Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicoís van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 
 

De Jupiler League verkracht met Fox aan de macht!

Het is zondag 8 september 2013 en mijn club Willem II speelt om 12:30(!) tegen Jong PSV. Wie? Ja de beloften van PSV. Willem II, die het veertien jaar terug in het zelfde stadion nog opnam tegen clubs als Spartak Moskou, Girondins Bordeaux en Sparta Praag speelt nu tegen een stel tieners op een zondagmiddag om 12:30. Het is vanaf de eerste minuut duidelijk dat deze tieners nog niet in deze competitie thuishoren, want na elke scheet duiken ze zo snel mogelijk naar de grond en ook natrappen lijkt voor deze tieners de normaalste zaak van de wereld. Willem II wint uiteindelijk met 2-0 door doelpunten van Jordens Peters en Ruud Boymans.

/

Een week later mag Willem II op bezoek bij Jong Ajax, waar gespeeld wordt op een trainingsveldje genaamd 'de Toekomst'. Op papier zou Willem II deze wedstrijd gemakkelijk moeten kunnen winnen, aangezien Achilles'29 de week hiervoor nog met 2-1 wist te winnen van de tieners van Ajax. Maar tegen Willem II staat er plotseling een compleet ander elftal op het veld met maar liefst drie(!) internationals. De 900 toeschouwers op 'de Toekomst' zien Ajax een punt pakken tegen Willem II. Na de wedstrijd zijn beide trainers het erover eens dat dit nooit was gelukt zonder de fenomenale reddingen van international Jasper Cillessen.

Donderdag 23 mei 2013 is de dag die de boeken in zal gaan als de dag dat de Jupiler League 'verkracht' is. Op deze dag gingen de zestien clubs uit de Jupiler League onder protest akkoord met de toevoeging van de beloftenteams aan de Jupiler League. Fox heeft alle touwtjes in handen en bepaalt wie, wanneer en hoe laat er gespeeld wordt en houdt hierbij geen rekening met de mening van de supporters.

'Supporters zijn de club' en 'voetbal is van het volk' wordt er altijd gezegd, maar dit geldt niet meer. Grote clubs zoals Willem II en Sparta spelen tegenwoordig op een zaterdagmiddag om 16:30 tegen een aantal pubers aangevuld met internationals, wanneer het gros van de supporters zelf nog op het voetbalveld staat.

Deze speeltijden zijn ontstaan, omdat Fox zo graag alle wedstrijden van de Jupiler League uit wilde zenden. Nu zijn er elk weekend √©√©n, hooguit twee Jupiler League wedstrijden op Fox te zien en worden voornamelijk de wedstrijden van de beloftenteams uitgezonden. Wanneer je graag een wedstrijdje van een beloftenteam wil zien op tv, betaal je 'slechts' €11,95. Voor deze prijs heb je in vrijwel alle stadions in de Jupiler League gewoon een kaartje voor op de tribune.

De beloftenteams zijn de paradepaartjes van de Jupiler League geworden, alle aandacht gaat naar de ploegen die niks te zoeken hebben in de Jupiler League, de clubs die niet kunnen promoveren of degraderen, de clubs die niet meedoen om te winnen of te verliezen, maar meedoen om de talenten van de topclubs te kunnen laten ontwikkelen. De grote clubs doen er niet meer toe in de Jupiler League en de Jupiler League is de speeltuin van Fox en de beloftenteams geworden.

Het idee van Fox om de Jupiler League meer aandacht te geven en meer supporters naar de stadions te trekken is op een fiasco uitgelopen. Supporters hebben op een zaterdagmiddag om 16:30 geen tijd, maar vooral ook geen zin om een wedstrijdje tegen de tieners van Ajax te bekijken. Wellicht is er iets meer aandacht voor de Jupiler League gekomen, maar alle aandacht gaat dan ook uit naar de beloftenteams, de grote clubs in de Jupiler League, de clubs die strijden om promotie, die doen er niet meer toe en hier is Fox verantwoordelijk voor.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 17 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.
Dit document is door 2500+ bezoekers bekeken.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door hamdaoui)

Het argument dat Willem II eerst "tegen clubs als Spartak Moskou, Girondins Bordeaux en Sparta Praag speelt nu tegen een stel tieners" is niet helemaal terecht. Het is natuurlijk niet de schuld van de Knvb dat Willem II in de Jupiler League speelt. Dat hebben ze vakkundig zelf afgedwongen.

12 oktober 2013 om 10:48

Ik vind het juist goed dat dit gebeurd. De jeugd krijgt zo namelijk de kans om zicht te ontwikkelen. En laten we eerlijk zijn wie boeit de jupiler league nou weer.

13 oktober 2013 om 22:13

Totdat ADO een keer dedgradeert..

Weinig nieuws in je stuk, maar het klopt natuurlijk helemaal wat je schrijft. De belofte-elftallen zijn een aanfluiting voor de Jupiler League en leiden tot competitievervalsing.

Waar je misschien wel gelijk hebt met dit stuk rammelt het wel aan alle kanten. Zoals marnickp al aangeeft, is dat argument van Europees voetbal weet ik veel hoeveel jaar geleden niet echt terecht.
Ook die 11,95 lijkt me de maandprijs voor abonnement bij Fox dus nog goedkoper dan ongeveer 4 wedstrijden à 10 euro.
Opbouw is niet lekker, het leest gewoon niet echt. Van de reddingen van Jasper Cillessen naar een 23 mei 2013.. Probeer ook je zinnen wat korter te houden. Ze worden heel onoverzichtelijk door de grote hoeveelheden aan komma's, bijvoorbeeld:

"wellicht is er iets meer aandacht voor de Jupiler League gekomen, maar alle aandacht gaat dan ook uit naar de beloftenteams, de grote clubs in de Jupiler League, de clubs die strijden om promotie, die doen er niet meer toe en hier is Fox verantwoordelijk voor."

Voor de rest heb je gelijk, er is alleen nog wel wat werk aan de winkel wil je een lekker lopend stuk schrijven.
Succes

11 oktober 2013 om 15:23

Die 11,95 is de prijs als je 1 wedstrijd via het internet wil kijken, dus laptop op de tv aansluiten en kijken maar. Het goedkoopste maand abonnement is 17,95.

Voor de rest heb je gelijk het is een onoverzichtelijk stuk en dit onderwerp verdient een betere Ce.

Wel ben ik het helemaal met de schrijver eens dat het een gedrocht 1e klas is.

Je kunt er veel van vinden, maar er is in de afgelopen jaren nooit zoveel aandacht geweest voor de Jupiler League als dit jaar. Dat is voor alle clubs denk ik alleen maar heel erg positief. Maar ik snap dat je als supporter niet blij bent met de wisselende speeltijden van je club. Maar vrijdagavond was volgens mij ook niet alles.
Ik vind het een slechte CE.

13 oktober 2013 om 13:32

Ja de aandacht is vooral negatieve aandacht balletje. De Jupiler League is aardig verkracht door FOX zo helaas. Ik ben het voor de rest helemaal met deze CE eens, wel dramatisch opgeschreven.

Tjsa, ik vind je CE met alle respect niet heel erg goed, trapt naar mijn mening aardig wat open deuren in. Ik heb hier een paar punten om je verder te helpen:

-Ik zeg dit niet als PSV-fan, maar je intro is niet echt boeiend. Vertellen vanaf je eigen verhaal is prima, maar er staat helemaal niks in wat echt met het verhaal te maken heeft. Dat Willem 2 niet tegen Bordeaux maar tegen jong PSV speelt heeft natuurlijk te maken met de degradatie.

-Je vliegt van tegenwoordige naar verleden tijd, dat leest soms best lastig. Ikzelf heb daar geen problemen mee, maar voor vele is het wel een probleem en kan het funest zijn voor je beoordeling. Let daarop.

-Onderbouw je mening iets beter en wat minder gecompliceerd, op sommige momenten vind ik dat echt lastig eruit te halen.

-Onderwerp, voor het gemak heb ik jouw stuk even gelezen na het stuk van Lfcdutchy, in principe hebben jullie beiden hetzelfde onderwerp, alleen dan op een iets andere manier. Kies de volgende keer iets waar niet vlak daarvoor ook al een CE over is geschreven hoe goed/slecht die ook was.

Ik hoop je hiermee iets verder te helpen voor een volgend stuk, voor nu krijg je drie sterren. Dit is puur uit principe en omdat ik niet in onvoldoendes geloof, maar neem deze punten a.u.b. mee naar een e.v.t. volgend stuk.

11 oktober 2013 om 22:56

Jij snapt het

Bedankt iedereen voor de reacties en tips, helpt me enorm voor een volgende CE!
Had deze keer inderdaad nog wat moeite met mijn argumenten en zinnen tot een mooi verhaal te brengen.

Wat schrijf jij een hoop onzin!

1 ster voor de moeite.

12 oktober 2013 om 12:09

Als je vind dat hij een hoop onzin schrijft en je geeft hem 1 ster kan je op zijn minst het onderbouwen zodat hij de volgende keer er wat aan kan doen.

12 oktober 2013 om 20:30

Beneden alle peil, dit soort reacties. Heb het stuk zelf nog maar globaal gelezen, maar dit soort reacties helpen niemand een steek verder.

15 oktober 2013 om 20:52

mee eens

Echt waar wat een onzin is het toch wat je schrijft.

1. de vergelijking met de bordeaux en jong psv slaat nergens op... en komt meer over als frustratie op je eigen club ..van hoe kan dat.

2. Zeggen dat jon psv er niks heeft te zoeken is misschien waar ... alleen psv 1 is gemiddeld niet veel ouder. Dus dat heeft er niks mee te maken.

3. hoeveel wedstrijden kon je vorig jaar op tv zien van de jl ?

4. De aandacht voor de jl is zoveel meer geworden... kijk alleen op voetbalzone al hoeveel erover gepraat wordt. zoveel meer als vorig jaar en dat is alleen voetbalzone. Bedrijven doen hier onderzoek over, ze willen weten als ze sponsor worden hoeveel extra naamsbekendheid ze krijgen hierdoor. Dus uiteindelijk kan deze extra goede en negatieve (dat mensen het oneerlijk vinden) alleen maar meer opleveren voor de jl teams. Omdat er nu juist over gepraat wordt.

5. fox betaald veel meer voor de rechten dus het levert meer geld op waardoor de clubs meer betere spelers kunnen halen

6. je hebt 6 wedstrijden meer dan als ze er niet bij waren. 6x meer inkomsten aan recettes. bedrijven komen vaker in beeld enzovoort enzovoort.

Dus praat lekker mee met de rest die zich genaaid worden omdat ze misschien kunnen verliezen omdat ajax ineens een goede doelman heeft. Maar de andere belangen interesseren je niks .

succes verder met je volgende ces

Het is een geweldig onderwerp om over te schrijven, maar op bijna alle vlakken word ik zwaar teleurgesteld. De titel is zeer ongepast en niet netjes en je komt met goede argumenten zonder ze uit te bouwen. Daarnaast kom je niet met oplossingen. 2 sterren.

Het gaat van hier naar daar van hier en weer terug, dat leest best wel rommelig werk daaraan dan kan het best wel wat worden! Geef je toch 3 sterren omdat ik het helemaal met je eens ben!

Naast dat het ontzettend slecht is geschreven moet ik je toch even met de realiteit confronteren: Heel veel mensen (waaronder ik) geven gewoon niks op de Jupiler league!!!
Het niveau is heel erg laag waardoor het een stuk minder aantrekkelijk is om naar te kijken.

Daarintegen ben ik wel een groot fan van Ajax dus kijk ik automatisch ook naar Jong Ajax waardoor ik sinds dit jaar ook uitslagen uit de Jupiler league meekrijg.
Er zit dus een absolute keerzijde aan de belofteteams die je helemaal niet toelicht!

En ik vind het walgelijk hoe negatief je steeds praat over Jong Twente, Jong Ajax en Jong Psv.
Hoe je ze steeds "tieners" en "pubers" noemt.
Blijf wel objectief als je een CE schrijft want deze kids spelen op exact hetzelfde niveau als jou club hoor!

Ook is de vergelijking met jou club en Europees voetbal totaal niet relevant aan dit onderwerp, aangezien Willem 2 dit helemaal zelf heeft veroorzaakt.

En als laatste dan: Waarom maak jij je zo druk om de aandacht die naar je club uitgaat?
Als je echt wil dat er aandacht voor je club komt dan moeten ze presteren en promoveren!
Willem 2 hoort niet in de Jupiler league thuis en als ze dat wel zitten moet je niet met het vingertje naar de belofteteams wijzen.
Wil je echt dat er meer aandacht komt voor je club?
Dan moeten ze maar in de eredivisie voetballen, en als ze dat niet doen dan is het hun eigen schuld want dan hebben ze zelf zo'n beroerd resultaat behaald.
Succes met promoveren!

En voor de moeite zal ik je dan nog 2 sterren geven.

14 oktober 2013 om 17:35

Inderdaad, plus zien de meeste (waaronder ik) veel liever jong Ajax of jong PSV voetballen. Allemaal jonge, veelbelovende talenten voor de toekomst. Ipv bv Willem 2, een team vol voetballers die nooit meer iets gaan bereiken. Of ze komen met een beetje geluk nog terecht bij een hoofdklasser die ze zwart betaald. Nee vriend, je CE is zwak, heel zwak. Duidelijk is dat je je frustratie wil uitten over het feit dat Willem 2 slechter is dan het Cteam van Ajax.

Mensen die hier lage sterren geven vinden die jeugdelftallen prima. Die jeugdelftallen vind je alleen prima als je niet zo vaak naar de Jupiler League kijkt / het je weinig boeit. Natuurlijk zijn Ajacieden blij met Jong Ajax, zij hebben er profijt van. Persoonlijk vind ik het ook een aanfluiting en in combinatie met een makkelijk en leuk leesbaar stukje geef ik je vier sterren. Ik heb alleen geen enkel idee hoe dat moet .

12 oktober 2013 om 15:57

Reageren en dan naar de sterren direct onder het artikel

Mensen, wat respectvoller tegen de schrijver mag wel. Geef hem kritiek waar hij mee kan, als je niets nuttigs kan zeggen ga dan ergens anders lopen spelen. Het is niet het beste stuk, maar om hem nou bijv. een gedrocht eerste klas te noemen, dat gaat wel heel erg ver. Iedereen moet onderaan de trap beginnen, en niet iedereen zijn eerst CE is goed. Kortzichtig zoals sommige van jullie zijn, bah. Jullie moeten zelf maar is het lef nemen om een CE te schrijven, dan kunnnen we kijken hoe geweldig jullie zijn. Mijn eerste CE was ook een aanfluiting, maar oefening baart kunst dus waarom zou deze schrijver dat niet kunnen? Jullie beoordelingen moeten jullie zelf weten, maar geef hem kritiek waar hij wat mee kan in plaats van die onzin die sommige schrijven hier!!

12 oktober 2013 om 19:26

Je eerste Ce was niet slecht hoor.

Spelfouten of wat dan ook ... maken me echt niet uit. Het gaat om informatie en om feiten. n die zit ik hier niet. Dit is gewoon wat roepen wat de rest van voetbalzone zegt... maar duidelijke feiten zaten er niet in

12 oktober 2013 om 19:43

Ik bedoelde jouw er ook niet mee, amigo, maar ik bedoelde mensen die hun mening niet tot slecht onderbouwen en lullige dingen over de schrijver gaan zeggen. Jij hoeft je echt niet aangesproken te voelen.

Waarom zoveel haat naar fox(en ook ajax?). Je mag blij wezen dat ze er geld in stoppen. De JL in op sterven na dood kijk regelmatig een wedstrijd is niet om aan te gluren.

Tuurlijk zenden ze ajax psv twente uit en niet willem 2 sparta of iets anders. Dit is gewoon om dat er geen publiek voor is. Zeg nou eerlijk wie kijkt willem2 op tv nog 20000 man denk ik. En dat levert fox geen geld op.

Ben het wel met je eens dat ajax niet zoveel moet wisselen in het basis elftal. Maar is geen competitie vervalsing, moeten ze maar duidelijker zijn vanuit knvb.

En je slaat de plank volledig mis in de eerste zinnen. Pure frustratie van je eigen club dat ze in de JL spelen.

14 oktober 2013 om 21:13

Want als je kritiek hebt op de belachelijke opzet van de JL heb je gelijk iets tegen Ajax?

Voorheen (en dan praat ik over jaren geleden) was de Jupiler League (Toto Divisie) vaste prik voor mij op de vrijdagavond op SBS met Hans Kraay. Leuke tijden toen er alleen nog canal was.Het lijkt al eeuwen geleden. De JL kan me v totaal niks meer schelen zo verneukt is het.

Die hele toevoeging van de belofteteams en amateurs aan de JL slaat nergens. Het is nu een soort verzamelcompetiite geworden waar elke team voor zijn eigen reden tegen elkaar speelt. Straks in volle titelrace speelt bij wijs van spreken Sparta tegen Ajax A1 wegens een interland periode en de week daarop keren drie À-selectie spelers terug bij de belofte om minuten te maken en speelt. Helmond Sport tegen een combinatie van Ajax 1 en 2.

Aan de andere kant snap de kritiek op de speeltijden totaal niet. Vrijdagavond vonden veel JL ploegen verschrikkelijk. Nu doet men dat op zaterdagmiddag, een dag waarop iedereen vrij is (de meeste kinderen spelen 's ochtends of begin van de middag, senioren spelen vaak zondagochtend) is ook niet goed. Maandagavond is ook niet goed. Wanneer is het dan wel goed vraag ik me af. Ik vind het juist wel positief, zaterdag aan het einde van de middag, als voor wedstrijd op de Eredivisie. Eigenlijk zouden ze dat zondag ook moeten doen, eerst een JL wedstrijd en dan de Eredivisie.

De Jupiler League is alleen maar verbeterd door Fox. ik kijk regelmatig een wedstrijdje van Jong PSV of Jong Ajax, puur omdat ik het wel interessant vind wat voor talenten daar rondlopen. Een wedstrijdje van Willem 2 boeit met echt voor geen meter, zonder Fox was er nu nog steeds nauwelijks aandacht voor de Jupiler League. Die degradatieclubjes die daar een poging tot voetballen doen, dan kijk ik liever naar de hoogste amateurklasse in Engeland als ik naar voetbal wil kijken.

Vind het wel een aardig stukje. Maar Fox brengt nu eenmaal het geld in de la, dus heeft het ook een grote vinger in de pap. Ben het op een punt wel met je eens; om 16.30 op zaterdagmiddag zijn velen inderdaad zelf nog hun hobbie aan het beoefenen. Een belachelijke tijd, doe het dan om een uur of 18.00. Kan men daarna over op de eredivisie. Verder moet Willem II gewoon naar zichzelf kijken. Zorg dat je terug komt op het hoogste podium dan ben je er van af!

Het klopt helemaal wat je hier typt!
Het is trouwens ook schrikbarend en walgelijk hoe veel mensen op voetbalzone dit allemaal maar als makke schapen goedkeuren. Waarschijnlijk allemaal televisiesupportertjes die mondjesmaat in het voetbalstadion te vinden zijn!

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Willem II3516
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
R. MeerveldMiddenvelder161
M. VerrethMiddenvelder160
T. OostingMiddenvelder156
J. SmitsKeeper160
M. SvenssonAanvaller143
R. BehounekVerdediger162
J. BokilaAanvaller135
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern M√ľnchen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren