Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'De mensen die kritisch zijn op De Boer zijn niet goed bij hun hoofd'

Laatste update:

Ajax staat bovenaan in de Eredivisie, maar toch zijn de supporters niet tevreden. Resultaat alleen is immers niet voldoende in Amsterdam: er moet ook goed gevoetbald worden, en daar is al een tijdje geen sprake van. Succescoach Frank de Boer staat daardoor onder druk.

/

Theo Janssen, die een seizoen bij Ajax speelde en toen met De Boer samenwerkte, begrijpt daar niets van. “Wat Frank de Boer heeft gedaan met Ajax, vier keer achter elkaar kampioen worden, is hartstikke knap”, zegt de voormalig middenvelder in gesprek met Ajax 1900. “Tegen de mensen die nu kritisch op hem zijn zeg ik: jullie zijn niet goed bij je hoofd. Onbegrijpelijk.”

“In Amsterdam willen ze ook mooi voetbal zien, zoals in 1995”, weet Janssen. “Nou goed, dat gaat niet meer. Dan moeten ze maar een seizoenkaart kopen van Barcelona.” Janssen bleef maar een seizoen bij Ajax, maar heeft een goed gevoel overgehouden aan de samenwerking met De Boer en stelt dat de coach altijd eerlijk tegen hem is geweest.

Theo Janssen heeft gelijk

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Onbegrijpelijk? Ik zie al 3 jaar geen fatsoenlijke wedstrijd meer van mijn club. Sinds het vertrek van Eriksen heeft er nauwelijks creativiteit op het middenveld gestaan, en die creativiteit is broodnodig voor goed voetbal. Het lijkt al een tijd nergens op en er zijn te weinig vastigheden in de voorhoede, alleen El Ghazi is zeker van zijn positie en hij is ook de enige die echt presteert voorin.

24 oktober 2015 om 15:31

Is dat de schuld van de trainer? We hoopten allemaal dat Milik de nieuwe topspits zou worden, maar de waarheid dat Frank het moet doen met matig materiaal. Hij is 4 keer kampioen geworden, dus geef de man wat credits.

24 oktober 2015 om 15:38

Aangezien de trainer ook invloed kan uitoefenen op het aankoopbeleid, door middel van aanvragen wat voor type spelers hij wil. Heeft hij degelijk invloed op de spelers die komen. Je kan met dit spelers materiaal wel degelijk leuke wedstrijden spelen, dan dien je meer op de omschakeling te spelen. Zoals psv

24 oktober 2015 om 15:43

Maar volgens mij kan de Boer niet alles, of wel? Hij kan toch onmogelijk allerlei spelers scouten, spelers trainen en wedstrijden analyseren en coachen? Aankoopbeleid is afhankelijk van de financiële middelen die je hebt en een goede scouting.

24 oktober 2015 om 16:20

Alsof men in de arena accepteert dat Ajax op de counter gaat spelen. Das misschien nog wel erger dan het op balbezit spelen wat Ajax nu doet.

Wat Frank de boer heeft gedaan is idd heel knap. Het feit dat er Ajacieden zijn die nu roepen om zijn vertrek zegt meer over die supporters dan over drank. De enige fout die hij gemaakt heeft is dat hij te lang is blijven zitten.

24 oktober 2015 om 18:48

Die invloed heeft hij dan ook gebruikt door Sinkgraven aan te trekken, helaas gaat het daar minder goed mee dan verwacht, maat dat had zomaar de opvolger van Eriksen kunnen zijn.

24 oktober 2015 om 19:24

Precies, en vergeet niet dat eriksen ook even nodig had om echt de bepalende man te worden bij ajax. Die tijd heeft sinkgraven ook nodig, en die moet hem ook gegund worden

24 oktober 2015 om 19:59

De Ajax supporters moeten eens een stapje terug doen en nadenken wat ze echt willen. Ze willen aanvallend en mooi voetbal en zeuren als dit niet gebeurt. Tegelijkertijd roept men dat naief aanvallen en 433 niet van deze tijd is... Als Ajax vervolgens bedachtzaam aanvalt en dus veel saaier, dan is dat toch een redelijk volwassen manier van gebruik maken van je mogelijkheden? En als je wilt dat ze dit in Europa doen dan is het toch logisch dat je dit in de Eredivisie ook uitvoert, oefent?

FdB maakt gebruik van het materiaal wat voorhanden en en binnen de grens van wat Ajax besteden wilt. Hij is er 4 keer kampioen mee geworden. Het is miet sprankelend, zeker niet, maar in NL wel effectief en volwassen...

NL staat op een punt waarop de voetbal cultuur ter discussie staat, het gebrek aan vechtmentaliteit komt duidelijk naar voren. Kijk naar Argentinie zeg ik dan: dezelfde techniek als NL, fluweel, maar gekoppeld aan een killer mentaliteit... Sws een kwaliteit die elke Zaterdag op de NL jeugd velden wordt afgedaan alls negatieg..

24 oktober 2015 om 23:40

De boer was de man die de miskopen wou zimling(wou fdb) duarte idem vd hoorn idem en nog wat spelers van dat niveau

24 oktober 2015 om 15:35

dit is nu wat theo bedoeld, denk eens na, dat de spelers niet meer zijn als vroeger, er wordt totaal wat anders gevraagd en de boer heeft 4 x kampioenschappen gebracht en dat wordt door al die kritiek teniet gedaan. We willen allemaal mooi voetbal zien, alleen in mijn boek staat een overwinning net boven het mooi voetbal.

24 oktober 2015 om 15:47

Drie jaar geen fatsoenlijke wedstrijd meer gezien?Toch knap dat je blijft kijken.

24 oktober 2015 om 16:22

Voor een prachtig stukje op de boer lees: http://www.ajaxshowtime.com/article/opinie/91211/c...
Zoals hierin vermeld wordt was de boer de juiste man op de juiste plek. Leidde ons naar 4 kampioenschappen op rij maar het voetbal werd in het jaar van zijn laatste kampioenschap ook steeds minder tot af en toe dramatisch. Vorig jaar werd dit al helemaal duidelijk toen ze geen kampioen werden met ik meen 17 punten achterstand (weet het niet meer precies). En dit jaar is het ook niet om aan te zien. Ik zie bijna iedere wedstrijd van begin tot eind als trouwe ajax supporter maar het begint me nou eenmaal te vervelen. Het voetbal is saai. Geen frivoliteit, flitsende acties maar gezapig rondspelen onder de noemer van de wedstrijd controleren. De de boer van 4 jaar geleden begon te schelden bij een 5-1 voorsprong. De de boer van het heden heeft week in week uit een goed ajax gezien terwijl het merendeel van de fans zich schamen voor weer een wanvertoning. Er komen nu ook weer toptalenten aan. Of in ieder geval talenten die ajax goed kan gebruiken. Spelers met een actie maar ik ben bang dat deze onder de boer omgeturnd worden tot zakelijke voetballers.

Een speler als kishna heeft er niet alles aan gedaan. Zijn mentaliteit was niet helemaal in orde. Maar hij stak in de jeugd met kop en schouders er bovenuit met prachtige actie, passerbewegingen enz. In ajax 1 werden er erna veel meer regeltjes bij gegooid waardoor dergelijke spelers niet tot hun volledige wasdom komen. Ik neem kishna nu maar als een voorbeeld maar fischer kun je hier ook makkelijk bij noemen.

Ik ben blij met de boer als trainer maar het is tijd voor een frisse wind. Lekker aanvallend voetbal. Lekker risicopasses om een man vrij te zetten in de 16 ipv tikkie terug. Lekker flitsend voetbal. Ookal heeft ajax momenteel niet de kwaliteit als toen met suarez en huntelaar. De intentie tot mooi voetbal ontbreekt. En dat zit veel mede ajacieden dwars.

Ik hou van ajax in voor en tegenspoed maar ik wil ook weer met plezier naar een wedstrijd kijken.

25 oktober 2015 om 02:39

Dan ga je lekker Barcelona of Bayern kijken. Er komen geen spelers die miljoenen salaris opstrijken naar Nederland. Ten eerste niet te betalen en ten tweede willen ze zelf niet.

Sowieso als je kritiek hebt op een trainer die met zulke jonge jongens werkt, 4x op rij kampioen is geworden, ben je gewoon niet goed snik. Respect kennen ze in Nederland helaas niet.

Goed voetbal is vermaak uiteindelijk telt het resultaat..

Er zit natuurlijk wel een kern van waarheid in wat Theo hier zegt. Het verwachtingspatroon qua spel matcht niet met de beschikbare middelen. Ajax heeft in het verleden altijd garant gestaan voor mooi en aanvallend voetbal, maar het gat met de Europese top is inmiddels zo groot dat de speelwijze zoals de fans deze graag zien structureel onrealistisch is en slechts sporadisch uitgevoerd kan worden indien de ploeg een goede dag heeft. De reden waarom Ajax vaak zo saai is, is juist omdat de ploeg nog altijd deze manier van spelen van vroeger probeert uit te voeren.

Want je mag niet kritisch zijn?
Lijkt me heel normaal. Overal de schuld van geven gaat te ver, maar kritiek op de trainer is inherent aan het voetbal. Zeker bij topclubs.

Ik heb het idee dat het heilige vuur weg is bij frank. Er straalt minder strijd vanaf en ik hoor minder visie. Frank heeft Ajax structuur gegeven, maar het lijkt doorgeschoten naar overmatige controle voetbal waarin creativiteit wordt geslachtofferd voor balbezit. De beoogde creativiteit door snelle balcirculatie a la barca zie je steeds minder. Ik denk dat iemand met meer prestatiedrang meer kan bereiken nu

Dan heb je dus werkelijk geen idee hoe Ajax in elkaar zit...

Qua statistieken doet De Boer het hartstikke goed met Ajax op eredivisieniveau. Maar bij Ajax gaat het er nu eenmaal ook om op de manier waarop er gevoetbald wordt. En dat was niet om aan te zien in de meeste wedstrijden onder De Boer. Qua speelstijl denkt hij te verdedigend voor Ajax.

Ik ben het compleet eens met Theo. Het ligt niet aan de Boer. Volgens mij zijn wij ook gewoon te verwend,en verwachten we te veel van zowel Frank de Boer als de (erg jonge) spelers.Plus als je nagaat dat onze begroting, de grootste van NL, kleiner is als die v/d kleinste club uit de Premier League, dan kan je niet verwachten dat er gespeeld wordt 'à la Barca' dat is gewoon onrealistisch. Wij kunnen geen spelers van wereldklasse halen. Zodra onze talenten goed (beginnen te) worden, komt het buitenland om de hoek kijken, die hun salaris wel even minimaal verdubbeld. Daar is niks aan te doen.

Ps: ik heb liever slecht voetbal en winnen, als 'goed' voetbal en verliezen.

24 oktober 2015 om 16:43

Inderdaad, goed voetbal moet geen doel zijn, maar eerder een middel.

24 oktober 2015 om 17:31

Niet mee eens. Daarbij is niet alleen het voetbal niet om aan te gluren maar ook de resultaten blijven achterwege. In Europa zijn we echt een lachertje geworden. Nee het is tijd voor een nieuwe technische staf en trainer die het voetbal en plezier terug brengt.

100% mee eens.

Frank de Boer doet het fantastisch. Ik kan me dan ook totaal niet vinden in de kritiek die hij telkens krijgt. Hij is 4x kampioen geworden met gebrekkige selecties. Wil je in Europa presteren en mooier voetbal zien, dan zul je betere spelers moeten hebben. Je kunt met Milik in de spits geen fantastische combinatievoetbal spelen, want die jongen is aan de bal niet goed genoeg. Ajax zal dus de scouting moeten verbeteren.

Ik houd mijn hart vast voor na dit seizoen, wanneer De Boer waarschijnlijk vertrekt. Wie moet hem nu gaan opvolgen? Dat gaat een zware kluif worden, en voor vele critici een eye-opener.

Wat een gezeur steeds........iedereen weet dat het Nederlands clubvoetbal en zelfs het Nederlands elftal in een aftakelingsfase zit die niet meer te stoppen is .
We zijn zowel in de Cham.league als in de Europa leaque als in de EK qualifying het lachertje van de groep.!
Wees blij dat je in de Nederlands competitie nog iets voorstelt , al kan ook hier iedereen van iedereen winnen..........vanavond het ultieme bewijs Vitesse - Ajax 3-1

Ajax moet gewoon durven investeren in kwaliteit. Een ervaren centrale verdediger is nog steeds nodig bij Ajax. Maar dan moet hij wel wat toevoegen en niet zoals Heitinga, die zit te cashen op de bank.
Verder moet er creativiteit komen op het middenveld, een buitenspeler voor de basis erbij en een spits kopen die wel in het Ajax systeem kan passen:

----------------Cilessen
Tete Douglas Riedewald Dijks
------Bazoer Ziyech Klaassen
----Sisto Soriano/ Haller El Ghazi

Gudelj, Sinkgraven en Fischer laten banken, veel te wisselvallig deze drie. En desnoods verkoop je 1 van deze drie.

24 oktober 2015 om 16:46

@ Fcajacied

Als je met opstellingen gaat gooien moet je wel met realistische namen komen. Een basisspeler bij Tottenham is in de verste verte niet haalbaar voor Ajax. Ik ben het wel met je eens dat Ajax op die plek iemand nodig heeft. Ziyech nu nog kopen is daarentegen niet nodig. Laat Gudelj en Sinkgraven maar even wennen. Beide kunnen van waarde worden, al vallen ze beide nog wat tegen, zeker Sinkgraven. Fischer moet gewoon op links speler en El Ghazi op rechts. Een nieuwe spits is wel hard nodig. Ajax zou in mijn ogen dus met twee goede aankopen (centrale verdediger en spits) al direct een veel beter elftal hebben.

24 oktober 2015 om 17:04

Die is dan inderdaad nog niet haalbaar, maar waarom lukt het Psv wel om Moreno te halen en gaat Ajax met een heel jong verdedigingsblok het seizoen in? Dat is gewoon vragen om moeilijkheden, in de eredivisie komt Ajax er vaak nog mee weg maar op Europees niveau is Ajax keihard afgestraft om voor zoveel jonkies te kiezen. Gudelj en Sinkgraven vallen inderdaad tegen, Sinkgraven gaat denk ik nooit het niveau van Ziyech halen, hoeveel tijd je hem ook geeft. En Gudelj blijft maar dekkingsfouten maken. Fischer blijft mij ook tegenvallen als linksbuiten, ook niet zo gek want dat is eigenlijk zijn positie niet. Ik denk dat El Ghazi het daar beter zal doen dan Fischer maar dan moet er een nieuwe rechtsbuiten bij om het gat op te vullen die El Ghazi dan achterlaat. Sisto zou daar kunnen spelen. Een nieuwe spits met voetballend en scorend vermogen is inderdaad hard nodig. Ik ben wel klaar met de Sigthorssons en Miliks van deze wereld die niet goed kunnen meevoetballen.

24 oktober 2015 om 17:43

@ Fcajacied

Omdat Moreno niet van het niveau Alderweireld is en Espanyol niet van het niveau Tottenham. Ik moet wel toegeven dat PSV met Moreno, Guardado en Luuk de Jong een voorbeeld is voor Ajax. Die hebben wel wat sterkhouders aan kunnen trekken voor ook niet al te veel geld. Sinkgraven is nog zeer jong, dus daar kunnen we weinig nog over zeggen. Waar stond Ziyech twee jaar geleden? Ik ben overigens niet zo kapot van Sinkgraven, al niet toen ze hem kochten, maar nu hij er eenmaal is moet je zo'n jonge speler ook de kans geven. Voorlopig komt hij er nog niet in.

24 oktober 2015 om 16:57

@fcajactied:

Toby Alderweireld is basisspeler van een Engelse subtopper, die hem drie maanden geleden voor 16 miljoen heeft gekocht en een contract met hem heeft tot 2020. Of die haalbaar is voor een Nederlandse club? Wat denk je zelf?

Verder slaat het nergens op dat je zegt dat Heitinga komt cashen. Die had ongetwijfeld nog wel ergens meer kunnen verdienen dan bij Ajax en bovendien heeft hij er niet zelf voor gekozen dat hij op de bank zit.

24 oktober 2015 om 17:10

Klopt, is nu nog niet haalbaar. Maar er is daar wel een ervaren centrale verdediger nodig. Zoals Psv nu heeft met Moreno. Ajax had Heitinga niet moeten halen, die vonden ze afgelopen winterstop al niet goed genoeg. Dus hebben ze weinig vertrouwen in Heitinga.

Het voetbal van Ajax is inderdaad al enige tijd niet om aan te gluren, maar toch snap ik niet dat De Boer zo weinig respect krijgt vanuit de eigen aanhang. Een echte jongen van de club, een voormalig topvoetballer uit de eigen opleiding, die als trainer in vijf jaar tijd vier keer eerste en één keer tweede wordt: elke club op deze planeet zou daar een moord voor doen...

24 oktober 2015 om 17:08

Precies,cabinessence, precies. Ik kan geen duimpje geven via mijn telefoon, maar bij deze 'thumbs up'. Je slaat de spijker op de kop.

24 oktober 2015 om 17:20

Dat is het probleem met de gemiddelde Nederlander. Als de wind mee gaat is alles toppertje, maar zodra er wind tegen is, is alles ongekend slecht.

Nederlanders worden vaak omschreven als nuchter, maar als je mensen vaak hoort praten over het Nederlands voetbal dan klinkt het alsof de mensen het te hoog in hun bol hebben.

Ajax supporters waren razend enthousiast toen men drie keer achterelkaar kampioen werd. Het spelbeeld was niet altijd fraai maar met het beperkte materiaal wat de Boer had, en de slechte concurrentie die ook hielp, heeft de Boer het gewoon geweldig gedaan.

Men moet niet zo zeiken. Hele dagen is het klagen over aspecten die in vergelijking worden gebracht met de 'echte' succesjaren. Het is logisch dat men teleurgesteld kan zijn over het spelbeeld, ondanks dat ik persoonlijk deze stijl wel fijn vind.

Het enige waar ik met de Boer moeite mee heb is zijn timing en keuzes in wissels. Als je naar de bank kijkt is 70 een verdediger. Misschien jongens van de A1 eens doorschuiven, dan wel in de Eredivisie. Ik begrijp dat er blessures zijn maar als je jeugd voorop stelt moet men dit soort risico's, in mijn ogen ook eens nemen.

Van mij mag de Boer nog jaren blijven zitten. Ik maak mij niet ongerust in de huidige stand van zaken.

Spijt me voor Theo Janssen, maar niet ik begon een aantal jaar geleden over het feit dat Ajax weer een rol van betekenis in de Champions League zou gaan spelen. Sinds het begin van de 'fluwelen revolutie' heeft ook de Boer vaak genoeg onzinnige woorden in zijn mond genomen. Hij is een deel van een groep die ging verkopen dat we de aansluiting met de Europese top wel gaan vinden. Sorry, maar zonder een sjeik gaat dat niet lukken.

De Boer heeft inderdaad vier kampioenschappen op rij met Ajax gewonnen, maar de beste Theo moet ook wel weten dat de Ajax fans zeer kritisch zijn. We willen titels én goed voetbal. Wanneer het voetbal van Ajax steeds slechter wordt en er geen titels meer worden gewonnen ga je onrust op de tribunes krijgen. Ik vind het heel logisch. De Ajax trainer heeft aan het einde van vorig seizoen zelf meerdere malen aangegeven dat deze ploeg meer ervaring nodig heeft. Resultaat? Hij geeft Heitinga geen minuut speeltijd. Verdere ervaring is er niet gekomen. Dus mag ik dan geen kritiek hebben?

Het spel gaat ook achteruit. Ajax stond jaren bekend als een ploeg die veel doelpunten maakt. Op dit moment hebben we een aanval die amper scoort. In Europa worden we te kakken gezet door ploegen die niet bij de top behoren. Mag ik daarop geen kritiek uitten?

Ik vind de kritiek gewoon meer dan terecht en snap Theo Janssen dus niet. Het bestuur én Frank de Boer kunnen en moeten beter functioneren.

Wel mooi aan theo, toch een moeilijk jaar gehad bij ajax maar niet afgeven op de coach, terwijl dat in zijn geval soms best terecht had kunnen zijn. Daartegenover staan veel spelers die niks presteren en nog zeuren

Bovenaan de eredivisie, slechts een wedstrijd verloren en 4 doelpunten tegen en nog loopt iedereen te zeiken over Ajax. Onbegrijpelijk!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren