Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘De spelers vragen daar niet om, ik kies de nieuwe trainer van Barcelona’

Laatste update:

Barcelona is de zoektocht naar een nieuwe trainer voor komend seizoen nog niet gestart, zo verzekert Robert Fernández. De technisch manager van de Spaanse topclub benadrukte maandagavond in gesprek met Cadena SER dat de Catalanen zich op dit moment uitsluitend focussen op de huidige voetbaljaargang. "Er komen belangrijke weken aan en er is nog volop tijd om te beslissen wie de nieuwe trainer gaat worden."

"Ik ben de rust zelve. De situatie is in ons voordeel. We zitten nog in de Champions League, we staan in de finale van de Copa del Rey en we doen mee om de landstitel", zo somt Fernández op. "In het voetbal heb je resultaten nodig en daar heb je rust voor nodig. Ik kies de trainer. Ik zal met de voorzitter praten, er zullen namen op tafel komen, maar het is uiteindelijk mijn beslissing."

Luis Enrique trad medio 2014 in dienst van Barcelona

Fernández herhaalt dat de nieuwe trainer zich verwant moet voelen met Barcelona, met de manier van spelen. "De speelwijze is sinds de jaren zeventig geoptimaliseerd en heeft de club veel prijzen bezorgd. De manier van spelen heeft ook aan respect gewonnen. Zelfs bij mensen die geen fan van Barcelona zijn, maar toch graag naar ons voetbal kijken. En dat is niet iets waar we in onze zoektocht naar een trainer over gaan onderhandelen."

Tal van namen zijn de laatste weken de revue gepasseerd. Ernesto Valverde zou een van de favorieten zijn. "Ik ken hem van onze gezamenlijke periode bij Barcelona. Hij heeft een paar goede seizoenen achter de rug, niet alleen nu bij Athletic Club. Hij is een goede trainer. Maar ik wil duidelijk maken dat er nu belangrijkere dingen zijn dan het zoeken van een trainer." Assistent-trainer Juan Carlos Unzué zou ook een optie zijn. "Hij kent de club, de kleedkamer en de manier van spelen. Hij is er klaar voor en hij weet waar hij is. Of ik met de spelers over dit onderwerp praat? Nee, ieder moet zijn eigen werk doen. Wij praten daar niet met de spelers over en zij vragen daar ook niet om."

Denk jij dat Barcelona voor een Spaanse trainer zal kiezen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Verstandige taal van Robert Fernandez, precies zoals we hem sinds afgelopen zomer aan het werk hebben gezien. Heb dan ook het vertrouwen dat hij een oefenmeester uit kan zoeken die past bij de huidige spelersgroep. Natuurlijk is het belangrijk dat de nieuwe trainer de club kent, weet wat de waarden zijn die in de jeugdopleiding worden bijgebracht en hoe de speelstijl in elkaar steekt. We zullen zien wie het wordt.... Mijn favorieten zijn (in volgorde); Jorge Sampaoli, Oscar Garcia, Thomas Tuchel, Juan Carlos Unzue en Marcelo Bielsa. Verder blijf ik een liefhebber van Paco Jemez, maar sinds zijn mislukte avontuur bij Granada denk ik niet dat hij in beeld is bij Barcelona.

21 maart 2017 om 00:50

En iedereen hier maar gillen om Koeman... Nog maar eens bewijs dat wij (Nederlanders) de Britten hebben ingehaald met onze uitzonderlijke kwaliteiten van ophemelen. Nu zie ik trouwens Arsenal, Barcelona en Juventus fans hier speculeren over een nieuwe coach voor hun club, en ik zie de naam Leonardo Jardim nooit voorbij komen. Brengt Monaco toch naar een geheel nieuw level als je het mij vraagt. Breken ook aardig wat talenten door onder hem. Plus, mocht je bijgelovig zijn, de man is geboren in Barcelona. Weliswaar de variant uit Venezuela, maar je kan niet alles hebben he :D

21 maart 2017 om 11:25

Geweldige trainer natuurlijk, heb hem absoluut niet over het hoofd gezien. Misschien dat je het gelezen hebt, maar noemde het spelen in een 4-4-2 met Barcelona zoals Luis Enrique een tijdje geleden deed blasphemy (godslastering). Als je naar trainers kijkt moet je ook bedenken met welke tactiek ze groot zijn geworden. In het geval van Leonardo Jardim is dat een 4-4-2 of een variant daarop. De spelers zijn gemaakt voor een 4-3-3 of 3-4-3 en je ziet dat de balcirculatie in een 4-4-2 echt ontzettend traag is. Vandaar dat ik Jardim niet noem, al denk ik dat hij een geweldige trainer voor Arsenal of Juventus zou zijn.

Nee, ik ben niet bijgelovig (zelfs niet eens gelovig). Maar dit is zeker leuk om te weten!

21 maart 2017 om 02:00

Ik zie geen Valverde in jouw rijtje, waarom niet?

21 maart 2017 om 11:26

De beste man is geen verbetering ten opzichte van Luis Enrique. Net als Koeman, Blanc of Allegri.

22 maart 2017 om 00:47

Prima, maar waarom niet?

21 maart 2017 om 10:18

Robert komt over als een rustige capabele TD die in control is. Dat zorgt ervoor dat hij anderen het gevoel geeft in control te zijn. Na afgelopen zomer heb ik dat niet meer bij hem en zie dan aankomende zomer ook als een examen voor hem. Vorige zomer heeft hij een stel spelers aangetrokken die totaal geen toegevoegde waarde leveren aan het team en niet passen in de speelstijl van Barca. Umtiti is het enige lichtpuntje en André Gomes een grote misser. Mijn favorieten zijn (in volgorde) Sampaoli, Koeman, Allegri, Valverde en Tuchel.

Messi bepaald, iedereen weet dat

Ha ha, contradictio in terminis heet dat volgens mij.

Als ik denk dat ik weet wat je bedoelt moet het zijn: Messi bepaalt. En dat weet (bijna) iedereen!

21 maart 2017 om 07:50

Leg mij eens uit waarom dit een contradictio in terminis is. Bovendien mag je een zin nooit beginnen met het woord 'en', als je toch de wijsneus gaat uithangen.

Na de topjaren onder Guardiola en Luis Enrique is er maar een trainer met een vergelijkbaar profiel: Oscar Garcia. Kind van de club en heeft al ervaring opgedaan bij verschillende clubs, en hierbij ook successen geboekt. Tevens heeft hij de Juvanil A getraind in La Masia.

Doe mij maar Koeman. Is een absolute grootheid in Barcelona. Meer dan alle boven genoemde kandidaten. Heeft de laatste jaren toch laten zien dat hij als trainer stappen heeft gemaakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren