Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

De Speeltuin

Laatste update:

Ik kan het beeld nog zo voor me halen. Een afgetrapt grasveld waar dan een gammele schommel, een vervallen klimrek, een klein huisje met een glijbaan eraan, een afgesleten wip en twee verouderde bankjes troosteloos en verlaten bij stonden. Een speeltuin met vergane glorie waar je nu je kind niet meer laat spelen. Toch heb ik aan deze speeltuin achter mijn huis hele mooie herinneringen bewaard. Want op die plek, hebben er de mooiste dingen uit mijn basisschooltijd afgespeeld. In deze speeltuin voetbalde ik samen met mijn buren of vriendjes de hele dag door. Het was een tijd waar ik met heel veel plezier aan terug denk.

Jullie vragen je vast af, hoe je daar in vredesnaam kon voetballen als alle attributen in de weg stonden? Wij waren daar heel erg creatief in. De oplossing was grandioos. De schommels schoven we zo aan de zijkanten zodat de ijzeren ketting, waar de schommels aan vast zaten, tot kruisingen in de bovenhoeken werd gevormd. Wat de andere attributen betreft, die kwamen eigenlijk wel goed van pas. Het kleine huisje met de glijbaan eraan diende bij het nemen van vrije trappen als muur. Het was een enorme uitdaging om de bal dan door het huisje heen te schieten en dan nog eens te scoren! De afgesleten wip en het vervallen klimrek dienden als pionnen om te slalommen. Zo verbeterde wij onze (trap)technieken.

Voor mij was de schommel het mooiste attribuut van de speeltuin. Ik heb daar zoveel ballen tegen gehouden als keeper, zoveel polletjes in het gras geschopt en latje getrapt, dat ik die schommel zowat heilig heb verklaard. Van de meest gekste afstanden werd er op het doel geknald, maar door het gras kon ik er makkelijk duiken dan op een stenen trapveldje. De schommel was mijn plek, mijn domein, geen bal mocht mij passeren!

Zoals ik al eerder zei, vermaakte ik in de speeltuin samen met mijn vrienden of buurtgenoten de tijd. We konden daar wel uren blijven spelen, vooral als we vakantie hadden. Bij de plaatselijke buurtsuper hadden we dan wat te drinken gehaald, om vervolgens een middag of avond lang lekker op de goal te kunnen knallen. Ik weet nog al te goed dat onze moeders ons naar binnen moesten slepen als het avondeten op tafel stond. Nadat ik dan mijn prakkie op had, pakte ik gelijk mijn bal en keeperhandschoenen op om weer verder te gaan waar we dan voor het eten mee bezig waren.

Op een gegeven moment hadden we wel van ieder plekje in de speeltuin een bal getrapt. ‘Het doelgebied’ leek net een zandbak en op andere diverse plekken in de speeltuin lagen zat andere afgetrapte plekken in het gras. Dan gingen we maar proberen de bal vanaf de aangrenzende parkeerplaats te schieten, zo’n 20 á 25 meter van het doel af. De kunst was dan dat je de bal tussen de geparkeerde auto’s om kon schieten. Ik kan niet ontkennen dat we de bal wel eens tegen een motorkap of andere onderdelen van de auto hebben geschoten.

Toegegeven, de speeltuin werd dus voornamelijk gebruikt voor andere redenen door ons in plaats van te spelen. Ik maalde er niet om. Ook in de jaren dat er bij mij in het dorp een trapveldje werd aangelegd, dwong mij niet om na te denken om ergens daarginds te gaan voetballen. Het trapveldje was immers vaak bezet door andere groepen jongeren, dat de speeltuin vaker onbezet dan bezet was, was meer een regel dan uitzondering. Bovendien vond ik het trapveldje geen sfeer hebben, een stuk asfalt omringt door stalen hekken. Ook kon je als keeper daar niet duiken, wat in de speeltuin wel kon. En waarom naar de andere kant van het dorp, als je toch achter je huis kon voetballen?

Ook was de speeltuin vaak het decor van een uitgebreide huiskamer in de buitenlucht. Ieder EK en WK sinds 1994 hebben we gezamenlijk met ‘de buurt’ meegemaakt en beleefd. Zo ook toen Nederland van België verloor in ’94, maar ook ‘De Wissel’ op het Europees kampioenschap in 2004, de verloren WK-finale van dit jaar mag ook niet in dit rijtje ontbreken. Heel de buurt keek naar de verrichtingen van ons Oranje. Ook als de bal even letterlijk niet rolde, ademde de buurt voetbal!

Aan al die mooie herinneringen van vroeger kwam twee jaar geleden helaas een einde aan. De speeltuin was verouderd en alle attributen moesten vervangen worden. Alle speeltoestellen werden uit de grond gerukt en gesloopt. Ook al voetbalde ik sinds ik op de middelbare school zit zeer sporadisch op deze plek, de renovatie raakte me wel. Het kleine huisje met de glijbaan, het vervallen klimrek, maar vooral de gammele schommel, alles was ineens weg! De buurt kreeg er wel een hele mooier, modernere speeltuin voor terug, alleen zit er geen sfeer meer aan. The feeling is gone, het voetbalgevoel is er niet meer.

Nu ik al een tijdje in de puberteit zit, denk ik nog graag terug aan die mooie lente- en zomerdagen. Regelmatig spreek ik mijn buren nog over deze geweldige tijd die we met elkaar hadden. Ik merk dan wel dat we met zijn allen een mooie tijd hebben gehad. Het was een tijd die ik heel graag over zou willen doen. Nog een keer de bal uit de tuin van de buurman halen, nog een keer horen van de buren dat we vooral door moesten gaan met voetballen, nog een keer zweefduiken maken bij het afgetrapte ‘keepersgebied’, en nog veel meer!

Helaas rest alleen nog de beleving, de passie en de herinnering in mijn gedachten. Ik besef me dat zulke mooie gebeurtenissen niet vergeten mogen worden. Iedere voetballiefhebber hier op Voetbalzone kan er over meepraten. Je moet er van genieten en in je gedachten herbeleven. Die dagen, those were the best days of my life!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ach, ach, ach, ach. Wat valt hier over te zeggen? Ik vind het heerlijk geschreven. Echt heel erg knap. Ik leefde me echt in, in jouw leven, en ik dacht terug aan mijn jeugd. Mijn complimenten.

Maar dan nu, het beoordelen. Wat kan ik hier beoordelen? Informatief? Een mening? Iets duidelijk willen maken? Ik vind dit op dit moment meer een verhaal voor een boek of iets dergelijks.
Ik wacht graag je reactie af, met de reden van dit verhaal/column.

6 augustus 2010 om 00:56

Amusement moet je beoordelen en niks anders. Als jij heb genoten dan moet je gewoon het aantal sterren geven waarnaar dat vertaalt!

Ik heb genoten en kan mij in jou schoenen plaatsen. Je hebt weleens van die plekken waar je even stilstaat en herinneringen ophaalt om daarna weer gewoon door te gaan met je dag. Ja je broek was gescheurd die avond en je moest de volgende drie dagen vroeg naar bed omdat je een half uur te laat was. Maar het was zo gezellig en zo onschuldig. Soms als ik weer thuis ben bij mijn ouders kan ik door het dorp fietsen en denken, owja, daar woonde die en daar die.. Dat was leuk..

Kennen jullie niet die dagen dat je door de regen loopt, fietst of sport, maar je bij jezelf denkt: Wat is het leven toch heerlijk? Je kan een dag later een rot dag hebben, je kan een rot week hebben, je kan zelfs een klote jaar hebben! Uiteindelijk komt alles toch altijd weer goed. In je kindertijd was elke dag zo. Alle probleempjes van toen lijken op dat moment gigantisch maar die vergeet je altijd weer.

Ik weet nog dat ik een kleine kwajongen was met een gloednieuw Manchester United shirt waar Vodaphone opstond.. 70 gulden toentertijd en nog steeds veel geld voor een jongetje zoals ik, waren wij aan het voetballen op het schoolplein. Op het schoolplein vonden wij zo een bouw materiaal spuit, daar komt van dat schuim uit dat dan snel hard word. Wij dachten grappig te zijn door bij onze eigen school het hek van het fietsenhok en het slot dicht te spuiten. Maar god strafte onmiddellijk en het zat op mijn shirt. Nu nog steeds als ik het shirt vast heb zie je dat het er nooit meer is uitgekomen. Het shirt is daar keihard en donker rood. Toen deed het mij enorm veel pijn, nu is het een schitterende herinnering.

Dat shirt brengt mij telkens terug naar de tijd van Veron en Jaap Stam...

Maar ik dwaal af..

Dit doet jou stuk met mij dus mijn beoordeling is duidelijk!

6 augustus 2010 om 00:59

Ach ja, je hebt gelijk. Ik vind het overdreven om dit als clubexpert/column te plaatsen. Maar wie ben ik om daar over te oordelen? VZ bepaalt dat, en aangezien het hier staat en ik echt genoten heb van jouw verhaal, hou ik het op 5 sterren.

goed stukje, alleen noem je wk94 terwijl je uit dat jaat komt, beetje vreemd anyway jouw verhaal deed me ook aan mijn eigen speeltuintje denken dan wel trapveldje, zulken dingen mogen ook niet vergeten worden voetballen totdat je de bal door het einde van het daglicht niet meer kon zien; schitterend!!

6 augustus 2010 om 11:38

Het WK van '94 heb ik van verhalen van mijn eigen buren gehoord. Een oud-buurman van mij had absoluut niets met voetbal, maar hij dostte zich helemaal uit in Ruud Gullit (met smink, pruik en al!). Die dag verloren we van de Belgen en dat heeft hem zo geraakt, dat hij toen het voetbal wel is gaan volgen

Proficiat, je hebt me zojuist een tijdreis naar het verleden bezorgd, in my mind dan.

Ik kreeg zowat medelijden met je toen ik las dat je oude vertrouwde voetbalstekkie afgebroken werd. Oftewel, ik zat er middenin.

Bewust of onbewust (?) slim gedaan, met dit stuk laat je iedereen weer even teruggaan naar zijn voetballende kindertijd. De meesten kunnen zich dus verplaatsen in jou in dit verhaal.

Net als Respect2al, ben ik benieuwd naar je gedachte hierachter. Als het puur is bedoeld om de mensen weer even terug te laten denken, dan ben je met verve geslaagd.

Kan zo 1 2 3 geen kritiek bedenken, dus het zal niets noemenswaardig zijn.

5

Wat een onwijs leuke column. Even terug naar jeugd en voetballen met vrienden, zeker in de zomermaanden. Geweldig! Op deze ochtend even terug denken aan het voetballen in de speeltuin. Heerlijk.
Thanks!

5 sterren

Vernieuwend, amuserend en iets dat prettig-nostalgische gevoelens oproept. Hulde!

@ Respect2al @ Frikx @ Loco Libero

Mijn doel is geslaagd! Ik wilde jullie laten terug denken aan onze tijden waar wij de kwajongens waren en de boel vermaakten. Mijn doel is gelukt, ik wilde puur alleen maar een leuk verhaal schrijven! Geweldig dat het zo gelukt is, ik wist niet hoe dit stuk aan zou slaan, maar ik ben zelf echt verbijsterd met deze beoordelingen! ;o

Hartelijk dank allemaal! Ik zou graag veel andere leuke verhalen van jullie willen horen, ik wil verhalen loswekken! Wat is nou leuker dan praten over vroeger?

6 augustus 2010 om 17:17

een klamedot vol blaffen met but !!

Eén woord: Wooow

Prachtig stuk, doet me weer denken aan een paar jaar terug, al was het bij ons tegen het opberghok van de plaatselijke school, en probeerde ik juist wel altijd iemand te passeren. 5 sterren!

ontzettend leuk stuk, 5*

Wauw, wat een leuk stuk!

Mooi de sfeer neergezet en je neemt mij mee terug in de tijd. Niet naar jou speeltuin, maar naar t bos, waar ik zelf vaak gevoetbald hebt.

Van mij krijg je er in ieder geval 5.

Inderdaad een heel leuk stukje!

Ook wij hadden een dergelijk pleintje met een zandbak, een boom met bankjes eromheen, een schommel die werd gebruikt als doel en een veldje wat totaal ongelijk was en waarbij de 'doelen' totaal niet recht tegenover elkaar stonden. Desondanks hebben we daar complete middagen en zomers gevoetbald.
Omdat je dit gevoel bij mij terugbracht met dit stukje,

5 sterren!

Off Topic: hoe beoordeel ik dit stuk met 5 sterren?

6 augustus 2010 om 15:09

Aan het eind van de tekst staat: Beoordeel dit document, daarnaast staan 5 doorzichtige sterren.

Wij komen denk ik wel uit de zelfde generatie ('94?) Maar ik kan me in jouw verhaal in leven, ik heb van me 5 t/m me 12e op 1 trapveldje gevoetbalt met vriendjes uit de buurt die ik nu nog wel eens tegenkomen, maar een hoi komt er dan nog amper af, eigenlijk toch best wel jammer. Ik heb thuis nog een halfbroertje van 6 rondlopen en ik zie hem amper buiten, ik zie eigenlijk amper leeftijdsgenoten van hem buiten. Ongelooflijk dat er zo'n verschil in ontstaan in 10 jaar.

Ik heb genoten van het verhaal. 5*

6 augustus 2010 om 15:20

Klopt, ik ben van generatie '94. Als we dan even niet aan het voetballen waren, knikkerden we (wat ik overigens nu echt verschrikkelijk vind!), speelden we verstoppetje in de speeltuin (wat overigens ook goed lukte in de speeltuin) of we speelden met Pokémonkaarten. Wat een tijd was dat!
Je ziet ook steeds meer kinderen met veel overgewicht. Bij mij in het dorp zag én zie je dat nog steeds zeer zelden. Maar ik baal er wel van, al die mooie speelplekken die voor de kinderen zijn. Tegenwoordig gaat men liever een potje voetballen op de Playstation of Xbox..

6 augustus 2010 om 15:56

Haha dit zeiden we 10 jaar geleden precies over jou 'generatie' dat 'ze' allemaal binnen zitten en op de playstation spelen. Pas toen ik zelf training gaf kwam ik er achter dat er nog meer dan genoeg kinderen zijn, ja ook nu, die gewoon de hele dag voetballen.

1 september 2010 om 15:12

Ik ben zelf ook van '94. Ik fiets nu nog steeds elke dag 5 KM om te kunnen voetballen op een kunstgrasveldje met een paar doeltjes.
Bij mij ging het vroeger ook precies hetzelfde Knikkeren, Pokemon, Yu-gi-oh.
Maar dat vervalt allemaal. Voetbal zal nooit omvallen

Leuk stuk om te lezen trouwens, haalt me terug naar mijn eigen jeugd, alleen toen hadden maar 1 doel en maakten wij van een paar jassen een 2e doel of we deden gewoon kampioentje. Het leuke is dat ik met diezelfde jongens nu nog altijd elke dag voetbal.
5 sterren

Hoe kan je het Wk'94 gezamenlijk meemaken met de buurt al je ook uit dat jaar komt. Zelf kom ik uit '85 maar om nou te zeggen dat ik ook maar iets weet van het EK '88...? De eerste herinneren zijn die van WK van 1994 maar dat kon ik amper kijken omdat er vooral 's nachts werd gespeeld.

Verder leuk geschreven trouwens het leest lekker weg en ik kreeg zelf ook wel een glimlacht op mijn gezicht

6 augustus 2010 om 16:10

Ik heb het ook van andere buurtgenoten gehoord! Misschien dat mijn ouders mij als baby'tje erbij hadden zitten? Verder zijn er ook dingen als videobanden (vhs's, geweldige kwaliteit ) en foto's waarop ik het zelf heb gezien!

Bedankt voor je andere complimenten trouwens!

Ein-de-lijk. Ik dacht het al te weten, maar met dit stuk heb je aan alle twijfel een eind gemaakt: je bent zonder twijfel een van de beste columnisten op de site. Een absoluut meesterwerkje dit. Ik wil het nog eens lezen, en nog eens, en nog eens. Na vijf keer lezen ben ik op de beoordeling overgegaan, nu moet ik wel weg anders kom ik weer vet te laat. In een woord: briljant. Dankjewel!

Ja wie heeft dit nou niet? Een speeltuin om de hoek waar je vaak hebt gevoetbald met je buren en vrienden? Ik denk dat iedereen zich wel hierin mee kan leven. Het zijn van die tijden waar je geen zorgen hebt, waar je maar altijd, maar dan ook altijd tijd kon vrij maken om te gaan voetballen zonder dat je enig ander probleem in je hoofd had dwarrelen. Nu ben je ouder, nu ben je wijzer, nu heeft iedereen z'n eigen verantwoordelijkheid en veel meer problemen om zich op te dragen. De vrijheid die je hebt als kind krijg je niet meer terug en je wilt het eigenlijk wel weer terug hebben, je lonkt ernaar. Ik leef mee in je stuk, hierom heb je het heel mooi gedaan!

7 augustus 2010 om 15:58

Nou dat kan ik je vertellen wie dat niet heeft! Ik! Kan helaas niet als je de stad woont. Vondelpark was toch nooit echt leuk al is het 1 minuut lopen en verder waren er geen voetbal veldjes. Juist doordat er in steden geen goede speelgelegenheden zijn(en ik woon echt niet een een pauper buurt) zit iedereen achter de Playstation. Nee wij moeten lekker met de auto!! Naar de sport velden worden gebracht.....

7 augustus 2010 om 16:31

@ Barth!

De ministerie van Onderwijs en Volksgezondheid zouden (als we tenminste eens uitgepraat raken bij coalitieonderhandelingen..) met z'n allen eens goed bij elkaar moeten zitten en dit probleem eens goed aan moeten pakken. Er zijn te veel kinderen met overgewicht en daar moet eens wat aan gedaan worden! Ja, we roepen dit al jaren door de Tweede Kamer, maar er moet iemand zijn die met zijn vuist op tafel slaat en eens goed zegt wat een kind nodig heeft. Een kind moet zich vrij kunnen bewegen, spelen, sporten: van alles! Geef desnoods die kinderen op de basisschool naast gym verplicht een uur buitenspeelles. Je moet dan niet voorstellen als met een bloknoot met pen buiten les geven, maar ga eens naar het platteland, een vlindertuin of een bos en ga daar lekker spelen! Zo zijn mijn oud klasgenoten en ik ook veel wijzer over de natuur geworden, en het mooiste was was dat we zelfs een paar minuten een spelletje mochten doen! Wat waren dat goede tijden zeg!

Ik zeg dat er meer speeltuinen moeten komen, desnoods meer trapveldjes of basketbalpleinen. Ik vind het nog altijd leuker zelf een wedstrijd te winnen in het echt tegen een zesde klas bierteam daneen potje met Man Utd tegen Chelsea met Pro Evolution Soccer.

7 augustus 2010 om 18:44

Volgens de regering woon ik ook in een stad, alhoewel het stukken kleiner is dan Rotterdam staat het vast als een stad. Ik heb genoeg sportvelden hier. Er is er één om de hoek, en stuk of vijf andere velden verder op waar je op de fiets binnen 5-10 minuten kan bereiken. Natuurlijk zijn er ook nog voetbal verenigingen waar je altijd naartoe kan en die zijn ook niet ver. Ik weet niet in welke stad je woont, maar ik geef je gelijk qua verschil in steden. De steden die vooral dicht aan Rotterdam liggen zijn wat drukker en hebben meer speelgelegenheden dan de steden dicht aan, laten we zeggen, Krimpen a/d Ijssel. Hier moet natuurlijk verandering in komen, maar dat zijn hele duidelijke zaken waar de Tweede Kamer zich aan moet richten. Met loze woorden proberen ze het altijd mooi te houden maar er gebeurt helemaal niks in de Tweede Kamer.

Ik hoop dat je hierom creatief kan zijn net zoals Otiebtie. Als je z'n stuk hebt gelezen zie je hoe creatief hij is omgegaan met de park om de hoek. Dit moet je eigenlijk ook met je vrienden proberen. Grasvelden opzoeken, pleintjes opzoeken die jou geschikt lijken en er wat mee doen. Het is iets wat velen wel hebben gedaan of geprobeerd. Playstation is ook leuk, maar de realiteit is leuker.

7 augustus 2010 om 23:36

Ik woon in een dorp, daar is natuurlijk meer ruimte voor zulke dingen. Wat ik bijvoorbeeld wel schrikbarend vind is dat ik van verscheidene mensen hoor dat sommige kinderen uit de stad (ik scheer niet iedereen over een kam, integendeel!), maar ik schrik me rot als ik hoor dat kinderen van de basissschool uit een willekeurige stad niet weten dat melk van een koe vandaan komt ..:s

Kinderen moeten op kunnen groeien met veel natuur, het is fijn en fantastisch om in een dorp te kunnen leven. Laat ze desnoods in een weiland voetballen, ik heb er zelf ervaring in. Je leert er wat over de dieren die op het weiland leven en voetballen is natuurlijk een leuk spel om te doen!

16 oktober 2010 om 09:35

@ Otiebtie

( sorry voor uber late reactie las deze colum net pas , geweldig stuk )

maar kijk u heeft het over overgewicht , ik zelf ben ook wat te '''zwaar'' maar ik voetbal bijna altijd , dus deels klopt het niet wat je het

16 oktober 2010 om 11:50

Gozer, bedankt voor het lezen van mijn column! Dat er nu nog steeds mensen zijn die 2 maanden later mijn stukken nog steeds lezen vind ik geweldig!

Ik zeg ook niet dat iedereen met overgewicht niet aan sport doet, er zijn ook mensen met een stevige bouw die ook heel erg veel sporten. Je moet het niet persoonlijk opvatten hoor, ik ben allerminst een bioloog!

Een goed geschreven stuk. De inhoud is pakkend en geschikt voor alle leeftijden. Ik kan haast niet geloven dat je nog maar 16 bent gezien je schrijfvaardigheden. Dat je het WK '94 noemt naar niet bewust hebt meegemaakt verklaar je hierboven al. Die 'gullit-buurman' snap ik even niet. In 1994 deed Gullit niet meer mee en was zijn carrière praktisch over. Ook is het een beetje vreemd om iemand van 16 te horen praten over 'the best days of his life'. Ik krijg bijna medelijden Verder alle complimenten !!

7 augustus 2010 om 00:08

Gullit was een opvallende verschijning door zijn haardos. Je hebt toch ook nog steeds mensen die graag als Elvis over straat lopen? Nou, toen was mijn Gullit-buurman ook zoeven, maar toen als Ruud Gullit!

Prachtig!

Je laat iedereen terugdenken aan die tijden dat voetbal echt alles was.

Voor school, na school en in het weekend alleen maar voetbal.

Ben nog maar 15 maar weet precies wat je bedoelt. Na dit te hebben gelezen wil je het liefst een paar jaar terug in de tijd een hele dag voetballen.

5 Sterren!

Moet je eerlijk bekennen dat ik aan het begin van het verhaal niet zo heel goed wist wat ik er mee aan moest en dat ik eigenlijk op de helft van het verhaal wilde stoppen met lezen. Heb me er uiteindelijk over heen gezet en het toch maar uitgelezen.

Ondanks dat ik niet echt van zulke verhalen houd, zal ik je daar niet op afrekenen. De column zit uitstekend opbouwend in elkaar, het taalgebruik is uitstekend en de coumn is eigenlijk foutloos. Gewoon een uitstekende column.

5* het is nogmaals niet mijn favoriete type columne, maar je hebt wel een hoop jeugdsentiment te weer gebracht. Dat was ook je doel en daar ben je dus uitstekend in geslaagd.

vreselijk slegt
geen enkele inhoud
alleen beetje over speeltuintje die ik niet eens ken :s
slegtste colum ooit

7 augustus 2010 om 15:20

tja het is dan jou mening, maar ik vind die nergens opslaan.
het is een verhaal die je laat terug denken aan vroeger, maarja.

odwp: heel leuk stuk! echt mijn complimenten, heb het 2 of 3x gelezen, fantastisch!

7 augustus 2010 om 15:32

@ Ruudknol

Ik ben een persoon die wel tegen harde kritiek kan, zo lang de kritiek maar onderbouwd is met een goede toelichting. Je mag mijn stukken afkraken, slecht vinden of minachten. Jij vind dat ik 'geen enkele inhoud' vertoon, maar wil jij mij eens uitleggen wat ik anders beter had kunnen doen gezien 'de inhoud'?

7 augustus 2010 om 15:51

na 2 alineas vinden de meeste mensen waaronder ik het genoeg over het speeltuintje en kan je beter verder gaan met iets wat in de echte voetbalwereld gebeurt (voorbeelden: de competitiestart, de transfermarkt)
dit gaat voor mij nergens over en daarom vond ik het geen goed stuk

7 augustus 2010 om 15:57

Hahahaha...

Hahahahah...

Pff, sorry, ik moest even heel heel erg lang lachen om deze reactie.

Ik schiet werkelijk in een lachbui.

Oké, nu is het tijd voor klachten. Ten eerste is de column niet vreselijk slecht. Dat is in de meeste gevallen een mening maar aangezien tot nu toe, op 1 na, iedereen 5 sterren geeft lijkt het me dat het een feit is dat de column niet slecht is. Ten tweede heeft deze column wel degelijk inhoud. Het doet je namelijk terugdenken aan je jeugd. Het gaat over een speeltuin, dat was zijn jeugdplek. Dit heeft hij heel erg goed op papier gezet.

Het is zeker niet de slechtste column ooit, alweer het argument, iedereen behalve jij geeft 5 sterren.

Nu mijn theorie waarom jij 1 ster geeft en deze column niet begrijpt.

Je bent gewoon pas 8 jaar waardoor je nu nog in je jeugd zit. Hierdoor is het verhaal van deze column voor jou nog steeds bezig. Je hebt dus niks om aan terug te denken en je bent nog te jong en te kinderachtig om te begrijpen wat deze column werkelijk inhoud.

Ga dan alsjeblieft niet zijn cijfer verpesten door 1 ster te geven. Nee, ga lekker buiten in de speeltuin spelen.

8 augustus 2010 om 10:50

Hier heeft Ruudknol wél een punt, als je een artikel in de rubriek Clubexpert aanklikt en je ziet dit, dan kan ik me voorstellen dat het niet aan je verwachtingen voldoet. Maar om het dan de slechtste column ooit te noemen slaat werkelijk helemaal nergens over. Het is volgens ongeveer iedereen geniaal.

8 augustus 2010 om 13:59

Het is niet aan Ruudknol om daar over te oordelen. Dat doet VZ zelf wel.

8 augustus 2010 om 10:48

Ik hoop dat je er zelf om moest lachen, dan is er nog iemand die het leuk vindt. Verder moet Respect2al je niet verwijzen naar een speeltuintje. Er zijn namelijk ook nog zomerscholen, waar je je Nederlands een beetje kan opfrissen, want dát is nodig. En kom pas terug als je Nederlands nagenoeg foutloos is, tot die tijd hoef je je op VZ niet te vertonen.

erg herkenbaar,
is bij mij ook gebeurd

Ik vind het diep triest dat een stuk als deze toegelaten word op voetbalzone onder de rubriek 'clubexpert'.

Maar goed, zolang voetbalzone door blijft gaan met het accepteren en posten van dit soort columns, zal ik het op kwaliteit beoordelen..

Het was een excellent stuk, werkelijk waar magnifiek geschreven.

8 augustus 2010 om 10:46

Ze zouden het idd beter in 'experts' oid veranderen, want de noemer Clubexpert gaat hier totaal niet op.

8 augustus 2010 om 11:10

Ik had op het begin hetzelfde, maar wie zijn wij om daarover te beoordelen. Zoals je zelf al zegt slaat het nergens op dat VZ dit toelaat. Het slaat wel ergens op, als ze gewoon een apart iets maken.

Ik buig diep voor alle mooie reacties en opmerkingen die jullie bij mijn stukje hebben geschreven. Ik heb van alle reacties veel geleerd en ik hoop daar later in mijn andere Ce's er meer mee te kunnen doen. Bedankt allemaal!

Geweldig stuk, ga zeker zo door!

Goed stuk nee ik bedoel 'geweldig'.
Je hebt me zojuist een tijdreis naar vroeger bezorgd.
De dagen dat ik in mijn oranje shirt op een afgetrapt schommel aan het knallen was.
De tijden dat het regende maar gewoon doorgingen. ik krijg er een glimlach van.

bedankt!

Heerlijke column! Ik begrijp heel goed wat je bedoelt, ik hoop dat ze ons speeltuintje dat er al zolang staat ook nooit hoeven te vervangen.

Ik weet verder niet of je het bedoeld hebt, maar ik zie ook een verband tussen jouw gevoelens en herinneringen aan je speeltuintje en oude voetbalstadions die vervangen worden. Daardoor is deze column eigenlijk ook een heel sterke vergelijking met een aspect uit de 'echte' voetbalwereld.

8 augustus 2010 om 22:40

Ik vind jouw opmerking heel erg scherp gevonden! Maar nee, ik heb geen verband gelegd tussen mijn speeltuin en oude voetbalstadions. Zelf ben ik wel voor oude, karakterstadions zoals Anfield, waar je het pis als het ware nog van het duik kan ruiken. Beter dan al die betonblokken die ze nu in overal op de wereld bouwen waar verder geen drol op de wedstrijden af komt.

Ik hoop voor je dat je speeltuintje nooit vervangen hoeft te worden, het zou verschrikkelijk zijn als ook jouw speeltuintje weg zal gaan en dat er in één klap de mooie herinneringen weg zullen zijn.

16 september 2010 om 23:20

dacht dat ik al gestemd had...

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren