Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Jong maakt meteen indruk: 'Hij is verschrikkelijk slim, een enorm talent'

Laatste update:
/

Newcastle United ging zaterdag tegen Swansea City voor de zevende keer op rij onderuit, maar Siem de Jong wist zich toch een beetje aan de malaise te onttrekken. De ex-Ajacied keerde terug na een periode van bijna acht maanden blessureleed en trof meteen doel. Manager John Carver had daardoor nog één reden om optimistisch te zijn. "Hij ademt kwaliteit", zei hij na de 2-3 nederlaag.

De caretaker coach acht het niet ondenkbaar dat hij zijn elftal om De Jong heen gaat bouwen, zo stelde hij na afloop. "Je hebt creatieve voetballers nodig om wedstrijden te winnen", zei hij, doelend op de afgelopen zomer ingelijfde spelmaker. "Siem is zo'n talent. Hij is verschrikkelijk slim op het veld en ook technisch behoort hij tot de beteren. We kunnen het team om hem heen gaan bouwen."

Logischerwijs was De Jong zelf ook blij met zijn optreden: sinds 30 augustus 2014 stond hij buitenspel. Desondanks wilde hij zichzelf niet al te veel op de borst kloppen. "Het draait vandaag niet om mij, maar om het team. We moeten blijven knokken om de punten te pakken." Carver denkt dat dat moet gaan lukken met de Nederlander in de gelederen. "Ik weet nog dat ik hem zag spelen met Ajax tegen Manchester City. Hij was toen geweldig. Als hij ook maar iets laat zien wat daarop lijkt, ben ik een gelukkig man."

Denk jij dat Siem de Jong gaat uitgroeien tot de ster in Newcastle

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hup Siem onze verlosser. Man van de 30ste. Gaat goed komen met hem. Hij zal er daar vaker gaan uitblinken.

25 april 2015 om 21:01

Toch mooi he! Bij Ajax toch altijd 1 van de mindere op technisch gebied, die door hard werken en slimheid wel altijd 1 van de betere spelers was. Maar in Engeland is hij met die Nl'se basistechniek toch gelijk alweer 1 van de technisch betere.

25 april 2015 om 21:14

Technisch betere volgens 1 persoon ja.

25 april 2015 om 21:16

Vorige coach (pardew) vond het ook al.

25 april 2015 om 21:51

Het is algemeen bekend dat Eredivisie spelers qua techniek niet onder doen aan Engelse spelers/ clubs.(heb het niet over de Mata's en Hazards.... even ter verduidelijking)
Alleen in het totale plaatje mist er vaak iets.
Maar gezien zijn ervaring kan hij best wat toevoegen aan Nufc.

Nou zal je mij niet horen zeggen dat hij even een topper word hoor, dat zeker niet... maar voor Newcastle kan hij mits fit een belangrijke speler worden.
Het is hem in ieder geval gegund.
Echt een top gast, denk dat menig niet-ajacied die hem ooit heeft ontmoet dat ook kan beamen.

25 april 2015 om 21:59

Dat is t nou ook net, hij had helemaal geen mindere techniek dan de rest, Hij was alleen niet van de fancy balletjes. Als je goed kijkt naar bijv zijn aanname, schottechniek en passes, daar straalt de (functionele) techniek vanaf.

25 april 2015 om 22:16

Ja precies, als je geen goede dribbelaar bent betekent niet dat je een slechte techniek hebt. Zijn aannames en schoten zeggen genoeg.

Klinkt als muziek in de oren, gun t hem zo erg!

Z'n laatste jaar bij Ajax heb ik niks van did creativiteit gezien

25 april 2015 om 21:52

Was ook meer geblesseerd dan fit.

Komop de Jong, Ajax-held ik gun het je van harte

De vorige trainer, Alan Pardew, zei ook al dat De Jong de beste speler is die hij onder zijn hoede heeft gehad. Nu Carver ook zegt dat hij ontzettend goed is, begin ik toch te twijfelen aan mijn eigen inzicht. Ik gun het De Jong van harte, maar vond hem bij Ajax helemaal niet speciaal. Was overtuigd dat hij nooit geschikt zou zijn voor de absolute top, of zelfs de subtop. Hooguit middenmoot.

Natuurlijk, hij heeft niet veel gespeeld, maar mag het zo zijn, zoals deze 2 coaches het vertellen, denk (en hoop) ik dat hij minimaal de subtop weet te halen.

25 april 2015 om 21:15

Heel gek is het ook weer niet. Newcastle is voor Pardew en Carver de hoogste club waar zij als trainer aan het roer hebben gestaan. Spelers die van Ajax afkomen en daar zijn doorgebroken, krijgen over het algemeen wel zo'n goede basistechniek en voetbalintelligentie dat die bij een Newcastle in ieder geval makkelijk mee moeten kunnen draaien. Wat wij in Nederland nog wel eens doen is de Pl op tactisch en technisch gebied overschatten, maar over het algemeen kunnen Nederlandse spelers vooral technisch heel goed mee in die competitie. Daarbij is Newcastle echt niet beter dan Ajax en was de Jong bij Ajax (behalve laatste seizoen) ook al een bepalende speler, dan moet hij dat bij Newcastle zeker kunnen zijn.

25 april 2015 om 23:01

De Jong begon eigenlijk net het team te dragen toen hij voortdurende last kreeg van blessures. Daarna is het niet veel soeps meer geweest bij Ajax.

Gelukjig kunnen ze daar van hem genieten.

Geweldige ajax aanvoerder maar toch een beperkte speler die het spel altijd vertraagde des ondanks was hij wel vaak belangrijk maar wat heb ik mij vaak aan hem gergerd

25 april 2015 om 21:54

Siem was n stille kracht met n erg hoge functionele techniek, iemand die t team beter maakt. Wat mis ik m dit seizoen... Zeker als je ziet hoe er nu bij Ajax gespeeld wordt. Hoop dat hij alsnog succesvol wordt in Engeland.

25 april 2015 om 22:00

Denk dat we blind missen de afwezigheid bsn de jong is een zege voor ajac

25 april 2015 om 22:07

Wordt tijd voor correctie voor de app

Leuk voor Siem. Symphatieke kerel, maar als ze zijn techniek al goed vinden, wat vinden ze dan van een Eriksen.

Leuk dat ze het zo in hem zien zitten. Heb hem altijd een sympathieke vent gevonden en heeft echt enorm veel pech gehad dit jaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren