Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Ligt: ‘Ik hoor dat hij een lastpak is. Goed, ik heb er zin in’

Laatste update:

Ajax gaat zondagmiddag op bezoek bij AZ en hoopt het gat met koploper PSV, dat momenteel vijf punten bedraagt, verder te verkleinen. Matthijs de Ligt heeft er vertrouwen in dat de Amsterdammers weer helemaal kunnen meedoen om het kampioenschap, zo vertelt hij in gesprek met De Telegraaf.

“Of we terug zijn? We zijn nooit weggeweest”, aldus de achttienjarige De Ligt. “Maar ik denk dat dit wel knaagt aan PSV. Ze hadden een gat kunnen slaan en dat is niet gelukt. En ook tegen FC Groningen haalden ze in de slotminuut een bitter resultaat. Wij voelen ons goed en willen na de winterstop toeslaan. Nee, dat goede gevoel is niet weg door de schorsingen en blessures. AZ-uit is geen makkelijke wedstrijd, maar die kunnen we ook winnen.”

De Ligt zal in het AFAS Stadion regelmatig te maken krijgen met Wout Weghorst, de spits die dit seizoen acht keer scoorde in vijftien wedstrijden en daar ook nog drie assists bij gaf. “Ik heb nog nooit tegen hem gespeeld, maar hoor van iedereen dat hij een lastpak is. Op een positieve manier dan, hè. Goed, ik heb er zin in”, zo voegt De Ligt eraan toe in een interview met het Algemeen Dagblad.

Weghorst scoorde in de Eredivisie overigens vaker tegen Ajax dan tegen elk ander team (vier keer), maar won nog nooit een competitieduel met de Amsterdammers. Er is AZ veel aan gelegen om te winnen van Ajax, want men verloor acht van de laatste elf ontmoetingen met Ajax en verloor meer competitiewedstrijden van de hoofdstedelingen dan van elke andere ploeg: 51 stuks.

Wat verwacht jij van AZ - Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

op voorhand heerlijk affiche! eerst Spa-Fey en dan Az-Ajax.. heerlijk. verwacht dat Ajax ondanks het gemis van sterkhouders Veltman/Wober en zelfs Viergever dat Ajax dat goed kan opvangen met beperkte maar beide snelle backs (Dijks Zeefuik) .Ajax zal wss grotendeels op de helft van Az spelen.. vraag is of Ajax efficiënt met de kansen omgaat anders komen ze in de problemen! grootste gevaar m.i komtvan Jahanbaks.. ik waag kleine voorspelling 1-3 (de 3e in de slotfase en dus lang spannend)

Dit is niet arrogant bedoeld, maar meestal als de cijfers zo zijn zou Ajax winnen. Ik noem het de Wet van van Marwijk, want die heeft dat mooi onder woorden gebracht. Ploegen hebben het vaak jaarlijks moeilijk tegen dezelfde clubs, terwijl ze tegen andere clubs meestal gewoon winnen. Bij Ajax hebben ze dat bijvoorbeeld met FC Twente. Daar worden relatief vaak punten verloren, dit jaar ook weer, maar vorig jaar werd daar zelfs verloren. Daarom heb ik er wel vertrouwen in.

Mooie voetbaldag zondag! Kijk ook erg uit naar de duels tussen deze twee. Weghorst vind ik een bloed fanatieke speler die erg onsympathiek overkomt in het veld, maar daarvan zouden we er in Nederland meer moeten hebben.

16 december 2017 om 08:31

Tenzij het Veltman is, dan vindt heel Nederland het uit den boze.

16 december 2017 om 08:53

Mensen vergeten ook dat grootheden als Van Hanegem, Neeskens en co in de jaren 70 ook bikkelhard konden zijn en over het randje gingen. Dat vonden we geweldig. Of als John de Wolf destijds in de catacombe al op iemands tenen ging staan of in een gebroken neus kneep. Dat vonden we mooi. Toen waren er geen 100 camera's. Nu vinden we hier in Nederland niet kunnen. Nou ik vind dat er meer mannen mogen komen en dat ze meer het randje op mogen zoeken van het toelaatbare. Wat Veltman zondag deed was gewoon prima, een scheidsrechter bepaalt wel of het mag ja/nee. Lozano hebben we niet gezien, dus missie geslaagd. Weghorst is gewoon een prof die alles doet om te winnen. Ik vind het een mooie eigenschap.

16 december 2017 om 10:57

Dat komt ook door Veltman zelf. Denk bijvoorbeeld aan het moment waarop die doet alsof die de bal uitspeelt voor een blessure van Sparta, en dan snel voorzet. Dat is niet slim of onsymphatiek maar gewoon ontzettend onsportief. En dat is toch anders.

16 december 2017 om 11:27

Dat gebeurt ook een keer hoor. Hij heeft toch aangegeven dat het niet slim was. Maar dat vergeten we weer voor het gemak.

Ondanks mijn diepgewortelde hekel aan ajacieden kan ik deze kerel wel waarderen, hij heeft er zin an, lekker nuchtere knoest

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren