Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Graafschap keert terug in gevreesde categorie van KNVB

Laatste update:
/

Vrijdag boekte De Graafschap de eerste overwinning van dit seizoen in de Eredivisie, toen het uit bij SC Cambuur met 2-3 won. Goed gaat het echter niet met de Superboeren: volgens de Gelderlander wordt de club per 1 januari weer ingedeeld in de gevreesde Categorie 1 van de licentiecommissie van de KNVB.

De Graafschap ving het seizoen 2015/16 nog aan in Categorie 2, de gezondere middencategorie. Afgelopen seizoen leed de Doetinchemse club echter een verlies van 800.000 euro. Na de promotie naar de Eredivisie moest men een bonus van 200.000 euro uitkeren aan de spelers en dus liep het verlies nog verder op. Namens de club zegt Hans Veldhorst aan de krant dat De Graafschap het al zag aankomen.

Clubs in Categorie 1 moeten werken aan financieel herstel. Ze maken daarvoor een plan van aanpak dat erop gericht is de club binnen drie jaar structureel naar Categorie 2 of 3 te brengen. Alle speciale uitgaven moeten doorgesproken worden met de bond. Aan het begin van dit seizoen verbleven FC Twente en PEC Zwolle als Eredivisieclubs in Categorie 1.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is er ook wat bekend over PEC vanaf 1 januari?

30 november 2015 om 17:16

Bestuur vam pec zelf zegt er van uit te gaan in Januari weer in categorie twee te komen. Heb er vertrouwen in, al weten we natuurlijk dat bij twente hetzelfde gezegd werd en hoe dat is afgelopen.

1 december 2015 om 16:42

Ja precies. Tot zo verre heb ik dat dus ook meegekregen. Had eigenlijk de vorige keer al verwacht in C2 te belanden. Met de garante stelling van de Gemeente Zwolle. We zullen zien, bedankt in ieder geval.

2 ton in totaal uitkeren aan de spelers door de promotie; bij een kampioenschap van psv krijgt iedere speler al 3 ton op zijn rekening bijgeschreven...

30 november 2015 om 17:26

Dat is dan ook het verschil tussen PSV en De Graafschap. Vind trouwens 3 ton per persoon voor een kampioenschap erg veel. Weet niet hoeveel wedstrijden je moet hebben meegedaan voor de 3 ton?

Oud nieuws dit.. Waarom denk je dat de graafschap weinig tot niks heeft geïnvesteerd in een eredivisie waardige selectie... Gelukkig is het niet zo'n zooitje als bij twente

30 november 2015 om 21:04

Ondanks dat geven ze wel geld uit aan andere dingen tegen de afspraken of plannen in. Denk hierbij aan het te houden trainingskamp.

Eenzijdig bericht voetbalzone! Check even het complete verhaal hier:

Promotiepremies brachten De Graafschap in financiële problemen: http://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2102180/Promotiepremies-brachten-De-Graafschap-in-financiele-problemen

Weet iemand toevallig of De Graafschap nog wel een potje had waarmee ze dit verlies konden opvangen? Heb De Graafschap nu schulden of was het alleen verlies en hadden ze ergens nog een miljoentje liggen?

30 november 2015 om 17:57

Denk het wel, hebben hier al vaker mee te maken gehad, dus ik denk dat er ergens wel een potje is.

30 november 2015 om 18:08

Dat maakt de situatie al iets minder erg. Als De Graafschap dit jaar wat winst maakt is er dus helemaal niks aan de hand.

30 november 2015 om 20:30

Lijkt me stug dat ze dan direct in categorie 1 zitten hoor als ze alles kunnen betalen zonder schuldenlast.

Jammer voor een club als deze,die alle eindjes aan elkaar moet knopen.
De promotie kwam dus eigenlijk,financieel,slecht uit.
Spelers gaven dit vorig seizoen ook aan,,we zijn er eigenlijk nog niet klaar voor tenzij er substantiele versterkingen komen,zijn de woorden die ik las in de media.
Maar het lijkt me stug dat hier geen oplossing voor wordt gevonden,je praat over een bedrag dat m.i. overbrugbaar moet zijn?
De situatie die nu speelt bij Fc Twente is totaal niet vergelijkbaar met die van de Graafschap.
Stel voor dat Graafschap degradeert,dan gaan ze gewoon weer verder met de doelstellingen van vorig seizoen lijkt me.

Jammer maar gelukkig hebben ze het al ingecalculeerd, vind dat de Graafschap vooral veel jeugd gebruikt, hebben ze ook goed komen altijd leuke talenten uit de opleiding van de graafschap zoals Luuk de Jong en nu vind ik Jurjus goed.

Ze zullen dit jaar wal fors meer inkomsten hebben aan TV geld en kaartverkoop, mooie club, hoop dat ze erin bljiven zit jaar, hebben gelukkig ook geen kunstgras.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren