Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Ligt bespreekt ‘bizarre’ wending: ‘Hij met Messi, ik met Ronaldo’

Laatste update:

Matthijs de Ligt heeft zich de afgelopen jaren razendsnel ontwikkeld, met een transfer naar Juventus als gevolg. De ex-Ajacied maakte in de zomer van vorig jaar voor 75 miljoen euro de overstap naar de Italiaanse grootmacht en kwam in zijn eerste maanden in Turijn meer aan spelen toe dan hij op voorhand had verwacht. Door een zware knieblessure van Giorgio Chiellini koos trainer Maurizio Sarri voor De Ligt naast Leonardo Bonucci. De talentvolle Oranje-international merkte aan zichzelf dat hij in zijn eerste maanden in Italië op een andere manier speelde dan bij Ajax.

De Ligt merkte aan zichzelf dat hij feller de duels in ging dan hij voorheen deed bij Ajax. “Ik denk dat ik bij Ajax ook vaak van dat soort momenten had”, vertelt De Ligt tegenover Ziggo Sport. “In mijn eerste maanden in Italië ging ik daarin misschien te ver. Ik heb mezelf geanalyseerd en ben tot die conclusie gekomen. Ik ben toch een speler die het moet hebben van zijn inzicht. Als je een tackle maakt ben je al te laat. Dat deed ik in mijn eerste maanden hier te vaak en bij Ajax deed ik dat bijna nooit. Daar ben ik mee aan de slag gegaan. Mijn vriendin Annekee zei het ook, die viel het ook op. Dat is wel grappig om mee te nemen.”

Afgelopen zomer had De Ligt aanbiedingen op zak van Juventus, Paris Saint-Germain en Barcelona. Journalist Emile Schelvis vraagt de verdediger of de woorden van Cristiano Ronaldo nog van invloed zijn geweest op zijn besluit om voor la Vecchia Signora te tekenen. De Portugees vroeg De Ligt na afloop van de Nations League-finale om naar Turijn te komen. “Dat is natuurlijk mooi, als zo iemand dat zegt. De vedette van de ploeg. Iemand die al jaren in de top heeft gespeeld en voor mij een voorbeeld is geweest. Als hij dat zegt, dan denk je wel: nou, waarom niet? Ik had het al wel in mijn hoofd dat het Juventus zou kunnen worden. Dus het was niet zo dat het van niets iets werd, maar het was wel extra lekker.”

De Ligt nam alle opties afgelopen zomer door en kwam tot de conclusie dat hij zich het beste zou kunnen ontwikkelen bij Juventus. Hij is naar eigen zeggen nog altijd heel blij en tevreden met zijn keuze. “Ik merk het op de trainingen dat het niveau ongelofelijk hoog is”, vertelt de ex-Ajacied. “Je staat tegen Ronaldo en Dybala, telkens word je getest. Daar geniet je van als speler en daar word je beter van. Als ik zie met wat voor jongens ik train en wat voor competitie ik speel... Want de Serie A is ook gewoon een sterke competitie waar elke wedstrijd gewoon lastig is. Dan ben ik heel blij met mijn keuze.”

De ontwikkeling van De Ligt ging als een speer, want het is nog niet heel lang geleden dat hij zijn wedstrijden voor Jong Ajax speelde. “Het is bizar inderdaad”, aldus De Ligt, die nog altijd contact heeft met zijn voormalige ploeggenoten. “Met Frenkie (De Jong, red.) heb ik geregeld contact en ook met Daley (Blind, red.) en Carel (Eiting, red.). De meeste jongens spreek ik nog wel.” De verdediger zet een glimlach op als hij eraan wordt herinnerd dat hij en Frenkie de Jong met de twee beste voetballers ter wereld samenspelen. “Hij met Messi, ik met Ronaldo. Grappig om te zien. Twee jaar geleden speelde ik nog bij Jong Ajax en nu met Ronaldo en Frenkie met Messi, dat is bizar.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zou wel mooi zijn mochten Juventus en Barcelona doorgaan dat ze elkaar loten! Want er is niet heel veel tijd meer op top niveau voor Ronaldo en Messi

2 maart 2020 om 23:37

Weinig moois aan hoor op dit moment. Het is alleen mooi als ze allebei in een functionerende team spelen. Dat is bij barca echt niet het geval, ons team speelt bij wijze van spreken op krukken. Het team is echt mank en ongebalanceerd. Toen ze allebei in een functionerende team speelde stonden ze al een keer in de finale tegenover elkaar. En later in 2011 met barca en madrid. Toen was het mooi. Nu? Ik zou echt niks van de wedstrijd verwachten. Weet niet hoe het zit met juve maar daar lees ik ook geregeld klachten over het spel. Ze hebben 3x tegenover elkaar gestaan. Toen man utd barca uitschakelde, toen barca de finale won van man utd en toen barca real madrid uitschakelde. Met naar mijn mening messi’s mooiste goal allertijden die dribbel door het midden

3 maart 2020 om 00:18

Hoewel het een mooie loting blijft is het wel puur om Messi en Ronaldo inderdaad, Beide presteren ze op dit moment niet goed

3 maart 2020 om 00:40

Het is alleen in theorie een mooie loting. Weet niet wat je bedoeld met beide presteren niet goed want ronaldo scoort aan de lopende band, ik zeg dat ik geluiden hoor dat juve niet goed speelt, niet ronaldo. Messi zit in een dusdanig mank team dat zelfs hij eronder begint te lijden. Daarnaast is messi zelf een beetje uit vorm. Maar ik zeg dat het geen mooi duel zal worden omdat beide, maar vooral barca op dit moment heel zwak is. Juve ook wel zwak alleen volg ik juve niet op de voet om het goed te kunnen beoordelen

3 maart 2020 om 00:50

Lijkt me dat hij het over barca en juve als teams heeft. Ronaldo doet het prima en messi zijn statistieken zijn ook nog steeds keurig, laatst ook weer vier goals. Barca is idd erg pover en juve vind ik persoonlijk momenteel niet leuk om naar te kijken. Missen te veel creativiteit (zeker op het middenveld) en sarri valt me toch tegen.

3 maart 2020 om 02:16

Eerlijk, ik denk dat Ronaldo langer mee zal gaan dan Messi als ik eerlijk ben.

3 maart 2020 om 10:38

Dat werd een jaar of 5 geleden ook al verwacht toch?

Heel veel vz’ers reageerde furieus toen ik zei dat de krachtpatser De Ligt het best met Ronaldo kon gaan voetballen en trainen. Ik werd voor gek verklaard want De Ligt was al rond volgens velen met barcelona en hij wilde enkel en alleen met messi spelen... Not! Uiteraard hoop ik dat de Koninklijke de CL wint maar indien dat niet mocht lukken sta ik volledig achter The Goat en De Ligt in de CL

2 maart 2020 om 23:39

Hij heeft in een eerder interview aangegeven dat hij in de CL tegen Lyon hoger op het veld stond en kon door dekken. Daar voelt hij zich prettiger bij en daar liggen zijn kwaliteiten! Dit is precies hoe Ajax, Barca en Man City spelen. Hij voegde er wel aan toe dat dit goed is om ook een andere manier van verdedigen te ontwikkelen. Dus het is net hoe je het bekijkt denk ik.

2 maart 2020 om 23:43

Krachtpatser inderdaad. Ik had hem een tijdje niet in full HD gezien tot die laatste CL wedstrijd. Met gratis streams op een crappy laptop zie je niet dat zijn (stieren)nek al twee keer zo dik is als in zijn Ajax tijd en zijn borstkast twee keer zo breed. Dat wordt echt een monster als hij zijn fysieke piek bereikt over 5 a 7 jaar. Die tijdspanne blijft bizar.

2 maart 2020 om 23:51

Veel breder moet je niet willen zijn als voetballer. Ooit gehoord dat mensen wel eens zeiden “ hij heeft de draaicirkel van een vrachtwagen”. Dat is niet goed

2 maart 2020 om 23:51

Veel breder moet je niet willen zijn als voetballer. Ooit gehoord dat mensen wel eens zeiden “ hij heeft de draaicirkel van een vrachtwagen”. Dat is niet goed

3 maart 2020 om 00:05

Daar heb je gelijk in, maar ik plaats Matthijs meer in de categorie Seedorf, die bij Milan een ander trainingsschema kreeg wegens 'extreme spierontwikkeling'. Hij is gewoon een geboren atleet. En let wel, Seedorf was fysiek ook een monster. Nog steeds.

3 maart 2020 om 03:36

hoe kunnen twee teams nou winnen? tenzij je denkt dat er iets gaat lukken en Messi naar juve gaat of de light naar Barça 😂🤣

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren