenspel. Duits van GAE had meteen rood moeten krijgen. Plus de feiten die VZ hier opnoemt. Hieruit kan je concluderen dat de scheidsrechters inderdaad drama waren dit weekend. Helaas alleen niet dit weekend. Fouten zijn menselijk, snap ik. Maar buitenspeldoelpunten zijn in mijn ogen gewoon heel makkelijk op te lossen door een videoscheids. Niet heel moeilijk te implementeren en het kan de ploeg soms wel miljoenen schelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren