Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘De kans dat het goed zou aflopen was minder dan tien procent’

Laatste update:

De schrik zat er goed in bij Willem II-spits Fran Sol, toen hij te horen kreeg dat er een tumor was gevonden in zijn teelbal. De Spaanse spits maakte angstigen momenten mee en moest onder het mes. De operatie verliep goed en de opluchting was dan ook groot toen hij na de ingreep te horen kreeg dat alles in orde was.

De 25-jarige aanvaller kreeg het slechte nieuws op dinsdag 24 oktober te horen. Toch besloot hij mee te spelen in de bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen. “De volgende dag werd ik wakker en dacht ik: misschien wordt dit wel de laatste wedstrijd van mijn leven. Dit soort verschrikkelijke gedachtes gaan er dan door je heen. Die kan je niet stoppen. Dus ik besloot, ik moet spelen. Ook al ben ik er niet honderd procent bij, ik moet spelen.”

Sol speelde mee tegen Heerenveen mee en had met een treffer een belangrijk aandeel in de 2-1 overwinning. Daarna ging hij onder het mes. “De kans dat het goed zou aflopen was minder dan tien procent. Maar dat hebben ze me van tevoren niet eens verteld. Want normaal is het zo dat als je een zwart vlekje ziet, het kanker betekent. Maar na het onderzoek zeiden ze: ‘We hebben geen enkele slechte cel gevonden, er is geen kanker. Je bent schoon, helemaal gezond.’ Ongelooflijk. Ik was ook in shock.”

Wat volgde was een grote opluchting: “Ik was de gelukkigste man op aarde. En mijn familie ook. Ze voelden zich de gelukkigste familie ooit. Zij waren hier met mij om hier samen doorheen te komen. Het was een verschrikkelijke week voor ons.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De kans dat het geen k*** was was misschien kleiner dan 10. Zelfs al zou het k*** geweest zijn, zeker in een beginstadium, dan is teelbalk*** in meer dan 95 van de gevallen te genezen.

Desalniettemin, hartstikke fijn dat hij er zo vanaf is gekomen. K*** gun je niemand en al helemaao niet op zo'n leeftijd.

8 november 2017 om 21:44

Mooi dat het zo voor hem met een sisser afloopt. Vreselijk om zoiets te horen natuurlijk.

"er is geen k******" dat is onjuist; het was er wel degelijk, er is ook een zaadbal met tumor verwijderd, maar het bleek wel goedaardig te zijn, (zaait dus niet uit) en dat is vrij zeldzaam, kwaadaardig komt het meeste voor.
Maar dan nog.... bij kwaadaardig, is de overlevingskans ongeveer 90, afhankelijk van het stadium waarin de ziekte zich bevindt. Ben je heel snel bij dan is de kans zelfs 95 en kom je er pas laat achter, dan is de overlevingskans maar 85.

9 november 2017 om 00:33

Dat zou betekenen dat hij geen mindere meer kan krijgen. Heftig. Maar hij leeft en is verder gezond. Al met al goed nieuws met een randje.

9 november 2017 om 01:57

Met 1 teelbal kun je prima kinderen krijgen, zij het wat moeilijker

9 november 2017 om 02:08

K*** is altijd kwaadaardig en zaait altijd uit, de ene sneller en agressiever dan de ander. Hetgeen wat k*** (kwaadaardig onderscheid van goedaardig) is dat de cellen in kwaadaardige tumoren oncontroleerbaar delen en niet meer (zonder medisch ingrijpen) te stoppen zijn. Goedaardige tumoren zijn bulten of knobbeltjes als vetbuitjes etc. Bevatten geen kwaadaardige cellen en hebben ook niet de potentie om kwaadaardig te worden. Dan heb je nog een voorstadia van k***, in principe is dit ook k*** omdat in potentie elk voorstadia van k*** kwaadaardig is. Alleen is vaak behandeling niet meteen noodzakelijk.

Ik weet niet zo goed wat je nou precies probeert te vertellen maar in het verhaal zelf kan ik geen onjuistheden aantreffen. Bij Sol is een tumor in zijn teelbal gevonden die verdacht werd van kwaadaardigheid, deze is uit voorzorg verwijderd. Een biopt uit de verwijderde bal wordt vervolgens opgestuurd naar de patholoog die vervolgens onomstoten vast kan stellen of het om kwaadaardig (k***) of goedaardig (geen kanker) gaat. Dit laatste was bij Sol het geval.

Verder stel jij dat een goedaardige tumor in de zaadbal zeldzaam is, dat is ook zeker niet het geval. De meeste gezwellen of knobbeltjes op of in de teelbal zijn geen kanker. Kwaadaardig komt dan ook zeker niet het meeste voor zoals jij stelt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren