Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Ligt: ‘Een groot compliment en een grote eer, maar het is niet mijn doel’

Laatste update:

Matthijs de Ligt is de gedroomde toekomstige aanvoerder van Juventus, zo wist Tuttosport onlangs te onthullen. De centrale verdediger zou het verkrijgen van de aanvoerdersband een grote eer vinden, maar hij wil liever niet op de zaken vooruitlopen. De Ligt vindt dat trainer Andrea Pirlo daarover het beste kan beslissen, zeker omdat er de nodige grote namen rondlopen in de selectie van Juventus.

"Voor mij is het een grote eer om voor Juventus te spelen en het zal een nog grotere eer zijn om aanvoerder te zijn. Een droom", laat De Ligt optekenen in een interview met Sky. "Het is een groot compliment, maar nog wel wat te vroeg en momenteel ook niet belangrijk. We hebben op dit moment vier aanvoerders (Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci, Gianluigi Buffon en Alex Sandro, rd.) in de ploeg die over heel veel ervaring beschikken en al jaren deel uitmaken van deze club. Het belangrijkste voor mij is om goed te spelen en het elftal te helpen. De trainer bepaalt dan zelf wie de aanvoerder wordt, maar dat is niet mijn voornaamste streven op dit moment", zo benadrukt de Oranje-international.

De Ligt kijkt in het vraaggesprek met de Italiaanse zender ook terug op zijn recente doelpunt tegen Parma, de eerste keer dit seizoen dat de verdediger het net wist te vinden. Hij wil in dat opzicht nog belangrijker worden voor Juventus. "Scoren behoort ook tot mijn kwaliteiten en ik ben niet blij dat ik nog maar één doelpunt gemaakt heb dit seizoen. Ik wil mezelf daarin zeker verbeteren." De Ligt spoort zijn ploeggenoten aan om beter gebruik te maken van de standaardsituaties. "De speler die de hoekschop neemt, de speler die tegenstander moet blokkeren en de speler die moet koppen: we moeten dat allemaal verbeteren en het kan een belangrijk wapen zijn in de belangrijke duels die eraan komen", geeft de stopper mee aan de overige Juventus-spelers.

Het restant van het seizoen staat voor Juventus niet in het teken van de titelstrijd in de Serie A. Een vreemde gewaarwording na negen kampioenschappen op rij. La Vecchia Signora is zelfs afgezakt naar de vierde plaats, waardoor Champions League-voetbal op de tocht staat. "We waren zeer teleurgesteld", verwijst De Ligt naar het 1-1 gelijkspel tegen Fiorentina van vorige week. "We moeten nu nóg meer doen om onze wedstrijden te winnen. We hebben gewoon een andere mentaliteit nodig, ook om als elftal beter te verdedigen. Natuurlijk hebben we nog lang gedacht aan de landstitel. We hebben een erg sterke ploeg die om de eerste plaats had moeten vechten, maar onze kansen zijn nu minimaal geworden. Ons doel is nu om tweede te eindigen", besluit De Ligt met een positieve noot.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De Ligt is gewoon een held, heeft bijna alles al op die leeftijd. Gaat na de carrière van van Dijk ook in Oranje aanvoerder worden.

Hij is ook veel verder dan Van Dijk op die leeftijd was.

1 mei 2021 om 00:41

Soms hapt hij te snel in een 1v1 tegen kleine behendige spelers en wordt dan te makkelijk gepasseerd. Als hij daar aan werkt heeft hij verder geen zwakke plekken. Gewoon nul. Zelfs dat oh zo belangrijke coachen van medespelers zit er al in. Naast een bizar verdedigend talent is hij ook een geboren leider. Ik heb ook, op Seedorf na, nooit een Nederlandse speler gezien met zo'n brute fysieke aanleg. Laatst kwam er een foto van een oranje training voorbij en dan lijken de benen van de rest wel twijgjes in vergelijking met die boomstammen van Matthijs. Hij heeft alles om een absolute legende te worden.

Het zou toch wel een gruwelijke prestatie zijn, als je op deze leeftijd al zoveel hebt bereikt. En dan ook nog aanvoerder mag zijn van de oude dame. Hier kan je als voetbal liefhebber alleen maar respect voor hebben. Dat het een doodnormale nuchtere Nederlandse jongen is, maakt het allemaal nog een stuk mooier.

Aan alles wat uit De Ligt's mond komt hoor je dat hij graag bij Juve zit en ben er redelijk gerust in dat hij de komende jaren ook niet vertrekt en wie weet.... dromen mag... blijft hij wel HEEL lang. Toen hij pas tekende hoopte ik dat hij langs Chiellini kon wennen aan het Italiaans spel. Maar blessures hebben anders beslist. Hij werd niet echt geholpen met Leo langs hem die zijn niveau,persoonlijke mening,niet meer haalde/haalt sinds zijn terugkeer. Kreeg vd media en forums veel stront over zich heen maar de nuchtere jongen die hij is heeft dit fantastisch doorstaan. Blijf benieuwd hoe hij en Demiral het er samen zouden vanaf brengen als ze de tijd zouden krijgen. Alleen dat middenveld... tja daar moet wat gebeuren.

Het feit dat hij zegt ‘we hebben een andere mentaliteit nodig’ geeft ook wel aan dat Pirlo er nog niet klaar voor was. Hij brengt niet de topsport mentaliteit die nodig is om na zo veel titels op rij toch de boel gretig te houden. Het is te losjes, te vriendelijk, te flets.

Wat betreft de aanvoerdersband: zoals De Ligt zelf al aangeeft: hij moet gewoon zorgen dat hij een seizoen of twee foutloos en stabiel blijft en met de tijd zal die aanvoerdersband dan vanzelf wel komen. Ik twijfel echter of De Ligt zelf het ziet zitten om nog 3 jaar bij Juve te spelen.

1 mei 2021 om 00:57

Nou, als we de geheel objectieve Spaanse media moeten geloven is hij super happig op een transfer naar Barcelona deze zomer. Hoe Barça dat in Godsnaam zou moeten betalen laten ze even in het gewis. Want we weten natuurlijk allemaal dat Juve hem wel voor een habbekrats laat gaan. Die hebben hem niet pas voor een enorm bedrag vastgelegd of zo.

Het gaat er daar gewoon nog steeds niet in dat Matthijs echt liever daar speelt dan bij hen. Ik zie hem daar nog wel een tijdje blijven. Lijkt me niet iemand die na één slecht seizoen het schip verlaat. Bovendien zou hij natuurlijk één van de spelers zijn waar de rebuild omheen zou bouwen.

1 mei 2021 om 01:00

Het was ook,met alle respect voor de speler Pirlo,ook een vreemde beslissing om hem meteen hoofdcoach te maken. Sommige dingen heb je,andere dingen moet je ervaren,leren... het kwam voor mij zelf wat hautain over,zo van die 10 op een rij doen we wel even zo. En na vorig seizoen had ik dat ook,geen haar op mijn hoofd,heb er wel niet veel,die deze terugval verwachtte. Itt u zie ij De Ligt wel blijven ALS we de weg naar boven wel terug inzetten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren